Gość: x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 22:10 co rodzice mogą zrobić z głupim nauczycielem, który po każdej próbie zwrócenia uwagi swoje frustracje odreagowuje na moim dziecku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ruda Re: głupia nauczycielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 22:27 dzwoń do kuratorium. Jeśli twoje uwagi są zasadne będą potraktowane poważnie. Wiem z autopsji. Niektórzy nauczyciele nie zauważyli, że czasy się zmieniły i nie można ucznia gnoić bezkarnie, rozładowując własne frustracje i niedowartościowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala spokojnie IP: *.205.udn.pl 07.09.07, 22:39 Rok szkolny dopiero się zaczął, a niby rodzic zna już tak dobrze nauczyciela, żeby opowiadać o jego frustracji i głupocie. A może należałoby najpierw sprawdzić czy wszystko jest tak, jak nam nasza pociecha opisuje. Jeżeli jednak okaże się, że nauczyciel traktuje dziecko nieodpowiednio i faktycznie po rozmowie z nami, nic się nie zmienia / albo zmienia na gorsze, powinniśmy: porozmawiać z wychowawcą klasy i poprosić o pomoc w rozwiązaniu problemu porozmawiać z pedagogiem szkolnym - j/w ostatecznie, jeżeli nie ma rozwiązania, udać się do dyrekcji. Jeżeli sytuacja nie ulegnie poprawie, można zwrócić się do instytucji nadrzędnych - w tym wypadku Kuratorium Oświaty, ale to ostateczność, kiedy inne środki zawiodą. Natomiast nie należy dzieciom mówić, że nauczyciel to głupek i frustrat, bo w ten sposób nie nauczymy ich szacunku dla drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xterm Nie tak do końca spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 22:47 Nie tak dawno dowiedziałem się, że nauczycielki, które mnie kiedyś uczyły nadal są nieusuwalne. Jedna wyzywała od debili, wykręcała uszy a teraz bije dziennikiem, a druga rozładowywała ciągle swe frustracje. Akurat sam też jestem nauczycielem, ale bronić czarnych owiec nie zamierzam - należy zareagować zdecydowanie, ale najlepiej w kilkoro rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 22:48 Alu, twój sposób pojmowania problemu i rozwiązania go jest jak najbardziej logiczny i prawidłowy. Niestety, moje doświadczenia z SP są zgoła inne. Te wszystkie metody, które opisałaś zawiodły. Zostało Kuratorium,które pomogło nadspodziewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: spokojnie IP: *.205.udn.pl 07.09.07, 22:59 No cóż, praca nauczyciela jest wymagająca i być może przyszli nauczyciele powinni się zastanowić czy jej podołają - między innymi po to, aby nie dochodziło do sytuacji, w której "nauczyciel wyładowuje się na uczniu". Rodzic ze swej strony powinien wykazać się kulturą i opanowaniem. A "nauczyciel", który odpowiedział na mój post - no cóż, nie wiem, jakim jest pedagogiem, ale mam nadzieję, że kiedyś ta złość mu przejdzie, bo inaczej może zostać kolejnym nauczycielem opisanym na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 16:20 chodzi o klasę II SP, nauczyciela niestety już znam. najlepszy uczeń w klasie to ten, którego matka "kłania sie nauczycielce bardzo nisko". nie wpływa to najlepiej na atmosferę klasy. w klasie I odważyłam sie zaprotestować i stanąć w obronie dziecka i to spowodowało, że ponad wszystko "pani" starała się udowodnić, że dziecko jest złe, nawet nastawijąc klsę przeciw niemu. najgorsze w zachowaniu nauczyciela sa "zwykłe codzienne uszczypliwości" Myślałam o przeniesieniu do innej klasy, ale dziecko źle znosi zmiany. Naprawdę czasem czuję się bezradna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczak Re: spokojnie IP: *.centertel.pl 09.09.07, 14:28 Gość portalu: x napisał(a): > najlepszy uczeń w klasie to ten, którego matka "kłania sie > nauczycielce bardzo nisko". Ciągle to samo. Ciągle te same "wartości": serwilizm, lizustwo, niskie kłanianie się. Czy kiedyś to się zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: głupia nauczycielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 16:33 bzdura, nie ma złych nsuczycieli Odpowiedz Link Zgłoś