Dodaj do ulubionych

co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejnychLat

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:54
co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejnych lat prezydentury w Kielcach?

Sienkiewicza już prawie skonczona w całości, stadion piłkarski najlepszy w
Polsce, nowoczesna hala też są. Co teraz?

Wg. mnie:
-lotnisko (jako priorytet)
-modernizacja dworca PKP
-przebudowa kieleckiego Rynku i odcinka części ulicy Warszawskiej (od Rynku do
ronda)
-AQuapark z prawdziwego zdarzenia(taki jak w Krakowie)
-ścieżki dla rowerzystów
Obserwuj wątek
    • Gość: JUTU Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:01
      A obiecywana przez Lubawskiego w 2002 r.( w pierwszych wyborach) kolejka
      gondolowa z Karczówki na Telegraf-gdzie?Koniecznie chcę umieszczenia tej
      kolejki w planach.Port lotniczy również ale już w 2007 roku.A obiecywany Pomnik
      Chrystusa Króla na górze Telegraf w Kielcach -gdzie?
    • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 12.11.06, 21:19
      Kielczaninie jesteś klasycznym przykładem konsumpcyjnego myślenia. Proponujesz
      fajne zabawki, z których nic dla miasta nie wyniknie. :( Bezrobocie nie spadnie,
      pieniędzy nie przybędzie, inwestorzy nie dadzą się skusić np. aqaparkiem. Rozwój
      miasta polega na innych inwestycjach! W Kielcach populistyczne hasła mają żywy
      oddźwięk, co widać min. po Twoim poście. Dlatego też wygrana WeLa była dla mnie
      oczywista.
      Powiedz mi Kielczaninie jak się będziesz czuł mając te wszystkie "bajery" i
      niemając żadnych perspektyw na pracę, rozwój, zabezpieczenie przyszłości swoim
      dzieciom itp.? Gdy sam dojazd do takiej zabawki skończy się dewastacją
      zawieszenia samochodu?
      • Gość: 71 Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.vf.pl 14.11.06, 18:27
        Każdego roku sprowadzić chociaż jedną poważną firmę produkcyjną, najlepiej z
        różnych branż. Ileż można przekładać z jednej kieszeni do drugiej?
    • Gość: Kielczanin Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:27
      ja w swoim poście uwzględniłem zarówno rozrywke dla Kielczan (AQuapark, ścieżki
      rowerowe) jak również pomysł na poprawienie wizerunku Kielc (Rynek, dworzec
      PKP). Lotnisko powodowałoby, że nie musiałbyś jeździć do krakowskich Balic czy
      też na Okęcie warszawskie-byłoby to z korzyścią zarówno dla Kielc jak i dla
      regionu. Piszesz o pracy, o zapewnieniu przyszości dzieciom- ok, ale podaj
      konkretne propozycje jak możnaby tego dokonać?...
      • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 12.11.06, 21:38
        To powinni zaproponować kandydaci na prezydenta, nie wyborcy! Jako wyborca mam
        wybrać najlepszą z ofert.
        Tym tzw. wizerunkiem Kielc też się dałeś nabrać. Wizerunek miasta wojewódzkiego
        nie polega na ścieżkach rowerowych (dlaczego nie mamy jeszcze sieci ścieżek
        row.?) basenów czy stadionów. Pomyśl.
    • Gość: SmurfMądrala Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:37
      Potrzeb jest mnóstwo.Moje typy to :
      1/plan zagospodarowania przestrzennego i stworzenie systemu komunikacyjnego
      szczególnie dla Sródmieścia(plan i realizacja)
      2/przygotowanie propozycji(dzialek,infrastruktury) dla inwestorów zewnetrznych
      3/wykupienie udzialów w Targach Kielce od Poznania
      4/rewaloryzacja Starego Więzienia przy ul. Zamkowej
      5/zamówienie w renomowanej firmie consultingowej opracowania nt. celowości
      i oplacalności budowy lotniska
      • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 12.11.06, 21:45
        Smurfie ja się obawiam, że skończy się na kilku pomnikach i kilku rozrywkowych
        (nieprodukcyjnych) obiektach. 4 niezłe gospodarczo lata zmarnowaliśmy. :(
        • Gość: Chris Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 13.11.06, 10:41
          4 niezłe gospodarczo lata zmarnowaliśmy. :(
          Ikser dlaczego zakładasz że to będą 4 niezłe gospodarczo lata?
          żeby takie były musi być dochód, a on z nieba nam nie spadnie
          Dla ciebie aquapark w kielcach jest bajerem (lepiej jeździć do Krakowa) dla
          mnie jest to kolejne miejsce pracy, które przynosi dochody miastu. Idąc dalej
          Twoim tokiem rozumowania nie powinniśmy budować Targów w Kielcach bo takie są w
          Poznaniu
          (targi nie są produkcyjne).Lotnisko tez nie potrzebne bo w promieniu 200 km jest
          ich dla Ciebie wystarczjąco (za kilka-naście lat będziesz miał pretensje do
          znienawidzonego WELa ,że ci go nie wybudował)Krytykować wszystko jak leci jest
          bardzo łatwo, ale jak Kielczanin poprosił żebyś napisał konkretne propozycje
          towojej "wizji" na rozwój miasta to odpowiadasz" To powinni zaproponować
          kandydaci na prezydenta, nie wyborcy!" to ja Ci mówię,żeby krytykować i oceniać
          pracę innych trzeba mieć do tego podstawy, a przede wszystkim własne pomysły na
          rozwój gospodarczy regionu.
          • Gość: Kielczanin Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:01
            Chris dobrze napisał. Zgadzam się z Tobą
          • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 13.11.06, 17:42
            4 lata niezłe gospodarczo już zmarnowaliśmy. Mam uzasadnione obawy, że następne
            pójdą w "pianę". Targi w Kielcach powstały (Bogu dziękować) trochę wcześniej niż
            Wel zaczął mieszać. Sytuacji tam do dziś nie uzdrowił. Odpowiedz mi skąd się
            wzięła taka sytuacja w Targach i kto za nią odpowiada:). Aqapark nie jest
            samowystarczalny i wymaga wsparcia finansowego. Na pozostałe Twoje bezzasadne
            zarzuty przytaczam wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=51970741&v=2&s=0
            gdzie wyraźnie widać moje stanowisko. :(
            • Gość: Chris Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 14.11.06, 10:54
              Odpowiedz mi skąd się
              > wzięła taka sytuacja w Targach i kto za nią odpowiada:)
              Odpowiadam. Spytaj się tych co rozłożyli EXBUD
              Jeśli z góry zakładasz że każda inwestycja tego typu (nieproduktywna) wymaga
              wsparcia finansowego (skąd takie dane)nie budujmy nic. Niech Kielce zostaną
              Pomnikiem minionej epoki. Lubawski lubi stawić pomniki nieprawdaż:)
              Piszesz "Wystarczy skorzystać z doświadczeń innych państw. DROGI i
              INFRASTRUKTURA!!!" Kto je ma wybudować? jeżeli Świętokrzyskie jest niechcianym
              dzieckiem na mapie Polski i GDDKiA olewa ten region (zemsta za zachciankę
              Kwaśniewskiego?)Najlepsza infrastruktura w Kielcach nie pomoże jeżeli nie będzie
              się tu można wygodnie dostać czy to lądem czy powietrzem
              aco do twojego stanowiska to określam je jako typowo malkontenckie
              • Gość: ala Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 14.11.06, 12:00
                Chris, moje pytanie: a kto odpowiada za rozłożenie Chemadinu - i to, że mnóstwo
                ludzi straciło wtedy pracę?
                • Gość: Chris Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:55
                  Będę strzelał :)zapewne były szef Chemadinu
                  Firmy zazwyczaj padają przez nieudolny zarząd lub przeszkadzające rządzić rady
                  nadzorcze
                  • Gość: ala Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 14.11.06, 20:24
                    "Od września 1997 roku był prezesem zarządu spółki Chemadin" - zgadnij o kogo
                    chodzi, Chris?
              • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 14.11.06, 17:18
                Chris, to co napisałem podtrzymuję! Jeśli nierozumiesz, że stadion, aqapark i
                inne takie zabawki same sie nie utrzymają, to jest to Twój problem. Jeśli
                uważasz inaczej przedstaw rachunek (najlepiej saldo) dochodów.:(
                • Gość: Chris Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:29
                  Dołożyłeś stadion:) ja niestety saldem dochodów nie dysponuje, ale spytaj
                  p.Klickiego ile płaci (nie małe pieniądze)
                  • Gość: Gość Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 14.11.06, 20:54
                    Problem w tym że nikt jeszcze nie wie ile miasto będzie musiało wydać na zimowe
                    utrzymanie murawy ,z wiliczeń szacunkowych jest to około 1,5 mil.zł. które to
                    zapłaci miasto ,a nie pan Klicki.
      • Gość: Koszmary kieleckie Panowie (SmurfMadrala i 71) są głosem rozsądku na IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.06, 11:13
        Panowie (SmurfMadrala i 71) są głosem rozsądku na tym forum .
        Ale. Może najpierw droga ekspresowa do Balic, Łodzi itd. Taka, aby czas jazdy
        nie przekraczał godziny (Balice). Bo na to kasa jest i koszt mały w porównaniu
        do kosztu obiektów rozrywkowych.
        A reszta?
        -Nowe miejsca pracy dla ludzi spoza ukladu w magistracie i spółkach miejskich.
        Miasto stać na zwolnienie kilkudziesięciu urzędasów nawet jak wygrają w sądzie
        pracy. Dlaczego ? Przez cztery lata na dwóch wiceprezydentach zaoszczędził
        Prezydent sporo kasy...
        -Inwestorów ściągnąć za wszelką cenę! Firma zatrudniająca 500 osób generuje
        kilka razy więcej miejsc pracy w usługach.
        -Modernizacja ulic.
        -Zatrzymanie w Kielcach absolwentów renomowanych uczelni krajowych za wszelką
        cenę! Dlaczego tak?! Zobaczcie decyzje idiotóóów magistrackich wraz z ich
        kolegami ze spółek miejskich. Oparcie się na absolwentach kieleckich uczelni
        będzie podtrzymaniem układu, tylko i wyłącznie.
        A może to HUCPA ?!
        • Gość: plisak Re: koszMARY Kieleckie IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 18.11.06, 18:30
          Gość portalu: Koszmary kieleckie napisał(a):
          No właśnie; NIC nie napisał (a)

KOSZMARĄ KIELECKIEGO FORUM są takie literackie litanie mówiące CO zrobić z
          pominięciem JAK to zrobić. Operujące jedynie wywiedzionymi z pustej głowy
          sloganami w rodzaju "za wszelką cenę"...

---
          Najorsze mamy juz za sobą?

• Gość: ins Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:56
        może jeszcze kilka holocaustpomników, niech świat wie jakich Kielce ma
        zwyrodniałych mieszkańców
    • Gość: Kielczanin Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:42
      mam nadzieje, że tramwajów nie będzie u nas w mieście. Natomiast korki trzeba
      jakoś rozładować w godzinach szczytu!
      • Gość: gen21 Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:26
        Każdy dobry gospodarz aby zebrać plony musi mieć przygotowany grunt.
        I tu jest podobnie.Potrzebne są tereny pod budownictwo/uprawa siewna/,
        tereny pod inwestycje/sadownictwo/,tereny dla drobnych wytwórców/warzywnik/itd.
        • Gość: pis t r a m w a j !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:28
          !!!!!!!!!!!!!!!!!11
          • Gość: wyborca walnij sie w łeb a moze Ci ten tramwaj przejdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:45
            najpierw rozwiazac problem komunikacyjny. Stoi sie w wielki korkach bo
            nieomylny WEL zamknął Padarewskiego
    • Gość: babetka Goły tyłek w oknie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:06
      Pan Lubawski co tydzień powinien wystawiać goły tyłek przez okno w ratuszu.

To będzie najwieksza promocja Kielc.
      Zgodzę się nawet na wynajęcie kosmetyczki, która uczyni tyłek pięknym.
      • Gość: kijek Re: Goły tyłek w oknie ratusza IP: 82.139.30.* 13.11.06, 12:52
        I F R A S T R U K T U R A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Rozbudowa lub budowa nowych dróg , bo to co jest teraz to koszmar.
        • Gość: asd Re: Goły tyłek w oknie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:29
          hmm patrzac w przeszlosc to przybedzie nam nowych drog ale tylko z nazw..
          wybraliscie to macie..
      • ikser Re: Goły tyłek w oknie ratusza 13.11.06, 17:46
        babetko czy znasz taką kosmetyczkę? Ja jestem facetem i z kosmetyczkami nie mam
        kontaktu. Proponuję, że wspólnie z forumowiczami zafundujemy ją WeLowi. W imię
        wspólnego dobra.
      • Gość: zadowolony Re: Goły tyłek w oknie ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:49
        babetka ty swojego nie możesz pokazać bo sie nie podmywasz-cuchnie nawet przez sieć.
        • Gość: plisak Re: Goły tyłek ZADowolony IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 14:44
          Mmasz kwalifikacje ZADOWOLONY aby cię skasować i twój post też. Tatuś i matula
          się ciebie wstydzą.
        • Gość: babetka Uprzejmie informuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:00
          Że moja pupcia jest zawsze czysta i pachnąca.
          Poza tym jest zgrabna i ponętna i stanowi jeden z moich walorów wzbudzających
          wściekłe pożądanie :)
          • Gość: Zapytywacz Re: Uprzejmie informuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:05
            Do czasu aż Bebetka pokaże swój Pesel, to wszystko ma swieże i pachnące.
    • Gość: szarak Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.astra-net.com 13.11.06, 20:34
      no i jeszcze swój pomnik, tak gdzieś 150m wysokości....
      • Gość: Jonasz Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:42
        Chrystusa Króla to jest konieczne tak jak obiecał Pan Prezydent w 2002
        roku.Koniecznie na górze Telegraf pod oknami nam miłościwie panującego Pana
        Prezydenta WeLa.
        • kagatora A co Wy zrobicie dla Kielc? 14.11.06, 15:47
          Przeczytajcie sobie ten wątek,tak od góry do dołu.Ile jest postów rzeczowych i na temat,a ile śmieci? Takie jest kieleckie forum,takie jest świętokrzyskie społeczeństwo i takich mamy polityków.Poziom dyskusji na forum jest tego czytelnym dowodem.
    • Gość: zbigniew Do Prezydenta Lubawskiego IP: *.aster.pl 14.11.06, 16:31
      Panie Prezydencie,
      jako osoba, która od pewnego czasu nie mieszka już w Kielcach chciałbym
      zaapelować o zwiększenie środków na promocję regionu, który w tym obszarze jest
      niestety zaniedbany. Należy wypromować G. Świętokrzyskie, stworzyć
      infrastrukturę i strategię marketingową celem podniesienia popytu
      turystycznego. Wówczas planowane lotnisko zaczęło by pełnić role punktu
      dostępowego dla tych wszytskich atrakcji naszego regionu, na temat których
      wiele osób nie zdaje sobie sprawy.
      • Gość: babetka Święte słowa - promocja to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:36
        A na goły tyłek w oknie ratusza co tydzień zjadą się media z całego świata.

Dlatego tak istotne jest znalezienie kosmetyczki do dupy :)
        • ikser Re: Święte słowa - promocja to jest to 14.11.06, 17:20
          Bo na dupie mogą być np. pryszcze. Jest to nie medialne:).
          • ikser Re: Święte słowa - promocja to jest to 14.11.06, 17:34
            Może byc potrzebna kwarcówka. :)
            • Gość: babetka Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 17:48
              Osobiście uważam, że dupie przydałyby się:

- drenaż limfatyczny,
              - depilacja,
              - mikrodermabrazja
              - peelingi
              - oczywiście także kwarcówka w solarium
              - masaż
              - makijaż

I wtedy na pewno możemy mieć z dupy pożytek promocyjny i to bardzo tanim kosztem.
              • ikser Re: Święte słowa - promocja to jest to 14.11.06, 17:52
                Dlatego zwracałem sie do Ciebie o kosmetyczkę. Tych wszystkich technik
                kosmetycznych nie znam.
                • Gość: babetka Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:03
                  Cóż, myślę, że przy tak poważnym przedsięwzięciu promocyjnym Pan Prezydent
                  powinien ogłosić przetarg na usługę uczynienia dupy wspaniałą.

Ja nie chcę niczego, odnośnie podmiotu wykonującego usługi przy dupie, sugerowac.
            • ikser Re: Święte słowa - promocja to jest to 14.11.06, 17:50
              Czy ktoś słyszał o rozliczeniu się WeLa wobec wyborców? Ja nie słyszałem. W moim
              przekonaniu nie ma absolutorium za poprzednią kadencję!!!
              • Gość: Chris Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:12
                Absolutorium = patrz wynik wyborów
                • kwinta5 Re: Święte słowa - promocja to jest to 14.11.06, 19:27
                  co W.L zrobic powinien? nie przespać 4 lat kadencji,zgadzam się,że
                  zabawki,pomniki to pic,ale ktos za coś dał mu kolejne 4 lata-zapytajcie może co
                  powodowało ludźmi,którzy na niego głosowali -może za nową salę gimnastyczną z
                  basenem do rehabilitacji na ul Jasnej,może za dofinansowanie do hipoterapii
                  (zamiast 20zł za godz dziaciaki mają ją za 5zł),może za możliwość bezpłatnego
                  przejazdu mzk dla wszystkich niepełnosprawnych -wiem ,to niedochodowe,ale...
                  natomiast reklama naszego regionu przydałaby się i wtedy na wodne parki,
                  kolejki i inne wodotryski mają sens
                  • Gość: Lombard Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:21
                    Powinien nadal wchodzić w tyłek Gosiewskiemu. Utrzymanie tej tendencji jest
                    gwarancją, że już za niedługo popłynie razem z całym tym moherowym towarzystwem.
                  • ikser Re: Święte słowa - promocja to jest to 14.11.06, 20:47
                    kwinto5 piszesz o bardzo słusznych potrzebach!!! Zapamiętaj co z tego będzie
                    zrealizowane przez 4 lata. Jaki Twoje dzieci mają dostęp do dotychczasowych
                    sukcesów WeLa? Czy mogą iść na stadion i pokopać piłkę, czy na hali mogą pograć
                    w "kosza" i siatkówkę? Pomyśl.
                  • Gość: gość Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 14.11.06, 21:00
                    kwinta5 co ty wiesz o warunkach życia w Kielcach osób niepełnosprawnych ??? Mam
                    wrażenie że nic , to jest dokładnie tyle samo co Lubawski dla nich zrobił.
                    • kwinta5 Re: Święte słowa - promocja to jest to 15.11.06, 10:16
                      mam niepełnosprawne dziecko...więc chyba niewiele wiem.
                      nie jest kolorowo,to pewne,ale coś się ruszyło nie bezposrenio dzięki LW,ale
                      nie przesypia tematu,to czy będziemy korzystać z tych stadionów itp zalezy od
                      nas nie od niego!!!
                      kto nam zabroni?od czego mamy języki?w kupie siła,wystawieni samotnie na żer
                      nic nie zdziałamy, najwyżej możemy powyłewać żale na forum.
                      tu każdy odwazny i mądry-bo schowany za pseudo, w kapciach...ciepło i miło
                      nie dajmy się zwariować,pogadamy za rok...przypominam ktos go wybrał,dał szansę
                      może się uda.czy mieliscie gwarację,że pozostali kandydaci spełniliby wasze
                      oczekiwania?
                      • Gość: babetka Tak sobie napiszę dla podniesienia ducha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:41
                        Szanowna Pani!

W pierwszym rzędzie po ewentualną pomoc dla osoby niepełnosprawnej należy się
                        udać do PERON i NFZ..
                        I to także z środków PERON powinna być w dużej mierze finansowana sala i basen w
                        szkole przy Jasnej.
                        Pan Lubawski i pani Sowa niewiele zrobili dla osób niepełnosprawnych. Pani Sowa
                        sprowadza z Niemiec jakieś używane sprzęty, wydaje ulotki i zaangażowała się w
                        propagowanie podjazdów dla osób poruszających się na wózkach.

Efekty tych działań są mniej niż mizerne. Widać to zresztą wyraźnie w sposobie
                        wykonania miejskich inwestycji, nawet tych sztandarowych, które to inwestycje są
                        dla osób niepełnosprawnych nieprzyjazne.

A konkretna pomoc pieniężna wyrzucana jest w błoto. Tak np. kilkaset tysięcy
                        złotych zostało przydzielonych znanemu hochsztaplerowi, przeciwko któremu toczy
                        się dochodzenie (część sprawy była opisywana także w GW), który po doprowadzeniu
                        do upadłości jednej firmy założył drugą, a ta druga wydzierżawiła od tej
                        pierwszej majątek i ludzi (chociaż to może nieprecyzyjne określenie) i ta druga
                        firma otrzymała od miasta te kilkaset tysięcy PLN na „utworzenie” stanowisk
                        pracy, których tworzyć nie musiała, bo były już poprzednio utworzone z pieniędzy
                        PERON. Zresztą i wtedy, kiedy były tworzone z środków PERON były tworzone fikcyjnie.
                        Hochsztapler ma się dobrze, żeruje na niepełnosprawnych i doi środki, które
                        mogłyby być przeznaczone dla naprawdę potrzebujących. A pan Lubawski i Rada
                        Miejska dali mu te pieniądze w sposób bezmyślny, żeby nie powiedzieć przestępczy.

Szanowna Pani!

Ze stadionu nie będziemy korzystać. Stadion nie jest dla nas. Stadion jest dla
                        „gladiatorów”. My możemy siedzieć na trybunach i drzeć ryje. Jeżeli ktoś uznaje
                        to za sport i korzystanie, to już jego sprawa.

I pisze Pani, że „w kupie siła”. Może i bym się z tym zgodziła, bo bardzo często
                        dostrzegam „w kupie siłę”, ale zwykle bywa to siła smrodu.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości i pogody ducha
                        • Gość: babetka Przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:44
                          Oczywiście powinno być PFRON", a nie "PERON".

Chyba zasugerowałam się za bardzo osiągnięciami kłamcy Gosiewskiego :)
                        • Gość: babetka A tak całkiem nawiasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:51
                          To ten hohsztapler ma wiele wspólnego z zaufanym człowiekiem pana Wojciecha
                          Lubawskiego, który uchodzi za eksperta, a jest po prostu złodziejską kanalią.
                          • Gość: babetka Re: A tak całkiem nawiasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 11:18
                            Pisząc o „złodziejskiej kanalii” nie miałam oczywiście na myśli pana Wojtka
                            Lubawskiego tylko tego „człowieka”.
                            Bo pan Lubawski jest pragmatycznym i fachowym wizjonerem, który kocha Kielce,
                            jak Irlandię.

Mnie daleko do takich uczuć, jakie prezentuje pan Lubwski, bo Irlandii nie kocham.
                      • Gość: SmurfMądrala Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:28
                        Jestem tylko madralą-nie mylić z mądrym.
                        Madry jest Kwinta5,tak jego wywazone posty.
                        Problem rodzinny nie przeslania mu obrazu lokalnego "światka".
                        Krytyczny i optymistyczny znajduje argumenty.Realista,rozsądny optymista.
                        Taki facet napewno jest dobrym Tatą i dobrym kolega.
                        Nie poucza,zadaje pytania,nie obraża.Egzotyk na kieleckim forum.
                        Polubilem go.
                • Gość: ala Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 15.11.06, 13:21
                  Chris, opanuj się, to, że popiera go 20% mieszkańców, to nie oznacza, że miasto
                  udzieliło mu absolutorium.
                  • Gość: Chris Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:19
                    Alu to kogo poparło te 80 % niezadowolonych?
                    • ikser Re: Święte słowa - promocja to jest to 15.11.06, 17:25
                      Te ok 80% nie udzieliło w ten sposób absolutorium!
                      • Gość: Chris Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:52
                        Frekfencja wyborcza w Kielcach zawsze jest na podobnym poziomie tzn że połowa
                        uprawnionych do głosowania ma głęboko w d***e kto rzadzi i co zrobił dla Kielc.
                        Więc należy się skupić (procentowo) na tej części mieszkańców, kórzy biorą
                        czynny udziałi których interesują sprawy miasta
                        • ikser Re: Święte słowa - promocja to jest to 15.11.06, 19:33
                          Chris czy uważasz, że ok. 80% mieszkańców Kielc to idioci? Obrażasz ludzi!
                          • Gość: AWCIO Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.netcity.pl 15.11.06, 20:40
                            Miasto to przede wszystkim ludzie, reszta to tylko mury. Jeśli kasa jest do wzięcia z uni to, jaki problem wybudować najładniejsze w europie pole golfowe na granicy miasta i gminy Masłów, osiedlowe sortownie odpadów, małe firmy produkujące to, co zmuszenie jesteśmy kupować w uni. Wykorzystać wydziały Politechniki niech myślą nad nowymi rozwiązaniami i przy wykorzystaniu małych firm je realizują. Zostało jeszcze w kraju sporo fachowców. Są możliwości, aby i miasto było piękne i żeby ludzie też mieli prace. Tylko, dlaczego jako wyborca mam dawać pomysły za friko?
                            • Gość: plisak Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.11.06, 21:38
                              Gość portalu: AWCIO napisał(a): Tylko, dlaczego jako wyborca mam dawać pomysły
                              za friko?

Pochlebiasz sobie głupawo, nie zauważyłem aby ktoś się zwracał do ciebie.
                              Forum dobrych radców....

• Gość: Chris Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 15.11.06, 23:35
                            Ikser a ty wiesz co ty piszesz z tych twoich 80%(obrażonych przezemnie ludzi)
                            połowa zapewne nie wie kto ostatnie cztery lata był prezydentem w Kielcach
                    • Gość: ala Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 15.11.06, 19:22
                      Chris, mądralo - zapomniałeś o wątku Chemadinu???

Większość mieszkańców po prostu olała te wybory.
                      • Gość: Chris Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 15.11.06, 23:14
                        To twój wątek Alu a tak z ciekawości syndykiem tam byłaś?
                        a poprzednie wybory też z powodu Lubawskiego czy Stępnia?
                        Alu :) mądralo
                        • Gość: ala Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 16.11.06, 11:28
                          Chris, mądralko; bardzo podoba mi się twoja ocena, dlaczego Chemadin
                          padł: "Będę strzelał :)zapewne były szef Chemadinu. Firmy zazwyczaj padają
                          przez nieudolny zarząd lub przeszkadzające rządzić rady nadzorcze" zwłaszcza w
                          świetle ówcześnie panującego tam Lubawskiego.
                          • Gość: msz Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 17:53
                            Gość portalu: ala napisał(a):

> Chris, mądralko; bardzo podoba mi się twoja ocena, dlaczego Chemadin
                            > padł: "Będę strzelał :)zapewne były szef Chemadinu. Firmy zazwyczaj padają
                            > przez nieudolny zarząd lub przeszkadzające rządzić rady nadzorcze" zwłaszcza
                            w
                            > świetle ówcześnie panującego tam Lubawskiego.

Bardzo często Alu (wykształciuszko-anglistko) firmy padają też przez związki
                            zawodowe. Tak będzie (daję sobie rękę uciąć) z PREMą, gdzie związki
                            przeszkadzają w prywatyzacji.
                            • Gość: ala Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 18.11.06, 16:04
                              mszcie - nie tylko anglistykę skończyłam. (To, żeby obraz wykształciucha był
                              pełny.); a ten wątek to jednak o chemadinie jest - i to co chris napisał
                              nadzwyczaj dobrze oddaje przyczyny upadku tej firmy.
                      • Gość: msz Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 17:49

> Chris, mądralo - zapomniałeś o wątku Chemadinu???
                        >
                        > Większość mieszkańców po prostu olała te wybory.

Skoro olali wybory to się nie liczą.
                        • Gość: ala Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 18.11.06, 16:08
                          No, to niefajnie, że ich skreślasz mszcie: właśnie straciłeś kolejnych
                          sympatyków ( a już z jurkiem kiedyś wyzywaliście kielczan od nieudaczników, czy
                          coś w tym stylu) - oj nieładnie, nieładnie. A nie dopuszczasz możliwości, że
                          mnóstwo mieszkańców naszego miasta uznała, że żaden z kandydatów nie zasługuje
                          na ich głos poparcia?
                          • msz1 Re: Święte słowa - promocja to jest to 18.11.06, 17:02

> No, to niefajnie, że ich skreślasz mszcie: właśnie straciłeś kolejnych
                            > sympatyków ( a już z jurkiem kiedyś wyzywaliście kielczan od nieudaczników,
                            czy
                            >
                            > coś w tym stylu) - oj nieładnie, nieładnie. A nie dopuszczasz możliwości, że
                            > mnóstwo mieszkańców naszego miasta uznała, że żaden z kandydatów nie
                            zasługuje
                            > na ich głos poparcia?

Więc mogli sami kandydować.
                            • Gość: ala Re: Święte słowa - promocja to jest to IP: 82.139.11.* 18.11.06, 22:22
                              Oj mszcie,może nie każdy chce się zeszmacić zostając politykiem?
    • Gość: qjm Zrezygnować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:53
      i to do końca miesiąca. Co najwyżej może sobie pomnik na środku stadionu postawić.
    • Gość: Wyborca Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:41
      Kiedy rozpocznie się budowa podkopu pod Wzgórzem Katedralnym?
      • msz1 Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 18.11.06, 17:11
        Gość portalu: Wyborca napisał(a):

> Kiedy rozpocznie się budowa podkopu pod Wzgórzem Katedralnym?

Coś dla malkontentów linii tramawajowych w Kielcach.W tekście jest wzmianka o
        francuskim 210tysęcznym mieście Rennes,w którym to z powodzeniem funkcjonuje
        10km linia metro.A co niektórzy uważają,że Kielce są za małe dla ruchu
        tramwajowego.
        Jak to robią inni

Temat metra nie jest w Krakowie nowy. Przymierzano się do niego już przed laty;
        odpowiednie analizy powstały m.in. w AGH i Politechnice Krakowskiej. Po roku
        1989 zwyciężyła koncepcja szybkiego tramwaju, tańsza i podobnie jak metro
        funkcjonalna. Sugerowano też, jakoby metro miało zaszkodzić zabytkowej
        substancji naszego miasta. Argumentowano przy tym, że metro jest opłacalne
        jedynie w miastach dużo większych od Krakowa. Co to jednak znaczy opłacalne?
        Czy możemy przeliczyć na pieniądze stracony w korkach czas każdego z nas,
        frustrację przy szukaniu miejsca parkowania, choroby spowodowane spalinami,
        hałas naziemnego szybkiego tramwaju? Najtańsze byłoby chodzenie piechotą...

Na budowę metra, jakkolwiek jest to inwestycja niełatwa, decydują się coraz
        częściej ośrodki nawet znacznie mniejsze od Krakowa. Nie bez znaczenia jest
        widoczny w ostatnich latach spadek cen prac podziemnych, wynikający z rosnącej
        konkurencji wśród firm robót górniczych przestawiających się z budowy
        tradycyjnych kopalń na budowę tuneli, w tym tuneli metra. Ważne są też postępy
        technologii umożliwiające drążenie tuneli wielokrotnie szybciej, niż to się
        dzieje przy budowie metra w Warszawie.

W tabeli zawarłem podstawowe dane dotyczące kolejek podziemnych zrealizowanych
        w dwunastu miastach podobnych wielkością do Krakowa bądź nawet znacznie
        mniejszych. Jakkolwiek w niektórych przypadkach podane systemy metra obsługują
        większe aglomeracje niż miasta w granicach administracyjnych (tak jest na
        przykład w Bilbao), można zauważyć, że często przedstawiane twierdzenie o
        opłacalności metra wyłącznie w ośrodkach powyżej miliona mieszkańców jest już
        nieaktualne. Tym bardziej że we wszystkich miastach podanych w tabeli uznano
        budowę i działanie metra za wielki sukces, a w większości z nich buduje się
        nowe linie lub rozbudowuje istniejące. Metro mają także inne niezbyt wielkie
        miasta, niepodane w tabeli, jak Kopenhaga, Helsinki czy Genua. Coś w rodzaju
        metra ma nawet, mniejszy od Krakowa, Krzywy Róg na Ukrainie.

Osiem lat temu, w czasie, gdy budowano tam pierwszą linię metra, mieszkałem
        przez pół roku w Rennes. Byłem świadkiem żywych dyskusji, w których przeciwnicy
        budowy nie przebierali w słowach, kwestionując sens tej inwestycji w tak małym
        ośrodku. Nawet zwolennicy budowy byli pełni obaw co do celowości wydania
        znaczących środków publicznych. Wróciłem do stolicy Bretanii w tym roku. Sukces
        kolejki podziemnej przerósł najśmielsze oczekiwania. Metro przewozi codziennie
        ponad 70 tysięcy pasażerów (na 210 tys. mieszkańców!), pokonując w 16 minut
        całą, prawie dziesięciokilometrową, trasę z piętnastoma przystankami. W
        godzinach szczytu pociągi kursują co trzy minuty. Czas ten ma zostać skrócony,
        jeszcze w tym roku, do 90 sekund. Wyraźnie zmniejszyły się korki w zabytkowym
        centrum miasta, pod którym przebiega trasa metra. Przy pełnym, tym razem,
        poparciu mieszkańców miasta podjęto decyzję o budowie drugiej linii i
        wydłużeniu obecnej.

Warto też zauważyć, że w wielu podanych w tabeli miastach, oprócz linii metra,
        funkcjonują też inne systemy kolei miejskich, czy to w postaci szybkiego
        tramwaju, czy też tradycyjnej, naziemnej kolei. Systemy te są na ogół
        zintegrowane z liniami metra.

Linie metra to nie tylko użyteczny środek transportu, to także często wybitne
        dzieła architektury, wzbogacające tkankę miejską i będące atrakcją dla
        turystów. Na przykład w Walencji jedną ze stacji projektował słynny syn tego
        miasta - Santiago Calatrava, a w Bilbao stacje w centrum są dziełem innej
        architektonicznej sławy - Brytyjczyka Normana Fostera. Organicznie wyglądające
        szklane osłony wejść do metra dobrze wpisują się w historyczną zabudowę.

• Gość: Janek Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:03
          Znów mszt mami ludzi opowiastkami z innej bajki i rzeczywistości.Tak jak z
          lotniskiem.Każda inwestycja musi byż uzasadnioona ekonomicznie i społecznie.
          Musi też współgrac z innymi tego rodzaju przedsięwzięciami,np.komunikacyjnymi.
          W Kielcach najpierw trzeba uporządkować układ komunikacyjny, a więc ulice i
          drogi wyjazdowe z miasta.Przemyśleć zapotzrebowanie na usługi komunikacyjne,
          uwzględnić ruch migracyjny z miasta do podkieleckich miejscowości ( tu klania
          sie od lat brak troski o miasto ), liczbe gości odwiedzajacych Kielce i
          potzreby komunikacyjne mieszkańców.
    • Gość: Gość Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:18
      Kiedy Pan Prezydent zacznie ralizować program PiS-u " Uczciwe i solidarne
      Państwo"? Czy Pan prezydent rozumie pojęcie solidarność, solidarny? Czy tow.
      Sygut znowu będzie V-ce prezydentem? Kto i kiedy rozliczy złodziejską
      restrukturyzację ZOZ-u Kielce? Czy P. Prezydent Lubawski jest na tyle
      inteligentny i zdaje sobie sprawę. dzięki czyim głosom ponownie został
      prezydentem? Na pewno nie są to wyłącznie głosy Jego ugrupowania SS 2002. Do
      72% brakuje okolo 50% głosów !!!!!!! Czy były to krasnoludki?
      • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 15.11.06, 00:39
        Gościu źle liczysz w wyborach wzięlo udział ok. 40% społeczeństwa Kielc.
        Pozostałe wyniki licz od tej liczby. Kielczanie generalnie "olali" całą tą
        hałastrę!
        • kwinta5 Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 15.11.06, 10:20
          SKORO OLALI jak piszesz,to po co ta burza????pretensje,że ten,a nie tamten-
          nasza wina jako kielczan jesli będzie źle.
    • Gość: leniwiec Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.netcity.pl 15.11.06, 09:22
      Priorytety:
      - plan zagospodarowania, wyznaczenie terenów pod centra handlowe,
      wygospodarowanie działek w centrum pod działalność firm zatrudniających wielu
      pracowników (a takie tereny są - tylko muszą mieć dokumentację itd.)
      - pozyskanie większych funduszy unijnych (a nie jak dotychczas),
      - komunikacja w mieście;
      - zadbanie o czystość w mieście (co z tego, że na Sienkiewicza jest czysto -
      skręci się w bok i brud, smieci wysypują się z kątów),
      - zadbanie o promocję - np. punkt informacji turystycznej na dworcu PKP - na
      piętrze - jest bez sensu.
      - zadbanie aby urzędnicy w przyszłości nie handlowali na Allegro, nie błądzili
      po czatach itd. - wiem, że na razie tego nie robią ale gdyby chcieli...
      • Gość: Monument Pomniki: swoj, budki suflera, rodziny jacksonow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:15
        Swoj pomnik na poczatku postawi. Potem budki suflera, a dlaczego?? co to ma wspolne z kielcami?? Wel lubi sluchac ich muzyki! aaaaaaaa to wystarczajacy powod jak dla niego. Potem calej rodziny Jacksonow. Pytacie sie dlaczego?? Bo pan Lubawski byl w USA i kupil sobie tam ich plyte. I moze w miejsce Milesa Davisa postawi Liroya, bo podobno juz przestal sluchac jego muzyki a zaczal liroya.
    • Gość: Wyborca Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:12
      *Nowe miejsca pracy dla ludzi spoza ukladu
      *Modernizacja obu dworców - zarówno PKP jak i PKS - są pierwszą wizytówką mista
      *Zatrzymanie w Kielcach absolwentów renomowanych uczelni krajowych i
      zagranicznych
      *Bardziej aktywna promocja miasta i regionu
      *Troska o ludzi wymagających pomocy bądź wsparcia - nie tylko materialnego
      *Uczynienie stolicy regionu miastem przyjaznym mieszkańcom
      *Organizacja stacjonarnego hospicjum oraz promocja rozwoju hospicjum domowego
      • plisak Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 16.11.06, 23:51
        Czytasz Wyborco dużo gazet. Masz w głowie makulaturę zamiast mózgu. Na to sie
        jenak nie umiera.
        • Gość: Waldek Powinien podac się do dymisji!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 23:50
          Jeszcze przed objeciem stołka.! Oszukał mieszkańców tymi obicami! Gdzie jest
          skarbnik, który pozwałał na takie rządzenie przez prezydenta ? Dlacxzego nie
          interweniował przew, Komisji Finansów i Bużetu, dlaczego nie powstrzymał
          wydatków przew. Komisji Rewizyjnej. To śa fakty,ci ludzie muszą odejśc z Rady
          Miejskiej, szastaja pieniędzmi podatników.A co będzie jak sąd za kilka dni
          ogłosi wyrok z sprawie Ślichowic ?
    • Gość: ss40 Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 19.11.06, 13:15
      KOMUNIKACJA!!! od lat w Kielcach nie powstała nowa arteria czy skrzyżowanie. Co
      z ul. Żelazną? Kielcom potrzebne są nowe rozwiązania komunikacyjne nie łatanie
      dziur!
      • Gość: Jerzy Re: co powinien zrobić Lubawski?Kajać się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:55
        Za doprowaqdzenie kielczan do furii, za to że muszą stać w korkach, za to zę
        traktuje mieskańców jak debilków !
        Zamarzył sobie dreptak, na którym nikt Go nie widział, zam,knął Paderewskiego
        i siedzi w tym ratuszu.A my musmiy stać w korkach, tracić cxzas, bo wswzystkiue
        inne ulkice są zapchane, tak rano jak i popołudniu!!
        Za ten głupi pomysł powinien kajac się, na klolanmach klleczeć na zapchanych
        ulicach, a Wy D rto9dzy Kielczanie wybraliście Go na druga kadencję !
        Więc nie dziwcie się ,że nic w mieście nie zrobiono, dla ułatwienia życia
        miszkańców.Teraz dopiero wołacie o "komunikację", a nie łaska była krytykować
        przed wyborami, nie oddawać głosów na ...!
        To nie w Zelaznej jest ratunek, to jest taki sam pomysł jak z Paderwskiego.Jak
        zapowiadał dyr. MZD, mieli obserwowac ruch po zamknięciu Paderewskiego, więc
        chyba coś zobaczyli i powinni jak najszybciej otworzyć ruch na tej ulicy - dla
        autobusów i samnochodów osobowych !! To jest koniecznośc.
        Resztę trzeba omówic rozsądnie - prezydent nie cierpi słuchac innych, jest
        zapatrzony i wsluchany w siebie.Tylko jego pomysły kulawe sa najlepsze.Miastu
        potrzebna jest likwidacja barier komunikacyjnych, o których nikt z ratusza ani
        tego zapyziałego MZD nie mówi.To jak ma byc dobrze w mieście ! Będzie jeszcze
        gorzej - jesli dopuści sie do realizacji szatańskiego pomysłu prezydenta -
        zaknmięcia ruchu w Rynku, na Małej i Dużej. To jest draństwo !Zamordyzm na
        mieście i mieszkańcach !Niech nie blefuje tunelem pod Zamkiem, to taka sama
        paranoja jak z lotniskiem w Obicach !
        • Gość: dobi Re: co powinien zrobić Lubawski?Kajać się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:35
          Czemu sie dziwisz , dobrodzieje nie zastanawiaja sie ile kosztuje twoj czas ,
          wiedza ile zarobia przez 4 lata. przeczytaj o zaiteresowaniach pomyslodawczy ,
          pomników,zamkniecia przejazdu przez bucza ,lotniska , parkingu przed UM(bo
          herbaciarze z UW i UM beda mielieli go orzut beretem od biurka a to rze tego
          typy budynki nie sa perłami architektury jeszcze im nie przyszło do głowy.
          Jego hobbi to BURBON z nim spedza czas i pod jego wplywem rodzą sie
          te ,,wspaniale pomysly.
    • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 20.11.06, 17:54
      1. Czy dworzec PKP w Kielcach powinien być większy od W-wy Centralnej??? Myślę,
      że mniejszy zrani dumę naszego "wodzusia"
      2. Dlaczego w Kielcach brak ścieżek rowerowych? - Te, które są to kpina!!!
      Do przebudowy nadaje się połowa Kielc!!! Dlaczego nikt tego nie robi???
      3. Jeśli miasto ma problem z utrzymaniem obiektów MOSiR, to jak poradzi sobie z
      nowymi i energochłonnymi obiektami???

Moje zdanie na temat zarządzania miastem jest FATALNE!!!
      • Gość: dobi Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:20
        nie ma sciżek rowerowych bo dobrodziejom nie wypada zasuwac w krawacie i teczka
        w zembach na rowerze.
      • Gość: Remek Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:17
        Wreszcie rozsądne pytanie, o finanse, koszty eksploatacyjne, cellowośc
        inwestycji,a nie głupi "rozmach" wyburzeniowo-budowlany, który niczemu nie
        słyzu, a miastu szczególnie.
        Poproście magistrat o koszty wubudowania tych cacy-perełek ( które są knotami
        miasta )jak stadion, hala, muzea, Sienkiewka,skrzyzowania i ulice,i ile one
        kosztują nas podatników, by je utrzymać !
        Przeciez nikt nie buduje na zasadzie, ile trzeba bedzie zapołacic, tyle damy (
        np. stadion miła kosztować 25 mln, rachunków uskładano na 52 mln.)To nawet w
        domu prezydentowi nikt by nie przepuscił takiej gospodarności.
    • Gość: dobi Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:15
      prezydet wroclawia zaskarbil sobie poparcie wyborców sciagajac wielkich
      iwestorów,tworzac nowe miejsca pracy,infrastrukture.przyjecie załorzenia ze
      Kielce beda miastem turysrystycznym a jego atrakcja beda lwy i dzik to skazanie
      miasta na niebyt.
    • Gość: xxx Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.westside.kielce.pl 21.11.06, 13:59
      zadbać o wygląd zeby nie wyglądał ja kloszard tylko jak człowiek
      • kwinta5 Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 21.11.06, 14:08
        sądząc z treści wypowiedzi i ilości wykrzykników jestescie ludźmi mocnych
        charakterów,poziom energii bliski wybuchu,pomysłow i postulatów kilometry
        DLACZEGO NIE KANDYDOWALIŚCIE?
        • Gość: ala Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 21.11.06, 14:17
          Bo polityka to bagno - nie każdy chce się w nim taplać.
          • Gość: Chris Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 21.11.06, 14:58
            Oczywiście, że lepiej stać na brzegu wtedy się lepiej wszystkich w bagnie widzi
            i wydaje się że samemu zrobiłoby się wszystko lepiej... ale po co się taplać.

• Gość: ala Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 21.11.06, 17:51
              Nie chrisie, nie zawsze wydaje się, że zrobiłoby się wszystko lepiej - ale
              niektóre rzeczy zrobiłoby się inaczej (jeśli bez klapek na oczach i zaślepienia
              nierealnymi wizjami, to pewnie lepiej). Poza tym, ja na przykład wolę uczciwie
              zarabiać, a nie być zamieszana w działania, które znaczna część mieszkańców
              odbiera, jako afery (typu: sprzedaż działki na Ślichowicach, wykup gruntów w
              Obicach, bez sporządzonej dokumentacji itp).
              • ikser Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny 21.11.06, 17:55
                chris uprawiasz donkiszoterię! Spójrz realnie na to co zostało zrobione i co
                leży!!! Bilans jest oczywisty!!!
                • Gość: Chris Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 21.11.06, 20:18
                  Słuchaj Ikser ja widzę co w Kielcach zostało zrobione a co leży. I patrzę na to
                  realnie.Ty widocznie z realiami nie możesz się pogodzić. Ja w cuda nie wierzę,
                  więc kto tu uprawia donkiszoterię?
              • Gość: Chris Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: 82.139.11.* 21.11.06, 21:10
                Alu nie mówię że nie masz racji popieram Cię w pełnej rociągłości.Ale nie można
                powiedzieć że nic dla tego miasta nie robi porównując poprzedników widze
                zmiany.A wizja lotniska czyż w zamyśle nie było ściągnięcie do Kielc
                inwestorów - powietrzem bo na drogi nie mamy co liczyć. Błędów nie robi ten co
                nic nie robi.
                • Gość: Ireneusz Koniec z biciem piany! Koniec z mrzonkami ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:42
                  Chris - opamietaj się !Tyle osób wypowiadało na forum mądre opinie, że
                  najwyższy czas coś z tego nauczyć się, czyli krytycznie spojrzeć na pracę
                  ludzi, którzy sami wzięli na siebie zobowiązanie wobec miszkańców Kielc, ale
                  tez odpowiedzialność za swe decyzje. Nie mozna ich zwalniać z tej
                  odpowiedzialności, tylko dlatego że mieli dobre zamiary.Nie ! I tym bardziej
                  nie ! Bo nie słuchają nikogo, nie chcą sluchać. ! Wykazuja arogancję, nie tylko
                  prezydenci czy ich urzędnicy, ale przede wszystkim wybrańcy kielczan - radni!
                  Włacznie z przewodniczącym Rady Miejskiej, szefem Komisji Budżetu i Finansów,
                  skarbnikiem, przewodniczącym Komisji Rewizyjnej.Oni zgadazali sie na te
                  idiotyczne decyzje, drogie inwestycje, permanentne akceptowanie zwiększania
                  kosztów inwestycji i dofinansowanie tych przedsięwzięc.
                  I co istotne, te inwestycje nie są najistotniejsze dla mieszkańców !!Wystarczy
                  ich zapytać ! Tylko,że nikt ich nie pytał! Teraz "Gaqzeta Wyborcza" łażkawei
                  ogłosiła akjcę, aby kielczanie zgłaszali swe propozycje do planu na 2007 rok !
                  Kpina.A kto rozliczy dokonania z poprzednich lat? Kto zapyta, dlaczego
                  zrobbiono remont tej a nie innej ulicy, które remonty i pfrace wycisnęli na
                  dyrektorach wydziałow lub prezydentach radni ( dla siebie lub rodzin ?)
                  Tymczasem magistrat nie zrobił nic w sprawie inwestorów, zmniejszenia
                  bezrobocia, stworzenia miejsc pracy, zaprowazdenia porzadku, poprawy
                  bezpieczeństwa a mieście, usprawnienai komuniacji a nie jej tragicznie
                  skomplikowania bzdurnymi decyzjacmi np. o zamknieciu ruchu na Paderewskiego !
                  czy radni zadali pytanie po co !Czy zadali pytanie, po co z odcinka Sienkiewki
                  ( od Paderewskiego do Zelaznej ) zrobiono dreptak, komplikując ruch w
                  centrum !!
                  A juz wariackim pomysłem jest zamknięcie ruchu w Rynku, na Małej i Dużej, Do
                  tego nie dojdzie, bo mieszkacy sie sprzeciwią.Juz pwostaje ruch obywatelski,
                  Nie bedzie tez parkingu pietrowego w centrum !Ani jednego , Sa niepotrzebne !
                  Tak ja nie będzie lotniska w Obicach za pieniądze miasta !Dlazcego radnmi nie
                  rozliczyli prezydenta z zabrania pieniedzy z budownictwa mieszkaniowego (
                  kompletna klapa w zakończonej kadencji, tez radni sie nie zająkneli nad tym )na
                  wykup działek pod lotnisko ! A zamawianie analiz i audytów za grube pieniadze
                  na potwierdzenie słuśzności budowy lotniska, bo za duzo jest przeciwników,
                  nawet w rządzie !!
                  Inwestorów, gosci targowych, turystów i mieszkanców regionu, mozna wozić
                  samolotami z Lotniska w Masłowie. I to Christ zapamiętaj po wsze wczasy !
                  • Gość: Chris Re: Koniec z biciem piany! Koniec z mrzonkami ! IP: 82.139.11.* 21.11.06, 21:54
                    Oczywiście opamietałem się .A teraz wsiadam w samochód i jadę do Masłowa
                    zabookować sobie lot do Londynu bo co ja w tej dziurze robię zyczę powodzenia
                    wszystkim w poszykiwaniu idealnej Rady Miejskiej i takiegoż Prezydenta Kielc.
                    • Gość: dobi Re: Koniec z biciem piany! Koniec z mrzonkami ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:19
                      o tuz panowie macie raje.Tylko wybor dobrodzieji jest raz na cztery lata i to
                      tych za ktorymi stoja ugrupowania gotowe placic za kampanie.Skladanie deklaracji
                      gawiedzi juz nie kosztuje,a za 4 lata moze i tak sie uda zalapac jesli ktos
                      wyloży kase na spoty.Dlaczego nie ma glosów krytyczny w radzie?A dlatego ze tam
                      nikt nie poszedl sie szarpac ani wytykac bledow . Na to przyjdzie czas za 4
                      lata.
                      PS.To prawda , ze bledów nie robi ten który nic nie robi.Rzecz w tym ile te
                      pomylki kosztuja i czyja to jest kasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Mnogosc audytów i ekspertów to dupochron ,bo jak by co to były opinie ekspertów
                      i ja jestem czysty.
                      Tylko że UM zatrudnia dyrektorów działow którzy powinni też byc fachowcami w
                      dziedzinach w których pracuja . oni powinni analizowac ewentualne projekty
                      iwydawac opinie i podejmowac decyzje . po poto ich zatrudniono a nie asekurowac
                      sie opinia eksperta bo ekspert to powinien byc pracownik UM , wybrany i
                      zatrudniony w wyniku konkursu
    • Gość: gustavko Re: co powinien zrobić Lubawski podczas 4 kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 13:16
      Intensywnie odpocząć od mecenatu i myślenia, a szczególnie wyłączyć tę część
      mózgu, która odpowiada za fantazje i wizje metropolitarne...
      A serio: przede wszystkim udrożnić ruch komunikacyjny w mieście, wesprzeć
      rozwój Targów Kielce; dalej to odnowienie części starówki /rynek i przyległe
      ulice/, przebudowa dworca PKP i PKS, lotnisko, jak najbliżej miasta...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka