Gość: gazaj Sprywatyzowali IP: *.gl.digi.pl 19.08.07, 09:33 Ale załoga chce, żeby nadal miasto dopłacało do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Sprywatyzowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 09:46 Jezu!!! Pokażcie mi prywaciarza, który dba o coś innego, niż kasę we własnej kieszeni.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krempak Re: Sprywatyzowali IP: *.chello.pl 19.08.07, 09:54 Jakby prywaciarz nie dbał o kasę we własnej kieszeni, to Moja Droga, już w ogóle nie miałby z czego zapłacić swoim pracownikom. Jego firma zbankrutowałaby, a pracownicy, zamiast marnie, nie zarobiliby nic. O to Ci chodzi? Najłatwiej jest rozdawać komuś nie swoje pieniądze, prawda? Ty nie dbasz o swoją kieszeń? Widocznie Cię na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Sprywatyzowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 09:59 Dlatego on będzie miał pieniądze w kieszeni, a pracownicy minimum krajowe, czyli mniej niż teraz. Takie są postanowienia, czyżbyś o tum nie wiedział?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola A przeglądałaś ostatnio ogłoszenia o pracę IP: *.tkdami.net 19.08.07, 13:40 Weź jaką kolwiek gazetę i zobaczysz tam przynajmniej kilka ogłoszeń z pracą dla kierowców z takimi kwalifikacjami. I zapewniam Cię, że każda z tych firm zapłaci im więcej niż MPK. Problem polega tylko na tym, że część tych pracowników jest przyzwyczajona do sytuacji gdzie idzie się do pracy np o 6-tej i wraca o 14-tej a gdy się ma katar to lekarz daje L4 i jest OK. A czy w twojej pracy jest tak samo. Bo ja jak i większość kielczan (poza urzędnikami)jak jestem chory, to biorę urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
artek344 Re: A przeglądałaś ostatnio ogłoszenia o pracę 19.08.07, 15:55 ola lecz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto Re: Sprywatyzowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 11:03 i tak bedzie dopłacało. MPK jest tylko wykonawcą usługi "z kilometra". A ilu pasażerów jezdzi i jakie sa dochody to bardziej obchodzi Miejski Zarzad Komunikacji.On jest organizatorem przebiegu linii i tak daklerj.Zapewne po prywatyzacji "miasto" nie będzie już tak stanowcze w przypadku jakich problemów z przewoznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona_kielczank Jak się jutro dostać do pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 09:51 Bardzo pocieszające dla nas Kielczan, że będą autobusy zastępcze. Niestety nie na wszystkich liniach. Boże, że człowiek mieszka w tym grajdole. Miały być tramwaje, a jest stadion żeby się pokazać, co to pan prezydent nie zrobił dla miasta. Ja tylko mam pytanko , panie Lubawski , a jak ja mam dojechać do roboty, jeżeli autobus na mojej linii nie będzie kursował? Oczywiście co to pana obchodzi. Pan i panu podobni poruszacie się limuzynami i nawet nie macie pojęcia jak się po Kielcach podróżuje komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Autobusy eskortuje policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 09:52 jak się mają sprowadzone autobusy do przepisów dotyczacych bezpieczeństwa w ruchu miejskim? Bo te które udało mi sie zobaczyć to sa autobusami turystycznymi.Co na to policja i inspekcja ruchu drogowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Autobusy eskortuje policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 10:07 Ile to będzie nas kosztowało? Czy nie lepiej dogadać się ze strajkującymi? A może obiecało się inwestorowi,że nie będzie podwyżek? Znany scenariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel kielce jest godzina 10:23 a nadal nic nie jechało IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.08.07, 10:24 mam nadzieje ze kolo srody wyjada, no chyba ze drogowcy zastrajkuja i asfalt zwina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Autobusy eskortuje policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 10:47 MPK to faktycznie niezła komuna. Prywatyzować jak najszybciej. Krempak, trzymaj się mocno. A na czym polega "paraliż miasta"? Brakło prądu, wody, urzędy nie pracują, chaos na ulicach, samochody nie jeżdżą, ludzie masowo umierają, nie potrafią znaleźć drogi do pracy? Co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytia Nara para-liż a epidemia też może być...wkrótce IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.08.07, 10:59 Paraliż,bo tkanka żywa ma oraniczony ruch, a jak nastąpią masowe zejścia to będzie epidemia. Każdy inteligent to WIE !Sałata zielona + orzechy -pobudzają myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lado TRZymajcie się chłopaki z MPK !!! IP: *.244.137.90.mielec137.tnp.PL 19.08.07, 12:29 Trzymajcie się! Mam nadzieję ,że za Waszym przykładem pójdą następne zakłady. Dość tego wyzysku. Grupa Veolia to zwykłe ścierwo. W moim mieście również przejęli w miarę dobrze prosperujący PKS. Obecnie poważnie mówi się o jego upadłości. Kierowcy zarabiąją poniżej 1000zł, kilkudziesięciu pracowników od razu zwolniono. Znacznie zmniejszono liczbę taboru ,wycięto sporą część kursów - w większości rentownych. Jednym słowem od momentu przejęcia firmy , Connex ob.Veolia robiła wszystko by były PKS upadł. Także nie pozwólcie się przejąć za nic w świecie kapitalistycznemu ścierwu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pizza Autobusy eskortuje policja IP: *.chello.pl 19.08.07, 13:54 Osobiście nie przepadam za panem Lubawskim i w pewnych aspektach popieram kierowców, chociaż moją jedyną drogą transportu jest autobus. Jednakże to, iż strajkujący zablokowali Pakosz uważam już za przesadę. Owszem mają oni święte prawo do strajku (w Polsce żadna inna metoda protestu po prostu nie działa, a i ze strajku rządzący sobie niewiele robią, gdzyż oni NIGDY nie odczuwają jego skutków i wszystko jedno czy mówimy tutaj o strajku lekarzy, pielęgniarek, czy kierowców), ale dlaczego starają sie utrudnić wprowadzenie komunikacji zastępczej? I jak to się ma do ich wcześniejszych wypowiedzi o trosce także o mieszkańców? Co do prywatyzacji i kapitalizmu... Dla zachowania równowagi w kraju potrzeba przedsiębiorstw i państwowych i prywatnych. Ani pierwszych nie można postrzegać jako wielkich bubli, ani drugich jako obozów pracy, ponieważ UOGÓLNIAĆ NIE MOŻNA. A w moim osobistym odczuciu dobrze poprowadzony i mądrze zarządzany kapitalizm wcale nie jest zły, tyle że dobrze prosperuje on tylko w wysoko rozwiniętym kraju, jakim Polska jeszcze niestety nie jest. Reasumując: nasz kraj nie jest jeszcze gotowy na, że tak to nazwę "kapitalizm bezwzględny". Aha i chciałabym jeszcze jedno zauważyć... Chociaż pewnie zaraz mi się od kogoś oberwie, że sie wymądrzam i mam się odczepić, ale... Takie miejsca jak forum służą do wyrażania własnej opinii i poglądów, oraz zaznajamiania się z cudzymi poprzez dyskusję. I trochę mnie martwi i smuci zarazem, że niektórzy nie potrafią zaakceptować czyjegoś odmiennego zdania. Przeczytałam wszystkie komentarze i zauważyłam, że prawie każdy uważa się za inteligentnego. Inteligentna rozmowa nie dopuszcza obrażania się i umniejszania inteligencji rozmówcy... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerry Polska Sp. Re: Autobusy eskortuje policja IP: 81.219.208.* 19.08.07, 14:02 Dajcie ludziom godziwie zarobić, a nie będzie flustracji i strajków. Panowie z ratusza poszli na "udry" i teraz jest taki efekt, a druga sprawa za dużo rządzą związkowcy w MPK i dlatego taki zamęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rampa blokada pracowników mpk>zaj. pakosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:51 a jak Ty sobie to wyobrażasz? autobusy rochowicza wjeżdzają i przejeżdzają obok autobusów mpk ?? a co by się stało jakby coś z tych autobusów zginęło?? nie cały teren jest monitorowany... A dwa że oni strajkują w miejscu pracy, więc jakie prawo ma vce prezydent "do rozganiania strajku siłą" ?? CO ? Komuna powraca?? ...lubawski i jego zastępcy zaczynają być śmieszni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodła Autobusy eskortuje policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 14:34 jak to zerwano umowę, zabrano kluczyki,a uzgodniono z wojewodą i jego podległymi służbami(straż wszw,mswia )co by było w wpadku pożaru: w firmie mpk,ewakuacji miasteczka harcerskiego w lesie przypadku pożaru,wypadku ewakuacji osiedla wyniku wybuchu amoniaku,wypadku ewakuacji urzedu wojewód.wypadku zamachu terr.to jadyna mobilna jednostka która powinna być zarzadzana przez miasto.czy w nowym kontrakcie sa zapisane te zadania ewakuacyjne i mob.jezeli nie to z mocy prawa kontrakt jest nie ważny.czy kapitał tej firmy jest ztego samego kraju co kupiona działka na ślichowicach jeżeli tak to gratuluje naszemu miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Autobusy eskortuje policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:03 Jodła, a teraz pogratuluj sobie wiedzy i znajomości ortografii. Grunt to dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek gspodarka rynkowa 19.08.07, 21:37 gosodarka rynkowa w wydaniu lubawskiego to mistrzostwo swiata. sprzedje MPK prywatnemu przedsiebiorcy w niejasnych okoicznosciach, a urzednicy magistratu ( panstwowi urzednicy) darmo pilotuja autobusy , panstwowa policja je eskortuje zamiast łapac zlodzieji! ciekawe dlaczego lubawski o robi????????????????????????????????? achrona praw pracowniczych to tez jego specjalnosc - chiczycy wyborcy na pewno zapamietaja te pomysly.gratulujemy - może za dużo burbona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzoza Re: Jodła tu Brzoza IP: *.chello.pl 19.08.07, 17:09 Jodła, Jodła tu Brzoza. Za Chiny Cię nie rozumiem, jak mnie przeczytasz to spróbuj to co napisałeś /-aś przerobić na polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marx MPK kupuje bankrut IP: *.n3t.pl 19.08.07, 22:01 MPK jest w trakcie prywatyzacji, 20 czerwca prezydent miasta Wojciech Lubawski zawarł z prezesem Veolii Transport Polska Tomaszem Rochowiczem umowę przedwstępną o sprzedaży 85% udziałów przedsiębiorstwa. ---------------------- torun.indymedia.org/76 Co to jest Veolia? Tak piszą o Veolii, która kupuje kielcekie MPK: Wykup polskiego przewoźnika jest elementem, prowadzonej od zmiany kierownictwa, polityki rozrostu firmy (podobną do tej, jaką prowadziła Vivendi do 1998r.) mającej na celu podźwignięcie ciężkiej sytuacji finansowej. Podłożem tej strategii jest zadłużenie, które pod koniec 2003r. wyniosło 12,8 miliardów euro. Ile miliardów euro długu ma Veolia teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: MPK kupuje bankrut IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.08.07, 22:17 Muszą zatem polować na grubego zwierza (-: Odpowiedz Link Zgłoś