Gość: babetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:45 A ja myślałam, że oknem na świat jest ta sławna ambasada w Gotha. Tak przecież mówił Prezydent Wojtuś. A na ciemny łeb to latarka chyba nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babetka Podatki w górę o 8% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:48 bo chce się wydobyć z bolszewickiej UE te pieniądze, które mi przedtem ukradziono. To jest k u r e s t w o w najczystszej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Podatki w górę o 8% 05.12.06, 21:06 I żeby tradycji stało się zadoś WEL zwolni z poodatku w postaci umożenia zaprzyjaźnione firmy ,między innymi Kolporter , Dorbud itp. itd............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammurabi Re: Podatki w górę o 8% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:28 nudna jesteś i nie chce mi się nawet pisać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggh Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: 81.219.208.* 05.12.06, 21:09 Relax spłaci dług? ziem2006-12-04, ostatnia aktualizacja 2006-12-04 20:01 - Spłacę wszystkie długi wobec miasta - zapewnia Marek Słomka, współwłaściciel spółki Super Relax dzierżawiącej miejskie baseny. Po naszym wczorajszym artykule prezydent Kielc Wojciech Lubawski zapowiada wyjaśnienie finansów miejskich krytych pływalni. - Oczekuję wniosków od wydziału podatków - odpowiedział na pytania "Gazety". Chcieliśmy wiedzieć, czy miasto nie powinno podjąć jakichś kroków, np. starać się o innego dzierżawcę lub zmienić umowę dzierżawy. Okazało się bowiem, że spółka Super Relax zalega miastu 180 tys. zł podatku od nieruchomości. Powinna wpłacić do miejskiej kasy 6,5 tys. zł czynszu za basen przy ul. Krakowskiej i 3 tys. zł za obiekt przy SP nr 27 (ul. Toporowskiego). Jak łatwo wyliczyć, zaległość podatkowa wynosi tyle co półtoraroczny czynsz. Taki dług narastał od 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka To chyba k u r w a złodzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:25 Jak czytam takie rzeczy to przychodzą mi na myśl wyłącznie dwa wyjaśnienia: - bezdenna głupota i nieudolność wszy urzędniczych, - bezczelna korupcja wszy urzędniczych odprawiająca się na naszych oczach. Jeżeli jeszcze prawdą jest to, co pisano na forum, że ten Relaks występował o zwolnienie z podatku od nieruchomości, to byłaby wyjątkowa bezczelność. Jednocześnie okolicznościami obciążającymi wszy urzędnicze jest fakt (co zresztą jest niezłe), że miasto weszło w program nauki pływania i wykłada na to pieniądze. Te pieniądze stanowią dochód m.in. Relaksu, który to Relaks miasto, czyli nas, ma w dupie i uważa, że jesteśmy dobrym klientem do obrabowania i w związku z tym nie płaci, chociaż dostał od nas pieniądze i pływalnie. Żeby było śmieszniej, to w związku z faktem, że miasto weszło w tę naukę pływania, to Relaks podwyższył ceny za basen. Biorąc pod uwagę powyższe okoliczności zmuszona jestem uznać, że niektórzy urzędnicy w UM są albo beznadziejnie głupi i nieudolni, albo są złodziejami pozostającymi w zmowie z Relaksem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammurabi Re: To chyba k u r w a złodzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:31 zaiste, twoja logika poraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: To chyba k u r w a złodzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:34 to jest proste jak Slichowice oni juz nawet sie secjalnie nie wysilaja tylko okradaja w biały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wojciech w chwili wzruszenia-płacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:45 Wojtek się wzruszył.Wojtek płacze ze wzruszenia widząc swój samolocik ! Coś podobnego jak dziecko ,które na mikołaja dostało upragnioną zabawkę - samolocik.Ma swoje lotnisko w Obicach-jak na razie plastykowe ale jest.Boże jaka radośc i wzruszenie!Jak dziecko ,jak dziecko.Krótkie majtki i do przdszkola Panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Wojciech w chwili wzruszenia-płacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:51 Nie bądź taki zazdrosny, Jędruś. Dam ci potrzymać samolot, tylko nie sikaj już z nerwów w majtki, bo kapie na podłogę i zrobisz zwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
spostrzegawczy1 Zaprawdę prawdę głosisz (po trzykroć) -babetko- 06.12.06, 09:33 Zaprawdę prawdę głosisz (po trzykroć) Ja ich nazywam szarańczą urzędniczą lub mędami (to przecież to samo co wszy) ewentualnie urzędolnikami. Trudno to znieść mając świadomość o co biega. Poraża ich niewydolność umysłowa i rosyjskie korzenienie mentalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:26 Jak zalegam z podatkami ponad miesiąc to natychmiast mam wizytę komornika a tutaj trwa to od 2 lat i nic. Za niegospodarność powinien odpowiedzieć także ktoś z magistratu nadzorujący wpływy z dzierżawy. Pan Prezydent jako zwierzchnik jest także współwinny. Ale co tam. Przecież można podnieść podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.tkdami.net 09.12.06, 23:22 ktory wiceprezydent nadzoruje MOSIR,ten odpowiada za wynajem basenow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędnik Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:45 No to wszystko na Jędrzeja Syguta ! On taki biedny, niczym sie nie przejmuje, więc wydziały mu podległe robią co chcą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.tkdami.net 12.12.06, 11:58 A.Sygut lekcewazy tych co maja inne zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Kielc Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:47 Jak na start - to nawet niezły, tyle aferek i afer sprzed i po inauguracji, dawno nie było.Oby tak dalej, może dojdzie do referendum, bo nic innego nie pozostaje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.chello.pl 05.12.06, 22:20 Odczep się od niego. Zrób dla miasta tyle co on, to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Drogi Misiu Misterxy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:23 Pan Lubawski rzeczywiście zrobił dla miasta wiele - opóźnił miasto w rozwoju podejmując przedsięwzięcia pozorowane lub kosztowne i zbędne przynajmniej w obecnej chwili. Ja dla tego miasta zrobiłam o wiele więcej, bo np. nie okradłam miasta na 6 mln. PLN, sprzatam po sobie i obok siebie, a miasto nie sprzata, bo miejscy kretyni są przyzwyczajeni do syfu, nie wynajmuję lokali za 5 złodziejom, ani za 1 PLN, bo jest to sprzeczne z zasadami konkurencji i właściwe dla czerwonych świń okradanie obywateli, nie wykładam milionów na stadion, który nadal trzeba remontować i nie mianuję szefem stadionu nieudolnego syna swojego kolesia, bo to się nazywa s k u r w y s y ń s t w o, nie... itd. I idź się miły Misiu pouczyć. Najlepiej u rektora od zasranej wody Błachuta, bo to jest szkółka odpowiednia dla kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:32 Oczywiście. Jutro zakładam komitet budowy toru Formuły 1 w Obicach. Na miejscu na kretyńskie lotnisko. Przecież tor to jest to. Najpierw ekstraklasa potem Formuła 1. To logiczne. Wszystko oczywiście za pieniądze frajerów z Kielc (oczywiście za pośrednictwem brukselki). Co tam lotnisko. Kubica i Alonso w Obicach! To jest to! Tam dopiero mogłaby być giełda samochodowa. Miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panie Wojtusiu Lubawski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:29 Proszę sobie to ściągnąć i uważnie przesłuchać. www.mytempdir.com/1100876 Bo chyba nie chce Pan, aby ktoś o Panu powiedział, że na tronie siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Zresztą także ci, którzy lubią i nie lubią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:39 władców także powinni to sobie ściągnąć i posłuchać. www.mytempdir.com/1100876 Bo - lecz nie poradzisz nic bracie mój, gdy na tronie siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Panie Wojtusiu Lubawski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:00 He,he ,he. Jak to milo sluchac te powyborcze bezsilne skomlenia..))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Im. Wojciecha Lubawskiego :))))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 22:55 Jak zobaczyłam ten napis na samolociku – „PORT LOTNICZY KIELCE – OBICE im. WOJCIECHA LUBAWSKIEGO” – to myślałam, że zdechnę ze śmiechu. Panie Wojtku Lubawski, czy ci radni, którzy to Panu podarowali są kretynami, czy Pana mają za kretyna? A może: Ja, Ty, Ona, My, Wy, Oni, On, Wszyscy liżemy mu dupę wciąż, Lecz nie poradzisz nic bracie mój, Gdy na tronie siedzi… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał Kretynizm !! Jak dzieci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:02 Kretynizm do n-tej potegi !Radni są warci swego prezydenta i odwrotnie !Bawcie się kosztem mieszkańców Kielc ! Zamiast zajmować sie problemami miasta i kielczan , w głowie mają zabawki ! Idiotyczne pojmowanie obowiązków ! Do zwolnienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Kretynizm !! Jak dzieci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:31 Chwała tym radnym którzy głosowali przeciwko podnoszeniu podatku od gruntu bo przecież jest on o kilkaset procent wyższy w stosunku do sąsiednich gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Panie Tomku Bogucki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 11:49 Podobno powiedział Pan – „Gdańsk ma swój port im. Lecha Wałęsy, my możemy mieć Lubawskiego”. Czy Pan sugeruje, że pan Wojtek także współpracował z SB i udupił pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Panie Tomku Bogucki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:23 Babetko, tak się zastanawiam skąd w Tobie tyle zmijego jadu. Czyżby Lubawski wypieprzyl cie z pracy? Albo moze chcialas pracowac w UM, oferujac za to zaplate w naturze, ale nikt nie chcial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Panie Tomku Bogucki! IP: 82.139.11.* 06.12.06, 21:10 Nadgodziny wyrabiasz? Premię od WELa próbujesz wyciągnąć? Magistrat o tej godzinie już zamknięty - wyluzuj chłopie, jesteś po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Panie Tomku Bogucki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:40 nie jestem z magistratu komuchu, nawet nie glosowalem na Lubawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Panie Tomku Bogucki! IP: 82.139.11.* 07.12.06, 08:52 Nie jestem komuchem pajacu, i nie wyzywałem cie w swoim poście - ale widać urzędasy tylko tak potrafią rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser babetko uśmiechnij się :) 06.12.06, 13:48 1. Powód: Przeżyliśmy Jaruzela, przeżyjemy również WeLa. :) 2. Powód: Optymistycznie wygląda głosowanie nad podatkami. Możliwe, że pojawia się w Radzie coś, co potocznie nazywamy samodzielnym myśleniem. To takie dwie optymistyczne iskierki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: babetko uśmiechnij się :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:49 tylko nikt nie patrzy na to ze za kadnecji WELa weszlismy do UE i mamy dostęp do kasy. Powrzechnie uwaza sie ze to on tak duzo zrobil dla miasta, tylko patrzec trzezwo nikt przed nim nie miał takiej szansy. A i tak uwazam ze zrobił stanowczo mało bo problemów komunikacji nie rozwiązał jak obiecywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: babetko uśmiechnij się :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:39 Ależ ja się cały czas śmieję. Być może nie zawsze jest to uśmiech radosny i od ucha do ucha, ale jednak uśmiech. Jeżeli w Radzie pojawiło się coś, co nazywamy potocznie samodzielnym myśleniem, to rzeczywiście musimy to nazywać wyjątkowo potocznie. PS. Przy czym nie porównywałabym pana Wojtka Lubwskiego do kanalii, mordercy i prostego gnoja Jaruzelskiego, chociaż także ma na imię Wojciech. A optymistyczną iskierką będzie to, gdy zabiorą gnojowi Jaruzelskiemu emerytuję, ukradzioną willę i wsadzą kanalię do kryminału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammurabi niestety !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:56 z gówna marmolady nie zrobi!!! jesteś babetko typowym tego przykładem! a najlepiej przerzuć się na kaczy ród , będziesz miała większe pole do popisu! i za to pole nie musisz płacić większego podatku! Odpowiedz Link Zgłoś
ikser hammurabi? 06.12.06, 16:17 hammrabi skąd te kompleksy?? Czy ludzie mają prawo do swojego zdania??? Czy mają bezmyślnie zgadzać się z kombinacjami jakiegoś cwaniaka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:01 O!!! Leci z nami Babetka. Pozdrawiam Cie Babetko. Witaj nam ach witaj.O niezmordowana. Z lotniskiem czy bez lotniska i tak jesteś mi bliska. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammurabi Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:11 poczytaj trochę komentarzy babetki a będziesz wiedział kto zacz! zresztą każde forum to dla niej dyskusja samej z sobą . ona wybrała sobie Lubawskiego tylko po to żeby mu dokopać, to niech wie i jej samej może się dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig-21 Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 01:15 nie pie..a bez ładu i składu, w kaciku lotniska bajkonur trza budować samoloty to przezytek w rakietach nadzieja, wojtek jest oki chłop, tylko musi wiedzieć że od ryku samolotów sie kury nie noszo i krowy mleka nie dajo i godzi to w byt okolicznego chłopstwa, i z zającami też się cos dziej ale nie wiem napewno albo sie pieprzo jak nieprzymierzając w samoobronie olbo w celibat popadajo, niech no który myśliwy sie wypowie jak przypadkiem trzeżwy Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę 07.12.06, 08:27 no to zdjęcie ten artystyczny uśmiech i napis na samolocie. Ręce opadaja, kielczanie maja chyba oczy w tyłkach ze głosowali na niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:56 nie tam maja cały mózg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:20 Tak działa liberalny kandydat popierany przez PO. Najpierw podnosi podatki. BRAWOOOOO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWEL Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:51 To najgorsze, co może spotkać Kielce przez 4 najbliższe lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Druga kadencja Wojciecha Lubawskiego rozpoczę IP: *.tkdami.net 07.12.06, 19:55 o czym swiadczy odrzucenie przez radnych propozycji W.Lubawskiego w sprawie podniesienia podatkow o 8 % ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Druga i ostatnia kadencja Wojciecha Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:12 Po tym co przeczytałam o zadłużeniu ( ukrywanym wiele miesięcy przez p.Lubawskiego),sadzę,że radni odpowiednio ocenią na sesji przed świętami postawę prezydenta i wystąpią o wyrażenie mu watum nieufności.Nie może tak być, by w sposób nierozsądny i skrywany wydawano pieniądze i nie informowano na czas mieszkańców.Natomiadt radni,którzy akceptowali te decyzje , w tym wydatki na inwestycje, powinnmi także ocenić swą postawę i zrezygnowac z funkcji, mimo że niedawno zostali wybrani. Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: Druga i ostatnia kadencja Wojciecha Lubawski 12.12.06, 15:26 macie te wszystkie oratoria, pomniki, muzea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Druga i ostatnia kadencja Wojciecha Lubawski IP: *.tkdami.net 12.12.06, 21:14 Ale Pani jest naiwna.Dla mamony zrobia wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś