Gość: kris IP: *.eranet.pl 02.04.07, 08:25 A Pan Lenart to zwykła ciota bez jaj...ktoś kiedyś mu usiadł na włosku na torbie i do dzisiaj go boli...Mam tylko nadzieję że z nim też ktoś kiedyś zacznie tak postępować... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bziQ Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 09:59 Na pewno się tego doczekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzyn pajenta domu Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.tkdami.net 02.04.07, 10:17 władze powinny się przyjrzeć pracy dyr. DPS w innych miejscowościach,np. w Gnojnie,tam też dobry cyrk.Starostwo buskie śpi jeszcze snem zimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:28 Starosta Lenart czy stoisz ponad prawem kwestionujesz orzeczenie Sądu Czym się kierujesz!!! Partia Lenarta "prawo i sprawiedliwość" buduje IV RP na bazie zawiści, nie poszanowania prawa co z aferą Leśnizcego Przygodzkiego jest mandat i ochrona przed karą itd. dokąd ta droga prowadzi panie Starostą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zając Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:09 Znam dyrektora B.Kuśmierczyka od momentu kiedy rozpoczął organizowanie domu pomocy w Końskich. Oby więcej było dyrektorów tak oddanych swojej pracy i tak dbających o mieszkańca dps. Szkoda, że pan starosta, kierując się własnym "widzi mi się" pozbawił dps w Końskich takiego dyrektora. Mimo, że mówi się, że nie ma ludzi nie do zastąpienia, jednak pan Kuśmierczyk takim jest. Prowadzenie dps jest trudną sprawą i wątpię, czy następca tak świetnie sobie poradzi. Cieszę się, że sąd też jest dobrego zdania o byłym dyrektorze. Pozdrowienia dla Pana Bogdana K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 213.134.179.* 02.04.07, 19:20 Jeśli mieszkańcy byli zadowoleni z dyrektora to dlaczego zostal zwolniony? Sąd uznał, że dyrektor został zwolniony niesłusznie, w takim razie starosta powinien przywrócić go do pracy. Nie rozumiem po co sie odwołuje, czyżby nie potrafił pogodzić sie z porażką? Może rzeczywiście chodzi tu o jakieś zaszłości z przeszłości, a może to poprostu chora polityka pisu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:08 Nowa p. Dyrektor świetnie sobie radzi. Jest osobą operatywną i ma duże doświadczenie zawodowe. Mieszkańcy są zadowoleni,stara się bardzo,pozyskuje sponsorów. Może należy się o tym przekonać. Nie należy wszystkiego z góry przekreślać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 04.04.07, 16:37 Kto tak pisze chyba jest pupilkiem nowej tymczasowej dyrektor albo chce się przypodobać, bo mieszkańcy pamiętają Wigilię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 02.04.07, 19:55 Ja sie cieszę z wyroku sądu teraz wiem, że starosta konecki nie zwolni żadnego kierownika wydziałów starostwa wychodzacego się z SLD i byłych komunistów bo Kuśmierczyk pokazał tak jak prezydent Warszawy, że chorej władzy nie wolno się bać. Ludzie śpijcie spokojniej, a pan Lenart ze swoimi załusznikami niech myślą po nocach jak znaleźć stołki dla swoich pupilków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 02.04.07, 20:41 mam wrażenie, że starosta Lenart stoi ponad prawem, że kwestionuje werdykt sądu, chyba ma kogoś do pomocy z wyższej..... półki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:17 Każdy ma prawo się odwołać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 02.04.07, 21:45 Panie Starosto jako przegrany zwróć się do ministra Ziobro o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kuku Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:23 to nie jest powazny facet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: końskie Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 02.04.07, 22:34 pan Kuśmieryczyk był bardzo dobry dyrektorem.Mieszkańcy byli z nim bardzo zżyci, potrafił zdobyć ich zaufanie, był osbą cenioną. Był tam od początku. Tworzył ten dom i jest jego częścią. Zwolniono go, bo do władzy doszli nieodpowiedni ludzie. Patrząc na wygraną p kuśmierczyka dochodzę do wniosku że jest jeszcze sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:39 Znam Pana Kuśmierczyka od wielu lat.Jest to człowiek bardzo sumienny i rzetelny.Dla mieszkańców był bardzo dobry.Wygrał sprawe z czego sie bardzo cieszymy.Nie wiemy tylko dlaczego odwołuje sie Pan Lenart.Przegrał i powinni sie z tym pogodzić.Przecież obecnie na stanowisko dyrektora wybrał Panią,która jest osobą mściwą,podłą i zawistną.Nie ma pojęcia o rządzeniu.Z DPS 'zrobiła więzienie".Pracownicy boją sie ze sobą rozmawiać.Byłemu Dyrektorowi nie wolno wejść na teren DPS-u, gdyż nowa Pani Dyrektor zagroziła pracownikom zwolnienie z pracy za wpuszczania Dyrekyora.Czy tak mają wyglądać żądy z PIS-u, czy Pan Lenart jest Bogiem,który decyduje o losach mieszkańców i pracowników? Czy decyzja sądu nie ma dla Pana Lenarta żadnego znaczenia? Moze Pan Lenart powinien zrezygnować ze stanowowiska a nie odwoływać ludzi mądrych i kompetentnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 80.50.51.* 03.04.07, 09:30 Szkoda,że wszyscy zapominją dlaczego Dyrektor został odwołany, że ktoś z pensjonariuszy zginął bezmyślnie,utopił się.Radzę zapoznać się z kulisami odwołania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:56 Bardzo istotna uwaga.Zgadzam się w zupełności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:14 panie Janie-o ile mi wiadomo w dpsie,nie jak w zakladzie psychiatrycznym,pracownicy nie nosza przy sobie klamek do drzwi pokoi mieszkancow,a w oknach nie ma krat.to jest DOM tych starych ludzi,a w domu tez zdarzaja sie wypadki.nie ma mozliwosci miec pod kontrola wszystkich mieszkancow.no chyba,ze zrobic cos na ksztalt wiezienia.moze jeszcze chipy w uszy staruszkom.jak sie za daleko wybierze na spacer-alarm.pan chyba zielonego pojecia nie ma jak trudno tym ludziom stworzyc dom.no a poza tym wszystkim to takich wypadkow jest mnostwo w polskich dpsach i nie zwalnia sie odrazu dyrektora.chyba,ze jak w tym przypadku ktos jest glupi i probuje sie w ten sposob dowartosciowac.bijcie brawo glupcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:04 z ustaleń prokuratury wynika że był to nieszcześliwy wypadek pan bogdan przebywał na urlopie pan starosta był jeszcze radnym opozycyjnym nikomu nie postawiono zarzutów pan lenart mówi pan bogdan k nie skazał winnych dlatego stracił zaufanie i został zwolniny .nie dla wszystkich jest to absurdalne .starosta powołuje kolezanke z parti co jeszcze bardziej podkreśla jak kruche to było zaufanie.jeśli sie nie ma zaufania do człowieka uczciwgo az do bólu do człowieka który nigdy sie nie złamał to panie starosto coś tu śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:49 Proszę, nie szkalować obecnej pani Dyrektor. Nie można osądzać człowieka, którego się nie zna. Nie było żadnego zagrożenia zwolnieniami z pracy. Na jakiej podstawie tak sądzisz ? W dniu 30 .03. 2007 r były p. Dyrektor jeszcze nie powrócił do pracy, a już informował ludzi, że rozliczy się z pracownikami i mieszkańcami którzy mu nie sprzyjają- miało to miejsce na terenie DPS Końskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba9664 Re: Dyrektor DPS kontra starosta 05.04.07, 00:11 pani dyrektor sama sobie jest winna ,z kim sie zadajesz takim sie stajesz,pan bogdan stworzył ten dom od zera oddał wiele zdrowia serca i duszy poświęcił 15 lat życia starosta powinien mu pomnik postawić,zwolnienie miało charakter czysto partyjny nie dla dobra mieszkańców ,pani dyrektor lansuje nową mode palenie wśród mieszkańców chyba też dla ich szeroko pojętego dobra (załoga wychodzi z podziemia i tez pali)ale to nie przeszkadza staroście,panie starosto pan chciał mnie reprezentować w sejmie niedoczekanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:15 Co to znaczy więzienie,a gdzie bezpieczeństwo ludzi którzy tam mieszkają.Jak byś się zachował gdyby przytrafiło się coś złego twojej bliskiej osobie. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:52 Gratulacje dla P. Dyrektora. Czy "układ konecki", tak jak inne nieformalne układy jest do ruszenia, czy nadal wbrew prawu będzie się panoszył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:57 "bo jestli mu barana dasz, pewny pokój od wilka masz. Dobry też Lenart dla koni, dla wieprzów święty Antoni. Więc świętego Marka chwali" Mikołaj Rej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 00:58 na szczęście - oliwa sprawiedliwa!!! P.Lenart- poddaj się pan, dość tych wygłupów! pozdrowienia dla dzielnego p.Dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:38 Obecnie na terenie zakładu DPS Końskie pracuje się bardzo normalni i bezstresowo. Nie ma żadnego mobingu. Wszyscy jesteś zadowoleni ze zmiany p.Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojewoda Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 193.59.255.* 04.04.07, 16:03 Jaki PIS na ,,górze" taki i na dole czego mozemy sie spodziewac po zadnych ;władzy i krwi" oszołomach w stylu miłosciwie nam panujacego pona starosty wybranego dzieki nowej ordynacji skleconej na predce przed wyborami.Ludzie ci powinni sie leczyc ,a nie za nasze (podatnikow) pieniadze skladac odwołania bo chora ambicja nie pozwala im z godnoscia przelknac porazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:12 ja nie jestem,wiec sie za mnie nie wypowiadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 04.04.07, 16:34 Panie starosto lenart bardzo trudno się pogodzić Panu z przegraną, dlatego swoją frustrakcję przenosi pan na pracowników DPS. wprawdzie nie samodzielnie, ale poprzez Panią Przygocką, której postępowanie do pracowników daje przykład arogancji i głupoty, a przecież Wielki Tydzień to czas wyciszenia i reflekcji. Jeszczo jedno, jest takie powiedzenie "kto pod kim dołki kopie to sam w nie wpada" to odnoszę do obydwóch pań Wspomagających panią p.o. dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 19:56 Po co ta dyskusja o b.dyr. przecież Kusmierczyk ma zawód, za długo tam dyrektorował W postepowaniu i w wygladzie upodobnił się do niektórych podopiecznych./przepraszam niektórych podopiecznych/ Dziwne, że poprzedni starosta Szkurłat przez 4 lata go tolerował ale chyba tylko z litości.No chyba że P.Kuśmierczyk w rubryce zawód ma wpisane - DYREKTOR. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba9664 Re: Dyrektor DPS kontra starosta 05.04.07, 00:28 pan starosta też ma zawód a wygląda czasami jakby mu sie żołodek nicował wychodzi na to że poprzedni starosta miał klase czego brakuje obecnemu a pan bogdan co nie jest tajemnicą w rubryce zawód ma wpisane-DYREKTOR WSZECHCZASÓW- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnie nie dotyczy Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:08 Panie Mieszkańcu Jako mieszkaniec powinien Pan napisac "za długo tu", a napisał Pan "za długo tam", co oznacza, że jest Pan mieszkańcem, ale nie Cichego Zakątką. A swoją drogą, polecam Panu lekturę noweli Czechowa "Sala numer sześc". Coś w tym jest. A przy okazji w czasie Wielkanocy nawet ów Piłat z Herodem stali się przyjaciółmi, więc nie dziwi, że te dwie panie, o których wszyscy piszą, też się zaprzyjaźniły. Wszak maja wspólne doświadczenia. Pierwsza ma w DPS ojca, a druga matkę, a może odwrotnie, pierwsza ma matkę, a druga ojca. W tej chwili nie pamiętam. Wesołych Świąt życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.toya.net.pl 13.04.07, 10:40 to celna uwaga bo on naprawde upodabnia sie do niektorych mieszkncow!brawo za jakis glos rozsadku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:02 co jest rozsadnego wtej wypowiedzi ?moze powinien upodabniac sie do niektorych urzednikow panstwowych(hiszpansa brodka np.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idol Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 20:28 Brawo Panie Dyrektorze. Komuna to jest komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 04.04.07, 20:57 W DPS-sie horror, super kontrola sprawdza stosy dokumentów z ostatnich 10 lat. Przyszli z gotową tezą, "że na pewno były nadużycia, a jeśli ich nie udowodniono to właściwie oznacza , że oznaczaże były, zostały ukryte przy pomocy niszczarki". Druga super komisja liczy szt. bielizny osobistej pensjonariuszy. Dziś jaki był popłoch jeden z mieszkańców zauważył dyrektora na terenie domu, pani p.o. rzuciła się w pogoń, ale poszykiwania nie dały rezultatu - chyba uciekł przez płot oj oj szkoda tego czasu, a podobno dyrektor przepisał majątek na swoją siostrę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 08:51 Może sie lepiej doinformuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 04.04.07, 21:00 Mam wrażenie to co się w starotwie koneckim,(starosta kontra dyrektor DPS) to wracanie do czasów stalinowskich, jeżeli tak ma być budowana IV Rzeczpospolita to następne wybory wróci lewica do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan K. Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:03 Kto sieje wiatr Są tytuły gazet, których z zasady nie kupuję, a podobno już kilka razy od rozpoczęcia procesu o uznanie mojego wypowiedzenia za bezskuteczne, byłem na ich łamach odsądzany od czci i wiary. Ale te dwa artykuły przeczytałem. Zarówno w styczniu, jak i teraz czytelnicy na Forum wypowiadają swoje opinie. W styczniu odniosłem się do wszystkich wypowiedzi PT Forumowiczów. Tym razem ograniczę się do kilku spostrzeżeń z jednego dnia: Otóż 30 marca br., po usłyszeniu wyroku Sądu Pracy, złożyłem w Starostwie pismo, informujące o gotowości podjęcia pracy. Kopię tego pisma złożyłem także w Administracji Domu i wtedy, po raz pierwszy w tym roku wszedłem na teren Domu. Wcześniej tam nie wchodziłem, żeby nie narażać Mieszkańców na stresy. Rozmawiałem z pracownikami i z Mieszkańcami. Przykro mi, że konsekwencje tego ponieśli pracownicy. Zabroniono im rozmowy ze mną oraz zagrożono, że ten, "kto wpuści dyrektora na teren Domu, zostanie zwolniony z pracy". [!]. Ktoś "dał cynk", że przyjdę w Niedzielę Palmową i Zarząd wraz z dyrekcją stracili cały dzień w oczekiwaniu na mnie. Gdy się o tym dowiedziałem, skontaktowałem się telefonicznie z p. Urszulą P,, by potwierdziła swoją ranną decyzję. Odpowiedziała, że owszem podjęła taką decyzję, lecz nie jest to całkowity zakaz: mogę wejść na teren Domu, choć tylko na msze odprawiane w kaplicy oraz mogę odwiedzać Mieszkańców, ale wyłącznie tych, którzy są członkami mojej rodziny i że stosowne pismo informujące mnie o tym, jest dla mnie przygotowane. Jakieś nieporozumienie. Ja swoich rodziców nie musiałem lokować w depeesie. Ale coś w tym jest. Przez wszystkie lata, od początku istnienia Cichego Zakątka podkreślaliśmy, że wszyscy, którzy Ten Dom stanowią, tworzą jedną rodzinę. A do rodziny mogę przychodzić, takie wszak dostałem zezwolenie. Będąc na terenie Domu, obejrzałem ogrodzenie tego feralnego oczka wodnego. Zauważyłem, że furtki w tym ogrodzeniu są zamknięte na kłódki. Do Mieszkańców w podeszłym wieku przychodzą wnukowie. Może się tak zdarzyć, że dziecko przeskoczy przez ogrodzenie, a babcia już nie będzie mogła tam po nie wejść, a zanim dojdzie do Administracji po klucz, może zdarzyć się nieszczęście. Dla bezpieczeństwa, te furtki powinny być jedynie zamykane na zasuwki. Nie rozumiem też dlaczego zagrodzono siatką także i wejście na molo, które wszak ma barierkę a które to miejsce było ulubionym miejscem obserwacji dla Mieszkańców. Mieszkańcy żalili się do mnie, że teraz są "zamknięci jak w więzieniu". Kilka osób to powtarzało jak mantrę. Przedtem mogli wychodzić przed Dom i siadali na murku, skąd obserwowali ulicę. Na Śląsku mieszkańcy bloków mają zwyczaj obserwowania okolicy przez okna swoich mieszkań. Nawet mają do tego celu specjalne poduszki kładzione na parapet. U nas nie ma takiego obyczaju ale jest obyczaj wychodzenia przed dom, skąd również można obserwować okolicę i rozmawiać ze znajomymi (choćby nawet nie byli członkami rodziny). Oglądałem kilka domów pomocy społecznej na terenie Unii Europejskiej; tam w ogóle nie ma ogrodzeń wokół tych domów, a jeżeli są, to symboliczne, które można normalnie przekroczyć, a które tylko wskazują granice terenu. Zarówno pod styczniowym artykułem, jak i pod tym, kwietniowym, podpisały się uczennice, które swojemu panu dedykowały wiersze. Ja też, choć to nie mój uczeń, mam pod ręką dwa: "TOLERANCJA Tyrani - im zostawmy małość Grzech pychy, zbrodni, ignorancji Idzie przez świat wyrozumiałość Cioteczna siostra tolerancji A zieleń pod jej stopy klęka A szron w jej tchnieniu się rozpuszcza Spokój łagodny jak jej ręka Uśmiech jej słodki jak jej uśmiech Czy jest tak słaba jak ją winią? Czy drażni ludzi jej biel śnieżna? Ktoś woła: przez nią sprawy giną! Ktoś inny: przez nią zło zwycięża! Kompromis z wrogiem! - groźny okrzyk Goni ją falą opętańczą Idzie przez świat wyrozumiałość Cioteczna siostra tolerancji A przeciw niej się stosy palą I struny rwie żałobny grajek Idzie przez świat wyrozumiałość Co chwila staje..." Jacek Kleyff "Albo-albo W mojej ojczyźnie nigdy normalnie albo wstydliwie, albo nachalnie, albo jest zdrajca, albo jest bożek, albo jest odwilż, albo przymrozek, albo jest klęska, albo powstanie, albo do piwnic, albo na szaniec, albo entuzjazm, albo nie wierzym, albo niech żyje, albo precz reżym, albo milczenie, albo gadulstwo, albo anarchia, albo ni stąd, ni zowąd wmordekujstwo, W ostatnim 'albie' z rytmem fatalnie, w mojej ojczyźnie nigdy normalnie". Leon Pasternak 1957r. A tym dwóm Paniom, które same siebie przeszły w umizgiwaniu się do nowej władzy wybrałem wiersz Juliana Tuwima, ale zadedykuję go, gdy wrócę. Wszystkich pozdrawiam. A szczególnie Mieszkańców i Pracowników Cichego Zakątka. I wiem, że nawet Ci, którzy są teraz przeciw, to są za, tylko jeszcze tego nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:43 Panie Bogdanie prosze się nie przejmować bo to jest celowa gra Pana starosty i jego Kochanicy!! Napewno polecą głowy i myśle że ktoś dobierze się do Pana Lenarta, a w konsekwencji usunie go ze stanowiska! Starosta zachowuje się jak dziecko które nie potrafi pogodzić się z przegraną- żeby tylko się nie rozpłakał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:07 smutne to,że wszyscyscie TCHÓRZAMI,którzy nie potrfią się zebrać i pomóc Panu Dyrektorowi,który Was nigdy nie zostawił w potrzebie.wstyd mi za Was-koledzy i koleżanki!boicie się że stracicie pracę?wolałabym ją stracić,niż być jak obślizgła glizda.katolicy,chrześcijanie:)pierwsza pani Teresiuniuniunia.Biedna,zakompleksiona kobieta.takich ludzi łatwo przekabacić.szkoda mi jej.myslałam,że jest dobrym człowiekiem.jest samotna,sama.zastanówcie się wszyscy co w życiu ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik ZOZ Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 00:41 My pracownicy szpitala cieszymy sie że Pani Przygodzka odeszła z pracy ze szpitala. W tak krótkim czasie pełnienia obowiązków potrafiła zniszczyć cały DPS. Wiedzieliśmy że tak będzie, współczujemy pracownikom i mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm.. Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.toya.net.pl 13.04.07, 10:44 z czyich pieniedzy sa robione remonty tego domu pomocy?bo przeciez dyrektor ich nie dostal od nikogo...podobno z funduszy wlasnych...czyli jakich?skad dom ma przychody?a moze to z funduszu ktory musieli pracownicy utworzyc ladnych pare lat temu?prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja zawsze bylam Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:38 WIELKIE GRATULACJE PAPCIO!!!!!!!!!!!!!!! JESTEM Z CIEBIE DUMNA ZE WALCZYLES DO KONCA I POKAZALES WIELKA KLASE"TYM POPROSTU BRAK SLOW BY OPISAC TYCH STOLKOWICZOW"NIE MOGA POGODZIC SIE Z PORAZKA TO NIECH NAPISZA DO "PRZYJACIOLKI"TAK BEDZIE NAJLEPIEJ. PO PROSTU WROC I POPROWAC TEN DOM TAK JAK BYLO DAWNIEJ.WIERZYLAM W CIEBIE I MODLILAM SIE O TWOJ POWROT I MOJE MARZENIE SIE SPELNILO"BOG ISTNIEJE I JEST SPRAWIEDLIWY" PAPCIO JESZCZE JEDNO - JESTES WIELKIM CZLOWIEKIEM I ZAWSZE NIM POZOSTANIESZ NAWET GDY INNI OCZERNIAJA CIE PRZY MNIE JA ZAWSZE POWIEM NIE MA RACJI JAK TO BYLO DOTYCHCZAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!POZDROWIOMKA PAPUNIU DO ZOBACZENIA JUZ NIEBAWEM TRZYMAJ SIE CIEPLUTKO PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.toya.net.pl 13.04.07, 10:38 ludzi idzcie do psychiatry...!!!chociaz niektorym to juz nic nie pomoze!!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO TYLKO JA Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:47 OJCZE W KONCU POKAZALES ZE NIE JESTES MALYM CZLOWIECZKIEM LECZ UDOWODNILES TYM DUPKA ZE JESTES PSZEOGROMNY.WROC BO TESKNIMY SMUTNO TU BEZ CIEBIE I ZNOWU KOLEJNE SWIETA BEZ CIEBIE NAWET TO JAJKO NAM NIE SMAKUJE ALE POCIESZAMY SIE TYM ZE JUZ JESTES W DRODZE DO NASZEJ WIELKIEJ RODZINY. JEDZIESZJUZ TATUSIU PRAWDA? POZDRAWIAMY CIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to tylko ja Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.toya.net.pl 13.04.07, 10:36 nie wiem kto to napisal ale moze szybciej bedzie jak ta osoba sama pojedzie do tatusia!!!mam nadzieja ze on nigdy nie wroci a ludzie tacy nie beda wiecej tu pisac bo sa nienormalni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:21 nadzieja matką głupich.tekst jest troche odjechany ale też silnie naładowany emocionalnie.niektórzy chciliby aby normą stało się pisanie o panu bogdanie żle albo wcale.lawiny nie da się zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wj14 Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 09.04.07, 20:53 W noc wielkanocną czytano tekst z księgi Wyjścia: "Ja natomiast uczynię upartymi serca Egipcjan".Czyli postawa starosty lenarta, to taka troszke wielkanocna postawa. A tam jest więcej numerantów. Dwóch niedoszłych księży, których prześwięcono z seminarium przed wyświęcęniem, jedna niedoszła zakonnicai jeden księżylo, który na taczkach wyjechał z poprzedniej parafii. W Wielki Czwartek entuzjasta nowego chodziłpo DPS-ie i namawiał mieszkańców do podpisania petycji do starosty, by zatrzymał nową dyrektor, nawet ktoś mu tam podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:36 pani pełniąca obowiazki dyrektora jest tak przebiegła,ze nie wybiera w środkach aby dopiąć swego.Nie podejmuje sama decyzji,we wszystkim konsultuje się ze starostą Lenartem.Aten przepełniony nienawiścią zawarł pakt z Diabłem i po trupach dąży do celu.Cel jego- to zniszczenie byłego dyrektora.Na dzień dzisiejszy pani dyrektor wraz z terapeutom Marcelem sporządzili Cyrograf,który w sądzie pomógłby jej utrzymac się na stanowisku.Marcel chodzi namawiajac mieszkańców,aby złożyli podpisy przeciwko byłemu dyrektorowi.Aw piśmie są opisane same bzdury i rzeczy,które nie miały miejsca.Tak praworządnie postępuja nasze władze.Czy wobec tego mozemy ufac panu Lenartowi i nowej pani dyrektor? Jest to osoba nie kompetentna, zniżająca się do pułapu pospulstwa.Były dyrektor nigdy nie zniżyłby się do takiego stopnia,za co Go szanujemy i podziwiamy.A pania Przygodzką powinien piorun strzelic za jej podstep i podłość.Jest takie przysłowie:"Boze,widzisz i nie grzmisz", ale myslimy,że sprawiedliwości stanie się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1 Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 14:59 Jeśli wypisywanie głupstw sprawia ci przyjemność to rób to nadal.Są to bzdury totalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shybuja Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:20 uważam że czasy despotyzmu powinny sie zakonczyc wraz z odejściem bylego i niechcianego dyrektora.Dopiero obecnie wiemy co znaczy pracować tez tak ciężko ale bez stresu.Mamy nadzieje że pan nigdy do nas nie wroci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Bardzo nam odpowiada współpraca z nową pania dyrektor.PRACOWNICY być może nie wszyscy ale niektórzy.odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:30 nie stresujesz sie bo pewnie nalezysz do parti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:41 ja nie naleze do pisu,wlasciwie to polityke mam w nosie,robie to co do mnie nalezy, nigdy nie balam sie pana dyrektora,bo znam swoja wartosc,a ze czasem mowil stanowczo i mial przy tym grozna mine to nie powod zeby drzec ze strachu.nie pamietam,zeby kiedykolwiek zwolnil pracownika z osobistych powodow albo tak sobie.to bardzo sprawiedliwy czlowiek.kto sie go boi jest albo glupi albo ma cos na sumieniu,bo uczciwi i solidni pracownicy mogli spac spokojnie..do teraz,teraz to juz wszystko moze sie wydarzyc,bo o naszym losie decyduja ludzie bez wyobrazni,prostacy.to bardzo niebezpieczne,ludzi glupich trzeba sie bac(nie mam na mysli uposledzonych umyslowo czy chorych psych.ja trzymam kciuki za powrot pana bogdana kusmierczyka do naszego dpsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pracownik Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.toya.net.pl 13.04.07, 10:19 troche wiem o sytuacji w tym domu pomocy i uwazam ze takie opinie sa naprawde niesprawiedliwe.powinien sie zastanowic "ten pracownik"co i o kim pisze!!! przeciez to sa wierutne bzdury...trzebe chyba zaczec od tego, ze nie potrzeba wciagac w to wszystko BOGA!ludzie-zastanowcie sie czy z wasza glowa jest wszystko w porzadku...bo chyba nie do konca.widocznie udzielily sie niektorym pracownikom choroby mieszkajacych tam osob chorych psychicznie!sytuacja jest trudna ale przeciez nie do nie rozwiazania!!!wiecej jest tutaj plotek i falszywych oskarzen niz prawdy.widocznie ktos kto to pisal b.dobrze zyl z panem Kusmierczykiem...moze dlatego ze mial jakies korzysci kiedy ten byl dyrektorem???a moze osoba ta jest zastraszona?jak niektorzy pracownicy??? chociaz to pewnie nie jedna z tych osob, bo te boja sie cokolwiek powiedziec zeby nie stracic pracy!!!trzeba sie tez zastanowic co byloby gdyby pan Kusmierczyk wrocil do pracy?czy to aby na pewno nie odbije sie na pracownikach, ktorzy zeznawali przed sadem...a i na innych pewnie tez!!!Pan Kusmierczyk juz rzucal aluzje ze po jego powrocie ludzie beda musieli byc po jego stronie! szkoda ze wiecej jest osob, ktore korzystaly z faktu ze p.Kusmierczyk byl dyrektorem niz tych, ktore uczciwie i solidnie pracowaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 15:40 zawsze jest tak ze jedni maja lepiej a inni gorzej,kazdy ma sprzymierzencow i wrogow i jakby nie bylo przeciwnicy pana dr beda mowic o nim zle a zwolennicy dobrze.a moze umyjcie filizanki zpo kawce i wezcie sie po prostu do pracy.bo wkurza mnie jak ja wykonuje swoje obowiazki a niektorzy robia wszystko....zeby swoich obowiazkow nie wykonac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:47 czy chcemy czy nie bog sie pojawia w naszym zyciu.i to nasze uczynki i postawy wystawiaja nam swiadectwo.ja znam pana bogdana i wiem ze jest dobrym czlowiekiem.nie rozumiem znowu zwalniaja.a ile pracowikow zeznawolo w sadzie .jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:39 Pan Kuśmierczyk jak do tej pory nie zwolnił nikogo, nie jest osoba mściwą i zawistną.Przykładem jest p.Tereniusia, która do końca pracowała.Natomiast pani prowadząca obowiązki dyrektora pyta się pracowników jakie mają umowy i do kiedy, bo z chwilą kiedy kończy im się umowa z reguły nie przedłuza ich. Przedłuża tylko donosicielą i sługusą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:) Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.toya.net.pl 13.04.07, 10:32 zastanow sie za kim jestes?co masz przeciwko ludziom tam pracujacym?a poza tym to widocznie podoba cisie to, ze byly dyrektor kazal czytac swoim pracownikom na niedzielnych mszach...a nie od tego oni sa!!!ale jakie mieli wyjscie?kazdy chce przeciez pracowac!!!no i moze napiszmy jeszcze ze byly dyrektor nie pozwolil powiesic obrazu NMP w kaplicy!!!szczyt wszystkiego...!!!ten czlowiek nigdy nie powinien juz tam powrocic na zadne stanowisko, zeby ludzie tam pracujacy-co poniektorzy mogli pracowac w normalnych warunkach.i tak jest im ciezko bo pracuja z ludzmi chorymi i starszymi a do tego musieli jeszcze ciagle bac sie dyrektora-czy moze nie wpadnie noespodziewanie i nie zacznie robic wszystkim zdjec...?litosci...przeciez p.Kusmierczyk wydaje sie momentami bardziej chory od niektorych mieszkancow tego domu pomocy...czesem nawet konsultowal sie z mieszkancami w sprawach zdrowotnych innych osob...czy tak robi zdrowy i normalny czlowiek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 15:27 a moze pana dr bali sie ci ktorzy tak na prawde nic nie potrafia,sa ofermami i nie znalezliby gdzies indziej pracy,ja sobie nie przypominam zeby mi kiedykolwiek pan dr kazal cos czytac w kaplicy.no tak a jego niespodziewane wizyty byly niewygodne dla leni,alkoholikow i palaczy.to jest dom tych staruszkow i chorych ludzi a wy sobie chodzicie i palicie papierosy,ladnie to tak?no tak pracownik ktorego sila zaciagano na msze zeby czytal zamartwil sie o obraz nmp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrawyiSprawiedliwy Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 17:41 Panie Dyrektorze jest Pan dobrym człowiekiem, szkoda, że musiał Pan odejść w takich okolicznościach. Nikt z władz nie pomyślał o tym, aby z chwilą odejścia podziękować Panu za otwarcie tego domu i godne go reprezentowanie przez 16 lat. Nowa p.o. Dyrektora przez 3 miesiące pracy podzieliła pracowników, co również można wywnioskować z ich wypowiedzi na tym forum. Panie Starosto skoro Pan Dyrektor Kuśmierczyk nie ma prawa powrotu do DPS, to czas chyba pomyśleć o powołaniu nowego Dyrektora, który byłby kompetentny i ponad podziałami, aby pracownicy zamiast uleganiu złym emocjom mogli skupić się na pracy. Mam nadzieję, że w PiS-ie są również mądrzy ludzie, którzy by się na stanowisko nadawali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 14:30 Co w tym złego? Przecież te fotografie każdy zainteresowany mógł sobie kupić, bo każdy je oglądał i kto chciał, to tylko wskazywał, które zdjęcie powielić. Przynajmniej mam pamiątkę z pracy. A teraz Marcel, wielki rehabilitant bez uprawnień, nie robi fotografii, tylko chodzi za nami i wszysko zapisuje. I to cię już nie drażni? Bo nas - bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 19:15 W Końskich żyje już ostatni Sybirak i został już tylko jeden Żołnierz Armii Krajowej, walczący w lesie. Teraz szeregi członków AK zasilają członkowie AK- bis, czyli AK-AK, czyli A-kury A-kaczki. Nikt, nawet lenart, nie wie, dlaczego honorowym członkiem Armii Krajowej została pani Przygodzka, chyba, że ma to związek z panem Przygodzkim, radnym Sejmiku, silnie związanym z lasem, ale który na razie jest chroniony immunitetem, więc o tym lesie nic nie opowie. Bo pani Przygodzka jest honorowym członkiem AK. A może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnie nie dotyczy Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:04 "Co by handel szedł, co by handel szedł, co by handel, handel szedł". To my wam załatwimy odznaczenia i wyższe stopnie oficerskie, a wy - paru naszych wciągniecie do waszej Armii. Z honorami, "na poduszkach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan K. Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:27 "Byłaś dla nas radością i dumą, jak stal prężna, jak żywioł surowa, ustom - pieśnią, sercu - krwawą łuną, Armio Krajowa". Zbigniew Kabata Byłaś! "Lecz ciebie błyskotkami łudzą". Juliusz Słowacki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 13.04.07, 20:33 dostała się świnia do koryta, i prosięta zaprosiła też, a nie widzę nic gorszego bo jak syn komunisty może być inny, no cóż wracają czasy stalinowskie. Pozdrawim starostę koneckiego co powołuje się na zarrąd powiatu że coś tm proponuje , a radczyni wykreśla uchwałę co wy na to przydup...... i pozdrawiam panią dyrektori żeby na przyszłą kadencję została posłęm wiernym żołnierzem lenarta i kaczyńskich bo w sejmie coś ostatnio przegrywa......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:44 Ciekawe jest to, że wszystkie niekorzystne dla Pana Dyrektora opinie pochodzą z jednego komputera i pisane są w odstępach 2 minutowych. Czyżby p. pełniąca obowiązki zapędziła pracowników do komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze poinformowa Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 15.04.07, 20:45 Na początku chcę powiedzieć, że p. Lenart to szuja i to w dodatku z alkoholowym problemem. Nie raz ledwo co wychodził ze swojego biura poselskiego mieszczącego sie hotelu przy ul. Warszawskiej, był tak nabity, że ledwo sie trzymał na nogach.W biurze PIS w w/w siedzibie napewno nie odbywały się spotkania mające na celu dobro społeczeństwa. A Pan Dyrektor powinien niezwłocznie powrócić do DPSu i zrobić porządek z nielojalnymi pracownikami - konfidentami. A na zakończenie dodam, że p. Kuśmierczyk zna się na tym co robi w przeciwieństwie do żony starosty, która historię w szkole podstawowej czytała z książki zamiast wykładać z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.net.zeork.com.pl 16.04.07, 20:23 "Gość1" napisał - że nowa pani Dyrektor jest osobą operatywną i ma duże doświadczenie zawodowe. Ciekawe JAKIE? Bo jak wiadomo to tylko szpitalna pielęgniarka - więc co do zmiany opatrunków i pampersów nie wątpię, ale w zarządzaniu taką jednostką - gdzie to doświadczenie zdobyła? Piszesz "Gościu" dalej że pozyskuje sponsorów - jakich? może coś bardziej konkretnego napiszesz jak tak dobrze jesteś zorientowany, bo jak dotychczas to tylko trochę ciuchów i pampersów załatwili. A zresztą niech szuka - tylko ze skutkiem, aby odrobić straty z tytułu zatrudnienia kilkunastu swoich ludzi - byłych alkoholików lub tych o "dwóch lewych ręcach", psychologa , księdza i wielu, wielu innych... Czy o takie zmiany w zarządzaniu chodziło, żeby zatrudnić tych wobec których ma się zobowiązania za GŁOSY w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielęgniarka Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 19.04.07, 16:12 Nie wiem dlaczego "szpitalna", "środowiskowa" lub gdzie indziej pracująca pielęgniarka z wyższym wykształceniem, nie może zostać dyrektorem placówki DPS, skoro przez 16 lat rządził nią inżynier chyba "odlewni", który nie miał pojęcia,jaka ciężką pracę wykonują pielęgniarki opiekujące się całą dobę obłożnie chorymi. jedno trzeba pamiętać,że człowiek chory nie potrzebuje pachnącej magnolii lecz fachowej opieki i pielęgnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscM Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:16 pani pielęgniarko chory człowiek owszem potrzebuje fachowej opieki i pielęgnacji.Ale czy tylko?czy dps to szpital?to jest DOM!pan kusmierczyk robił wszystko ażeby ci ludzie nie czuli się jak w szitalu lecz domu.jemu sie to udało,wlasnie moze dzieki...pachnącej magnolii......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscM Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:35 jeszcze jedno-nie wiem jak wygląda praca pielegniarek w szpitalu,ale w dpsie nie tylko pielegniarki wykonuja ciezka pracę przy chorych mieszkancach.a "nie miał pojęcia"kiedy? gdy zaczynał tworzyć ten dom?pewnie tak,ale co z tego?co to ma do rzeczy?po tylu latach juz na pewno pojecie o tym ma.i co w zwiazku z tym? powinien robic to co pielegniarki zeby byc dobrym dyrektorem?o co pani chodzi? wazne ze ma pojecie o zarzadzaniu tak duzym domem,a najwazniejsze ze dla niego mieszkaniec i jego dobro to priorytet,a dla PANI PIELĘGNIARKI co????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:25 "inzynier chyba odlewni" to dla mnie "czlowiek z zelaza".pielegniarka ktora pisze takie glupoty powinna sie doksztalcic,no chyba ze jest "szpitalna" lub "srodowiskowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnie nie dotyczy Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:19 Jakieś nieporozumienie. Pielęgniarki, nawet te po kieleckich uczelniach, mogą prowadzic tego typu placówki, jeżeli spełniają dodatkowe warunki: Trzeba posiadac specjalnośc wymaganą ustawą - a tamta pani takiej specjalizacji nie ma. Nie trzeba miec problemów z alkoholem - a tamta pani miała epizody. Trzeba umiec jednoczyc załogę - a tamta pani skłóciła wszystkich ze wszystkimi. Regulamin organizacyjny DPS zabrania pracownikom palenia - a tamta pani pali nawet na korytarzu. O zapachu magnolii się nie wypowiadam, bo się na tym nie znam, ale w katalogach ta roślina ma nazwę dwuczłonową: magnolia lekarska, czyli coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longinka Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 20:41 Moi kochani powiem wam jedno niech kazdy zakasa rekawy i wezmie sie do pracy,a przestanie obczerniać p.dyrektor.Nie macie racji pisząc o niej takie brednie ta kobieta jest bardzo operatywna,wykształcona,mądra i potrafi wykonywać swój zawód bardzo dobrze, każdemu trzeba dać sie szanse wykazania sie.Pani Przygodzka przez wiele lat pracowała własnie z takimi ludzmi jakich ma dzis pod swymi skrzydłąmi,wiec najlepiej nie nikt inny jak własnie ona potrwi zaopiekować sie własnie DPS-em,gdyz ma serce i czuje,a takze potrafi podać rekę jesli człowiek jest w potrzebie.WIEC PROSZE PRZESTAć WYPISYWAC TE BREDNIE.DUZO MóWIC NA TEMAT KOGOS KAZDY POTRAFI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:27 Zgadzam sie p.dyrektor dobrze pracuje- duzo mówi,a mało robi.Ze swojwj bardzo dobrej pracy była już znana w szpitalu. wszyscy się ciesza, ze odeszła.I my sie będziemy cieszyc jak odejdzie z DPS-u. Skoro jest taka dobra, to wszędzie znajdzie pracę.Więc nie wiem w czym jest problem.Bez p.Lenarta nie dałaby sobie rady.Nie umie podjąć decyzji bez jego pomocy,więcej jest u niego niż w DPS-ie.Dlatego każda podjęta decyzja jest nierozważna i nierozsądna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:12 Trzeba też zrozumieć pana Andrzeja. Jest otoczony Zespołem specjalistów [w swojej branży], z komendantem Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego na czele. Są dobrze zakamuflowani i nietykalni. A gdy któregoś uda się namierzyć, natychiast taki agent wstępuje w szeregi jedynie słusznej partii i cóż - wypada wtedy powiedzieć; "większa jest radość z jednego nawróconego..." Wzorem swojego idola, pan Andrzej może wszak powiedzieć: I tak wygrałem sprawę, choć tylko od grudnia do chwili uprawomonienia się wyroku. A ten moment, jeśli będzie dobry adwokat, można odwlec i o kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 19:40 Bądźmy wdzięczni idiotom. Gdyby nie oni, reszta nigdy nie osiągnęłaby sukcesu. — Mark Twain. Ten cytat w zupełności odnosi się do starosty Lenarta. Dzięki jego idiotycznej decyzji o odwołaniu dyrektora Kuśmierczyka ze stanowiska wszyscy przekonali się, że pan Kuśmierczyk jest CZŁOWIEKIEM WIELKIEGO SERCA i gdyby nie jego trud i zaangażowanie w tworzenie tego domu nigdy by taki nie powstał. Wygrał sprawę czym osiągnął sukces. Jest to sukces nie tylko Jego, ale także mieszkańców tego domu, wielu pracowników a także osób, którzy z daleka obserwowali tę całą sytuacje i szczerze wierzyli, ze Dyrektor wróci. Reasumując Pani P.o Dyrektora nie tylko nie ma pojęcia o zarządzaniu taką placówką. Dowodem na to jest fakt, ze zatrudnia masę swoich ludzi, którzy wiele czasu w pracy poświęcają na inne sprawy zupełnie nie związane z obowiązkami pracowniczymi np. wycieczki do klubu AA lub innych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepis Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: 194.117.241.* 18.04.07, 20:45 Koledzy z NSZZ.S Patrząc na ten cyrk widać, że to nie Starosta Lenart jest głównym winiwajcą. Gdy w 89. stanąłeś na drodze Teresie. to powinienieś się liczyć z konsekwencjami. Pierwsza okazja gdy zostałeś dyrektorem. Od razu poszła kontra do Płoskonki. Wtedy nic nie wskórali. Delegacji przewodniczył Alek, który chyba o tym zapomniał, skoro pracuje w DPS-ie. na drugą okazję Teresa czekała 16 lat. Do niej dołączył jawnogrzesznik, któremu przydepnąłeś na odcisk, a który też ma swoich ludzi w tym DPS. I mamy efekt solidarnych działąń. Współnymi siłami, wykorzystującv do tego starostę i kadrową DPS-u osiągnęli cel. Ckoć starosta to też lepszy gagatek. Na zastępcę przyjął, który był zastępcą Szkurłata, a do Zarządu wziął sobie członka Zarządu z poprzedniej kadencji. Dlatego nikogo z układu nie mógł ruszyć i wziął sie za was. PIS buduje IV Rzeczpospolitę siłami PRL-u .... oj ciekawa ta Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:32 Pani pełniąca obowiazki dyrektora Dps-u ma wiele nałogów, o czym wszyscy wiedzą. Chyba dlateko Lenart powołał Ją na stanowisko, ponieważ mają ze sobą wiele wspólnego! Pani Przygodzka zatrudnia ludzi Swojego pokroju. Terapeuta Marcel, którego nikt nie chciał zatrudnić-w DPS-ie znalazł prace, został zatrudniony po to aby" robić ludzią wode z mózgu ". Rehabilitant Norbert został wyprowadzony z uprzedniej pracy przez funkcionariuszy policji. Panie z Radoszyc sąsiadki-opiekunki zatrudnione po to aby donosić swojej szefowej. A od 1-szego maj br. ma obiecaną prace Pan Żychliński, który ma dwie lewe ręc, ale dobre znajomości w starostwie! Tak wygladają rzady nowej pani dyrektor! Może to jest jedna wielka mafia? albo rodzina?a może łączą ich inne więzi? Myśle że znajdzie się ktoś mądry i przerwie ten cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wct Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 22:26 Tak działa MAFIA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnie nie dotyczy Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 09:27 Bardzo karkołomna linia obrony pana starosty: To nie ja, to Egzekutywa, która w dodatku działa zgodnie ze społecznymi oczekiwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filipina Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:51 Pan dyrektor był tak uczciwym człowiekiem,że aż za uczciwym. Podawał wszystkim rękę w trudnych sytuacjach. Pani kierownik administracji tez otrzymała od niego pomocna dłoń.Jednak bardzo szybko o tym zapomniała,nie wiem jak pani dyrektor przekabaciła ją na swoja strone.Chyba mają wspólne zainteresowania.Bo o ile pamietam to po odwołaniu pana Kusmierczyka bardzo łzy roniła.Czy po pani Przygodzkiej tez bedzie płakac? Niektórzy zachowuja się jak KAMELEONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 22:12 Pan Dyrektor B.Kusmierczyk jes sprawiedliwym,uczciwym czlowiekiem oby bylo wiecej takich dyrektorow jakim jes on.POZDRAWIAM PANA DYREKTORA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:22 Do przyjaciół konfidentów Zielona wrona Alternatywy cztery licznik pracy socjalnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 17:26 zachowujecie sie jak dzieci dopierdzielacie sie do Bogu winnego ducha czlowieka co on wam zrobil zastanowcie sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 01:30 Pani kadrowa-uważajaca się za osobe wierzącą, aż nie do uwierzenia jak pełna jet nienawiści! Patrząc na nią jak przystępuje co niedziele do komunii i służy przy mszy, nikt nie uwierzyłby że ma dwa oblicza. W kościele jest aniołkiem, a w Dps-e diabołkiem! W trujcy świętej- Ona, Pani dyrektor i kierownik administracji całe popołudnie debatowały coby tu zrobić aby nie stracić pracy w DPS-e, boją się powrotu P. Kuśmierczyka! Z samego rana mają puścić pismo i nakłaniać pracowników do podpisania na kożyść P.Przygodzkiej, a kto nie podpisze będzie wrogiem nr.1 i znajdzie się czarnej liście-do zwolnienia. Morał z tego taki "że kto dołki pod kimś kopie ten sam w nie wpada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 01:33 Sprawiedliwość sięga już zenitu, więc pozostaje Im się tylko modlić o zdrowie, bo o rozum już zaóźno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robot Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:59 A wczoraj, po jakieś pismo, przyszedł pan dyrektor. Powiedział, że sąd już uzasadnił wyrok. pani Uli jak zwykle nie było. Monitoring nie pozwolił mu wejśc dalej na teren domu, tylko do kadrowej. Rozmawiali ponad godzinę, potem jeszcze nz korytarzu. no i wtedy mogłyśmy dojśc i przywitac się. W tym czasie monitoring wezwał posiłki ze starostwa. I choc pani kierowniczka schowała się w pralni, to dwóch superinspektorów obstawiło drzwi do pomieszczeń. Pani Partyzant Radoszyce jeszcze w grudniu zapowiedziała, że wprowadzi w dps monitoring. I wprowadziła. Na razie tylko od 7. do 15. Czyli, jeśli ktoś ma pilny interes, to może wejśc i wyjśc między 6. a 7. bo w tych godzinach bramy są otwarte i nikt nie kontroluje wchodzących i wychodzących. Monitoring rozpoczyna pracę od 7. i o tej godzinie zamyka bramy. Wszyscy "personeliusze" noszą plakietki z fotografią i nazwiskiem, a pensjonariusze mają tylko numerki bez fotografii. Jeszcze nie wiemy jak będzie, gdy monitoring zachoruje lub weźmie urlop. A dziś od rana ruch. Ci wszyscy, którz1y podeszli do pana dyrektora, pisali szczegółowe raporty o czym z nim rozmawiali. Dziś także dwie Maryje poszły do pana starosty i zaniosły petycję z podpisami o pozostawienie pani Uli. Będzie śmiechu, gdy się okaże, że te same osoby w grudniu podpisywały podobne pismo w sprawie pana dyrektora. Wtedy pan dyrektor nie pozwolił nigdzie zanosic takich petycji. Ale teraz chyba już można puścic tamtą petycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Dyrektor DPS kontra starosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:11 Niemcy, by ułatwić sobie pracę w obozach koncentracyjnych, tatułowali więźniom na przedramieniu numer. To rozwiązanie wydaje się prostsze i tańsze od zaproponowanych przez p. pełniącą obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś