Dodaj do ulubionych

Kolejki w wydziale komunikacji ratusza

IP: *.tkdami.net 12.07.07, 21:01
To jest naprawdę żenujące, żeby od tylu lat nie poradzić sobie z takim
prostym problemem.
Obserwuj wątek
    • tetlian Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza 12.07.07, 21:10
      Tam kolejki zawsze były przydługie.
    • Gość: pipi Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:29
      Stałem tam dzisiaj w kolejce.Od 9 rano do 16:30,niestety nie załapałem się.To
      jest zwykłe draństwo,mają klienta w głębokim poważaniu.Prezydent powinien tego
      dyrektora wypieprzyć na zbity pysk.Przy odrobinie dobrej woli można to
      zorganizować tak aby rejestracja była mniej uciążliwa.Temu gościowi pomyliły się
      czasy,a certyfikat ISO to nie wiem za co ten urząd ma,bo chociażby z tego
      względu wymogów nie spełnia.Wstyd Panie Lubawski.Wywalić tego darmozjada z tego
      referatu i zatrudnić kogoś młodego,prężnego.
      • Gość: antyWEL Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:04
        Ale za to Wasz ukochany WEL postawi kolejne pomniki i kolejne inwestycje o
        chybionych lokalizacjach.
        • Gość: dejzi Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:36
          ja pier**** zeby nie umiec zorganizowac obslugi klienta w urzedzie miasta. tak
          ciezko jest wprowadzic jakis system rejestracji przez telefon albo online zeby
          ludzie nie stali w kolejkach??
          prezydent miasta i wszystkei urzedasy z ratusza to kmioty. powoli odechciewa mi
          sie zycia w tym miescie choc dotychczas uwazalem ze jednak warto tutaj zostac...
        • lord.vader1 Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza 12.07.07, 23:57
          Jest kilka czynników, które wpływają na to, że obsługa petenta jest jaka jest.
          Mnie poraziła organizacja pracy urzędników - fatalna!!!
          Ja wiem, że obsługa i sprawdzenie dokumentów jest absorbujące, bo trzeba to
          zrobić dokładnie ale trzeba znać w tym umiar. No szlag mnie trafia jak widzę
          (stojąc w kolejce)okienko przy którym nie ma żadnego petenta a jest za to
          tabliczka z napisem " że właśnie ktoś jest obsługiwany" A ten ktoś właśnie sobie
          poszedł w miasto szukać banku w którym mógłby dokonać wpłaty za rejestrację
          samochodu(bank jest z drugiej strony w UM). A że jeszcze po drodze zapali sobie
          ze dwie szlugi to nic tam. Ludzie poczekają. W tym czasie można by obsłużyć
          kolejnego petenta, ale nie. Niech tylko ktoś spróbuje podejść do okienka i
          zakłócić mir urzędnika.

No i jeszcze jedno oczywiście - brakuje stanowisk obsługi. Problem istnieje nie
          od dziś, ale dopiero zainteresowanie lokalnych mediów spowodowało reakcję
          magistratu. Nie znaczy to oczywiście, żeby od razu zatrudniać 15 nowych
          pracowników ale coś z tym trzeba zrobić i to szybko.

I należy przestać traktować petentów jak karę bożą - to między innymi z ich
          pieniędzy Ci po drugiej stronie barykady mają utrzymanie.

Trzy tygodnie temu miałem okazję rejestrować samochód. Poszedłem o wpół do
          dziesiątej i zostałem fartownie obsłużony jako ostatni klient o godzinie 16.15.
          Za mną stało jeszcze około dwadzieścia osób :( (niektórzy pobrali specjalnie
          urlopy itp) Nastroje były bojowe - i nie ma się co dziwić.
          • Gość: gosc Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 06:31
            Wydzialy komunikacji powinny wrocic do wiekszych gmin.Ludzie mieliby blizej i
            nie byloby takich kolejek.
            • Gość: kielczanin Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: 212.160.196.* 13.07.07, 16:54
              to są właśnie pozostałości po komunie Prezydent powinien wywalić te stare baby
              które były nauczone tylko plotkowania i łażenia po sklepach w czasie godzin
              pracy a przyjąć młodych wykształconych ludzi których nie brakuje
        • Gość: koń Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 06:54
          ale prezydent woli sobie zakupić autko za 200tys. zł. a wyborców ma tam gdzie
          słońce nie dochodzi.
      • Gość: Marco Czy jest możliwość zgłoszenia gdzieś tego IP: *.tkdami.net 13.07.07, 14:37
        procederu, żeby zabrać im ISO, bo to uwłacza temu certyfikatowi.
    • Gość: mkt Rejestracja IP: 212.2.101.* 13.07.07, 06:51
      Tydzień temu rejestrowałem auto w UM . Była juz lista , wpisałem się jako 90
      na listę o 1430 , o godzinie 1630 zostałem przyjęty przez pania inspektor mimo
      ze przedemna w momencie rejestracji było 30 osob . z tych 30 przyszło 7 albo 8,
      dlatego mi sie udało :) . Niekoniecznie trzeba przychodzić o 1 rano zeby
      zajestrowac samochód ale przyjscie po godzinie 12 to juz gra w ruletkę. jest za
      mało stanowisk i za mało osób które obsługują klientów i stad te kolejki, a
      samochodów ciągle przybywa i bedzie przybywać - Bo nie sa juz dobrem
      luksusowym. Prezydenta to chyba mało obchodzi ze ludzie stoją godzinami w
      kolejkach - swoje audi pewnie zarejestrował bez oczekiania - niestety
      przywileje włady która traci kontakt z rzeczywistościa i jest przekonana o
      swojej nieomylności dopadły także włodarza naszego miasta
      • Gość: azuz Re: Rejestracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:03
        To sławny menago Koza "załatwił" ISO a teraz jest czy sie reklamować przed
        wizytantami z innych krajów,a żę zostało stare to nic.Tak jest fajnie i kropa.!
    • Gość: janusz3112@gazeta Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:17
      Tak ma byc,czlowiek musi wiedziec ,gdzie wladza ,gdzie petent.Laskowik sie
      klania, w scenie lat wczesnych osiemdziesiatych,Z tylu sklepu.Przypomnijcie
      sobie p.Lubawskiego i pomniejszych notabli,w deklaracjach przedwyborczych.Nie
      jestem wrogiem tych panow,ale przyzwoitosc ludzka nakazuje wywiazywac sie z
      obietnic lepszego jutra i przyjaznych urzedow.Czy nasi wlodarze zapatrzyli sie
      na PiS i braci blizniakow.Tak bardzo chcecie nachapac sie wladza,ze
      przyrzekniecie kazde glupstwo,ktore glupi narod kupi.Choc to stary i wyswichtany
      slogan,ale na aktuyalnosci nie traci.To wy panowie jestescie zatrudnieniu u nas
      mieszkancow Kielc,to wy macie nam sluzyc,a nie na odwrot.opanujcie sie
      oszolomieni wladza urzednicy.
    • Gość: Gość Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.4.udn.pl 13.07.07, 10:22
      <Ale i radni nie są bez winy. W październiku 2003 roku urząd chciał wyposażyć
      wydział komunikacji w system przywoławczy - taki jaki działa na pocztach czy w
      ZUS-ie. Radni nie zgodzili się na przekazanie na ten cel 47 tys. zł.>

Bo nie mają takiego "przebicia" jak dyr Mazur ,który w oszukańczy sposób kupił
      prezydentowi Audi za ponad 200 tyś.zł.
    • Gość: xxx 47 tysięcy???? IP: *.tpnet.pl 13.07.07, 10:28
      W elektryku na pracę dyplomową chłopaki by zrobili za kilka tyś...
    • Gość: iso Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:11
      W kazdym normalnym, PRYWATNYM zakladzie widzac ze nie daja rady z obsluga klientow ktorzy wala drzwiami i oknami przedsiewzietoby odpowiednie kroki. Tym bardziej, ze nikt nie przychodzi z pustymi rekami, tylko placi kase za luksus zarejestrowania wlasnego auta. Ale po co zwiekszac ilosc stanowisk, czy tez usprawnic system obslugiwania - przeciez ludzie i tak musza to zrobic, wiec niech stoja. Kolejki w tym wydziale pamietam od zawsze, jeszcze jak w latach 80-tych rejestrowalem pierwsze auto bylo wiadome, ze trzeba wstac rano i poswiecic caly dzien.
    • Gość: jaguś Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 16:27
      Co wy wymagacie od majstra z Chemadinu żeby zadbał o wyborców na 3 lata przed wyborami??? Niech stoji ciemna masa w kolejce nawet pod ZUS,prezio i wesoła kompania ma ważniejsze sprawy.Lotnisko trzeba postawić,kolor skór w nowej limuzynie wybrać,do hameryki polecieć raz czy drugi.To są ważne sprawy,a że petentów w urzędzie miasta traktują jak bydło,to zawsze tak było i to wina komunistów i masonerii.Prezio nie będzie się zniżał do takich drobiazgów,on ZARZĄDZA MIASTEM,a nie Urzędem Miasta.
    • Gość: Gość Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:21
      W UM nie ma wydziału komunikacji. Chyba nazywa się trochę inaczej... Autor
      artykułu mógłby się douczyć.
    • Gość: ~mir Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:44
      Wstyd i hańba panie prezydencie. Jak tak mozna traktować ludzi. Czy magistrat
      nie jest w stanie sie zreformowac? A gdzie są tez radni? Jak takiego problemu
      nie moga rozwiązac, to cóż moga dobrego dla Kielc i dla nas mieszkańców zrobić?
    • Gość: b Re: Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: 81.219.133.* 13.07.07, 18:28
      A czy szanowny Pan Prezydent stał wtej kolejce?
      Czy po znajomości ktoś mu to załatwi?
      Widział go tam ktoś?
    • Gość: ziom Kolejki w wydziale komunikacji ratusza IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.07.07, 18:56
      nic Im nie bedzie jak postoja sobie troche, niech sie lepiej zastanowia co
      sprowadzaja do kraju
      • Gość: Scyzoryk Dobra wiadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:51
        Mam dla Was wszystkich dobrą wiadomość: już niedługo będzie więcej stanowisk obsługi w naszym kieleckim wydziale komunikacji... Jeżdżę po całym woj. świętokrzyskim i instaluję nowe stanowiska pracy w UM i SP. W kieleckim UM miałem instalować w środę 18 lipca, ale przenieśli instalację na trochę dalszy termin. W naszym Starostwie Powiatowym zainstalowałem dodatkowo 4 komputery w systemie "POJAZD" i obsługują teraz 50 osób dziennie więcej... Pozdrawiam wszystkich oczekujących...
        • Gość: runfun Re: Dobra wiadomość IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 11:20
          Sam fakt przesunięcia instalacji dodatkowych stanowisk na inny termin świadczy wymownie o podejściu urzędników magistrackich do kielczan.Co do starostwa-brat rejestrował tam samochód w maju-mówi że taki bardach to tylko w Kielcach jest możliwy.Cały dzień w kolejce na schodach,chamskie odzywki urzędników i demonstracyjna opieszałość tychże w wykonywaniu wszelkich czynności.Brat rejestrował poprzednio samochód w Belgi,gdzie mieszkał i tam spędził w urzędzie 20 minut-reszta załatwiona przez pocztę.My niby też w unii jesteśmy tylko urzędniki i ich przełożeni są jeszcze w PRL.
          • Gość: takijeden Re: Dobra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:59
            Niedawno wyrabiałem nowy dowód, dlatego kilkakrotnie byłem w UM na
            Szymanowskiego, tam też się zaczęły niezłe kolejki.
            To było przed zamknięciem urzędu. Panienka, która mnie obsługiwała bez przerwy
            rozmawiała z drugą koleżanką o tym w którym solarium jest najlepiej, z którym
            chłopakiem teraz sypia i w jakich pozycjach, gdzie idzie na imprezę i takie tam
            różne dyrdymały bez żadnego skrępowania. Samochód zaparkowałem na terenie
            urzędu, a kiedy odjeżdżałem z otwartych okien leciały takie bluzgi i
            przekleństwa panienek, że mózg stanął mi w poprzek.
            No cóż, zobaczyłem kulturę młodych i wykształconych urzędniczek.
            • Gość: TW Re: Dobra wiadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 09:39
              Całkowicie się zgadzam. Młode i wykształcone być może po dyplomie kupionym np w
              Akademi Świętokrzyskiej ostatnio modne. Młodzi postawa roszczeniowa, klient
              jest dla nich zbędnym balastem przeszkadzającym w rozmowach
            • Gość: upokorzony Re: Dobra wiadomość to chyba brak UM ... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.07.07, 12:01
              W naszym UM jest to normalny styl urzędowania ,nawet już tradycyjny
              widzę.Kiedyś gdy trafiłem do jakiegoś pokoju,aby tylko uzyskać
              informację,stałem kilkanaście minut ,zanim ,jedna z 4 pań/dość grubych/
              zwróciła na mnie uwagę ,tak były zajęte swoim tematem. Kiedy indziej chcialem
              rozmawiać z kimś z wydziału oświaty w sprawie religii w szkole.Pani kierownik
              wysłuchala mnie na korytarzu ,idąc zapewne do wc.Zgorszona była okrutnie,że z
              takim tematem ośmielam się przychodzić do urzędu !!! Dlatego unikam UM jak
              tylko mogę,a nawet więcej.
              • Gość: gość Re: Dobra wiadomość to chyba brak UM ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:15
                pewnie jakby były chude dowiedziałbyś się wcześniej..... upokorzony jesteś tym,
                że urzędniczki nie wyglądają jak modelki?
                • Gość: niestety Re: Dobra wiadomość to chyba brak UM ... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.07.07, 23:20
                  Zapewne chude są bardziej rychliwe...Urzędnik zaangażowany nigdy nie jest
                  gruby !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka