Gość: aga IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 14.05.03, 21:39 A mnie się marzy bezpieczna droga rowerowa w Góry Świętokrzyskie z samiutkich Kielc. Chętnie bym się opodatkowała na ten cel.Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BBB Re: Droga rowerowa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 22:21 Jestem za tym. Uważam, że pomysł jest bardzo dobry. Ostatnio pojawił się znowu Gość „rz”, pewnie też się wypowie :) Kilka miesięcy temu w Radio Kielce Pan Marszałek (lub Wojewoda) mówił o planowanej ścieżce rowerowej (dwustronna) z bodajże Górna do Św. Katarzyny lub Bodzentyna. Koszt niebagatelny. Przedsięwzięcie miało być realizowane z udziałem środków pomocowych. Później ucichło. Mam nadzieję, że nie pójdzie w niepamięć. Chociaż, biorąc pod uwagę sytuację budżetu nie jestem nastawiony zbyt optymistycznie. Chciałbym, żeby całe Województwo można było objechać bezpiecznie na rowerze. Żeby można się było zatrzymać i przenocować w cywilizowanych warunkach. Niekoniecznie trzeba budować ścieżki rowerowe. Można przecież wykorzystać rzadko uczęszczane drogi, polne dróżki, przecinki leśne. Wystarczą niewielkie nakłady. Oznakowanie, gdzieniegdzie wyrównanie, czasami ławka i toaleta itp. Młodzież i ludzie zainteresowani czynną turystyką i rekreacją mogliby to kupić. A przy okazji takiego szlaku ludzie mogą zorganizować wiele atrakcji i zarobić. Kto przyjedzie raz i wyjedzie zadowolony – prawdopodobnie wróci. Być może skorzysta wtedy z kolejki linowej w Kielcach, obejrzy park rozrywki z betonowymi dinozaurami i poskacze po żeliwnych cegiełkach. A na koniec, zmęczony, wysłucha hejnału :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Droga rowerowa IP: 212.244.153.* 15.05.03, 10:58 Gość portalu: BBB napisał(a): > Chciałbym, żeby całe Województwo można było objechać bezpiecznie na rowerze. > Żeby można się było zatrzymać i przenocować w cywilizowanych warunkach. > Niekoniecznie trzeba budować ścieżki rowerowe. Można przecież wykorzystać > rzadko uczęszczane drogi, polne dróżki, przecinki leśne. Wystarczą niewielkie > nakłady. Oznakowanie, gdzieniegdzie wyrównanie, czasami ławka i toaleta itp. > Młodzież i ludzie zainteresowani czynną turystyką i rekreacją mogliby to Marzenia scietej glowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Droga rowerowa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 11:42 Gość portalu: # napisał(a): > Marzenia scietej glowy.... Masz chyba rację :( Nawet takie przyziemne marzenia są nierealne. Pozostaje czekać na hejnał ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Droga rowerowa IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 07:08 Dobry pomysł. Ja mogę zbierać podatki. Ile proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Droga rowerowa IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 15.05.03, 10:43 Moje dochody są bardzo skromne ,ale 20 zł każdego m-ca mogłabym przeznaczyć.Jak wyjdę z długów, co ,niestety, jeszcze trochą potrwa kwotę tę mogłabym zwiększyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: Droga rowerowa IP: *.sps.net.sa / *.ruh.isu.net.sa 25.10.03, 09:25 wyrazy uszanowania dla szanownej redakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: php Re: Droga rowerowa IP: *.sps.net.sa / *.ruh.isu.net.sa 08.11.03, 15:22 php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvs Re: Droga rowerowa IP: *.sps.net.sa / *.ruh.isu.net.sa 16.11.03, 12:54 cvs Odpowiedz Link Zgłoś