Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:02 Bardzo celne podsumowanie... Już kiedyś pisałem na forum, że Kielce to miasto bez perspektyw dla młodzieży. Niestety tutaj mamy naukowe, choć dość smutne potwierdzenie moich obserwacji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inżynier Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.subscribers.sferia.net 02.10.07, 20:05 to po prostu dla mnie nie pojęte!elektorat PiS to ludzie, którym w życiu nie wyszlo, nic umieja i nic nie maja. maja pretensje do wszystkich, ze sa winni ich losu. w ich mniemaniu kazdy kto ma troche pieniedzy jest oszustem lub zlodziejem. opanujcie sie ludzie!nie chce zyc w zascianku Europy!nie chce zyc w kraju ludzi zaciemnialych i glupich, czekajacych zeby im ktos zalozyl chomąto i pognal na pole!nie chce zyc w kraju w ktorym wazniejsze niz gospodarka jest wsadzanie ludzi do pierdla i wlepianie bezsensownych mandatow!a jesli w Kielcach wygraja Ci twardogłowi nacjonaliści, to sie bede wstydzil przyznac ze z Kielc pochodze. opanujcie sie ludzie i odsuncie kaczynskiego od wladzy!prosze Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 02.10.07, 21:03 Pomożecie? Pomożemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prognoza pogody PO - iluzja dla naiwnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:03 Panikarz, hipochondryk, ignorant, indolencja... nie daleko ci do psychiatrycznego w Morawicy_tak dalej!Tak kończą "wyznawcy" PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.subscribers.sferia.net 03.10.07, 07:03 nie napisałem nigdzie na kogo chciałbym oddać swój głos, tylko na kogo na pewno nie oddam.wcale nie jestem "wyznawcą" PO. chciałbym bardzo rządów, kiedy wiadomości polityczne nie rozpoczynają każdych "faktów", "wydarzeń" itp.po prostu rządów na które zwykli ludzie przestają zwracać uwagę.a niestety obecne robią wielki szum wokół siebie głównie dlatego, że nie mają nic konstruktywnego do zaproponowania, przede wszystkim jeśli chodzi o gospodarkę (i wcale nie uważam, że poprzednie czy jeszcze wcześniejsze rządy były dobre). Odpowiedz Link Zgłoś
peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 09:24 Najpierw należy zrobić porządek w naszym państwie usunąć przestępcze zwyrodnienia wszelakiego rodzaju i na górze i na dole. Musimy skończyć ze świętymi krowami szczególnie w elitach (korporacje i biznes). Dopiero po tym przyjdzie spokój i normalność. Albo my sami weźmiemy się za nasze bagno, albo też ktoś innym weźmie się za nie. Będziecie mieć kolejne rozbiory, bo historia lubi się powtarzać. Nie na rączkę jest ani Rosji ani Niemcom to że Polska staje okoniem i broni swoich racji. I w tym też należy zgodzić się z premierem, choć nie koniecznie należy go lubić. Co do gospodarki to ona i tak sobie da radę. Nie zauważyłem, żeby ktoś przeszkadzał jej w rozwoju, no chyba że chodzi o rozwój korupcji! Skończyły się czasy łatwych interesów ubijanych w szarej strefie i tu leży problem dla tych, którzy tak właśnie żyli. Dlatego też zgrzytanie zębów tych co im tak ładnie i łatwo szło w biznesie w latach 90 i na początku XI w. Czemuż to Pan Krauze nie wraca do Polski, bo czeka cierpliwie że nowa władza przyniesie dla niego abolicję? Reszta cwaniaczków też czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 09:44 Tak, należy usunąć patologię, tylko tego nie robi się poprzez spektakularne aresztowania nie zakończone aktem oskarżenia, tylko odpowiednie ustawy. Mniej gwiazdorstwa w tV, a więcej pracy nad ustawami. Od samego gadania i wielkiej propagandy, sytuacja się nie poprawi. A Krauze to kumpel prezydenta i nie jest podejrzany o korupcję tylko tzw. przeciek. Odpowiedz Link Zgłoś
peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 10:58 Fakt może czasem przesadzali z tymi widowiskami. Tylko na te sprawy trzeba patrzeć dwojako. Po pierwsze żyjemy w czasach telewizji i to powoduje że jesteśmy świadkami spektaklu, nawet jeśli bohaterowie nie chcieliby być w niej - i policja i zakuci w kajdany, a my nie chcieliśmy być widzami. Z drugiej strony działa to też prewencyjnie jak policja chodząca po ulicach. Dzięki temu potencjalni przestępcy czują się w sytuacji zagrożenia, a uczciwi i spokojni obywatele mogą czuć się pewniej. Zawsze każdemu można zarzucić zbytnią przesadę w pokazywaniu zjawisk, a to dotyczy przede wszystkim telewizji, która z żyje z scen rodzajowych, szczególnie tych które są spektakularne i przyciągną widza. Problem leży raczej w interpretacji i w komentowaniu takich wydarzeń przez TV i przez to w próbach oddziaływania na masy. Żadna z TV nie jest obiektywna, tak jak GW. A zatem po części pokazuje świat w swoich kolorach propagandy. Co do kumplowania się Krauze z prezydentem, to bym nie przesadzał. Dobrze jest że jakiekolwiek znajomości nie przeszkadzają prawu, nawet znajomość prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 11:09 To nie telewizja filmuje zatrzymania, tylko CBA bo niby skąd ma wiedzieć o dacie i godzinie zatrzymania? Taka profilaktyka g..no daje, gdy po kilku godzinach czy dniach zwalnia się zatrzymanego. Barierą przeciw korupcji są odpowiednie ustawy, których PiS jakos nie uchwala, tylko szermuje hasłami uczciwego państwa. Ziobro na każdej konf. zapewnia jaki to on uczciwy. Mniej haseł i propagandy, więcej rzetelnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 11:15 A kto to pokazuje jak nie telewizja? CBA z tego co wiem ma obowiązek filmować takie akcje, np. w przypadku Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 11:34 Żartujesz chyba, to nie redaktorzy TV wykradają materiał, tylko CBA udostępnia. Odpowiedz Link Zgłoś
peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 12:01 No tak łatwo zwalić winę na CBA, bo udostępnia filmy, zresztą to samo robi Policja. Jeśli nawet to wina leży też po stronie TV. A poza tym żyjemy w czasach społeczeństwa informacyjnego i każdy ma prawo do informacji, nawet filmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceramica Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.153.udn.pl 04.10.07, 10:25 PIS walczy z korupcją?! Daliście się oszukać. Obecnie w Państwie istnieją najbardziej korupcjogenne sytuacje w histori po obaleniu komuny. Paradoksalnie to właśnie liberałowie walczą z korupcją domagając się mniej państwa w Państwie. A więc likwidując powody dla których korupcja się rozwija. Instytucje takie jak CBA mają bardziej charakter propagandowy. Bo pamiętajmy, PIS jest najbardziej ideologiczną partią w Polsce, gdzie propaganda ma takie samo istotne miejsce jak za czasów komuny. I jezeli pozwolimy dalej rządzić PISowi to niebawem o fatycznej korupcji i układach PISu nikt nie będzie mógł mówić, a niezależne media będą wspomnieniem. A zamiast ZOMO PIS powoła ORMB (Ochotnicza Rezerwa Moherowych Beretów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:09 Wszystko jest właściwie jasne no bo na kogo ma głosować ktoś, kto jeżeli już czyta jakąś gazetę to najpierw czyta nekrologi a póżniej kronikę wypadków czyli gostek szuka taniej sensacji.Jeżeli wykolei się pociąg lub jest kraksa na drodze O!!! To jest news! To nie wymaga myślenia, zdarzyło się i już. Tylko co w tym takiego pociągającego?! To jest typowa mentalność zadupia na której bazuje PiS, który dokładnie ją rozczytał i ma świadomość tego że kretynów jest więcej niż myślących i dlatego nie zabiega o głosy tych ostatnich bo i po co, ostatecznie to głosy niepiśmiennych zadecydują o tym ile głosów dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no comments Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 81.219.208.* 02.10.07, 20:54 3 sondaże niezalezne w kielcach obalaja te brednie komunisty,wieloletniego członka PZPR ,SLD profesora wybory2007.wp.pl/pid,9226196,wid,9242196,pojedynek.html swietokrzyskiewybory.pl/component/option,com_poll/task,results/id,15/ www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/section?Category=WYBORY10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Manipulowany lud już kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:10 Manipulacja ze strony mediów nad wyborcami staje się faktem... Tak naprawdę to media a już nie programy polityczne decydują kto kogo chcę poprzeć. Manipulowanie w mediach publicznych (ale i prywatnych) że PiS jest "prosocjalny" i "ze zwykłymi ludźmi" jest fałszem biorąc pod uwagę że w wielu kwestiach gospodarczych tej partii ściera się program z PO. Ustawy które zdecydowanie przysłużyły się do utrwalenie nierówności ekonomicznych w tym kraju przegłosowywały najczęściej dwie partie czyli PiS i PO. Cóż, PiS praktykuje politykę ukazywania buty i arogancji której nie powstydziła by się neoliberalna Margaret T. PO nie ustępuje od PiS-u, chce być "lepsze". "Lewicy" w tym układzie politycznym niema bo LiD to taka wydmuszka bezideowości. LPR to ugrupowanie sięgające do tradycji endeckiej Grabskiego czy Dmowskiego. Pierwszy to taki piewca liberalizmu. Drugi swego czasu pozytywnie się wypowiadał na temat...polityki korporocjanizmu i "siły" Mussoliniego. PSL to partia nijaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz1 Re: Manipulowany lud już kupił IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 02.10.07, 22:21 > Manipulacja ze strony mediów nad wyborcami staje się faktem... > Tak naprawdę to media a już nie programy polityczne decydują kto kogo chcę popr > zeć. > Manipulowanie w mediach publicznych (ale i prywatnych) że PiS jest "prosocjalny > " > i "ze zwykłymi ludźmi" jest fałszem biorąc pod uwagę że w wielu kwestiach > gospodarczych tej partii ściera się program z PO. > Ustawy które zdecydowanie przysłużyły się do utrwalenie nierówności > ekonomicznych w tym kraju przegłosowywały najczęściej dwie partie czyli PiS i P > O. > Cóż, PiS praktykuje politykę ukazywania buty i arogancji której nie powstydziła > by się neoliberalna Margaret T. > PO nie ustępuje od PiS-u, chce być "lepsze". > "Lewicy" w tym układzie politycznym niema bo LiD to taka wydmuszka bezideowości > . > LPR to ugrupowanie sięgające do tradycji endeckiej Grabskiego czy Dmowskiego. > Pierwszy to taki piewca liberalizmu. > Drugi swego czasu pozytywnie się wypowiadał na temat...polityki korporocjanizmu > i "siły" Mussoliniego. > PSL to partia nijaka... Przenieś się na Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:49 Masz racje tu wylania się obraz o wiele gorszy niż przedstawia to "gazeta". LPR ??? Ludzie przecież to tak głupie że aż niewyobrażalne !!! Ale nie od dziś kleryków na Kielce mówią, a zaścianek, głęboka prowincja zaczynają mówić coraz głośniej, a jak będą mówić po wyborach to aż nie chce mi się myśleć - don't give up ... you are in Kielce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zis Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 02.10.07, 21:35 Zaraz,zaraz....Kielce, Kielce...coś słyszałem, nie pamiętam..a gdzie to , a co to? A na poważnie, mieszkam tu 30 lat ale żadnego sentymentu do tego miasta nie czuję,ludzie (którzy są na "mojej"drodze) niedobrzy, złosliwi,nie szanujący innych.Młodzież okropnie chamska (pewnie nie wszystka),wyrazy wulgarne bez zawstydzenia w ustach ludzi od 10 roku życia.Pewnie w innych miastach też to jest ale tu akurat mieszkam i tu mogę sobie pozwolić na ocene... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 04.10.07, 13:01 Ja mieszkam w Kielcach 33 lata i zdanie o mieszkańcach Kielc mam zupełnie odmienne, tzn. bardzo pozytywne.Pewnie,że są wyjątki. A gdzie ich nie ma? Bardzo dobrze mi się tutaj mieszka i mam wielu przyjaciół. Także w urzędach jestem dobrze traktowana. Nie zamieniłabym miejsca zamieszkania na żadne inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chucky Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 81.219.210.* 02.10.07, 21:49 No to 21 października najwyższa pora przełamać stereotypy o Kielcach i Kielczanach, którzy nie potrafią otworzyć się na cywilizowany świat! Odsuńmy pis od władzy! Potrzebujemy nowoczesnych rządów, nowych rozwiązań! 21 X wszyscy głosujemy na Platforme! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz1 Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 02.10.07, 22:22 > No to 21 października najwyższa pora przełamać stereotypy o Kielcach i > Kielczanach, którzy nie potrafią otworzyć się na cywilizowany świat! Odsuńmy pi > s > od władzy! Potrzebujemy nowoczesnych rządów, nowych rozwiązań! 21 X wszyscy > głosujemy na Platforme! Ja zagłosuję na UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 22:52 Mam jedno marzenie:). Bardzo chcę głosować na normalnych, uczciwych, aktywnych i kreatywnych ludzi. Ludzi, którzy nie będą traktowali partii jako trampoliny, a więc jako jedynej możliwości robienia pieniędzy i zdobycia pracy. Ludzi, którzy będą czuli odpowiedzialność nie tylko za swoich wyborców, ale także za wszystkie swoje decyzje. Mam dosyć oglądania "ludzi o marnej reputacji", zdolnych do kupowania głosów za złotówkę, nagrywających się wzajemnie i wzajemnie szukających na siebie haków. Chcę mądrych ustaw, złagodzonych podatków. Chcę państwa, które jest przyjazne obywatelowi, a nie państwa pasożytniczego, żerującego na ludziach, którym jeszcze (!) chce się pracować. Takie mam marzenie... I powoli tracę nadzieję, że kiedyś ta nadzieja się ziści. To mnie trochę martwi. Chcę głosować na PO. Całe szczęście, że "działacze" dopuścili na listę Michała Cichockiego, o którym mogę powiedzieć tylko jedno: jest człowiekiem, na którego ja na pewno zagłosuję. Michale, dobrze, że się dopatrzyłam, że startujesz:). Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 02.10.07, 23:07 Za czasów komuny partia dysponowała zbrojnym ramieniem w postaci SB i milicji. Obecnie partia rządząca ma do dyspozycji policję, ABW, CBA CBŚ, dysponuje także szeroko rozgałęzionymi podsłuchami nie zawsze zakładanymi za zezwoleniem sądu. Czy chcecie zyć w państwie policyjnym? Jeśli tak, głosujcie na PiS. Aresztownia w świetle jupiterów i kamer to główne osiągnięcia kaczystów> Walka z mitycznym układem to obsesja Jarosława. Z korupcją nie walczy się tylko poprzez zwiększanie aparatu ścigania, lecz odpowiednie ustawy zapobiegające tej korupcji. Powołano grupę 130 prokurattorów do walki z mitycznym układem, z bardzo wysokimi pensjami, na służbe zdrowia brak pieniędzy. Emeryci, głosujcie na PiS, oni wam pomogą w szybszym umieraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRI Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 10:23 Wolę żyć w państwie "policyjnym " ,niż być marionetką w rękach oligarchów i skorumpowanych urzędników.Wolę mieć polską twardą władzę,niż liberalny konglomerat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 05.10.07, 20:03 Skoro lubisz być prowadzona za mordę, to proszę bardzo. Szkoda, że nie masz wyrobionej własnej opinii, bo na pewno zmieniłabyś zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.205.udn.pl 02.10.07, 23:10 Rok akademicki się zaczął, witam msz1. Cieszy mnie, że choć kłócimy się o prawie wszystko to przynajmniej w jednym wydajemy się zgadzać - nie zagłosuję na pis. A kogo popierasz z UPR? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO 03.10.07, 21:26 Gość portalu: msz1 napisał(a): > Ja zagłosuję na UPR. I przy okazji LPR. Dzięki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Liberałowie pobudka 03.10.07, 21:27 Chcę zainicjować oddolną kampanię na rzecz liberalizmu i wolnego rynku przy okazji wyborów. Opracowałem krótką ulotkę wyjaśniająca podstawowe przyczyny, dla których państwo liberalne jest lepsze od państwa "solidarnego". Sam w najbliższym czasie chcę wydrukować ich większą ilość i rozprowadzić między krewnymi i znajomymi. Każdemu, kto wyrazi na to ochotę, jestem gotów przesłać mailem gotową matrycę do dwustronnego wydruku tej ulotki, jest ona w formacie A5. Kto powinien być według mnie adresatem takich ulotek? Osoby niezdecydowane na kogo głosować oraz ci, którzy ulegli PiS-owskiej propagandzie, lecz nie posiadają żadnych logicznych argumentów by PiS popierać. Zainteresowanym podaję mój e-mail skory@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwon Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 00:52 Towarzyszu Kazimierzu, wyście tacy światli, światowi, latający za każdą gazeta i telewizją, żeby was tylko było widać, odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego nie chcą was gdzie indziej? Uniwersytet chcieliście zakładać, byliście proektorem WSP, chcieliście być doradca Kwaśniewskiego, posłem, senatorem, Bóg wie, kim jeszcze, a teraz macie żal, ze was każdy kopie w dupe? Nawet własna partia. Jakoś nie widać waszych osiągnięć w zmienianiu miasta, nie mówiąc juz o żałosnym poziomie waszej politologii. A jakie zmiany na lepsze wprowadziliście jako prorektor? Niestety, PZPRowska słoma wychodzi wam z butów, nie mówiąc o o żółci z braku własnych osiągnięć. Może wreszcie czas uzyskać profesurę, ale ostatnią książkę napisaliście kiedy, z 10 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 01:14 A ja Pana Kazimierza Kika uwielbiam miłością czystą i platoniczną:). Mówi sensownie. Prawie zawsze ma rację. Jako politolog - podtrzymał mnie (raz) na duchu, chociaż pewnie tego nie pamięta:). Ja jestem jednak wdzięczna. A jako prorektor, dawno temu, spowodował, że wszyscy pracownicy WSP (teraz AŚ) mogli się uczyć języków obcych, jeśli tylko chcieli. Rektor to finansował w 90%. Pan Profesor Kik wyprzedzał te dziwne czasy:). Ja wykorzystałam daną mi szansę. I za to dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta tyz. Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.ny5030.east.verizon.net 03.10.07, 03:26 Czyli, panie ja, kielce to zapisdolone miasto. Dodac juz do tego nic nie trzeba, ujac sie tez nic nie da. Brawo, wiec zapisdolona metrapolio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oiio Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 05:16 Po co te słabo ukryte wulgaryzmy? Na PiS głosują prawdziwi Polacy, którym jeszcze nie zrobiono sieczki z mózgu.Nic nie pomogą,żadne ujadania "pożytecznych głupców".Wygra PiS (ponad 40% głosów) i wygra prawdziwa POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calm Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 05:42 Do oiio: Boże, toż to "apokalypsa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 06:34 WSTYD MI ZE MIESZKAM W MIESCIE ZASLEPIONYCH STARYCH DEBILI TZW. DZIECI RYDZYKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 212.160.196.* 03.10.07, 07:51 oburzają się tylko Ci którzy się nielegalnie dorobili, ludzie uczciwi nie boją sie PiS i będą na nich głosować ,przykład wczorajszy posłanka PO i burmistrz z Helu biorą 250 tys. łapówki aby lepiej żyć ,przeciwnicy PiS robią alarm zamach na demokrację ,państwo podsłuchu,nie pozwala złodzieją/czytaj biznesmen / lepiej żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 08:45 Pragniecie dyktatury? głosujcie na PiS. Kaczyński domaga się ograniczenia kopetencji Trybunału Konst. bo odrzuca mu prawnicze buble. Powołanie komisji śledczej nazywa demontażem pzństwa. Pod pozorem rozbijania mitycznego układu, juz bez kamuflażu dąży do dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 07:47 Jeżeli ta diagnoza jest trafna to wstyd mi że jestem z Kielc gdyż znów prawdziwa jest teza ze jestesmy zaściankiem i ciemnogrodem nie potrafiącym trzeźwo ocenic sytuacji. Jak nam Gosiu obieca cokolwiek choc jak do tej pory nic z tego nie wyszło to i tak mu uwierzymy. Ciemny lud wszystko kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.10.07, 08:59 Na słowo liberał zbiera mi sie na wynioty. Ci co nie mają sklerozy pamiętają że mieli swoja szanse i ją zmarnowali, proponuje poszukać dla przypomienia jakie były efekty ich prywatyzacji i kto wtedy rzadził. Obniżanie kosztów pracy na grzbietach najsłabszych grup społecznych, samozatrudnienie, minimalna płaca, która urąga godności[przelicz to na euro] korupcja, korporacje [spróbuj wygrać pozew o zaniedbanie, utratę zdrowia z lekarzami] zrobić aplikacje i znaleźć prace w zawodzie prawnika, wygrać przetarg bez łapówki albo układów itd.itd.... Wiele rzeczy w PiSie mnie też razi, ale wiara w to że oczyszczenie gospodarki z patologi, że PiS w 50% dotrzyma obietbic pchnie ten kraj do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 09:19 Niepoprawny optymista. PiS miał dwa lata na usunięcie tych nieprawidłowości i co zrobił? NIC. Tylko kłótnie i tematy zastępcze. Dekomunizacja, dezubekizacja, aborcja,teczki, szukanie mitycznego układu a konkretnej pracy ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.10.07, 13:21 Każde ugrupowanie miało swoją szanse. Gdyby nie optymizm ukiernkowany to nikt by nie poszedł na wybory niezależnie od preferncji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theblueone Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:14 Przez ostatnie 2 kadencje nasze ukochane miasto nie miało swojego posła z PO! Śmietankę zebrały wszystkie większe miasta w regionie: Skarżysko(Grzegorek), Ostrowiec(Pacelt) i Busko(Miodowicz). Wymieńcie jedną jedyną rzecz, którą ci Panowie poczynili dla naszego miasta?? Kielce zasługują na swojego posła z PO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patri Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 10:27 To nie są wybory samorządowe ! Nasze głosy w tych wyborach zadecydują o kształcie POLSKI i życiu Wszystkich Polaków oraz o naszych relacjach z innymi państwami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theblueone Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:41 Człowieku czy ty wiesz o czym mówisz?? Bo chyba nie bardzo. Powiedz mi który ze świętokrzyskich posłów bierze udział w kreowaniu polskiej polityki zagranicznej?? Przeciez nawet żaden z nich nie zasiada w komisji spraw zagranicznych! Obywatele Kielc chcą bardziej profitów tu w Kielcach a nie inwestycji na Śląsku czy pomorzu!! Od tego między innymi są posłowie! A kto zadba o Kielce jak wszyscy obecni posłowie z PO nie są z Kielc!! Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc 03.10.07, 12:51 A który kandydart na posła z PO pochodzi z Kielc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.klc.vectranet.pl 09.10.07, 20:54 Faktycznie Kielce zasługują na posła PO z Kielc.Proponuję wyborcom,którzy zdecydują się głosować na PO, kandydaturę dr Grzegorza Świercza.Jeśli wygra jest duża szansa na zmianę wizerunku Platformy Obywatelskiej w Kielcach.To naprawdę bardzo mądry człowiek,warty poparcia.Zamiast narzekać na rzeczywiście nieciekawych kandydatów na liście PO z pierwszych miejsc zwolennicy Platformy weżcie sprawy w swoje ręce i zagłosujcie na tych naprawdę dobrych. Dla jasności- ja akurat nie jestem zwolenniczką Platformy ale cenię i szanuję ludzi dobrych i mądrych z innych ugrupowań.Życzę popierającym Platformę mądrych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reds Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:51 ... a ja spokojnie będę głosował na UPR lista nr pozycja nr 2 (Czesław Dudek) i nie obchodzą mnie ataki, że z Giertychem itp. Każda z partii ba więcej na sumieniu niż UPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reds Lista nr 3 pozycja nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:18 dopisuje nr listy. Oczywiscie nr 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:08 ja rowniez bede glosowal na pana Czeslawa Dudka dla uzupelnienia nr 30 na liscie jest rowniez czlowiek UPRu Anzelm Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 217.97.156.* 03.10.07, 10:13 Panie profesorze, wysuwa pan błędne wnioski, bardzo uproszczone. Czy naprawdę tak pan myśli?. Otóż osoby bardzo dobrze wykształcone i młode, mające dobrą pozycję zawodową chcą głosować na PiS, bo chcą żyć w normalnym kraju. W kaju, w którym przestrzega sie zasad ąoralnych i prawa. Polska wreszcie teraz zaczyna być dostrzegana na arenie międzynarodowej i jest traktowana jak równoprawny partner w rozmowach na szczeblu erupojskim. Czy pan tego nie widzi? Pana formacja miała i ma za nic uczciwośc i zykłego czlowieka. Dość już robienia ludziom wody z mózgu. Myślicie, że takim gadaniem,że elektorat PiS-u to ciemniaki i moherowe berety wywrzecie presję na wyborców? Na pewno, na słabych i podatnych na wpływy, tak. I na to liczycie. Ale nie wszyscy wam ulegną. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:52 zwykłych ludzie "hołotą" z drugiej strony wykorzystał to że istnieją takie podziały w społeczeństwie i próbuje fałszywie przedstawić się jako partia będąca za "zwykłymi ludźmi". Wszelkie działania tej formacji na przestrzeni dwóch lat jednak pokazują że PiS idzie w kierunku neoliberalizmu a nierówności ekonomiczne są coraz większe. PiS jest dzieckiem III Rp,, wyrasta z jej korzeni i tak naprawdę nic do zaproponowania ludziom biednym niema. Warto zauważyć że w rządzie PiS-owskim znajdują się tacy liberałowie jak Zyta Gilowska czy Z. Religa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:15 Dla mnie Religa i Gilowska to ludzie, którzy zgodnie z prawem mimikry zmieniają barwy partyjne, bo pragną tylko jednego: władzy. I nie jest ważne, kim są, jakie poglądy głoszą, kogo wspierają itd. Ważne, że mają złudne poczucie władzy i "liżydupstwo" panujące wokół zapewnia im dobre samopoczucie... Współczesna retoryka polityczna jest powtórką retoryki z lat 50., Gomułka zyskał skutecznego następcę. Problem tkwi w tym, że Polacy nie chcą się uczyć historii. I nie chcą uwierzyć, że historia może się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patri Re: PiS który nazywa IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 11:36 Polacy nie chcą rozbojów,kradzieży samochodów, gwałtów,pornografii i seksu w reklamach w TV i na ulicach,przemocy w szkole i w rodzinie,bogacących się biznesmenów -krwiopijców,pracodawców stosujących mobbing, uczciwego i szybkiego wymiaru sprawiedliwości,sprawiedliwego podziału dóbr, państwa szanowanego w świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PiS który nazywa IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 11:45 Oczywiste, że nie chcą, tylko co ma w zamian PiS? hasła, deklaracje i nic więcej. Komuniści też szermowali hasłami. "Człowiek to brzmi dumnie" włada ludu itp. i co z tego wyszło? demagogia jest dobra dla chcących wierzyć, że będzie lepiej. Dla mnie liczą sie konkrety, a nie kacze kwakanie i występy Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Sprawiedliwy podział dóbr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 12:46 gdzie Ty widzisz sprawiedliwy podział dóbr? Wyzysk ze strony pracodawców jak istniał tak nadal istnieje czego przykładem jest choćby Indesit w Łodzi, Impel we Wrocławiu czy Prema w Kielcach. Czy PiS mówi o tym że to rzeczywistość kapitalistyczna zniszczyła zakłady pracy. Nie. Oni powołują się na mityczny układ. Media jak są nafaszerowane bzdurnymi programami w których się promuje elita typu "Taniec z gwiazdami" nadal są. Co taki święty jest Józefowicz ze swoją Nataszą na propisowskim TVP? PiS to władza która wyrosła na bzdurnej rzeczywistości jaką była III RP. PiS jednak niczego nowego nie tworzy a utrwala. W debacie z pseudolewicowcem Kwaśniewskim, JarKaczy jasno powiedział że PiS jest prowolnorynkowy, prokapitalistyczny a chodzi tylko o nadanie temu kapitalizmowi "uczciwości" Wszakże "uczciwość" PiS-u polega na tym że w Mielcach huty Stali zostały już do końca sprywatyzowane a chodzą też głosy iż zostanie sprywatyzowana kolebka Solidarności czyli "Stocznia Gdańska" kiedyś zatrudniająca 20 tysięcy ludzi. Polecam książkę Davida Osta pt. "Klęska Solidarności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 12:55 Jak mówi Twój idol: "to oczywista oczywistość":). Problem polega na tym, że PiS przejął metody po państwie komunistycznym. Wiem, że niektórym łatwiej jest żyć, jeśli inni za niego myślą, ale np. ja chcę żyć w nowoczesnym kraju. I te Twoje hasła są dla mnie z pochodzenia komunistyczne. Może byś się wreszcie zorientował? Prawolewicy jeszcze nie ma, chociaż w Polsce wszystko jest możliwe. Co widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Re: PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 13:36 PiS posługuje się ale retoryką "socjalną" a nie językiem "komunistycznym"... PiS ideologii komunistycznej tak samo nienawidzi jak PO czy nawet już LiD... Zgadzam się że JarKaczy przypomina Gomułkę lecz pomimo to tzw. "mała stabilizacja" której Gomułka jest symbolem zapewniała w tamtym okresie Polakom większy awans cywilizacyjny niż nieudolne rządy braci K. Czy teraz tak jak w 1966 roku wybudowano 1000 szkół na tysiąclecie? Gomułka natomiast popełnił koszmarny błąd w Gdańsku w 1970 roku i to pomimo że przed wojną sam był działaczem związkowym. Kaczyńscy to produkt uboczny transformacji ustrojowej. Minie zachłyśnięcie się rządami Kaczyńskich gdy powstanie rzeczywiście społeczna alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: PiS który nazywa 03.10.07, 14:03 To proponuję Patri zapisać sie do jakiejś partii komunistycznej. Polecam PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patri Re: PiS który nazywa IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 15:14 Mogę być orędownikiem jakiejś idei,ale żeby się od razu wiązać?:-)) Do tego potrzebny jest hart ducha albo..ukryty motyw . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 212.160.196.* 03.10.07, 11:07 każdy uczciwy Polak i katolik zagłosuje na PiS ,inne wyznania na PO ,karierowicze którzy się dorobili nieuczciwie w ostatnich ladach na LiD a chołota na samoobronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziQ Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:19 Z takimi tekstami startuj do moherów. Może uwierzą, jeśli nie kojarzą faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patri Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 11:38 HEHE nie jestem katolikiem i też zagłosuję na PIS. Nie ma alternatywy dla POLSKI i POLAKów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albi Autor tekstu miał do szkoły pod górkę IP: 91.197.155.* 04.10.07, 08:20 Autor tekstu miał do szkoły pod górkę, szczególnie jeżeli chodzi o matematykę... [...]na zwolenników PiS-u. Jest ich u nas 62,8 proc. [...]zwolennicy idei liberalnych reprezentowanych przez PO. I tutaj Kielce są na pierwszym miejscu w kraju z wynikiem 30,8 proc. [...]Na wielu wyborców nie może liczyć natomiast w Kielcach LiD, odwołujący się do poglądów otwartych egalitarnych. Kielce są w tym zestawieniu na ostatnim miejscu w kraju z wynikiem 16 proc. W tak przedstawionych danych (w tekscie jest przełożenie poglądów na partie) mamy ponad 119 proc. badanych, czyli suma wynosi powyżej 100 proc. :) Panie Ziemowit Nowak... Dla mnie mało wiarygodny artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIELCZANIN Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 11:36 Doszła do mnie informacja że cichutko siedzący aktualnie na d.... wielki dyplomata kielecki M. PERZ już niedługo nas zaskoczy. A kiedy ? Po wyborach jeśli zwycięży PiS. Jego plany to osadzenie własnej d... na stołku Wojewody Kieleckiego. Czy chcecie takiego kmiota za swojego Wojewodę? Nie pozwólmy by zwycięzyli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatalna Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.chello.pl 05.10.07, 21:17 ..każdy ma swoje racje....ja na PiS nie zagłosuje, bo sznuje swój Naród i Kraj i nie dołoże starań żeby rządzili ludzie, którzy beczelnie kłąmią,przypisują sobie cudze zasługi, używają symboli wiary do swoich rozgrywek..tak nie postępują ludzie honoru a tym barzediej prawi i sprawiedliwi... Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Kielczaniie są bezmyślni!!! 05.10.07, 21:23 Do nie dawna byliśmy ostoją komuny! Teraz wolta i preferujemy pseudoprawicowy PiS{taka sama komuna). Staram się być dumnym z Mojego Miasta, ale jest to coraz trudniejsze.(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajwaj Re: Kielczaniie są bezmyślni!!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.10.07, 21:28 Jak flacha była na szczycie, a ja widziałem jak się nagina paragrafy ,zeby wyprowadzić co miesiąc bezpodstawnie na spacerek do swojego banku kupę hasy -to chciałem się nawet utopić w zalewie,ale akurat nie było wody..(; Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Kielczaniie są bezmyślni!!! 05.10.07, 21:33 Przybliż temat bo na tym etapie bredzisz. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajwa Re: Kielczaniie chyba już nie są bezmyślni ?!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.10.07, 21:59 Nie prowadzę zajęć wyrównawczych ,sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: Kielczaniie chyba już nie są bezmyślni ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:50 I dobrze, bo jesteś jednostronnie skrzywiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:11 Kielczanie popierają SLD. Odpowiedz Link Zgłoś