Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z III LO przestańce palic papierosy

IP: 212.2.101.* 02.04.07, 09:00
Mieszkam koło LO im. Słowackiego, codzinnie widzę- prawie zawsze są to
wyłącznie dziewczyny, wychodzące na skwer pomiędzy ul. Gagarina i al.
Legionów i palące co przerwa papierosy. Największe tłumy są przed godziną 8
rano, kiedy chyba musza się napalić na pół dnia, zanim siądą dziewczynki do
szkolnych ławek.
Poza tym dizewczynki okupują klatkę przy blok nr 10 na al. legionów, tak, ze
jak się tamtędy idzie to można się za darmo "sztachną" dymem z papierosów,
usłyszeć ładny wyraz na "K" i inne kulturalne słowa. A po zakończonym dniu,
dziewczyny zostawiaja nam około 30 petów, butelki po napojach i paiperki po
gumach. Oczywiście na chodniku.
Proponuję żeby dyrekcja LO się wybrała na spacer, zobaczyła jak się dobrze
bawi młodzież ze Słowackiego, a jak nie to Straż Miejską podeślę w końcu.
Dziewczynki powinny dostać grabie i w nagrodę poruszać się trochę i
posprzątać po sobie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lulu Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:52
      terz szpanuja papierosami ale za 10 - 20 lat jak spojrza w lustro to sie zalamia
    • Gość: Aneta Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: 81.219.208.* 02.04.07, 17:44
      A od kiedy LO im. Słowackiego jest III LO????????
      Słowacki ma nr VI a III LO to oczywiście Norwid.
    • twojahanus Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros 03.04.07, 08:26
      Przepraszam za pomyłkę- już dawno skończyłam liceum więc się nie orientuję. Ale
      dziś ich rano nie widziałam, i ktoś pozamiatał po nich... MOże ona same, w
      ramach WF-u
    • Gość: Kiedyś uczeń Re: Dziewczyny z LO przestańce palic papieros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:33
      a do jakiego czasu wolno opuszczać mury szkolne podczas przerw ?
      Szkoła odpowiada za ucznia prawnie podczas jego pobytu w jej murach !
      Panie i Panowie Dyrektorzy jak sie to ma do Waszych obowiazków ?
    • Gość: @))& Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.tkdami.net 03.04.07, 14:33
      kolo Vlo na Uroczysku też palą ,plują i blużnią,
      • Gość: She Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:34
        Przykro mi, ale palić gdzieś trzeba.
        • bezsensu70 Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros 03.04.07, 21:04
          prymityw
        • Gość: romantyk Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:06
          A jak sie ma sprawa z bara-bara,krew nie woda/w szkole takze/?
          • Gość: She Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:14
            Nasze liceum jest jednym z najlepszych w mieście i elitarna młodzież musi się jakoś odstresować.
            • Gość: justyna Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:26
              Pani dyrektor naszego lo przegląda się w lustrze, więc nie ma czasu zajmować
              się takimi duperelami
              • Gość: plisak Re: Dziewczyny z VI LO przestańce być vulgaris IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 04.04.07, 01:08
                Gość portalu: She napisał(a)> elitarna młodzież musi się jakoś odstresować.
                '
                To właśnie owo JAKOŚ kwalifikuje Was i określa. Moim zdaniem, jako ludzie,
                jesteście mierni. Wasze wybory, wasze stresy, wasze sposoby odstresowania,
                wasze wulgarne słownictwo, kwalifikują Was raczej, jako kundli a nie elitarną
                młodzież. I nic tu nie pomogą tatusine pieniądze. One was pogrążają.
                '
                ---'-,-'-,--(@)
                To kwiatek dla Ciebie, błyskotliwa She. Róże, uczą pokory.
                Pozdrawiam ;)
                • bezsensu70 Re: Dziewczyny z VI LO przestańce być vulgaris 04.04.07, 07:41
                  proszę nie obrażać kundli, ale dołączam się do opinii.
                  • Gość: rytr prawda o ludziach co palą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:10
                    ludzie co pala to idioci!
                    1. niszczą zdrowie i sami płacą za to
                    2. topia kasę
                    3. trują innych

Odstresowanie? Proponuje zacząć UPRAWIAĆ jakiś sport, to jest zdrowy sposób na
                    odstresowanie, chyba że te szlugi wypaliły płuca komuś totalnie... (podobnie jak
                    mózg)
                    • Gość: plisak Re: prawda o ludziach co palą IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 05.04.07, 13:56
                      Prawda rytr, że mamy rację. Bez wątpienia. Jednak gdyby młodzi nie różnili się
                      od starych, świat byłby okropny. Wypowiadajmy swą prawdę, wartościową, bo
                      wiedzioną z podobnych doświadczeń i błędów ;)........... To nasza powinność.
                      Jednak wypowiadajmy ze zrozumieniem, życzliwością i bez koturnów. One są
                      wprawdzie mierne, ale z wszystkimi szansami, także bycia lepszymi niż my razem
                      wzięci. Tego im życzę ;)
                      '
                      I czy jest to dla ciebie jasne czy nie, wszechświat jest bez watpienia na
                      właściwej drodze.
    • sto100 Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros 05.04.07, 18:42
      dziewczyny, jedzcie cukierki!
    • Gość: Etka Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.04.07, 09:14
      Zauważyliście, ze to dziś dziewczyny sa takie wulgarne, chamskie... Ostatnio
      taka jedna przechodziła na pasach na czerowych światłach na ul. krakowskiej,
      być może uczennica Słowackiego. Zatrąbiłam bo miałam zielone, to usłyszałam
      stek wyzwisk.
      A jeśli chodzi o elitarne liceum... jak zobaczyłam jakie bydło robią
      dziewczynki ze Słowackiego- to soebie pomyślałm matura u nich ma być
      międzynarodowa- kultury ich nauczyć, przebywania wśród ludzi, a nie w buszu.
      • Gość: ? Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 18:37
        kurcze od kogo one sie tego nauczyły bo chyba nie od ogarniającego wszem i
        wobec chamstwa i prostactwa.
        • Gość: plisak Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 09.04.07, 22:28
          Gość portalu: ? napisał(a):
          > kurcze od kogo one sie tego nauczyły
          '
          Nie daleko pada jabłko od jabłoni. Fakt.
          '
          Nie przesadzaj Etka. W większości, są to bardzo szykowne i bardzo na miejscu
          laseczki w dodatku imponujące wiedzą. Naprawdę. Matura to szczeglnie trudny
          okres w życiu.
          • Gość: She Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 07:40
            Etka chcesz czy nie, to żeby się dostać do naszego liceum trzeba mieć bardzo wysoka średnią i świetne wyniki z egzaminów. Należymy do najinteligentniejszej młodzieży w Kielcach. Skoro tutaj Ci się nie podoba idź sobie do Sienkiewicza, Gałczyńskiego i zobacz jak tam młodzież sie zachowuje...Błagalabyś tylko o te "dziewczynki palące papierosy". Zastanów się co mówisz.
            • bezsensu70 Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros 10.04.07, 10:24
              ja osobiście nie wątpię w twoją i koleżanek wiedzę i średnią ocen, ale to ty się
              zastanów, dziewczyno, co mówisz, a nie Etka. Wierzę również w twoją
              inteligencję, dzięki której zrozumiesz, że dziewczyna z papierosem i wulgaryzmem
              na ustach jest odrażająca i w końcu otrząśniecie się z propagowania tej debilnej
              mody. Bo to jest taka szczeniacka moda i jako osoby wykształcone za kilka lat
              będziecie się wstydzić swojego zachowania.
            • Gość: plisak Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 10.04.07, 11:09
              O,ooo She! Ściemniasz nieco siostro, ale robisz to z wyjątkową z gracją ;)
              Wiedza i inteligencja to niezupełnie to samo.To, że inne też kradną a nawet
              więcej i bezczelniej, nie jest żadnym argumentem, prawda?
              '
              A wiesz She? Wydaje mi się, że wogóle nastapiło jakieś przedefiniowanie pojęcia
              intelgencja. "Za moich czasów" oznaczało to tylko, dużą sprawność kojarzenia
              faktów. Obecnie, raczej umiejętność ładnego nazywania brzydkich rzeczy, czyli
              kolokwialnie, odwracania kota ogonem. Nie wiem którą odmianę inteligencji
              preferujesz,ale robisz robisz to ładnie i z werwą, przyznaję ;)
            • Gość: Etka Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.07, 07:54
              Droga She, ja nie wątpię w to co się uczycie w tej szkole, ale kultura osobista
              to inna sprawa. Jak byłam na studiach to wielu profesorów było burakami, nie
              umiejącymi się odezwać kulturalnie, a paniom szczególnie fundowali chamskie
              odzywki. Należy rozgraniczyć inteligencję od madrości.
              Poza tym chciałabym nadmienić, ze skońzyłam liceum o nienajlepszym poziomie-
              dostałam się bez problemu na studia na renomowaną uczelnię, zresztą jak
              większość moich kolegów z klasy, ukończyłam 2 kierunki, jestem w połowie
              doktoratu, rozpoczęłam kolejne studia. Na uczelni mam zjęcia z absolwentami
              Słowackiego i nie odbiegają szczególną inteligencją od reszty grupy. Więc nie
              ma to dla mnie znaczenia kto jaką szkołe skończył, liczy się to co się ma w
              głowie, a póki co Ty i Twoje koleżanki to co prezentują pod szkołą, w ulicznych
              krzakach- to brak kultury.
              • Gość: ? Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:25
                Z waszych tekstów wynika jakoby jedynym miernikiem inteligencji i mądrosci były
                ukonczone studia a pózniej po tych studiach nie ma pracy bo wokół sami studenci
                i kazdy by chciał z racji tych swoich wydumanych studiów podjąc jak najbardziej
                powazne stanowisko,tylko kto bedzie pracował w tych branżach gdzie nie potrzeba
                studiów no tylko studenci no bo kto jak wokół tylko oni,na dodatek bedą sie
                musieli jeszcze przekwalifikowac zeby cos umiec w danej branży,tylko nielicznym
                studentom udaje sie zdobyc odpowiadającą ich wykształceniu prace.
                • Gość: Etka Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: 212.2.101.* 11.04.07, 17:03
                  Nie odniosłam takiego wrażenia, na podstawie tych postów (może 3 ostatnie nt.
                  się skupiły), aby miernikiem były studia, bo nawet po dobrych studiach dziś
                  pracy nie ma. Trzeba być dobrym, mieć to coś żeby się dobrze "sprzedać" na
                  rozmowie kwalifikacyjnej i bardzo często przeceiż pracujemy kompletnie w innych
                  zawodach niż mamy wyuczone- to już nie fikcja że po filozofii są świetni PH!!!
                  Ale na takich rozmowach o pracę przyda się ogłada i kultura. Zresztą jakże
                  często zadawana są dziś pytania czy pan/pani pali, bo jeśli tak- to takowy
                  kandydat nie ma szans na prace. Sama mam znajomych którzy tępią palenie
                  papierosów u siebie w firmach np. za przyłapanie przez szefa na paleniu płaci
                  się 10 zł do wspólnego słoika, a potem za "zarobione na głupocie" pieniądze idą
                  do kina, albo organizują paczki na świeta dla biednych dzieciaków- pomysłów
                  jest wiele.
                  • Gość: plisak Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 12.04.07, 01:14
                    Świetny i przekonywujący traktat. Ale ja ani nie jestem tak zasadniczy ;), ani
                    nie miałem na uwadze, jeśli chodzi o exemplum, tego sympatycznego wątku.
                    Pisałem o całym foumie kieleckim, z licznymi przypadkami koturnowego nadęcia i
                    różnych manii, z manią wyższości na topie. W tym twoim wątku jest sympatycznie
                    i atrakcyjnie. Także dzięki She ;)
                    • Gość: Etka Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.04.07, 07:43
                      To należy wspomnieć, ze generalizujesz, a nie odnosisz się wyłącznie do tej
                      dyskusji. Można to dwojako zrozumieć.
                      A że na forum jest nadęto i do tego bardzo częto chamsko (nie na w tym poście :-
                      ))) to wiadomo. Pozdrawiam
                      • Gość: plisak Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 12.04.07, 12:05
                        Mea culpa!
                        Pozdrawiam również, uszczypliwie ;)
              • Gość: plisak Re: Dziewczyny z III LO przestańce palic papieros IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 11.04.07, 16:57
                Gość portalu: Etka napisał(a):
                > Należy rozgraniczyć inteligencję od madrości.
                '
                Powiedział bym więcej, Etka. Nie tylko inteligencję od mądrości, ale także
                wiedzę od mądrości. Wszystko to widać jak na dłoni, choćby na tym forumie ;)
                '
                Mędrzec widzi w lustrze głupca.
                Głupiec wprost przeciwnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka