Dodaj do ulubionych

Lato kolejek w urzędach

IP: *.chello.pl 08.08.07, 20:43
Ja wymieniłem dowód w maju, a wspomnienie uroczej i usmiechniętej urzędniczki
do tej pory kołacze mi się w pamięci.
Obserwuj wątek
    • Gość: DX7 Wysłać pocztą - nie zapłacimy wtedy mandatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:13
      Pozostaje wysłać wniosek o wymianę dowodu osobistego pocztą. Oczywiście listem
      poleconym, a najlepiej za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Mimo, że jest
      konieczne jest osobiste złożenie wniosku, po nadaniu przesyłki mamy dowód, że
      nie uchylamy się od ustawowej wymiany dowodu osobistego, więc nie możemy zostać
      ukarani grzywną. Jako powód wysłania pocztą zawsze możemy podać długie kolejki,
      utrudniony dojazd i brak urlopu.

Z wymianą praw jazdy było nieco lepiej - akurat przypadkowo trafiłem na druk
      wniosku w Gazecie Wyborczej, wypełniłem go i złożyłem przy okazji załatwiania
      innej sprawy w urzędzie - kolejek nie było.

Znając życie to ważność dowodów zostanie przedłużona, tak jak praw jazdy.
    • Gość: mariola Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.205.udn.pl 08.08.07, 21:31
      My wymienialiśmy 3 lata temu przy zmianie adresu i odczucia w jednym
      przypadku mamy idealnie odwrotne - baboch od składania wniosków
      okropny.
      • Gość: miki Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.4.udn.pl 08.08.07, 22:38
        Szkoda, że redaktorzy odwiedzili urząd (wydz. komunikacji) dopiero o
        15-tej. Lista kolejkowa w środę została utworzona na czwartek o
        godz. 16.30. Każda kolejna osoba na liście dyżurowała z listą po
        godzinie przez calutką noc! Oczywiście jak to z chamstwem bywa,
        można było się spodziewac, że rano okaże się, że listy nie ma, jest
        nowa, inna, bo jakiemuś cwaniaczkowi udało się tę właściwą zniszczyć
        i stworzyć nową. Panie Lubawski zamiast stawiać pomniki, i obiecywać
        lotnisko weź się Pan za robotę. Własciwie po co komu lotnisko w
        buszu, gdzie ludzie stoją całą noc jak bydło żeby załatwić sprawę w
        urzędzie?
        Taki prezydent powinien dawno podac się do dymisji, bo jak ma
        zarządzać miastem skoro nie potrafi zorganizowac pracy jednego
        podległego sobie wydziału ?
        Dostałem od znajomego z Opola wiadomość na gg, bo dowiedział sie o
        liście kolejkowej (oczywiście wszyscy myślą, że sobie jaja robię):
        x 20:46:35
        jestes?
        x 20:47:01
        czy wkolejce stoisz
        x 20:56:07
        oki widze ze w kolejce stoisz, hmmm u nas rejestrowalem wczoraj
        samochod to czekalem chyba 20min ale Kielce to jednak big city to
        moze dłuzej ale tesciu w poznaniu tez czekal chyba z godzine no ale
        Kielce to zupelnie co innego niz Poznan

• Gość: sad Lato kolejek w urzędach IP: *.chello.pl 08.08.07, 23:07
      co do dowodow osobistych to bardzo dobrze ze stoja i niech stoja tygodniami..
      trzeba bylo przychodzic wczesniej a nie stac teraz w kolejkach ale trzeba myslec
      a ne..
      • Gość: denon Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 23:20
        Gość portalu: sad napisał(a):

> co do dowodow osobistych to bardzo dobrze ze stoja i niech stoja tygodniami..
        > trzeba bylo przychodzic wczesniej a nie stac teraz w kolejkach ale trzeba mysle
        > c
        > a ne..

Jakbyś miał do wyboru dowód osobisty albo zielona trawka to inczej byś gadał...
      • Gość: ala Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.205.udn.pl 09.08.07, 09:18
        sad, jeśli jest jeszcze około pół roku na wymianę dowodów, a już
        teraz urząd nie radzi sobie z obsługą petentów, to powinno się
        wprowadzić daleko idące zmiany - i nie chodzi mi o wydłużenie czasu
        pracy czy otwarcie urzędu w niedziele, ale o zwiększenie szybkości
        obsługi klienta; jak paniusi schodzi pół godziny przy jednym
        zestawie dokumentów, to może należy zastanowić się nad zasadnością
        jej zatrudniania.
      • Gość: dan Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.4.udn.pl 12.08.07, 00:32
        termin mam cwaniaczku "myslacy" do konca roku i to urząd powinien mi zapewnic
        obsluge szybka i sprawną w każym okresie terminu przeznaczonego do wymiany a tak
        nie jest........
    • Gość: kielczanin Lato kolejek w urzędach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 23:24
      Polecam Gazecie sprawdzenie ile czasu zajmuje załatwienie innych
      spraw w UM!!!
      Np. warunki zabudowy to SZEŚĆ MIESIĘCY!!!!!!!!!
      Ale pierdzielenie o ŁOBICACH to podstawa!!!
      Dużo piany i NIC (pierdzielenie) nie kosztyje!!!!!
      • Gość: wymiksowalem sie Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.cg.shawcable.net 09.08.07, 00:29
        Lubawski ma to wszystko w d.... a kielczan jeszcze dalej.Ten duren jest na urzedzie,aby latac na wycieczki na koszt miasta i udawac ze cos zalatwia.Co zalatwil w trakcie paru wycieczek do USA,czy do Izraela?W Chinach niby podpisal umowe,ale podpisywal ja moze godzine,a wycieczek po wielkim murze i innych cudach bylo w programie na kilka dni!
        Drugim jego zadaniem,ktore sumiennie wypelnia jest wozenie dupska limuzyna za przeszlo 200tysiecy.Trzecim jego zadaniem jest lobbowanie za Obicami,czyl zalatwienie fury pieniedzy dla kolegow od biednych mieszkancow swietokrzyskiego.Wiadomo ze lotnisko zbuduje jakas duza firma specjalizujaca sie w takich obiektach,ale za to ile bedzie podwykonawcow,przetargow i nowych posadek.
        • Gość: koroneczka Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.chello.pl 09.08.07, 08:45
          wymiksowalo to ci ten maly móżdżek ośle....
        • Gość: Zylu Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:24
          A kto ci takich bredni naopowiadał. A co Ty zrobiłeś pożytecznego w życiu dla
          innych poza miksowaniem się. Tyle to kazdy leser potrafi....
    • Gość: Zenek W Końskich.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 06:49
      W Końskich rejestrację przez telefon wprowadzili w jakoś w styczniu,
      czy w lutym. Była nawet telewizja. Teraz słyszałem, że muszą
      pracować w soboty bo tyle jest chętnych.
      • Gość: Nikt Re: W Końskich.... IP: *.unregistered.net.exatel.pl 09.08.07, 13:57
        Wydział komunikacji w Końskich, powinien być wystawiony jako
        wzorzec "chamstwa i nieudolności", a pracownicy dziobiący jednym
        palcem w klawiaturę dawno przydzieleni do łopat i mioteł.
    • Gość: Odarpi Lato kolejek w urzędach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 07:27
      Bardzo ciekawy jest sposób organizowania nowych stanowisk do rejestracji samochodów.
      Był pomysł : trza nowe stanowiska więc huura stawiamy budki. Minęło kilka tygodni budki stanęły a stanowiska nie działają. Urzedniki wyzszego szczebla poszli popatrzyli , pomędrkowali i wymyślili: trza kuńputry do tych budek.
      Okazało się ze te kuńputry to nie ze sklepu ino ze samej Warszawy z Bardzo Ważnej Instytucyji. Trza czekac. Minie znowu pare tygodni, kuńputry przyjdą a urzedniki znowu zrobią burzę mózgów: trza programy do tych kuńputrów też ze samej Warszawy. Potem po załatwieniu tego palącego problemu odkryją że do końputrów i programów trza następnych urzędników a tych ni ma. Trza dwa miesiace prowadzić rekrutację. Dwa miesiace nie problem ale jak ją zrobic aby na te stanowiska przyjąć śwagra, stryjka Mietka, Władka a nie jakichś przypadkowych cienkich Bolków. Czas leci a ludziska stoją w kolejkach tracąc czas, nerwy i urlopy.
      • Gość: Zylu Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:20
        No ty byś pewnie wyjął kase z własnej kieszeni i za pól dnia otworzyl 16
        stanowisk, bo akurat przywiozłeś sobie jakiegoś złoma i już musisz nim jeździć.
        A za 3 miesiące będziesz pyskował na forum, że urzędasów jest za dużo i to
        skandal ze trzeba ich opłacać z twoich podatków.
        • Gość: Odarpi Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 07:26
          Zadnego złoma nie przywoziłem , kupiłem od sasiadki a ona kupiła w salonie. Urzedniki mieli za zadanie stworzyc nowe miejsca do rejestracji. Do tego potrzebna budka , końputry , programy i urzędnicy. I zaczyna załatwiac sie to kompleksowo jednoczesnie. Gdyby o urzednikach i końputrach pomyslano od poczatku to juz teraz byłoby wszystko.
    • Gość: aw nie wszystkie okienka czynne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:01
      to nieprawda, ze wszystkie okienka są czynne. Stałam w poniedziałek prawie 3h w
      kolejce, bo z 4 okienek czynne były tylko 2, a ludzi multum... i jeszcze to
      tempo obsługi.. A za miesiąc pewnie znów pól dnia w kolejce po odbiór.
      • Gość: wyborca Co ma znaczyć wypisywanie takich opinii? IP: 193.59.48.* 09.08.07, 09:43
        Uprasza się o zaprzestanie wypisywania złych i nieprzychylnych JW Królowi, a tym bardziej WeLowi komentarzy. To ich może rozdrażnić i opublikują (jak życie pokazało)np.jakiś LIST, w którym nie dość, że napiszą o niedobrych dziennikarzach to i mogą stwierdzić, iż kolejki to wina INTERESANTÓW.
        Tak właśnie interesantów. Bo po co przychodzą tak licznie do magistratu?. Po co włażą na te wysokie progi?. A niech siedzą sobie z daleka od "wadzy" i niech się cieszą z tego, że WeL był w Chinach, że ma nowe, wypasione jak nikt w Polsce audi, a JW Król, że przyjmuje na herbatkę kombatantów, i że korzysta ze słuzbowego komputera, oczywiście w godzinach pracy do "prywatki".
    • Gość: BETA Re: Lato kolejek w urzędach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:16
      Urok faceta,musi byc z Ciebie nie zly czarus.Jesli ktos byl w
      Poznaniu,to niech sie wybierze,tam obsluga idzie sprawnie i
      zalatwiane sa nawet 3 osoby naraz,nie ma zapisow,Urzednicy pracuja
      na czas a nie tak jak u nas.Ludzie sie nie denerwuja,sa mile
      obslugiwani,sprawnie i szybko.Wezcie przyklad.Ale my jeszcze pod
      Wschod nalezymy,wiec jest kupa dziadostwa i nic wiecej
      • Gość: Urzędnik Sposób jest prosty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:38
        Pogonić pierdzistołków z innych referatów do wymiany dowodów. Dodatkowe 10
        stanowist można w innych pokojach zrobić praktycznie od ręki. Proponuje, aby w
        jednym przyjmował formularze sam Ratuszmen.
      • Gość: wyborca Re: Lato kolejek w urzędach IP: 193.59.48.* 09.08.07, 17:11
        Gość portalu: BETA napisał(a):
        ">Jesli ktos byl w
        > Poznaniu,to niech sie wybierze,tam obsluga idzie sprawnie i
        > zalatwiane sa nawet 3 osoby naraz,nie ma zapisow,Urzednicy pracuja
        > na czas a nie tak jak u nas"

To może zamiast do Chin WeL powinien jechać z JW Królem do magistratu w Poznaniu?. Ściągną rozwiązania "pyrladczyków" a przy okazji przewietrzą audice.
    • Gość: staryscyzor Lato kolejek w urzędach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 09.08.07, 22:05
      Byłem w sprawie wymiany dowowdu rejestracyjengo dzisiaj. Skandal
      totalne olewanie tzw. petentów. Kolejki, listy, a na końcu i tak kto
      silniejszy ten lepszy - oj pan Bareja miałby kolejny wdzięczny temat
      do filmowania. Cała ta zarządzająca magistracka banda okołopisowców
      nadaje się na śmietnik.
    • Gość: scyzoryk Lato kolejek w urzędach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 23:28
      "Ulgę miało przynieść zamontowanie nowych stanowisk do rejestracji pojazdów. Boksy już dwa tygodnie temu stanęły w holu obok sali sesyjnej, ale stanowiska nie działają. Jak tłumaczył we wtorek "Echu Dnia" dyrektor Król, firma, która miała je zainstalować, ma wolny termin dopiero w połowie sierpnia, a pracowników do obsługi komputerów można zatrudnić od września. Dlatego cztery nowe okienka mają ruszyć dopiero od 3 września".

Panie Król, firma która miała zainstalować komputery była już 2 sierpnia, ale wyszły małe problemy - w boksach brakuje prądu, niema nawet jednego gniazdka. W dziale wydawania praw jazdy zainstalowano w tym dniu 4 komputery i nie było żadnego problemu. Także proszę nie zganiać winy na tą firmę tylko na UM Kielce.
      W poniedziałek 13 sierpnia ma być drugie podejście do instalacji komputerów i jeżeli UM nie stworzy jeszcze innych problemów, to tegoż dnia cztery nowe stanowiska zaczną funkcjonować.
    • Gość: Ratuszman Jak to się robi w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 14:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=27326659&a=67367539
      Chcecie tego w Kielcach?
    • Gość: antyWEL Lato kolejek w urzędach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 16:10
      Panowie WEL i Król do roboty - jak nie potraficie wybrnąć z sytuacji to
      zacznijcie przyjmować wnioski o wymiąnę dowodów osobistych.
      Będą dwa stanowiska więcej - płacę podatki to wymagam !!! WEL może nawet
      przyjmować wnioski w swoim gabinecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka