Dodaj do ulubionych

Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:45
A ja myślałam, że oknem na świat jest ta sławna ambasada w Gotha. Tak przecież
mówił Prezydent Wojtuś.

A na ciemny łeb to latarka chyba nie pomoże.
Obserwuj wątek
    • Gość: babetka Podatki w górę o 8% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:48
      bo chce się wydobyć z bolszewickiej UE te pieniądze, które mi przedtem ukradziono.

To jest k u r e s t w o w najczystszej postaci.
      • basia996 Re: Podatki w górę o 8% 05.12.06, 21:06
        I żeby tradycji stało się zadoś WEL zwolni z poodatku w postaci umożenia
        zaprzyjaźnione firmy ,między innymi Kolporter , Dorbud itp. itd............
      • Gość: hammurabi Re: Podatki w górę o 8% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:28
        nudna jesteś i nie chce mi się nawet pisać!!!
    • Gość: ggh Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: 81.219.208.* 05.12.06, 21:09
      Relax spłaci dług?
      ziem2006-12-04, ostatnia aktualizacja 2006-12-04 20:01
      - Spłacę wszystkie długi wobec miasta - zapewnia Marek Słomka, współwłaściciel
      spółki Super Relax dzierżawiącej miejskie baseny.
      Po naszym wczorajszym artykule prezydent Kielc Wojciech Lubawski zapowiada
      wyjaśnienie finansów miejskich krytych pływalni. - Oczekuję wniosków od
      wydziału podatków - odpowiedział na pytania "Gazety". Chcieliśmy wiedzieć, czy
      miasto nie powinno podjąć jakichś kroków, np. starać się o innego dzierżawcę
      lub zmienić umowę dzierżawy. Okazało się bowiem, że spółka Super Relax zalega
      miastu 180 tys. zł podatku od nieruchomości. Powinna wpłacić do miejskiej kasy
      6,5 tys. zł czynszu za basen przy ul. Krakowskiej i 3 tys. zł za obiekt przy SP
      nr 27 (ul. Toporowskiego). Jak łatwo wyliczyć, zaległość podatkowa wynosi tyle
      co półtoraroczny czynsz. Taki dług narastał od 2004 roku.
      • Gość: babetka To chyba k u r w a złodzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:25
        Jak czytam takie rzeczy to przychodzą mi na myśl wyłącznie dwa wyjaśnienia:
        - bezdenna głupota i nieudolność wszy urzędniczych,
        - bezczelna korupcja wszy urzędniczych odprawiająca się na naszych oczach.

Jeżeli jeszcze prawdą jest to, co pisano na forum, że ten Relaks występował o
        zwolnienie z podatku od nieruchomości, to byłaby wyjątkowa bezczelność.

Jednocześnie okolicznościami obciążającymi wszy urzędnicze jest fakt (co zresztą
        jest niezłe), że miasto weszło w program nauki pływania i wykłada na to
        pieniądze. Te pieniądze stanowią dochód m.in. Relaksu, który to Relaks miasto,
        czyli nas, ma w dupie i uważa, że jesteśmy dobrym klientem do obrabowania i w
        związku z tym nie płaci, chociaż dostał od nas pieniądze i pływalnie.
        Żeby było śmieszniej, to w związku z faktem, że miasto weszło w tę naukę
        pływania, to Relaks podwyższył ceny za basen.

Biorąc pod uwagę powyższe okoliczności zmuszona jestem uznać, że niektórzy
        urzędnicy w UM są albo beznadziejnie głupi i nieudolni, albo są złodziejami
        pozostającymi w zmowie z Relaksem.
        • Gość: hammurabi Re: To chyba k u r w a złodzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:31
          zaiste, twoja logika poraża.
          • Gość: alfa Re: To chyba k u r w a złodzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:34
            to jest proste jak Slichowice
            oni juz nawet sie secjalnie nie wysilaja tylko okradaja w biały dzień
            • Gość: Andrzej Re: Wojciech w chwili wzruszenia-płacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:45
              Wojtek się wzruszył.Wojtek płacze ze wzruszenia widząc swój samolocik !
              Coś podobnego jak dziecko ,które na mikołaja dostało upragnioną zabawkę -
              samolocik.Ma swoje lotnisko w Obicach-jak na razie plastykowe ale jest.Boże
              jaka radośc i wzruszenie!Jak dziecko ,jak dziecko.Krótkie majtki i do
              przdszkola Panie Prezydencie.
              • Gość: Wojtek Re: Wojciech w chwili wzruszenia-płacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:51
                Nie bądź taki zazdrosny, Jędruś. Dam ci potrzymać samolot, tylko nie sikaj już z
                nerwów w majtki, bo kapie na podłogę i zrobisz zwarcie
        • spostrzegawczy1 Zaprawdę prawdę głosisz (po trzykroć) -babetko- 06.12.06, 09:33
          Zaprawdę prawdę głosisz (po trzykroć)
          Ja ich nazywam szarańczą urzędniczą lub mędami (to przecież to samo co wszy)
          ewentualnie urzędolnikami.
          Trudno to znieść mając świadomość o co biega. Poraża ich niewydolność umysłowa
          i rosyjskie korzenienie mentalne.
      • Gość: kielczanin Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:26
        Jak zalegam z podatkami ponad miesiąc to natychmiast mam wizytę komornika a
        tutaj trwa to od 2 lat i nic. Za niegospodarność powinien odpowiedzieć także
        ktoś z magistratu nadzorujący wpływy z dzierżawy. Pan Prezydent jako
        zwierzchnik jest także współwinny. Ale co tam. Przecież można podnieść
        podatki...
        • Gość: zaba Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.tkdami.net 09.12.06, 23:22
          ktory wiceprezydent nadzoruje MOSIR,ten odpowiada za wynajem basenow!
          • Gość: Urzędnik Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:45
            No to wszystko na Jędrzeja Syguta ! On taki biedny, niczym sie nie przejmuje,
            więc wydziały mu podległe robią co chcą !
            • Gość: jola Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.tkdami.net 12.12.06, 11:58
              A.Sygut lekcewazy tych co maja inne zdanie!
          • Gość: Piotr z Kielc Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:47
            Jak na start - to nawet niezły, tyle aferek i afer sprzed i po inauguracji,
            dawno nie było.Oby tak dalej, może dojdzie do referendum, bo nic innego nie
            pozostaje .
    • Gość: misterxy Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.chello.pl 05.12.06, 22:20
      Odczep się od niego. Zrób dla miasta tyle co on, to pogadamy.
      • Gość: babetka Drogi Misiu Misterxy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:23
        Pan Lubawski rzeczywiście zrobił dla miasta wiele - opóźnił miasto w rozwoju
        podejmując przedsięwzięcia pozorowane lub kosztowne i zbędne przynajmniej w
        obecnej chwili.

Ja dla tego miasta zrobiłam o wiele więcej, bo np. nie okradłam miasta na 6 mln.
        PLN, sprzatam po sobie i obok siebie, a miasto nie sprzata, bo miejscy kretyni
        są przyzwyczajeni do syfu, nie wynajmuję lokali za 5 złodziejom, ani za 1 PLN,
        bo jest to sprzeczne z zasadami konkurencji i właściwe dla czerwonych świń
        okradanie obywateli, nie wykładam milionów na stadion, który nadal trzeba
        remontować i nie mianuję szefem stadionu nieudolnego syna swojego kolesia, bo to
        się nazywa s k u r w y s y ń s t w o, nie... itd.

I idź się miły Misiu pouczyć. Najlepiej u rektora od zasranej wody Błachuta, bo
        to jest szkółka odpowiednia dla kretynów.
      • Gość: kielczanin Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:32
        Oczywiście. Jutro zakładam komitet budowy toru Formuły 1 w Obicach. Na miejscu
        na kretyńskie lotnisko. Przecież tor to jest to. Najpierw ekstraklasa potem
        Formuła 1. To logiczne. Wszystko oczywiście za pieniądze frajerów z Kielc
        (oczywiście za pośrednictwem brukselki). Co tam lotnisko. Kubica i Alonso w
        Obicach! To jest to! Tam dopiero mogłaby być giełda samochodowa. Miodzio.
    • Gość: babetka Panie Wojtusiu Lubawski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:29
      Proszę sobie to ściągnąć i uważnie przesłuchać.

www.mytempdir.com/1100876

Bo chyba nie chce Pan, aby ktoś o Panu powiedział, że na tronie siedzi...
      • Gość: babetka Zresztą także ci, którzy lubią i nie lubią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:39
        władców także powinni to sobie ściągnąć i posłuchać.

www.mytempdir.com/1100876
        Bo - lecz nie poradzisz nic bracie mój, gdy na tronie siedzi...
      • Gość: max Re: Panie Wojtusiu Lubawski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:00
        He,he ,he. Jak to milo sluchac te powyborcze bezsilne skomlenia..)))))))))))
    • Gość: babetka Im. Wojciecha Lubawskiego :))))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:55
      Jak zobaczyłam ten napis na samolociku – „PORT LOTNICZY KIELCE – OBICE im.
      WOJCIECHA LUBAWSKIEGO” – to myślałam, że zdechnę ze śmiechu.

Panie Wojtku Lubawski, czy ci radni, którzy to Panu podarowali są kretynami, czy
      Pana mają za kretyna?

A może:

Ja, Ty, Ona, My, Wy, Oni, On,
      Wszyscy liżemy mu dupę wciąż,

Lecz nie poradzisz nic bracie mój,
      Gdy na tronie siedzi…
      • Gość: Radykał Kretynizm !! Jak dzieci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:02
        Kretynizm do n-tej potegi !Radni są warci swego prezydenta i odwrotnie !Bawcie
        się kosztem mieszkańców Kielc ! Zamiast zajmować sie problemami miasta i
        kielczan , w głowie mają zabawki ! Idiotyczne pojmowanie obowiązków !
        Do zwolnienia !
        • Gość: kielczanin Re: Kretynizm !! Jak dzieci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:31
          Chwała tym radnym którzy głosowali przeciwko podnoszeniu podatku od gruntu bo
          przecież jest on o kilkaset procent wyższy w stosunku do sąsiednich gmin.
      • Gość: babetka Panie Tomku Bogucki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 11:49
        Podobno powiedział Pan – „Gdańsk ma swój port im. Lecha Wałęsy, my możemy mieć
        Lubawskiego”.

Czy Pan sugeruje, że pan Wojtek także współpracował z SB i udupił pieniądze?
        • Gość: rafal Re: Panie Tomku Bogucki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:23
          Babetko, tak się zastanawiam skąd w Tobie tyle zmijego jadu. Czyżby Lubawski
          wypieprzyl cie z pracy? Albo moze chcialas pracowac w UM, oferujac za to
          zaplate w naturze, ale nikt nie chcial?
          • Gość: adam Re: Panie Tomku Bogucki! IP: 82.139.11.* 06.12.06, 21:08
          • Gość: adam Re: Panie Tomku Bogucki! IP: 82.139.11.* 06.12.06, 21:10
            Nadgodziny wyrabiasz? Premię od WELa próbujesz wyciągnąć? Magistrat o tej
            godzinie już zamknięty - wyluzuj chłopie, jesteś po pracy.
            • Gość: rafal Re: Panie Tomku Bogucki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:40
              nie jestem z magistratu komuchu, nawet nie glosowalem na Lubawskiego
              • Gość: adam Re: Panie Tomku Bogucki! IP: 82.139.11.* 07.12.06, 08:52
                Nie jestem komuchem pajacu, i nie wyzywałem cie w swoim poście - ale widać
                urzędasy tylko tak potrafią rozmawiać.
    • ikser babetko uśmiechnij się :) 06.12.06, 13:48
      1. Powód:
      Przeżyliśmy Jaruzela, przeżyjemy również WeLa. :)
      2. Powód:
      Optymistycznie wygląda głosowanie nad podatkami. Możliwe, że pojawia się w
      Radzie coś, co potocznie nazywamy samodzielnym myśleniem.

To takie dwie optymistyczne iskierki. :)
      • Gość: biskup Re: babetko uśmiechnij się :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:49
        tylko nikt nie patrzy na to ze za kadnecji WELa weszlismy do UE i mamy dostęp
        do kasy. Powrzechnie uwaza sie ze to on tak duzo zrobil dla miasta, tylko
        patrzec trzezwo nikt przed nim nie miał takiej szansy. A i tak uwazam ze zrobił
        stanowczo mało bo problemów komunikacji nie rozwiązał jak obiecywał.
      • Gość: babetka Re: babetko uśmiechnij się :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:39
        Ależ ja się cały czas śmieję. Być może nie zawsze jest to uśmiech radosny i od
        ucha do ucha, ale jednak uśmiech.

Jeżeli w Radzie pojawiło się coś, co nazywamy potocznie samodzielnym myśleniem,
        to rzeczywiście musimy to nazywać wyjątkowo potocznie.

PS.
        Przy czym nie porównywałabym pana Wojtka Lubwskiego do kanalii, mordercy i
        prostego gnoja Jaruzelskiego, chociaż także ma na imię Wojciech.
        A optymistyczną iskierką będzie to, gdy zabiorą gnojowi Jaruzelskiemu emerytuję,
        ukradzioną willę i wsadzą kanalię do kryminału.
    • Gość: hammurabi niestety !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:56
      z gówna marmolady nie zrobi!!!
      jesteś babetko typowym tego przykładem!
      a najlepiej przerzuć się na kaczy ród , będziesz miała większe pole do popisu!
      i za to pole nie musisz płacić większego podatku!
      • ikser hammurabi? 06.12.06, 16:12

• ikser hammurabi? 06.12.06, 16:17
        hammrabi skąd te kompleksy?? Czy ludzie mają prawo do swojego zdania??? Czy mają
        bezmyślnie zgadzać się z kombinacjami jakiegoś cwaniaka???
    • Gość: Zet Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:01
      O!!! Leci z nami Babetka. Pozdrawiam Cie Babetko. Witaj nam ach witaj.O
      niezmordowana. Z lotniskiem czy bez lotniska i tak jesteś mi bliska. Amen
    • Gość: hammurabi Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:11
      poczytaj trochę komentarzy babetki a będziesz wiedział kto zacz!
      zresztą każde forum to dla niej dyskusja samej z sobą .
      ona wybrała sobie Lubawskiego tylko po to żeby mu dokopać, to niech wie i jej
      samej może się dostać.
    • Gość: mig-21 Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 01:15
      nie pie..a bez ładu i składu, w kaciku lotniska bajkonur trza budować
      samoloty to przezytek w rakietach nadzieja, wojtek jest oki chłop, tylko musi
      wiedzieć że od ryku samolotów sie kury nie noszo i krowy mleka nie dajo i godzi
      to w byt okolicznego chłopstwa, i z zającami też się cos dziej ale nie wiem
      napewno albo sie pieprzo jak nieprzymierzając w samoobronie olbo w celibat
      popadajo, niech no który myśliwy sie wypowie jak przypadkiem trzeżwy
      • miskorabol Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę 07.12.06, 08:27
        no to zdjęcie ten artystyczny uśmiech i napis na samolocie. Ręce opadaja,
        kielczanie maja chyba oczy w tyłkach ze głosowali na niego
        • Gość: alfa Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:56
          nie tam maja cały mózg
    • Gość: kielczanin Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:20
      Tak działa liberalny kandydat popierany przez PO. Najpierw podnosi podatki.
      BRAWOOOOO!!!
    • Gość: antyWEL Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:51
      To najgorsze, co może spotkać Kielce przez 4 najbliższe lata...
      • Gość: ciekawy Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.tkdami.net 07.12.06, 19:55
        o czym swiadczy odrzucenie przez radnych propozycji W.Lubawskiego w sprawie
        podniesienia podatkow o 8 % ?

• Gość: Zofia Druga i ostatnia kadencja Wojciecha Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:12
      Po tym co przeczytałam o zadłużeniu ( ukrywanym wiele miesięcy przez
      p.Lubawskiego),sadzę,że radni odpowiednio ocenią na sesji przed świętami
      postawę prezydenta i wystąpią o wyrażenie mu watum nieufności.Nie może tak być,
      by w sposób nierozsądny i skrywany wydawano pieniądze i nie informowano na czas
      mieszkańców.Natomiadt radni,którzy akceptowali te decyzje , w tym wydatki na
      inwestycje, powinnmi także ocenić swą postawę i zrezygnowac z funkcji, mimo że
      niedawno zostali wybrani.
      • miskorabol Re: Druga i ostatnia kadencja Wojciecha Lubawski 12.12.06, 15:26
        macie te wszystkie oratoria, pomniki, muzea
      • Gość: ala Re: Druga i ostatnia kadencja Wojciecha Lubawski IP: *.tkdami.net 12.12.06, 21:14
        Ale Pani jest naiwna.Dla mamony zrobia wszystko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka