Dodaj do ulubionych

Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:02
Bardzo celne podsumowanie... Już kiedyś pisałem na forum, że Kielce to miasto
bez perspektyw dla młodzieży. Niestety tutaj mamy naukowe, choć dość smutne
potwierdzenie moich obserwacji...
Obserwuj wątek
    • Gość: inżynier Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.subscribers.sferia.net 02.10.07, 20:05
      to po prostu dla mnie nie pojęte!elektorat PiS to ludzie, którym w życiu nie
      wyszlo, nic umieja i nic nie maja. maja pretensje do wszystkich, ze sa winni
      ich losu. w ich mniemaniu kazdy kto ma troche pieniedzy jest oszustem lub
      zlodziejem. opanujcie sie ludzie!nie chce zyc w zascianku Europy!nie chce zyc
      w kraju ludzi zaciemnialych i glupich, czekajacych zeby im ktos zalozyl
      chomąto i pognal na pole!nie chce zyc w kraju w ktorym wazniejsze niz
      gospodarka jest wsadzanie ludzi do pierdla i wlepianie bezsensownych
      mandatow!a jesli w Kielcach wygraja Ci twardogłowi nacjonaliści, to sie bede
      wstydzil przyznac ze z Kielc pochodze. opanujcie sie ludzie i odsuncie
      kaczynskiego od wladzy!prosze Was!!!
      • Gość: Martini Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 02.10.07, 21:03
        Pomożecie? Pomożemy.
      • Gość: prognoza pogody PO - iluzja dla naiwnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:03
        Panikarz, hipochondryk, ignorant, indolencja... nie daleko ci do
        psychiatrycznego w Morawicy_tak dalej!Tak kończą "wyznawcy" PO
        • Gość: inżynier Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.subscribers.sferia.net 03.10.07, 07:03
          nie napisałem nigdzie na kogo chciałbym oddać swój głos, tylko na kogo na pewno
          nie oddam.wcale nie jestem "wyznawcą" PO. chciałbym bardzo rządów, kiedy
          wiadomości polityczne nie rozpoczynają każdych "faktów", "wydarzeń" itp.po
          prostu rządów na które zwykli ludzie przestają zwracać uwagę.a niestety obecne
          robią wielki szum wokół siebie głównie dlatego, że nie mają nic konstruktywnego
          do zaproponowania, przede wszystkim jeśli chodzi o gospodarkę (i wcale nie
          uważam, że poprzednie czy jeszcze wcześniejsze rządy były dobre).
          • peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 09:24
            Najpierw należy zrobić porządek w naszym państwie usunąć przestępcze
            zwyrodnienia wszelakiego rodzaju i na górze i na dole. Musimy skończyć ze
            świętymi krowami szczególnie w elitach (korporacje i biznes). Dopiero po tym
            przyjdzie spokój i normalność. Albo my sami weźmiemy się za nasze bagno, albo
            też ktoś innym weźmie się za nie. Będziecie mieć kolejne rozbiory, bo historia
            lubi się powtarzać. Nie na rączkę jest ani Rosji ani Niemcom to że Polska staje
            okoniem i broni swoich racji. I w tym też należy zgodzić się z premierem, choć
            nie koniecznie należy go lubić. Co do gospodarki to ona i tak sobie da radę. Nie
            zauważyłem, żeby ktoś przeszkadzał jej w rozwoju, no chyba że chodzi o rozwój
            korupcji! Skończyły się czasy łatwych interesów ubijanych w szarej strefie i tu
            leży problem dla tych, którzy tak właśnie żyli. Dlatego też zgrzytanie zębów
            tych co im tak ładnie i łatwo szło w biznesie w latach 90 i na początku XI w.
            Czemuż to Pan Krauze nie wraca do Polski, bo czeka cierpliwie że nowa władza
            przyniesie dla niego abolicję? Reszta cwaniaczków też czeka!
            • Gość: gość Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 09:44
              Tak, należy usunąć patologię, tylko tego nie robi się poprzez
              spektakularne aresztowania nie zakończone aktem oskarżenia, tylko
              odpowiednie ustawy. Mniej gwiazdorstwa w tV, a więcej pracy nad
              ustawami. Od samego gadania i wielkiej propagandy, sytuacja się nie
              poprawi. A Krauze to kumpel prezydenta i nie jest podejrzany o
              korupcję tylko tzw. przeciek.
              • peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 10:58
                Fakt może czasem przesadzali z tymi widowiskami. Tylko na te sprawy trzeba
                patrzeć dwojako. Po pierwsze żyjemy w czasach telewizji i to powoduje że
                jesteśmy świadkami spektaklu, nawet jeśli bohaterowie nie chcieliby być w niej -
                i policja i zakuci w kajdany, a my nie chcieliśmy być widzami. Z drugiej strony
                działa to też prewencyjnie jak policja chodząca po ulicach. Dzięki temu
                potencjalni przestępcy czują się w sytuacji zagrożenia, a uczciwi i spokojni
                obywatele mogą czuć się pewniej. Zawsze każdemu można zarzucić zbytnią przesadę
                w pokazywaniu zjawisk, a to dotyczy przede wszystkim telewizji, która z żyje z
                scen rodzajowych, szczególnie tych które są spektakularne i przyciągną widza.
                Problem leży raczej w interpretacji i w komentowaniu takich wydarzeń przez TV i
                przez to w próbach oddziaływania na masy. Żadna z TV nie jest obiektywna, tak
                jak GW. A zatem po części pokazuje świat w swoich kolorach propagandy.
                Co do kumplowania się Krauze z prezydentem, to bym nie przesadzał. Dobrze jest
                że jakiekolwiek znajomości nie przeszkadzają prawu, nawet znajomość prezydenta.
                • Gość: gość Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 11:09
                  To nie telewizja filmuje zatrzymania, tylko CBA bo niby skąd ma
                  wiedzieć o dacie i godzinie zatrzymania? Taka profilaktyka g..no
                  daje, gdy po kilku godzinach czy dniach zwalnia się zatrzymanego.
                  Barierą przeciw korupcji są odpowiednie ustawy, których PiS jakos
                  nie uchwala, tylko szermuje hasłami uczciwego państwa. Ziobro na
                  każdej konf. zapewnia jaki to on uczciwy. Mniej haseł i propagandy,
                  więcej rzetelnej pracy.
                  • peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 11:15
                    A kto to pokazuje jak nie telewizja? CBA z tego co wiem ma obowiązek filmować
                    takie akcje, np. w przypadku Blidy.
                    • Gość: gość Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 11:34
                      Żartujesz chyba, to nie redaktorzy TV wykradają materiał, tylko CBA
                      udostępnia.
                      • peterpopara Re: PO - iluzja dla naiwnych 03.10.07, 12:01
                        No tak łatwo zwalić winę na CBA, bo udostępnia filmy, zresztą to samo robi
                        Policja. Jeśli nawet to wina leży też po stronie TV. A poza tym żyjemy w czasach
                        społeczeństwa informacyjnego i każdy ma prawo do informacji, nawet filmowych.
            • Gość: ceramica Re: PO - iluzja dla naiwnych IP: *.153.udn.pl 04.10.07, 10:25
              PIS walczy z korupcją?! Daliście się oszukać. Obecnie w Państwie istnieją
              najbardziej korupcjogenne sytuacje w histori po obaleniu komuny. Paradoksalnie
              to właśnie liberałowie walczą z korupcją domagając się mniej państwa w Państwie.
              A więc likwidując powody dla których korupcja się rozwija. Instytucje takie jak
              CBA mają bardziej charakter propagandowy. Bo pamiętajmy, PIS jest najbardziej
              ideologiczną partią w Polsce, gdzie propaganda ma takie samo istotne miejsce jak
              za czasów komuny. I jezeli pozwolimy dalej rządzić PISowi to niebawem o
              fatycznej korupcji i układach PISu nikt nie będzie mógł mówić, a niezależne
              media będą wspomnieniem. A zamiast ZOMO PIS powoła ORMB (Ochotnicza Rezerwa
              Moherowych Beretów)
    • Gość: Zet Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:09
      Wszystko jest właściwie jasne no bo na kogo ma głosować ktoś, kto jeżeli już
      czyta jakąś gazetę to najpierw czyta nekrologi a póżniej kronikę wypadków
      czyli gostek szuka taniej sensacji.Jeżeli wykolei się pociąg lub jest kraksa
      na drodze O!!! To jest news! To nie wymaga myślenia, zdarzyło się i już. Tylko
      co w tym takiego pociągającego?! To jest typowa mentalność zadupia na której
      bazuje PiS, który dokładnie ją rozczytał i ma świadomość tego że kretynów jest
      więcej niż myślących i dlatego nie zabiega o głosy tych ostatnich bo i po co,
      ostatecznie to głosy niepiśmiennych zadecydują o tym ile głosów dostaną.
    • Gość: no comments Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 81.219.208.* 02.10.07, 20:54
      3 sondaże niezalezne w kielcach obalaja te brednie
      komunisty,wieloletniego członka PZPR ,SLD profesora
      wybory2007.wp.pl/pid,9226196,wid,9242196,pojedynek.html
      swietokrzyskiewybory.pl/component/option,com_poll/task,results/id,15/
      www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/section?Category=WYBORY10
      • Gość: Komunista Manipulowany lud już kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:10
        Manipulacja ze strony mediów nad wyborcami staje się faktem...
        Tak naprawdę to media a już nie programy polityczne decydują kto kogo chcę poprzeć.
        Manipulowanie w mediach publicznych (ale i prywatnych) że PiS jest "prosocjalny"
        i "ze zwykłymi ludźmi" jest fałszem biorąc pod uwagę że w wielu kwestiach
        gospodarczych tej partii ściera się program z PO.
        Ustawy które zdecydowanie przysłużyły się do utrwalenie nierówności
        ekonomicznych w tym kraju przegłosowywały najczęściej dwie partie czyli PiS i PO.
        Cóż, PiS praktykuje politykę ukazywania buty i arogancji której nie powstydziła
        by się neoliberalna Margaret T.
        PO nie ustępuje od PiS-u, chce być "lepsze".
        "Lewicy" w tym układzie politycznym niema bo LiD to taka wydmuszka bezideowości.
        LPR to ugrupowanie sięgające do tradycji endeckiej Grabskiego czy Dmowskiego.
        Pierwszy to taki piewca liberalizmu.
        Drugi swego czasu pozytywnie się wypowiadał na temat...polityki korporocjanizmu
        i "siły" Mussoliniego.
        PSL to partia nijaka...
        • Gość: msz1 Re: Manipulowany lud już kupił IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 02.10.07, 22:21
          > Manipulacja ze strony mediów nad wyborcami staje się faktem...
          > Tak naprawdę to media a już nie programy polityczne decydują kto
          kogo chcę popr
          > zeć.
          > Manipulowanie w mediach publicznych (ale i prywatnych) że PiS
          jest "prosocjalny
          > "
          > i "ze zwykłymi ludźmi" jest fałszem biorąc pod uwagę że w wielu
          kwestiach
          > gospodarczych tej partii ściera się program z PO.
          > Ustawy które zdecydowanie przysłużyły się do utrwalenie nierówności
          > ekonomicznych w tym kraju przegłosowywały najczęściej dwie partie
          czyli PiS i P
          > O.
          > Cóż, PiS praktykuje politykę ukazywania buty i arogancji której
          nie powstydziła
          > by się neoliberalna Margaret T.
          > PO nie ustępuje od PiS-u, chce być "lepsze".
          > "Lewicy" w tym układzie politycznym niema bo LiD to taka wydmuszka
          bezideowości
          > .
          > LPR to ugrupowanie sięgające do tradycji endeckiej Grabskiego czy
          Dmowskiego.
          > Pierwszy to taki piewca liberalizmu.
          > Drugi swego czasu pozytywnie się wypowiadał na temat...polityki
          korporocjanizmu
          > i "siły" Mussoliniego.
          > PSL to partia nijaka...

Przenieś się na Białoruś.
      • Gość: borsuk Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:49
        Masz racje tu wylania się obraz o wiele gorszy niż przedstawia to "gazeta". LPR
        ??? Ludzie przecież to tak głupie że aż niewyobrażalne !!! Ale nie od dziś
        kleryków na Kielce mówią, a zaścianek, głęboka prowincja zaczynają mówić coraz
        głośniej, a jak będą mówić po wyborach to aż nie chce mi się myśleć - don't give
        up ... you are in Kielce
    • Gość: zis Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 02.10.07, 21:35
      Zaraz,zaraz....Kielce, Kielce...coś słyszałem, nie pamiętam..a gdzie
      to , a co to? A na poważnie, mieszkam tu 30 lat ale żadnego
      sentymentu do tego miasta nie czuję,ludzie (którzy są
      na "mojej"drodze) niedobrzy, złosliwi,nie szanujący innych.Młodzież
      okropnie chamska (pewnie nie wszystka),wyrazy wulgarne bez
      zawstydzenia w ustach ludzi od 10 roku życia.Pewnie w innych
      miastach też to jest ale tu akurat mieszkam i tu mogę sobie pozwolić
      na ocene...
      • Gość: radomianka Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 04.10.07, 13:01
        Ja mieszkam w Kielcach 33 lata i zdanie o mieszkańcach Kielc mam
        zupełnie odmienne, tzn. bardzo pozytywne.Pewnie,że są wyjątki. A
        gdzie ich nie ma? Bardzo dobrze mi się tutaj mieszka i mam wielu
        przyjaciół. Także w urzędach jestem dobrze traktowana. Nie
        zamieniłabym miejsca zamieszkania na żadne inne.
    • Gość: Chucky Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 81.219.210.* 02.10.07, 21:49
      No to 21 października najwyższa pora przełamać stereotypy o Kielcach i
      Kielczanach, którzy nie potrafią otworzyć się na cywilizowany świat! Odsuńmy pis
      od władzy! Potrzebujemy nowoczesnych rządów, nowych rozwiązań! 21 X wszyscy
      głosujemy na Platforme!
      • Gość: msz1 Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 02.10.07, 22:22
        > No to 21 października najwyższa pora przełamać stereotypy o
        Kielcach i
        > Kielczanach, którzy nie potrafią otworzyć się na cywilizowany
        świat! Odsuńmy pi
        > s
        > od władzy! Potrzebujemy nowoczesnych rządów, nowych rozwiązań! 21
        X wszyscy
        > głosujemy na Platforme!

Ja zagłosuję na UPR.
        • Gość: matylda Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 22:52
          Mam jedno marzenie:). Bardzo chcę głosować na normalnych, uczciwych, aktywnych i
          kreatywnych ludzi. Ludzi, którzy nie będą traktowali partii jako trampoliny, a
          więc jako jedynej możliwości robienia pieniędzy i zdobycia pracy. Ludzi, którzy
          będą czuli odpowiedzialność nie tylko za swoich wyborców, ale także za wszystkie
          swoje decyzje. Mam dosyć oglądania "ludzi o marnej reputacji", zdolnych do
          kupowania głosów za złotówkę, nagrywających się wzajemnie i wzajemnie
          szukających na siebie haków. Chcę mądrych ustaw, złagodzonych podatków. Chcę
          państwa, które jest przyjazne obywatelowi, a nie państwa pasożytniczego,
          żerującego na ludziach, którym jeszcze (!) chce się pracować. Takie mam
          marzenie... I powoli tracę nadzieję, że kiedyś ta nadzieja się ziści. To mnie
          trochę martwi.
          Chcę głosować na PO. Całe szczęście, że "działacze" dopuścili na listę Michała
          Cichockiego, o którym mogę powiedzieć tylko jedno: jest człowiekiem, na którego
          ja na pewno zagłosuję.
          Michale, dobrze, że się dopatrzyłam, że startujesz:). Życzę powodzenia.
          • Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 02.10.07, 23:07
            Za czasów komuny partia dysponowała zbrojnym ramieniem w postaci SB
            i milicji. Obecnie partia rządząca ma do dyspozycji policję, ABW,
            CBA CBŚ, dysponuje także szeroko rozgałęzionymi podsłuchami nie
            zawsze zakładanymi za zezwoleniem sądu. Czy chcecie zyć w państwie
            policyjnym? Jeśli tak, głosujcie na PiS. Aresztownia w świetle
            jupiterów i kamer to główne osiągnięcia kaczystów> Walka z mitycznym
            układem to obsesja Jarosława. Z korupcją nie walczy się tylko
            poprzez zwiększanie aparatu ścigania, lecz odpowiednie ustawy
            zapobiegające tej korupcji. Powołano grupę 130 prokurattorów do
            walki z mitycznym układem, z bardzo wysokimi pensjami, na służbe
            zdrowia brak pieniędzy. Emeryci, głosujcie na PiS, oni wam pomogą w
            szybszym umieraniu.
            • Gość: PATRI Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 10:23
              Wolę żyć w państwie "policyjnym " ,niż być marionetką w rękach
              oligarchów i skorumpowanych urzędników.Wolę mieć polską twardą
              władzę,niż liberalny konglomerat.
              • Gość: Martini Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 05.10.07, 20:03
                Skoro lubisz być prowadzona za mordę, to proszę bardzo. Szkoda, że
                nie masz wyrobionej własnej opinii, bo na pewno zmieniłabyś zdanie.
        • Gość: ala Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.205.udn.pl 02.10.07, 23:10
          Rok akademicki się zaczął, witam msz1. Cieszy mnie, że choć kłócimy
          się o prawie wszystko to przynajmniej w jednym wydajemy się zgadzać -
          nie zagłosuję na pis. A kogo popierasz z UPR?
        • skory1 Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO 03.10.07, 21:26
          Gość portalu: msz1 napisał(a):

> Ja zagłosuję na UPR.

I przy okazji LPR. Dzięki. ;)
        • skory1 Liberałowie pobudka 03.10.07, 21:27
          Chcę zainicjować oddolną kampanię na rzecz liberalizmu i wolnego rynku przy
          okazji wyborów. Opracowałem krótką ulotkę wyjaśniająca podstawowe przyczyny, dla
          których państwo liberalne jest lepsze od państwa "solidarnego". Sam w
          najbliższym czasie chcę wydrukować ich większą ilość i rozprowadzić między
          krewnymi i znajomymi. Każdemu, kto wyrazi na to ochotę, jestem gotów przesłać
          mailem gotową matrycę do dwustronnego wydruku tej ulotki, jest ona w formacie
          A5. Kto powinien być według mnie adresatem takich ulotek? Osoby niezdecydowane
          na kogo głosować oraz ci, którzy ulegli PiS-owskiej propagandzie, lecz nie
          posiadają żadnych logicznych argumentów by PiS popierać. Zainteresowanym podaję
          mój e-mail skory@wp.pl
    • Gość: dzwon Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 00:52
      Towarzyszu Kazimierzu,

wyście tacy światli, światowi, latający za każdą gazeta i telewizją, żeby was
      tylko było widać, odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego nie chcą was gdzie indziej?

Uniwersytet chcieliście zakładać, byliście proektorem WSP, chcieliście być
      doradca Kwaśniewskiego, posłem, senatorem, Bóg wie, kim jeszcze, a teraz macie
      żal, ze was każdy kopie w dupe? Nawet własna partia.

Jakoś nie widać waszych osiągnięć w zmienianiu miasta, nie mówiąc juz o
      żałosnym poziomie waszej politologii. A jakie zmiany na lepsze wprowadziliście
      jako prorektor?

Niestety, PZPRowska słoma wychodzi wam z butów, nie mówiąc o o żółci z braku
      własnych osiągnięć.

Może wreszcie czas uzyskać profesurę, ale ostatnią książkę napisaliście kiedy, z
      10 lat temu?

• Gość: ania Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 01:14
        A ja Pana Kazimierza Kika uwielbiam miłością czystą i platoniczną:). Mówi
        sensownie. Prawie zawsze ma rację. Jako politolog - podtrzymał mnie (raz) na
        duchu, chociaż pewnie tego nie pamięta:). Ja jestem jednak wdzięczna. A jako
        prorektor, dawno temu, spowodował, że wszyscy pracownicy WSP (teraz AŚ) mogli
        się uczyć języków obcych, jeśli tylko chcieli. Rektor to finansował w 90%. Pan
        Profesor Kik wyprzedzał te dziwne czasy:).
        Ja wykorzystałam daną mi szansę. I za to dziękuję.
    • Gość: Ta tyz. Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.ny5030.east.verizon.net 03.10.07, 03:26
      Czyli, panie ja, kielce to zapisdolone miasto. Dodac juz do tego nic
      nie trzeba, ujac sie tez nic nie da. Brawo, wiec zapisdolona
      metrapolio.
      • Gość: oiio Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 05:16
        Po co te słabo ukryte wulgaryzmy? Na PiS głosują prawdziwi Polacy,
        którym jeszcze nie zrobiono sieczki z mózgu.Nic nie pomogą,żadne
        ujadania "pożytecznych głupców".Wygra PiS (ponad 40% głosów) i wygra
        prawdziwa POLSKA.
        • Gość: Calm Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 05:42
          Do oiio: Boże, toż to "apokalypsa"
          • Gość: Benek Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 06:34
            WSTYD MI ZE MIESZKAM W MIESCIE ZASLEPIONYCH STARYCH DEBILI TZW. DZIECI RYDZYKA
            • Gość: wyborca Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 212.160.196.* 03.10.07, 07:51
              oburzają się tylko Ci którzy się nielegalnie dorobili, ludzie
              uczciwi nie boją sie PiS i będą na nich głosować ,przykład
              wczorajszy posłanka PO i burmistrz z Helu biorą 250 tys. łapówki aby
              lepiej żyć ,przeciwnicy PiS robią alarm zamach na
              demokrację ,państwo podsłuchu,nie pozwala złodzieją/czytaj
              biznesmen / lepiej żyć
              • Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 08:45
                Pragniecie dyktatury? głosujcie na PiS. Kaczyński domaga się
                ograniczenia kopetencji Trybunału Konst. bo odrzuca mu prawnicze
                buble. Powołanie komisji śledczej nazywa demontażem pzństwa. Pod
                pozorem rozbijania mitycznego układu, juz bez kamuflażu dąży do
                dyktatury.
    • Gość: Zuzia Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 07:47
      Jeżeli ta diagnoza jest trafna to wstyd mi że jestem z Kielc gdyż znów prawdziwa
      jest teza ze jestesmy zaściankiem i ciemnogrodem nie potrafiącym trzeźwo ocenic
      sytuacji. Jak nam Gosiu obieca cokolwiek choc jak do tej pory nic z tego nie
      wyszło to i tak mu uwierzymy. Ciemny lud wszystko kupi.
      • Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.10.07, 08:59
        Na słowo liberał zbiera mi sie na wynioty. Ci co nie mają sklerozy pamiętają że
        mieli swoja szanse i ją zmarnowali, proponuje poszukać dla przypomienia jakie
        były efekty ich prywatyzacji i kto wtedy rzadził.
        Obniżanie kosztów pracy na grzbietach najsłabszych grup społecznych,
        samozatrudnienie, minimalna płaca, która urąga godności[przelicz to na euro]
        korupcja, korporacje [spróbuj wygrać pozew o zaniedbanie, utratę zdrowia z
        lekarzami] zrobić aplikacje i znaleźć prace w zawodzie prawnika, wygrać przetarg
        bez łapówki albo układów itd.itd....
        Wiele rzeczy w PiSie mnie też razi, ale wiara w to że oczyszczenie gospodarki z
        patologi, że PiS w 50% dotrzyma obietbic pchnie ten kraj
        do przodu.
        • Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 09:19
          Niepoprawny optymista. PiS miał dwa lata na usunięcie tych
          nieprawidłowości i co zrobił? NIC. Tylko kłótnie i tematy zastępcze.
          Dekomunizacja, dezubekizacja, aborcja,teczki, szukanie mitycznego
          układu a konkretnej pracy ZERO.
          • Gość: gość Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.10.07, 13:21
            Każde ugrupowanie miało swoją szanse.
            Gdyby nie optymizm ukiernkowany to nikt by nie poszedł na wybory niezależnie od
            preferncji.
    • Gość: theblueone Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:14
      Przez ostatnie 2 kadencje nasze ukochane miasto nie miało swojego posła z PO!
      Śmietankę zebrały wszystkie większe miasta w regionie: Skarżysko(Grzegorek),
      Ostrowiec(Pacelt) i Busko(Miodowicz). Wymieńcie jedną jedyną rzecz, którą ci
      Panowie poczynili dla naszego miasta??

Kielce zasługują na swojego posła z PO!!
      • Gość: Patri Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 10:27
        To nie są wybory samorządowe ! Nasze głosy w tych wyborach
        zadecydują o kształcie POLSKI i życiu Wszystkich Polaków oraz o
        naszych relacjach z innymi państwami.
        • Gość: theblueone Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:41
          Człowieku czy ty wiesz o czym mówisz?? Bo chyba nie bardzo. Powiedz mi który ze
          świętokrzyskich posłów bierze udział w kreowaniu polskiej polityki
          zagranicznej?? Przeciez nawet żaden z nich nie zasiada w komisji spraw
          zagranicznych!

Obywatele Kielc chcą bardziej profitów tu w Kielcach a nie inwestycji na Śląsku
          czy pomorzu!! Od tego między innymi są posłowie!

A kto zadba o Kielce jak wszyscy obecni posłowie z PO nie są z Kielc!!
          • hamsterek Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc 03.10.07, 12:51
            A który kandydart na posła z PO pochodzi z Kielc ?
            • Gość: Basia Re: Kielce zasługują na posła PO z Kielc IP: *.klc.vectranet.pl 09.10.07, 20:54
              Faktycznie Kielce zasługują na posła PO z Kielc.Proponuję
              wyborcom,którzy zdecydują się głosować na PO, kandydaturę dr
              Grzegorza Świercza.Jeśli wygra jest duża szansa na zmianę wizerunku
              Platformy Obywatelskiej w Kielcach.To naprawdę bardzo mądry
              człowiek,warty poparcia.Zamiast narzekać na rzeczywiście
              nieciekawych kandydatów na liście PO z pierwszych miejsc zwolennicy
              Platformy weżcie sprawy w swoje ręce i zagłosujcie na tych naprawdę
              dobrych. Dla jasności- ja akurat nie jestem zwolenniczką Platformy
              ale cenię i szanuję ludzi dobrych i mądrych z innych ugrupowań.Życzę
              popierającym Platformę mądrych wyborów.
    • Gość: reds Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:51
      ... a ja spokojnie będę głosował na UPR lista nr pozycja nr 2 (Czesław Dudek) i
      nie obchodzą mnie ataki, że z Giertychem itp. Każda z partii ba więcej na
      sumieniu niż UPR
      • Gość: reds Lista nr 3 pozycja nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:18
        dopisuje nr listy. Oczywiscie nr 3
      • Gość: 123 Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:08
        ja rowniez bede glosowal na pana Czeslawa Dudka dla uzupelnienia nr
        30 na liscie jest rowniez czlowiek UPRu Anzelm Wilk
    • Gość: beata Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 217.97.156.* 03.10.07, 10:13
      Panie profesorze, wysuwa pan błędne wnioski, bardzo uproszczone. Czy
      naprawdę tak pan myśli?. Otóż osoby bardzo dobrze wykształcone i
      młode, mające dobrą pozycję zawodową chcą głosować na PiS, bo chcą
      żyć w normalnym kraju. W kaju, w którym przestrzega sie zasad
      ąoralnych i prawa. Polska wreszcie teraz zaczyna być dostrzegana na
      arenie międzynarodowej i jest traktowana jak równoprawny partner w
      rozmowach na szczeblu erupojskim. Czy pan tego nie widzi? Pana
      formacja miała i ma za nic uczciwośc i zykłego czlowieka. Dość już
      robienia ludziom wody z mózgu. Myślicie, że takim gadaniem,że
      elektorat PiS-u to ciemniaki i moherowe berety wywrzecie presję na
      wyborców? Na pewno, na słabych i podatnych na wpływy, tak. I na to
      liczycie. Ale nie wszyscy wam ulegną. To tyle.
      • Gość: Komunista PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:52
        zwykłych ludzie "hołotą" z drugiej strony wykorzystał to że istnieją takie
        podziały w społeczeństwie i próbuje fałszywie przedstawić się jako partia będąca
        za "zwykłymi ludźmi".
        Wszelkie działania tej formacji na przestrzeni dwóch lat jednak pokazują że PiS
        idzie w kierunku neoliberalizmu a nierówności ekonomiczne są coraz większe.
        PiS jest dzieckiem III Rp,, wyrasta z jej korzeni i tak naprawdę nic do
        zaproponowania ludziom biednym niema.
        Warto zauważyć że w rządzie PiS-owskim znajdują się tacy liberałowie jak Zyta
        Gilowska czy Z. Religa.
        • Gość: bziQ Re: PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:15
          Dla mnie Religa i Gilowska to ludzie, którzy zgodnie z prawem mimikry zmieniają
          barwy partyjne, bo pragną tylko jednego: władzy. I nie jest ważne, kim są, jakie
          poglądy głoszą, kogo wspierają itd. Ważne, że mają złudne poczucie władzy i
          "liżydupstwo" panujące wokół zapewnia im dobre samopoczucie...
          Współczesna retoryka polityczna jest powtórką retoryki z lat 50., Gomułka zyskał
          skutecznego następcę. Problem tkwi w tym, że Polacy nie chcą się uczyć historii.
          I nie chcą uwierzyć, że historia może się powtarzać.
          • Gość: Patri Re: PiS który nazywa IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 11:36
            Polacy nie chcą rozbojów,kradzieży samochodów, gwałtów,pornografii i
            seksu w reklamach w TV i na ulicach,przemocy w szkole i w
            rodzinie,bogacących się biznesmenów -krwiopijców,pracodawców
            stosujących mobbing, uczciwego i szybkiego wymiaru
            sprawiedliwości,sprawiedliwego podziału dóbr, państwa szanowanego w
            świecie...
            • Gość: gość Re: PiS który nazywa IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.07, 11:45
              Oczywiste, że nie chcą, tylko co ma w zamian PiS? hasła, deklaracje
              i nic więcej. Komuniści też szermowali hasłami. "Człowiek to brzmi
              dumnie" włada ludu itp. i co z tego wyszło? demagogia jest dobra dla
              chcących wierzyć, że będzie lepiej. Dla mnie liczą sie konkrety, a
              nie kacze kwakanie i występy Ziobry.
            • Gość: Komunista Sprawiedliwy podział dóbr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 12:46
              gdzie Ty widzisz sprawiedliwy podział dóbr?
              Wyzysk ze strony pracodawców jak istniał tak nadal istnieje czego przykładem
              jest choćby Indesit w Łodzi, Impel we Wrocławiu czy Prema w Kielcach.
              Czy PiS mówi o tym że to rzeczywistość kapitalistyczna zniszczyła zakłady pracy.
              Nie.
              Oni powołują się na mityczny układ.
              Media jak są nafaszerowane bzdurnymi programami w których się promuje elita typu
              "Taniec z gwiazdami" nadal są.
              Co taki święty jest Józefowicz ze swoją Nataszą na propisowskim TVP?
              PiS to władza która wyrosła na bzdurnej rzeczywistości jaką była III RP. PiS
              jednak niczego nowego nie tworzy a utrwala.
              W debacie z pseudolewicowcem Kwaśniewskim, JarKaczy jasno powiedział że PiS jest
              prowolnorynkowy, prokapitalistyczny a chodzi tylko o nadanie temu kapitalizmowi
              "uczciwości"
              Wszakże "uczciwość" PiS-u polega na tym że w Mielcach huty Stali zostały już do
              końca sprywatyzowane a chodzą też głosy iż zostanie sprywatyzowana kolebka
              Solidarności czyli "Stocznia Gdańska" kiedyś zatrudniająca 20 tysięcy ludzi.
              Polecam książkę Davida Osta pt. "Klęska Solidarności".
            • Gość: bziQ Re: PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 12:55
              Jak mówi Twój idol: "to oczywista oczywistość":). Problem polega na tym, że PiS
              przejął metody po państwie komunistycznym. Wiem, że niektórym łatwiej jest żyć,
              jeśli inni za niego myślą, ale np. ja chcę żyć w nowoczesnym kraju. I te Twoje
              hasła są dla mnie z pochodzenia komunistyczne. Może byś się wreszcie
              zorientował? Prawolewicy jeszcze nie ma, chociaż w Polsce wszystko jest możliwe.
              Co widać.
              • Gość: Komunista Re: PiS który nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 13:36
                PiS posługuje się ale retoryką "socjalną" a nie językiem "komunistycznym"...
                PiS ideologii komunistycznej tak samo nienawidzi jak PO czy nawet już LiD...
                Zgadzam się że JarKaczy przypomina Gomułkę lecz pomimo to tzw. "mała
                stabilizacja" której Gomułka jest symbolem zapewniała w tamtym okresie Polakom
                większy awans cywilizacyjny niż nieudolne rządy braci K. Czy teraz tak jak w
                1966 roku wybudowano 1000 szkół na tysiąclecie?
                Gomułka natomiast popełnił koszmarny błąd w Gdańsku w 1970 roku i to pomimo że
                przed wojną sam był działaczem związkowym.
                Kaczyńscy to produkt uboczny transformacji ustrojowej.
                Minie zachłyśnięcie się rządami Kaczyńskich gdy powstanie rzeczywiście społeczna
                alternatywa.
            • e-4l Re: PiS który nazywa 03.10.07, 14:03
              To proponuję Patri zapisać sie do jakiejś partii komunistycznej. Polecam PiS.
              • Gość: Patri Re: PiS który nazywa IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 15:14
                Mogę być orędownikiem jakiejś idei,ale żeby się od razu wiązać?:-))
                Do tego potrzebny jest hart ducha albo..ukryty motyw .
    • Gość: kielczanin Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: 212.160.196.* 03.10.07, 11:07
      każdy uczciwy Polak i katolik zagłosuje na PiS ,inne wyznania na
      PO ,karierowicze którzy się dorobili nieuczciwie w ostatnich ladach
      na LiD a chołota na samoobronę
      • Gość: bziQ Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:19
        Z takimi tekstami startuj do moherów. Może uwierzą, jeśli nie kojarzą faktów.
      • Gość: Patri Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 11:38
        HEHE nie jestem katolikiem i też zagłosuję na PIS. Nie ma
        alternatywy dla POLSKI i POLAKów.
    • Gość: Albi Autor tekstu miał do szkoły pod górkę IP: 91.197.155.* 04.10.07, 08:20
      Autor tekstu miał do szkoły pod górkę, szczególnie jeżeli chodzi o matematykę...

[...]na zwolenników PiS-u. Jest ich u nas 62,8 proc.
      [...]zwolennicy idei liberalnych reprezentowanych przez PO. I tutaj Kielce są na pierwszym miejscu w kraju z wynikiem 30,8 proc.
      [...]Na wielu wyborców nie może liczyć natomiast w Kielcach LiD, odwołujący się do poglądów otwartych egalitarnych. Kielce są w tym zestawieniu na ostatnim miejscu w kraju z wynikiem 16 proc.

W tak przedstawionych danych (w tekscie jest przełożenie poglądów na partie) mamy ponad 119 proc. badanych, czyli suma wynosi powyżej 100 proc. :)
      Panie Ziemowit Nowak...
      Dla mnie mało wiarygodny artykuł.
    • Gość: KIELCZANIN Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 11:36
      Doszła do mnie informacja że cichutko siedzący aktualnie na d....
      wielki dyplomata kielecki M. PERZ już niedługo nas zaskoczy. A
      kiedy ? Po wyborach jeśli zwycięży PiS. Jego plany to osadzenie
      własnej d... na stołku Wojewody Kieleckiego. Czy chcecie takiego
      kmiota za swojego Wojewodę? Nie pozwólmy by zwycięzyli !!!
      • Gość: fatalna Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.chello.pl 05.10.07, 21:17
        ..każdy ma swoje racje....ja na PiS nie zagłosuje, bo sznuje swój
        Naród i Kraj i nie dołoże starań żeby rządzili ludzie, którzy
        beczelnie kłąmią,przypisują sobie cudze zasługi, używają symboli
        wiary do swoich rozgrywek..tak nie postępują ludzie honoru a tym
        barzediej prawi i sprawiedliwi...
    • ikser Kielczaniie są bezmyślni!!! 05.10.07, 21:23
      Do nie dawna byliśmy ostoją komuny! Teraz wolta i preferujemy pseudoprawicowy
      PiS{taka sama komuna). Staram się być dumnym z Mojego Miasta, ale jest to coraz
      trudniejsze.(:
      • Gość: ajwaj Re: Kielczaniie są bezmyślni!!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.10.07, 21:28
        Jak flacha była na szczycie, a ja widziałem jak się nagina
        paragrafy ,zeby wyprowadzić co miesiąc bezpodstawnie na spacerek do
        swojego banku kupę hasy -to chciałem się nawet utopić w zalewie,ale
        akurat nie było wody..(;
        • ikser Re: Kielczaniie są bezmyślni!!! 05.10.07, 21:33
          Przybliż temat bo na tym etapie bredzisz. !
          • Gość: ajwa Re: Kielczaniie chyba już nie są bezmyślni ?!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.10.07, 21:59
            Nie prowadzę zajęć wyrównawczych ,sorry.
            • Gość: turek Re: Kielczaniie chyba już nie są bezmyślni ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:50
              I dobrze, bo jesteś jednostronnie skrzywiony.
    • Gość: wyborca Re: Kielczanie zwolennikami PiS-u, potem PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 22:11
      Kielczanie popierają SLD.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka