Dodaj do ulubionych

Problemy z rejestracją samochodów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 22:51
Edgar RATUJ ! Układ!!! Wszędzie UKŁAD !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiki Problemy z rejestracją samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 06:06
      Złoże tam papiery na dodatkowe stanowiska, ciekawe kto się dostanie?
      • Gość: TKI Re: Problemy z rejestracją samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 08:08
        nic sie nie zmieniło. W zeszłym roku (wakacje) tez tak było. Byłem o 3 rano
        zeby sie zapisac a tu 10 w kolejce. Lipa !!! Podobno pierwszy gośc był o 22 w
        poprzedzajacy dzien. Pan Nowak robi sobie jaja bo jego pracownicy podchodza do
        petentów jak do trendowatych, trzeba pochodzic po korytazu. A najwieksze
        pretensje sa wtedy gdy człowiek ma na np 9:00 a wejdzie z 10 minut wczesniej bo
        ktos wyszedła wczesniej. Wtedy Pan/Pani urzedniczka drze ryja (nie mówi, nie
        prosi poprostu drze) ze ma sie wyznadczoną godzinę. przeciez to jest
        marnotrawienie czasu !!!
        • Gość: a ga Re: Problemy z rejestracją samochodów IP: *.satbit.pl 23.04.07, 13:43
          oczywiście, w końcu urzędnik nie jest dla człowieka, ostatecznie on tam pracuje
          i nie należy mu przeszkadzać...

jak zwykle w Polsce - skandal
    • Gość: kat Problemy z rejestracją samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:11
      jest uklad nadal czerwono zielony i nic tam sie nie zmieni czekamy teraz na
      kabaret w szpitalu na prostej w wykonaniu koalicji
    • Gość: milka Problemy z rejestracją samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:29
      Dziś chcąc odebrać tzw. twardy dowód okozało się że zginęło jedno z zaświadczeń
      i co poinformowano mnie że muszę dostarczyć nowe, parodia. zaświadczenie to
      dostałam od firmy, z której kupiłam auto. Zgroza............ A co wy na to-
      poradźcie?????
    • Gość: jac Re: Problemy z rejestracją samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:44
      "Mamy problem z podwójną rejestracją. Osoby, które zajmują się sprowadzaniem samochodów z zagranicy, najpierw je rejestrują, a dopiero później sprzedają. Nieraz rejestrują po dziesięć samochodów na raz. Potrzebuję więcej ludzi do pracy - twierdzi Bogumił Nowak."

Nigdy nie rozumialem i nadal nie rozumiem urzedniczej logiki.

Czy ludzie nie maja prawa rejestrowac kilku aut na raz? Moze wprowadzic "kartki" - jeden obywatel moze zarejestrowac jedno auto w ciagu roku i szlus.

Najpierw rejestruja, a dopiero potem sprzedaja - na pewno na zlosc urzednikom to robia. A ja mam pytanie - co stanie sie z tymi autami, jesli najpierw je sprzedadza? Rozumiem, ze nowi wlasciciele juz ich nie beda rejestrowac. Gdyby jednak tez chcieli zrobic na zlosc urzednikom - czy lepiej obsluzyc jedna osobe rejestrujaca 9 aut czy 9 osob rejestrujacych po jednym aucie?

"Potrzebuje wiecej ludzi do pracy" - oczywiscie ze tak, rozbudowujmy administracje, tworzmy kolejne urzednicze stanowiska, a wszystkim bedzie sie wiodlo dostatnio...A moze zamiast tego pomyslec o podniesieniu wydajnosci? Nie dopieprzac sie do szczegolow, nie tworzyc bezmyslnych praw tylko uproscic cala ta biurokracje?

Tyle, ze urzednik nie jest od myslenia, czesto nawet nie potrafi. Pamietacie sprawe sprzed roku czy dwoch bodajze, gdy wlasciciel firmy transportowej nie mogl zarejestrowac auta, bo w naszym urzedzie koniecznie chcieli jakis swistek, ktorego nigdzie indziej w kraju nie wymagali? I co? I urzednicy zaslonili sie przepisami, ze niby nic sie nie da zrobic, a tymczasem w calym kraju jakos soie dawali rade bez tego. Takich przypadkow jak pamietacie bylo wiecej, co troche sa artykuly o problemach z tym urzedem.
      I poki kierownictwo bedzie potrafilo wymyslic tylko "dajcie mi wiecej ludzi" problemy pozostana.
      • Gość: jac Re: Problemy z rejestracją samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:53
        Odnosnie sprawy o ktorej pisalem, tej z wlascicielem firmy transportowej - auto to nie byla osobowka do wozenia tylka, ale ciagnik siodlowy, ktory sluzy wiadomo do czego i ma zarabiac na siebie. Tymczasem kazdy dzien przestoju takiej maszyny to konkretna, policzalna strata, a przez kilka miesiecy ten pan stracil sporo pieniedzy, nie mogac uzytkowac drogiego sprzetu.
        W cywilizowanych krajach urzednik jest przyjazny klientom, bo wie, ze to z ich pieniedzy ma pensje i to oni przynosza zysk, a nie pasozytowanie na spoleczenstwie. Wystarczylo wykazac sie przychylnoscia i nie wymagac tego swistka, co bez problemow robiono w calym kraju (chodzilo o kwestie interpretacji pewnych przepisow). Jesli nawet nie, to mozna bylo wydac dokument tymczasowy, by wlasciciel mogl uzytkowac pojazd i miec czas na spokojne zalatwienei sprawy.
        Ale nie, urzednik musial pokazac, kto tu rzadzi. Pojazd na parking, niech stoi, sam naczelnik wykazywal ze bez tego papierka to ani rusz...
        Wiecie, jak zostala rozwiazana sprawa? Pan zarejestrowal auto bez zadnych problemow... tyle ze nie w naszym urzedzie. Jest to rowniez konkretna i policzalna w zlotowkach strata dla naszego okregu, bo wiecej zarejestrowanych aut - wiecej kasy z akcyz, podatkow itp. Ale co to moze obchodzic urzednikow?
    • Gość: jas wedrowniczek Problemy z rejestracją samochodów IP: *.proxy.aol.com 23.04.07, 17:39
      Ja bym wprowadzil badania techniczne i czystosci(takie prawdziwe) spalin tak
      jak w np. Niemczech i innych krajach EU.(przed rejestracja)I od jutra koniec z
      kolejkami do urzedu ! Za to nowe kolejki przed zlomowiskami !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka