Gość: banan9991 IP: *.toya.net.pl 30.09.07, 16:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=69711810&v=2&s=0 trzeba opowiedziec dobrze o naszym koledze z forum pozdrawiam kandytata i wiem jaka to praca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Poseł z Bałtowa IP: 194.181.129.* 30.09.07, 16:31 To się nazywa banan marketing forumowy:D:D:D:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Poseł z Bałtowa IP: 194.181.129.* 30.09.07, 16:52 ja już na ten syf nie moge patrzeć!!!!Zostanę anarchistą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 04.10.07, 22:47 Trzeba przyznac,ze promowany posel z Baltowa,prezencje ma,aspiracje tez tylko niestety brak mu wyksztalcenia.Ale Ostrowiec i okolice lubia miernych ale wiernych.Szykuje sie nam nastepna maszynka do glosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 04:53 Ajajaj, a Ty ciagle z tym wyksztalceniem... A co, jak je ma, to nie mierny lub nie wierny ? Kwachu tez nie mial, a jak sie nim niektorzy na calym swiecie zachwycaja (lokalnie rowniez);D Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 08:38 Tylko brazilionie, jak kwachu (mój kolega ze studenckiej ławy, a co) nie skończył studiów to ci sami co dziś tłumaczą innych "wiecznych studentów", że nic się nie stało, strasznie atakowali kwacha. Kto kogo lubi tak go ocenia. Ja lubię zarówno Jarosława Kubę jak i Aleksandra Kwaśniewskiego i oceniam ich po inteligencji i po przydatności do sprawowania funkcji społecznych i politycznych. Obaj się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 10:19 Aleksander Kwaśniewski inteligntny, no cóż......... Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 19:55 Jak chcesz to mogę to napisać dużymi literami: INTELIGENTNY jest pan kwach. Chyba, że nie rozumiesz słowa inteligencja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 21:07 Do chuchalscy -Masz racje inteligentny to trzeba przyznac.Ale czyzbys P.Zbyszku wyznawal teze -"Jesli do ludzia,tuli sie ludz,to ludz do ludzia,musi cos czuc" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: Poseł z Bałtowa 15.11.07, 01:48 czy dla Ciebie inteligencja i elokwencja azaliż tym samym ? Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 11:12 Rozumiem co oznacza to słowo, dla mnie człowiek inteligentny nie zachowuje się w wielu sytuacjach tak jak pan Kwaśniewski. Dla mnie on inteligentny nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 11:35 Brazilionie! -czlowiek wyksztalcony ma samodzielne myslenie a w przypadku J.Kuby to zjawisko nieznane.Ale widze moj drogi,ze i Ty myslisz ekonomicznie.Czy Twoj poziom jest wyniesiony z WUMLu-(znalam kiedys lektora partyjnego),Najlepiej do J.Kuby pasowaloby wyksztalcenie o specjalizacji -magister skakanka po(WSBiP) albo nauczyciel historii jak nasz prezio. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
toru_watanabe Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 11:45 Jak nie lubicie Kuby i chcecie sobie poszydzić, albo co, to spoko. Tylko proszę tego nie odnosić do faktu czy się nadaje, czy nie - do sejmu. Bo jak Hojarska, Sułek i tuziny innych buraków/pływaków, czy skurw**li zwyczajnych się nadają, to sorry, ale Kuba jest królem w takim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion ostrowianko ? 05.10.07, 17:48 Zanim zaczniesz i mnie obrazac (WUML w twoich ustach brzmi niezwykle szyderczo i zlowieszczo, choc akurat nie mialem z nim nic wspolnego), moze sama badz laskawa pochwalic sie wlasnym wyksztalceniem. Biorac pod uwage skladnie, logike i slownictwo z twoich wypowiedzi, masz sie pewnie czym chwalic, tylko pewnie jestes zbyt skoromna. Przelam sie, obiecuje przezyc szok bez szwanku na zdrowiu. Niecierpliwie zatem czekam na twoja odppowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: ostrowianko ? IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 18:33 Szanowny Brazilionie jakze bym smiala Ciebie obrazac,jezeli tak zostalo odebrane to smiem nade wszystko przeprosic,przyjmujesz? Pytasz o moja edukacje - oj -czuje oddech "CBS". Zapytaj o to przyszlego kandydata na posla bo ja sie tam nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwer Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:39 Czy tu jest cenzura???????????????????????///Pisałem i nic nie ma - cenzura dla piszących inaczej !!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostradamus Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:40 moze nie weszlo, nie panikuj, a jesli juz to wonty do agory Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 18:19 A ja będę upierać się przy swoim, tzn. obawiam się jednego:zależności pana Jarka od krezusa lokalnego biznesu.Sądząc po rozmachu kampanii , pochłania ona fortunę. A to dopiero początek...Pan Kuba pisze, że zaciąga kredyty. Tak, ale nie wierzę,że aż takie.Obym się myliła, bo Go lubię i szanuję za ogromną aktywność społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 05.10.07, 21:16 Do neti69 - nie obawiaj sie o J.Kube bo ponoc w kazdym stadzie znajdzie sie czarna owca,ale jezeli to stado sklada sie tylko z czarnych owiec posypanych bialym talkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: Poseł z Bałtowa 05.10.07, 23:37 No trudno, poddaję się. Nie starczyło mi inteligencji na zrozumienie Twojej "ciętej riposty" ostrowianko....Chyba jest już zbyt późna pora albo...no, no nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 00:00 Ja też nie skumałem, ale pewnie zbyt dawno temu chadzałem do szkół znakomitych............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 06.10.07, 09:29 Do wszystkich za i przeciw - kto sie czuje urazony przeze mnie to przepraszam.Wiem,ze nie jest milo czytac ciete riposty,nie chce zebyscie odpowiadali,ale czy nie mam racji? Od zawsze wyznaje zasade,ze lepsza gorzka prawda niz.....(a wcale nie trzeba chadzac do znakomitych szkol zeby kumac) pozdrawiam wszystkich forumowiczow odwiedzajacych ta strone.-rodowita ostrowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 10:28 Droga "ostrowianko", cięte riposty czyta się z przyjemnością tylko wtedy, gdy są jasne i klarowne. Wtedy można na nie nawet...odpowiedzieć.Poza tym powiedziałaś,że< wcale nie trzeba chadzac do znakomitych szkol zeby kumac>, więc nie powinnaś "czepiać się" wykształcenia Pana Jarka, bo on z całą pewnością "kuma". I o to chyba chodzi, prawda? A Twoja szkoła "chuchalscy" była i jest naprawdę znakomita....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 06.10.07, 11:12 Do neti69 -ja sie nie czepiam droga neti ale z Twojej strony widac gest gleboko chrzescijanski -pomoc w "biedzie" nieukowi i jednoczesnie zminimalizowac bezrobocie. Chyba Ty neti Jestes przeedukowana bo zawyzasz srednia i poziom intelektualny i o to chodzi? Ty lubisz lizusostwo a ja nie!Pozyjesz,potkniesz sie kilka razy (albo Ci ktos noge podstawi) to Ci i poglady sie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornot Re: Poseł z Bałtowa IP: *.filter.imagine.ie 06.10.07, 11:18 Powtarzam raz jeszcze pewne moje przemyslenia; wszak to forum... Do Lolity, Ostrowianki i reszty oponentow. Powiem tak, Polacy to taka dziwna nacja, ktorej nigdy i nic nie pasuje. Dzis rzecz o kandydacie idealnym lub nie(idealnym). Gdy wyksztalcony - to zle - bo toretyk i lza - elita; Gdy brak magistra - to "braki w wyksztalceniu" i takie tam... Gdy do "smierci" popiera ktos jedno ugrupowanie - to uslyszy, ze beton,ciemnota i "nie idzie z duchem czasu i przemian" Kiedy jest krytyczny i widzi owe "bledy i wypaczenia" - to zdrajca, kunktator i takie tam Gdy zarabia godziwe pieniadze - to na pewno "zlodziej, kombinator, przekret i wazelina a na pewno ktos z ukladu (niewazne - mniejszego, waznego, duzego, mglistego - whatever - uklad jest uklad) Gdy nie ma sie pracy - to mozna uslyszec, ze "nierob, darmozjad, len, lazega, lepiega - no i pijak ("bo kazdy pijak to zlodziej a kazdy zlodziej to pijak") .... moge tak wymieniac bez konca, ale po co... Mowimy o kandydatach? Sam mam lewicowe przekonania jak wielu z nas na forum, ale, ale... To co mysle wyluszczyl Wojtek... Mam w glowie te same spostrzezenia i uwagi, ale z pewnoscia glosowalbym na Jarka Kube... Padaja tutaj pod jego adresem zarzuty, takie, owakie, zly, dobry, 60 tys. zlotych i takie tam... W przeciwienstwie do innych kandydatow Jarek Kuba moze sie poszczycic wieloma osiagnieciami! Baltow to takze jego sukces! Kropka. A skoro sukces, to kolega Kuba potrafi cos wymyslec, przygotowac i wcielic w zycie by wypalilo... Zarzut, ze sumiennie wykonuje swoja prace i bierze za to kase jest... delikatnie mowiac - smieszny... Chcialbym, aby w naszej Polsce wszyscy tak sumiennie pracowali jak Jarek, czyli bez narzekania, mowienia ze sie nie da, postekiwania i zwalania wszystkiego na "wrogow politycznych" albo "czynniki niezalezne" alis 'zewnetrzne"... Ludzie... Albo zaczniemy popierac ludzi z naszego miasta; ludzi dodam bez wzgledu na przynaleznosc partyjna i polityczna; ale majacych jedna wspolna ceche - racjonalne myslenie, dobre pomysly i chec dzialania na rzecz naszej malej Ojczyzny. Wyswiechtane slowo, slogan? Byc moze, ale nie dla mnie... Czas na zmiany - takze mentalne droga Lolito i reszto oponentow. Czas Hegla, dialektyki, ukaszenia ducha i walki klas przeminal. Czas na zgode i budowe lepszej, slonecznej strony naszego zycia i naszego miasta. Jesli to co zrobil Jarek Kuba jest bez sensu - prosze wymienic co zrobili dla miasta inni kandydaci. Pani Inga Kaminska (przypomne tylko program "50+" i jej wypowiedzi w prasie dlaczego nie wypalil, i ze tak naprawde to niczego nie obiecywala" [wystarczy poszperac w wyszukiwarce google...} Pan Krzysztof Adamski z calym szacunkiem Pan Zbigniew Pacelt i cala reszta z Panem Jaroslawem Rusieckim... Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy głos na Jarka Kubę 06.10.07, 11:58 Gdybym mieszkał w Ostrowcu zapewne oddałbym głos na Jarka K.(nie mylić broń boże z Jarkiem R.) Ale skoro nie mieszkam, to tylko będę gorąco namawiał rodzinę, koleżanki i kolegów w Ostrowcu do głosowania na naszego forumowicza - kubejarka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornot Re: głos na Jarka Kubę IP: *.filter.imagine.ie 06.10.07, 12:18 Popieram drogich forumowiczow Chuchalskich Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: głos na Jarka Kubę 06.10.07, 13:53 ja się nie odmieniam, hehhee, ornot.... chuchalscy, jeśli już chcesz poprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 14:59 Widzę, że "dobrze" mi życzysz "ostrowianko"...Poza tym, aż dziw bierze,że jesteś taka przenikliwa i od razu dostrzegłaś, że ja ponoć lubię lizusostwo...Czy my się znamy? A z moim poziomem itelektualnym coś się dzieje, bo nadal nie rozumiem Twoich aluzji....Tylko dlaczego wyłącznie Twoich?Resztę zostawiam bez komentarza....Mimo wszystko...( z troską)pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 08.10.07, 17:01 Do neti69 -ja kazdemu zycze dobrze,a Ciebie dziwi moja przenikliwosc? pozostawiasz bez komentarza i pozdrawiasz z (troska).Z calym szacunkiem dla Ciebie powiem tak -jezeli sie cos pisze to trzeba miec wiedze w danym temacie a za komentarze bez pokrycia mozna miec klopoty.A czy my sie znamy? mysl jak chcesz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytrynka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 14:32 Przegladam Wasze wypowiedzi i nie jestem zaskoczona, ponieważ WY wszyscy macie podobne poglądy i to Was zbliża. Zastanawiające jest natomiast, że młodzi ludzie (ja też) nie potraficie spojrzeć obiektywnie na rzeczywistość. Są pewne argumenty i zawsze w dyskusjach politycznych dyskutanci pozostają przy swoich zdaniach.Wy nie jesteście rozumiem politykami a macie pewną "wizję czy obraz" Pana Kuby, który pasuje do Waszych przekonać i wierzeń. Boicie się usłyszeć, że Pan Kuba być może "to" i "owo" zrobił lub nie. Nie bronicie Kuby tylko swoich wyobrarzeń o nim. Przykre jest to, że Jesteście ludźmi młodymi i juź macie szuflatki - ten dobry a ten zły.Nie lubicie osób o innych przekonaniach i to jest Wasz ogromny błąd. Kwaśniewski ma niebieskie oczy - fajny głosuję na niego!? W sejmie jest stanowione prawo, na które wszyscy narzekamy, bo tworzą je dyletanci - piekarze, murarze czy chemicy (może żona Małysza?),czy po to jest Sejm? Każdy niech robi co najlepiej potrafi - ja głosuję na prawnika z Ostrowca (PO), bo zna prawo i ma solidne wykształcenie. Pana Kuby miejsce jest w Bałtowie u boku Pana Lichoty niech robią nadal to co robią. Zastanówcie się dlaczego PiS ma takie poparcie? Pewnie ci co głosują na PiS są od Was głupsi? Pozdrawiam i życzę abyście wolny czas poświęcali na lekturę i rozmyśanie a mniej na gadanie (forum). Cytrynka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 14:52 O przepraszam, ja już młoda nie jestem.Różny wiek jest na forum reprezentowany i różne poglądy i opcje. Ale tak przeczytałam Twój tekst ze trzy razy i wiesz co - nic - takie jakieś ble, ble... Wolny wybór każdy ma - Ty wybierasz prawnika z PO, ktoś rolnika z PSL-u, a jeszcze inny pasjonata, jakim jest Pan JK. Nie tylko prawnicy parlamentowi są potrzebni; są potrzebni ludzie myślący o Polsce, chcący dla niej jak najlepsze prawo tworzyć. Pozdrawiam. -- "ludzie którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornot Re: Poseł z Bałtowa IP: *.filter.imagine.ie 06.10.07, 14:56 Zaczne od uszczypliwosci - szufladka a nie szuflatka... Co do Twojej wypowiedzi... Na forum nie jestesmy wszyscy tacy sami. Sa fani centrum, lewicy i prawicy - tak jak wszedzie Cytrynko. Wyobrazenia, albo glebiej - marzenia - ma kazdy. Kazdy tez ma prawo miec swoja wizje. Jarek Kuba - moim zdaniem - jest w tym momencie i przy tym rozdaniu kandydatow - kandydatem najlepszym. Skoro miejsce Jaroslawa Kuby jest nadal w Baltowie - jak piszesz - to dlaczego miejsce Twojego kandydata ma byc po wyborach gdzie indziej a nie w kancelarii prawnej, czy sadzie??? Idac dalej Twoim tokiem myslenia musimy zmienic Res Publice na rzady "rownych i rowniejszych". Szanuje wszystkich ludzi, takze murarzy, robotnikow i chemikow. Demokracja ma to do siebie, ze inni sposrod siebie wybieraja tych, ktorych darza powazaniem i mirem. Bromimy pana Kube, poniewaz udalo mu sie zrobic duza rzecz - wespol z innymi. Dzieki miedzy innymi jego pracy Baltow i okolice rozwijaja sie, wiele osob ma prace i szanse na jeszcze lepsze perspektywy. Przeciez o to chodzi wszystkim kandydatom na parlamentarzystow i wszystkim politykom. Ostatnie zdanie jest bezczelne. Wiele osob na forum - na bank - orzeczytalo wiecej pozycji ksiazkowych od ciebie Cytrynko, w wielu wypadkach takie, po ktore ty nawet bys nie siegnela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowiak_1982 Re: Poseł z Bałtowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 17:39 Powiedz tak z ręką na sercu czy ci doktorzy prawa itp. którzy już byli są przy władzy byli/są dobrymi posłami, senatorami? Chyba jednak nie. Śmieszne jest to jak ludzie ślepo są zapatrzeni w to że jak ma dr. to już pozjadał rozumy i niema mądrzejszego. Co do szufladek to sama je masz i o nich piszesz "ja głosuję na prawnika z Ostrowca (PO), bo zna prawo i ma solidne wykształcenie. Pana Kuby miejsce jest w Bałtowie u boku Pana Lichoty niech robią nadal to co robią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 06.10.07, 18:22 Roznica zdan to zjawisko naturalne,a w polityce szczegolne (droga Piotra i droga Judasza).Kazdy w zyciu ma jakis cel nawet zebrak w swoich myslach wierzy,ze kiedys bedzie bogaczem.Wymienione osoby przez Ornota -Adamski,Kaminska i Rusiecki faktycznie nic dla spoleczenstwa nie zrobili -marny urzedniczyna kpi z nas w urzedzie bo nie czuje sie odpowiedzialny za swoje czyny,nie jest wybrany w ramach rzetelnego konkursu,tylko jest pociotkiem z partyjnego polecenia, PiS obiecal to zmienic a postapil zupelnie odwrotnie nowelizujac ustawe o sluzbie cywilnej.Zalosne partykularne interesy zamiast myslenia pro publico bono. Zgadzam sie w zupelnosci z postem Ornota - badzmy surowi ale przede wszystkim obiektywni w "tym dniu".pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 20:22 Czas na Jednomandatowe Okręgi Wyborcze -Odpowiedzialność a system wyborczy Praktykowana w Polsce ordynacja wyborcza tylko partiom pozwala zgłaszać kandydatów na posłów. Zatem i kandydaci i spośród nich wybierani posłowie zależni są od partii. A skoro zależni, to i odpowiedzialni przed partią, a nie przed wyborcami. Głosowanie wyborców może tylko skorygować partyjny wybór posłów, dokonany już w momencie umieszczania nazwisk kandydatów na odpowiednich miejscach list wyborczych. Przywilej układania tych list rodzi korupcję, a partyjni liderzy mądrzejszych od siebie na nich nie umieszczają. Selekcja jest negatywna, co widać i słychać! Świadomie można wybrać partię i jej listę, ale nie posła spośród kilkuset nieznanych kandydatów. Więc głosuje się na pierwszych z listy. Z łaski tej ordynacji, zwodniczo nazwanej proporcjonalną, mandaty dostają nieraz zdobywcy tysiąca głosów, a przepadają kandydaci z dużym poparciem. Oszukani wyborcy nie chcą głosować i gardzą Sejmem. Kłócą się koalicjanci. Państwo słabnie. -Czas wprowadzić swobodę kandydowania i jednomandatowe okręgi wyborcze (JOW), które wymuszają osobistą odpowiedzialność posłów przed wyborcami. Autor, Jerzy Gieysztor, jest jednym z promotorów Obywatelskiego Ruchu na rzecz JOW www.jow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdali strona o jednomadatowych okręgach wyborczych IP: *.blokowe.pl 06.10.07, 21:26 Pod poniższym linkiem jest sporo informacji o jednomandatowych okręgach wyborczych, wiele krajów ma taki system. www.centraleuropeanreview.pl/numer33/16.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubajarek Re: Poseł z Bałtowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:06 Jestem w 100% za okręgami jednomandatowymi. JK Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Poseł z Bałtowa 07.10.07, 12:09 Brawo Panie Kubo, nareszcie jakiś sensowny głos wśród tego przedwobyborczego bicia piany -Czas na JOW! -Posłem zostaje ten kandydat, który zdobył najwięcej głosów (bez żadnych niezrozumiałych przeliczników i kombinacji), a przy równej ilości głosów rozstrzyga losowanie. W przypadku kandydatow partyjnych obowiazuja prawybory. Tak prawybory! Przed zgłoszeniem kandydata na listę każda partia lub komitet wyborczy, poszukując osoby o największych szansach na wygraną, musi dokonać prawyborów (sondować opinię wyborców) albo pozyskać osobę już wcześniej przez nich poważaną. Tym samym partia uzależnia się od wyborców a nie odwrotnie! Poprzeczka osobistych wymagań idzie w górę, bo kampania wyborcza to otwarta rywalizacja kandydatów partyjnych i niezależnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytrynka Re: Poseł z Bałtowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 21:04 Dziękuję za otwartość, w tym celu napisałam tych kilka słów. Okazało sie, że są nareszcie zdania odmienne. Natomiast Ci co bronili "wizerunku" tak wizerumku zaczeli okazywać emocje. Świadczy to o tym, że nie dotrą do nich żadne ARGUMENTY i to jest normalne. Piszę to do tych, którzy są otwarci na obiektywną rzeczywistość. Mówi się o przekroczeniu limitu wydatków jednego z kandydatów. Sprawę podobno ma badać prokuratura.Banery, plakaty, autobusy itd wszystko to kosztuje ... Życzę spełnienia marzeń i cudu mały "czarodzieju" - Pa Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu.winnicki Re: Poseł z Bałtowa 06.10.07, 21:48 Moja droga Mała Czarodziejko, kandyduje w tych wyborach 6206 osób, Ty piszesz, że "mówi się o przekroczeniu limitu wydatków jednego z kandydatów. Sprawę podobno ma badać prokuratura." Albo bawisz się w duze uogólnienie, siejąc zamęt, albo stawiasz konkretne zarzuty konkretnej osobie. Czy poza tym znasz Jarka osobiście? Czy wiesz jak wyglądało Stowarzyszenie BAŁT i czym się zajmowało na samym początku? Czy wiesz co to znaczy rozruch Bałtowa i zatrudnienie obecnie ok. 140 osób? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ KUBA wyspa jak wulkan gorąca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornot Re: Poseł z Bałtowa IP: *.filter.imagine.ie 07.10.07, 08:55 Alez jasiu drogi, to Cytrynka okazuje emocje skrywane za oblokiem brytyjskiej flegmy. Do niej argumenty, jakiekolwiek w ogole nie trafiaja. Po prostu wie swoje. Coz ma do tego prawo. Nie moge zrozumiec jednak dlaczego innym uporczywie tego zabrania...??? Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy do boju lewico pisowska.... śpiewa Ostrowiec 07.10.07, 10:38 Cytrynkę należy wycisnąć i wyrzucić. A tak przy okazji. Widzieliście sondaże na temat olbrzymiej przewagi PIS-u w Świętokrzyskiem? Ostrowiacy i inni moi krajanie, obudźcie się!!!!! Czy po za lewicą (kiedyś głosowaliście na SLD twardo, dziś na inną lewicę pisowską) wy nie znacie w Polsce żadnych innych partii? Czerwony Ostrowiec pozostanie chyba na wieki, a już mnie przeżyje z całą pewnością. Ostrowiacy mogą wyjąć stare transparenty pierwszomajowe i je wywiesić, Gosiewski nie zorientuje się, że one są sprzed 1989 roku, Rusiecki też nie skuma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 jeśli chodzi o poprzednią kampanię, IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.07, 13:31 to wiem jaka Panią masz na mysli ;) Dokładnie takie przekroczenia jak opisujesz. Ale to co mówisz jest zupełnym idiotyzmem !!! Kampania jest rozliczana na całą listę i zanim się nie skończy takie zarzuty są bezpodstawne. Jeśli jeden kandydat przekroczy uśredniony dopuszczalny limit, to może "wykorzystać" do rozliczenia swoich wydatków limity innych frajerów, którzy nie mają kasy i tylko chcieli pokazać swoje buziaczki szerszej publiczności z wiadomych tylko sobie powodów... Cytrynka ma dość kwaśny dowcip ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubajarek Re: jeśli chodzi o poprzednią kampanię, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:19 Dokładnie jest tak jak napisał Wojtek. Więc dziękuję za wyczerpująca odpowiedz.JK Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: jeśli chodzi o poprzednią kampanię, 08.10.07, 18:02 Everybody pomarańcza. Odpowiedz Link Zgłoś
toru_watanabe Re: jeśli chodzi o poprzednią kampanię, 08.10.07, 19:28 Wszyscy tańczą, ja nie tańczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poseł z Bałtowa IP: *.telkonet.pl 08.10.07, 21:13 Znam Jarosława Kubę i wiem jaki to pływak. Przyklei sie wszędzie gdzie jest większak kasa (teraz Lichota). Na szczęśćie Lichota to człowiek interesu i Jarek jest u niego tylko pieskiem, człowiekiem na posyłki, aczkolwiek z racji swojego charakteru dosyć skutecznym. Jak ktoś jest w temacie to od razu widzi kto stoi za tak rozmachaną kampanią. Ale to jest tylko interes-coś za coś. Jarek to tylko inwestycja Lichoty, nic więcej. A tak prywatnie to kłamca i oszust, sprzedałby każdego. A sukses Bałtowa to nie JK, to szereg innych ludzi, skromnych i mądrych.Pozdrawiam forumowiczów, niech zwycięzy zdrowy rozsądek, nie dajmy się oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
temp_nick Re: Poseł z Bałtowa 08.10.07, 22:34 No teraz to kolego przekroczyłeś granice dobrego smaku i rozsadku a poniewaz się nie podpisałeś, tylko ukrywasz się nikczemnie jako 'gość' anonim, proponuję ten post do skasowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rubyruby Re: Poseł z Bałtowa 08.10.07, 23:05 on sie nie podpisal tutaj, ale to niejaki renio, tudziez niejaka ostrowianka, tudziez niejaki edico, tudziez niejaki mark, tudziez niejaki *, tudziez niejaki dinowar lub jakis inny glab kapusciany odwazny i bojowy wylacznie pod przykrywka swej anonimowosci Odpowiedz Link Zgłoś
lotus41 Re: Poseł z Bałtowa 09.10.07, 07:09 Co tu ma do rzeczy jak się ktoś podpisał.Gość jest podpisem równie anonimowym jak Lotus41 czy Temp.Nick .Tyle co do podpisu.Co do treści.Nie widzę tu nic takiego co by sugerowało potrzebę interwencji admina.Wypowiedź jest krytyczna ,ale w granicach normy.Wolno człowiekowi mieć inne zdanie i koniec. Nie każdy musi być miłośnikiem tego tytana ostrowieckiej działalności.W tym wątku towarzystwo adoracji pana Jarosława Kuby nie może znieść uwag krytycznych, stąd zapewne ciągoty cenzorskie. W porównaniu z wypowiedziami panów Tuska i Niesiołowskiego w tej kampanii, wypowiedź Gościa jawi się jak szczyt grzeczności i dobrych manier. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Poseł z Bałtowa 08.10.07, 23:55 Też uważam, że post do skasowania. Gdzie jest admin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 07:09 nie dajmy się zwariować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poseł z Bałtowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 07:12 nie dajmy się zwariować,zachowajcie jakiś poziom rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Poseł z Bałtowa IP: 213.17.232.* 09.10.07, 08:38 co gość to 'gość' trafne uwagi- zbyt duzo podstawianych cwaniaczków w naszym zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
alojzy1234 Re: Poseł z Bałtowa 10.10.07, 22:35 nie podoba się co? jakiś krąg wzajemnej adoracji sie tu trafił... jak pojawią się głosy beee to posty chciałoby się wykasować, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kult2791 Re: Poseł z Bałtowa 11.10.07, 11:42 Witam Gość w dom ... Bóg wie po co! Niezbyt miły Gościu, jeśli ktoś Cię kiedyś w życiu "opluł" to trzeba było się dyskretnie wytrzeć i zastanowić dlaczego to zrobił, a nie "opluwać" innych. Wyobraź sobie, że ja również znam Jarka, a Twoja wypowiedź jest typowym szkalowaniem. Zabawkę Ci kiedyś zabrał w piaskownicy, czy dostał lepszą ocenę w szkole? Każdy jest, jaki jest, inaczej wyglądamy, inaczej się zachowujemy itd. Nie ma na świecie ideałów. Piszerz, że to kłamca, sprawdziłeś to? A Ty nigdy nie kłamiesz? Jesteś taki czyściutki. Słuchaj "Człowiku, puchu marny", każdy sądzi po sobie. Jak to było? "Wyjmij bęlkę ze Swego oka, zanim wytkniesz drugiemu drzazgę". Oceniamy świat wg swojego punktu widzenia i Ty taki przybrałeś i tego się trzymasz. I dobrze. Wolno Ci. Odnośnie wyborów, każdy może mieć jakiegoś pretendenta i w jakiś tam sposób próbować go wynieść ponad ogół, ale nie róbmy tego ubliżając i szydząc innych. Uważam, że Jarek Kuba to osoba, której należy dać szansę. Nie raz udało mi się uczestniczyć w szkoleniach i konferencjach, które prowadził. Rzeczowe wypowiedzi, precyzyjne określanie problemu, znajomość tematów, umiejętność przekazywania wiedzy innym. Komuniakatywność i odwaga w wypowiadaniu własnych przemyśleń - to coś znaczy. I jeśli spotkanie dotyczyło turystyki nie rysował na tablicy reakcji chemicznych - bo na tym się zna. Najlepszymi menedżerami są ludzie o wrodzonej, a nie wyuczonej inteligencji i zasobnej wiedzy ogólnej. Potrafią patrzeć obiektywnie, biorąc pod uwagę wszystkie argumenty - ocenić sytuację i podjąć trafną decyzję. Można o tym poczytać jak ktoś ma życzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czerwiel Re: Poseł z Bałtowa 19.10.07, 02:24 Nie znam pana Jarka Kuby, wyjechałem z Ostrowca dawno temu, ale sentyment mnie tam cięgnie i tez tam będę glosował. Przeczytałem cały wątek i to jest najbardziej racjonalna i logiczna wypowiedź ze wszystkich tutaj. Przyczepianie się do braku wykształcenia jest po prostu naiwne. Pamiętajmy, że wykształcenie jest zazwyczaj specjalizacją - czyli wąską dziedziną nauki, w której jest ktoś ekspertem (oczywiście, życzylibyśmy sobie tego by tak było), co oznacza, ze specjalizuje sie w jednej dziedzinie, a to niestety współcześnie o dużo za mało. Najlepsi, najbradziej skuteczni menedżerowie to własnie osoby o ogolny wykształceniu, o logicznym i racjonalnym spojrzeniu na rzeczywistość, a przede wszystki to ludzie z pasją i wizją, a z tego co widzę taką osobę reprezentuje tutaj głowny bohater wątku. Dlatego może liczyć na mój głos. Pozdrawiam Marcin Czerwiński Odpowiedz Link Zgłoś