Dodaj do ulubionych

dobry pediatra

IP: *.* 05.06.02, 13:59
Jako, ze zblizam sie wielkimi (czasami sa bardzo male!) krokami do porodu, mam pytanie odnosnie przyszlego lekarza dla mojej (prawdopodobnie)coreczki - moze mozecie polecic jakiegos dobrego pediatre??? pozdrawiam cieplutkoAneta
Obserwuj wątek
    • Gość: emkaes Re: dobry pediatra IP: *.* 06.06.02, 08:01
      Witaj AnetkoJa mieszkam w Kielcach i mam dwóch pediatrów.Pierwszy to dr Ewa Kotwa. Pracuje w rzychodni na Pocieszki i przyjeżdza na domowe wizyty. Za prywatne wizyty bierze 50 zł. Bardzo dobra.Drugi to dr Domagała ze szpitalika na Langiewicza. Godny polecenia, chociaż są różne zdania na ten temat. Zawsze w biegu, ale równie szybko wyprowadza dziecko z choroby. Za prywatną wizytę bierze 40 zł i jak trezba to przyjeżdza do tej samej choroby i ogląda dziecko (nie bierze wtedy pieniędzy). Dziewczyny mówią, że warto go brać do dzieci do 1 roku. Pozdrawiam
      • Gość: aneta2 Re: dobry pediatra IP: *.* 06.06.02, 09:14
        wlasnie slyszalam rozne opinie o dr Domagale - podobno roznie z nim bywa: szybko, szybko a czasem zdaza sie, ze nie przyjedzie!A na Langiewicza pracuje tez dr. Wojcik (jak czegos nie przekrecilam), ten bierze 60 zl za wizyte ale podobno (tez tylko opieram sie na sluchach) jest rewelacyjny
    • Gość: emkaes Re: dobry pediatra IP: *.* 06.06.02, 09:39
      O Wójciku nie słyszałam. Jeżeli chodzi o punktualność pana Domagały to jego największa wada. Ale przychodził zawsze. Natomiast dr Kotwa (naprawdę polecacm) jak powiedziała, że będzie o 15 to zawsze była punktualnie. Możesz spróbować.A tak wogóle warto mieć dwóch lekarzy, zawsze jedenego może nie być!Słyszałam jeszcze o niejakim Szczukockim.
    • Gość: Paulinapaulina Re: dobry pediatra IP: *.* 11.06.02, 22:33
      Korzystałam z porad i wizyt p. doktora Domagały. Spóźnił się tylko raz ( a kto z nas nigdy się nie spóźnił?). Moje dziecko go uwielbia, więc ja też. Wydaje mi się, że to świetny fachowiec, lekarz z powołania.Zastanawiam się nad tym, czy rzeczywiście doktor Domagała specjalizuje się on w tylko malutkich dzieciach. I kto wobec tego byłby dobry dla dziecka trochę większego?Chętnie poznam Wasze opinie.Paulina
      • Gość: wiesia Re: dobry pediatra IP: *.* 12.06.02, 07:37
        Przez długi czas , za namową zadowolonych pacjentek korzystałam z usług dr. Domagały. U mnie zawsze wizytęzapowiadał w stylu: miedzy godziną 14 a 16 i mieścił się w tych granicach. Jest to człowiek bardzo ciepły wobec dzieci i po prostu sympatyczny, do tego chyba najtańszy z lekarzy przyjheżdzajaćych na wizyty domowe.Są też "ale" potwierdzone przez kilka osób. O ile dr. Domagała dobrze rozpoznaje i leczy infekcje to nie najlepiej radzi sobie z alergiami. Poza tym chyba popadł w pewną rutynę , bo u mojego dziecka po pójściu do żłobka zaczęła się seria infekcji i za każdym razem przepisywał mu dokładnie ten sam zestaw leków, który po prostu przestał zdawać egzamin (zestaw: syrop Eurespal, krople Cebion, Ehinacea, do nosa Nasivin, potem bańki i na koniec Clacid). Dopiero wizyta dr. Tokarskiego przerwaął ostatnio tę serię- dziecko dostało co innego i obyło się bez antybiotyku.A najnowszy katar usunęłam homeopatycznymi kroplami Euphorium Compositum S poleconmi przez siostrę ,a nie żadnego lekarza. Niestety, znani mi lekarze w Kielcach nie są homeopatami, a szkoda, bo jak możecie poczytać w założonym przeze mnie wątku na "Zdrowiu" ta metoda daje bardzo dobre efekty.
    • Gość: Gosia1 Re: dobry pediatra IP: *.* 20.06.02, 21:26
      No właśnie. Ja korzystałam swojego czasu z porad doktora Domagały i zawiodłam się na Nim okrutnie. Zadzwoniłam do Niego z płaczem, działo się coś złego z moim wówczas 7 miesięcznym Krzysiem. Powiedział oschłym tonem, że ma teraz gości i nie może ich zostawić........(muszę dodać, że znał mnie bardzo dobrze). Wtedy moje serce jak moja kieszeń zostały zamknięte na zawsze dla tego pana. Poza tym u synka mojej koleżanki nie rozpoznał porażenia mózgowego! Co dla mnie jest skandalem. Leczył dziecko kilka miesięcy na najróżniejsze dolegliwości, i nawet na sugestię matki nie skierował dziecka do neurologa! Dopiero po interwencji lekarza z przychodni dziecko zbadał neurolog. Od urodzenia Krzysia moje dzieci leczy doktor Tokarski. Oprócz tych nieszczęsnych kilku miesięcy, kiedy to "robił II" i kilka razy w miesiącu nie było Go (wtedy właśnie przyjeżdżał Domagała) ZAWSZE był i jest na KAŻDE moje zawołanie. Wyprowadził moją strasznie chorowitą Anię i ze skłonności do przeziębień i z alergii. Jest obecnie ordynatorem na Oddziale Intensywnej Opieki Medycznej w szpitaliku. Moje dzieci są bezbłędnie przez Niego prowadzone. Niezwykle rzadko otrzymują antybiotyki. I najważniejsze - wiem, On dał mi to poczucie bezpieczeństwa, że mogę do Niego dzwonić o każdej porze dnia i nocy. Nigdy nie dał mi odczuć, że histeryzuję, a wiem, że - mając depresję poporodową - bardzo często to robiłam. Zawsze był delikatny, taktowny, niezwykle wyrozumiały i po prostu ludzko ciepły i serdeczny. Sumując - jest świetnym specjalistą, lekarzem a przy tym cudownym człowiekiem. Po prostu UWIELBIAM GO!!!! Naprawdę z czystym sumieniem Ci Go polecam. Za wizytę bierze 60 zł. Aha - doktor Wójcik to też dobry specjalista. Na marginesie dodam, że to właśnie doktor Wójcik leczy córeczkę "mojego" Tokarskiego (na zasadzie, że chyba żaden lekarz nie umie leczyć nikogo z rodziny). Moja Ania chodziła do klasy z córką doktora Wójcika i znam Go troszkę, jest również bardzo sympatycznym człowiekiem. :-)Pozdrawiam Gosia
      • Gość: aneta2 Re: dobry pediatra IP: *.* 21.06.02, 07:25
        Gosiu a czy moglabys dac jakies blizsze namiary na doktora Tokarskiego?dziekipozdrawiam cieplutkoAneta
        • Gość: Gosia1 Re: dobry pediatra IP: *.* 21.06.02, 15:11
          Jasne! Telefon domowy - 34 49 149, tel. kom. 0601 480 900. Możesz powiedzieć, jak pierwszy raz zadzwonisz (bo pewnie zapyta), że numery masz ode mnie. :-) A może zadzwonisz do mnie? W końcu mieszkamy w jednym mieście ;) Napisz do mnie na priva, podam Ci moje namiary. Całuski Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka