Dodaj do ulubionych

Pasaż Świętokrzyski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:28
to było do przewidzenia ...
kupa ludzi, wszedzie korki.

masowo wykupują cukier, jak za komuny - widzialem gościa co 60 kg kupił
o co tu chodzi ?
a moze chodzi o cenę ?
kosztuje 2.29 zł - czy to faktycznie mało ?
czy gdzieś w Kielcach jest mniej ?

Obserwuj wątek
    • Gość: bziQ Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:46
      Nie, nie chodzi o cenę, bardziej chodzi o brak powodzenia w innych dyscyplinach
      życiowych. Czasami w człowieku odzywa się natura łowcy:). A w hipermarkecie
      (zwłaszcza tym nowym) łatwo o sukces. Czyli o kupienie kilograma cukru. Podobno
      taniej. Np. taniej o 1 grosz. I już jest wtedy człowiek zadowolony. Nieważne
      jest, że nie taki człowiek głosował w wyborach samorządowych, bo nie miał w
      niedzielę czasu (bo cukru po 2,29 nie rozdawali). Nieważne jest, że ktoś jego
      głos kupił za flaszkę "wina prostego". Ważne jest, że ma ten cukier z
      hipermarketu. Taki człowiek się nie zastanawia, że tak naprawdę to on podjął
      decyzję o budowie hipermarketu w tym miejscu. Nie zastanawia się też, że to on
      (swoją decyzją lub jej brakiem) dał komuś zarobić i że to on zdecydował o tym,
      kto będzie właścicielem hipermarketu.
      Ważne, że rządzą nami ci, którzy wiedzą jak "cukrzyć", prawda?
    • Gość: ktosia Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:26
      w tym l.eclerc to jest masakra ludzie to to samo co tesco czy real wiadomo z
      eludziom ze slichowic i okolicy zrobili wygode bo ci co autka nie maja nie
      musza sie tluc autobusami na drugi konei ckielc aby obejzec co nowego w tesco
      czy realu ale z drugiej strony to istne szalenstwo niby ludzie mówia ze super
      za pare tygodni no dobra miesiac skonczy sie to wszystko i bedzie luz wtedy
      chyba bedzie mozna sie wybrac w spokoju!! dzieci beda mialy blizej na
      wagary:/lipka ale ludzi enaprawd epotarfia stracic na bilet zy benzyne iles tam
      kasy wiecej ale zeby tylko jecha ckupic cos o nawet 1grosz wiecej !!głupota
      ludzka przerasta nas
    • Gość: Z Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:41
      dodam jeszcze, że ten gość co brał te 60 kg cukru, nie był pewien czy mu
      sprzedadzą i wrazie czeko już się zabezpieczył, zagajając mnie rozmową,
      że "jakby coś to ten cukier bierzemy we dwoje" ...
      facet był młody, wiec czasów komuny nie mógł pamietac, więc skąd u niego ta
      bojaźń, że "tyle nie sprzedadzą?"
      • Gość: mieszkanka Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:14
        Jestem wściekła bo nie mogłam odebrać na czas dziecka (1-szo klasista) ze
        świetlicy szkolnej bo utknęłam w korku. Dojazd z pracy do szkoły 25 a
        następnie do domu (mieszkam naprzeciko tego marketu) zajął mi dzisiaj około 2
        godzin. Brawo projektanci za wjazd i wyjazd z Massalskiego. Z szerokiej
        Szajnowicza można wjechać do marketu do tylko od miasta (skręt w prawo) bo
        oczywiście są linie ciągłe, natomiast z osiedlowej Massalskiego wszystko co
        jedzie od Mlikowa może skręcić dopiero w lewo na światłach i hura w
        Massalskiego, ci co jadą od miasta też najczęsciej skręcają na tychże światlach
        w prawo (brak właściwego oznakowania, że możliwy wjazd dalej) i ci co wyjeżdzają
        z zakupam też wszyscy w Massalskiego. Blokować przejśc dla samochodów
        dostawczych nie było potrzeba bo wzzystko zostało i tak zablokowane. Zresztą
        wjazd samochodów dostawczych to "pryszcz" w porównaniu z powyzszym rozwiązaniem
        komunikacyjnym dla klientów. BRAWO PROJETANCIE Z OGROMNĄ
        WYOBRAŹNIĄ.........JESTEŚ DUMNY ZE SWOJEJ PRACY? MYŚLĘ, ŻE OBEJRZAŁEŚ DZISIAJ
        JAKO GOŚĆ HONOROWY TO CO STWORZYŁEŚ. PIERŚ DO GÓRY PO ORDERY ZA CUD KOMUNIKACYJNY.
        • Gość: antyWEL Co za durnie głosowali na WELa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:54
          > komunikacyjnym dla klientów. BRAWO PROJETANCIE Z OGROMNĄ
          > WYOBRAŹNIĄ.........JESTEŚ DUMNY ZE SWOJEJ PRACY? MYŚLĘ, ŻE OBEJRZAŁEŚ DZISIAJ
          > JAKO GOŚĆ HONOROWY TO CO STWORZYŁEŚ. PIERŚ DO GÓRY PO ORDERY ZA CUD KOMUNIKACYJ
          > NY.

No i macie, miłośnicy WELa korki. Przez beznadziejne lokalizacje teraz oberwały
          Ślichowice... Wcześniej centrum przez beznadziejnie zlokalizowany stadion...
          Teraz tylko sobie dziękujcie - przez następną kadencje WEL jeszcze jest w stanie
          postawić kilka takich kwiatków i zakorkuje miasto na amen.
      • Gość: forumka Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 17.11.06, 18:36
        może później sprzeda z zyskiem, może ma swój sklep spożywczy gdzieś poza miastem
      • Gość: forumka Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 17.11.06, 18:47
        może później sprzeda z zyskiem, może ma swój sklep spożywczy gdzieś poza miastem
    • Gość: edyta Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:03
      to fakt ....ludzi pelno...kolejki wszedzie...sklepy coz...dla mnie zadna
      rewelacja....choc mozna cos wybrac...wybralam kolejna kiecke:))..a na spozywce
      rzeczywiscie ludzi tyle jakby dawali za darmo.....siaty....tobolki ..tak
      wygladaly dzisiejsze slichowice:))....pozdrawiam sznureczek kierowcow:)
      • Gość: Chris Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.11.06, 23:52
        a jaka taka sukienka? krociutka i skromniutka :)
        • Gość: edyta Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:21
          tia:)....dodam do tego ze czarna i elegancka i ciesze sie jak dziecko, ze ja
          kupilam.....naprawde polecam.. i juz w niej dzis latam:))
          • Gość: paweł Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:30
            to nie byli ludzie to było BYDŁO, jakby mozna było to by wyrywali sobie
            produkty. W sklepach na pasażu ceny sztucznie zawyżone żeby po upuscie 10 czy
            30% wyszły takie same ja kw centrum na Sienkiewce. Ale co głupi Polak widzi
            rabat to kupi, nie wazne ile kosztuje
    • Gość: kuba_maruda Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:28
      a gdzie jest ten przemądrzały Jurek_inwest piewca i orator Echa Inv.
      • Gość: horro Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 09:20
        jadąc na uczelnie było jeszcze na drodze w miarę, ale jak wracałam koło 16 to
        myślałam, że wyjdę z siebie. 3 razy dłużej jechałam. Cały autobus 46 wysiadł za
        światłami przy Pasażu. Nie byli to pasażerowie, to było bydło. Teraz z sypialni
        Kielc zrobiła się nowoczesna wiocha. A było tak spokojnie
    • Gość: mama Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 16:07
      pasaż XI wieku hehe - nikt oczywiscie nie pomyslal o nas mamusiach
      mieszkających na Slichowicach ze tez (oczywiscie jak ostygnie atmosfera i sie
      przeludni)czasem chcemy zrobic zakupy do domu, a ze opiekujemy sie naszymi
      malymi dziecmi to z nimi musimy udac sie do marketu - tylko jak heheh. Wczoraj
      widzialam jak matki wnosza swoje pociechy w wozkach przez strome schody bo nikt
      nie pomyslal aby zrobic wjazd dla wozkow - no szook normalnie dyskryminacja - a
      wiadomo wszem i wobec ze osiedle Slichwice slynie z wyjatkowo duzej ilosci
      malutkich dzieci i mamy tu chodza na spacerkach prawie gesiego....
      • Gość: mama Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 16:08
        mialo byc pasaz XXI w
    • Gość: chello Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:31
      Ludzie jak ludzie ale debile na ,których frajerzy głosują i potem rządzą
      miastem oczywiście mają "gdzieś" problem organizacji ruchu w Kielcach - a
      niestety robi się tutaj coraz gorzej....
    • Gość: SmurfMądrala Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:53
      Kolchozów komercyjnych na kilka tysięcy tuczników nie wolno lokowac w miescie.
      Zadupie,peryferia ,to jest ich miejsce.
      Jaka dzielnica przyjmie kilka tysiecy samochodów i kilkanascie tysiecy
      "homo konsumpcionis" w jednym miejscu?

• Gość: plisak Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 18:33
        W odróżnieniu od frustratów, nieudaczników mam konkret. Wczoraj w pasażu
        nabyłem pewne urządzenie. Po rozpakowaniu pudełka, okazało się że brak jest
        t.zw. gałki, koniecznej do funkcjonowania. Dzisiaj pojechałem, zgłosiłem w
        reklamacj i BEZ ŻADNYCH FORMALNOŚI przyniesiono brakującą część z magazynu. To
        jest firma klasy światowej a nie bazar świętokrzyski. Pasaż jest super.
        kielczanie też się wyrobią, bez przesady.
        • Gość: plis Re: PS IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 16.11.06, 18:36
          Powinienem zaznaczyć że, grzecznie mnie przeproszono. Pełen wersal :)
        • Gość: SmurfMądrala Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:40
          Tzw.gałka powinna być w wyposażeniu i cieszysz się ,ze jednak Ci dali.
          Sukces,bez formalności i reklamacji.Tylko dwa razy jezdziles.
          Do dupy towar ale dobry,firma światowej klasy jak Telekomuna S.A. z najdroższym
          internetem i kosztami telefonu.Swiatowa klasa.
          • Gość: plisak Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 17.11.06, 16:05
            Z TK S.A. i neostradą się rozstałem, do pasażu będę uczęszczał, jest więc
            znaczna różnica. Bądź nie tylko mądrala ale i UWAŻNY. Bez tego madralstwo można
            bez szkody o dupę potłuc. Kumasz? :)
        • Gość: R Re: Pasaż Świętokrzyski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:22
          ja też sobie chwalę ...
          wczoraj byłem.
          Kupiłem se francuską bagietkę, francuską musztradę ...
          potem usłuszałem jakiś gości gadajacych po francusku i przez chwilę poczułem
          się jak we Francji ...
          brakuje mi jeszcze tylko Oranginy.
    • eyeoftheme Re: Pasaż Świętokrzyski 16.11.06, 21:45
      a ja mieszkam w 18. bylem wczoraj tuz przed zamnknieciem, i bylo troche lepiej,
      bo mniej kołchozianów, bylem w Wojasie i fajne butki sobie kupiełem, ekstra.
      jak szedlem wczoraj na przystanek tutaj naprzeciwko 20 no to tragedia, taki
      syf, ze tok2szok, nazjeżdzali sie, oblowili sie cukrem, najedli sie, rzucili
      smieci gdzie popadnie i wio do domu z powrotem; chyba ZTM mial niezlą przycine
      na biletach :D ; nio i ten wjazd/wyjazd, no podzielam opinie, ze ktos lekko
      mówiąc wziął kase i przez przypadek nie pomyslal, a co go to.
      no to troche sie pozalilem, lepiej mi, zyczę udanych, spokojnych zakupów i
      cierpliwości Wam Mieszkańcom - moim Sąsiadom :)
      • miska71 Re: Pasaż Świętokrzyski 17.11.06, 18:50
        Mnie ciekawi tylko czy jest tam cos ciekawego w sklepach dla dzieci...? Jest
        5-10-15 - to wiem... ale sa tez jakies dwa inne... warto sie wybrac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka