Dodaj do ulubionych

Dzieki Heńkowi!

IP: *.kielce.msk.pl 27.07.03, 11:39
Idelaow nie ma - czy to lewica, czy prawica, czy środek. Swoj za swoim
zawsze bedzie (oczywiscie bez przesady). Ale pamietajcie, ze to glownie
dzieki Heńkowi (i Mariuszowi O.), dzieki jego, czesto niepohamowanej
pyskowce, nerwowości zawdzieczamy to, ze zyjemy w miescie wojewodzkim. Gdyby
wchlonely nas krakusy - byloby gorzej niz jest teraz!!! Dzieki heńkowi
Wojciech L. moze "mieć wizje" miasta wojewodzkiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: just Re: Dzieki Heńkowi! IP: 212.244.153.* 28.07.03, 14:42
      watek up ;-)
      • r_z Re: Dzieki Heńkowi! 28.07.03, 15:18
        Doskonale teraz widać po co mu to województwo było potrzebne :-/
        Dokładnie w tym samym celu, co byłym posłom Bartoszowi i spółce było
        niepotrzebne tzn, żeby to właśnie "moi koledzy byli włascicielami regionu"
        • r_z Heńkowi juz dziękujemy 28.07.03, 15:19
    • Gość: SLD-UPek Gościu gorzej być nie może. IP: 195.205.230.* 28.07.03, 16:43
    • Gość: ROZCZAROWANA Re: Dzieki Heńkowi! IP: 80.48.119.* 28.07.03, 17:05
      Gość portalu: gosc napisał(a):

> Idelaow nie ma - czy to lewica, czy prawica, czy środek. Swoj za swoim
      > zawsze bedzie (oczywiscie bez przesady). Ale pamietajcie, ze to glownie
      > dzieki Heńkowi (i Mariuszowi O.), dzieki jego, czesto niepohamowanej
      > pyskowce, nerwowości zawdzieczamy to, ze zyjemy w miescie wojewodzkim. Gdyby
      > wchlonely nas krakusy - byloby gorzej niz jest teraz!!! Dzieki heńkowi
      > Wojciech L. moze "mieć wizje" miasta wojewodzkiego.
      nO TO CZEMU KTOŚ CHCEGO WROBIĆ???
      • Gość: gosc Re: Dzieki Heńkowi! IP: *.kielce.msk.pl 28.07.03, 19:34
        Prawica sie rozsypala, lewica sypie, tworza nowe ugrupowania, jedene zanikaja,
        bo LUDZIE sa popie***i. A nawet ci co o Heńku źle mówią w aspekcie sprawy sami
        placza sie w zeznaniach.

Gość portalu: ROZCZAROWANA napisał(a):

> Gość portalu: gosc napisał(a):
        >
        > > Idelaow nie ma - czy to lewica, czy prawica, czy środek. Swoj za swoim
        > > zawsze bedzie (oczywiscie bez przesady). Ale pamietajcie, ze to glownie
        > > dzieki Heńkowi (i Mariuszowi O.), dzieki jego, czesto niepohamowanej
        > > pyskowce, nerwowości zawdzieczamy to, ze zyjemy w miescie wojewodzkim. Gdy
        > by
        > > wchlonely nas krakusy - byloby gorzej niz jest teraz!!! Dzieki heńkowi
        > > Wojciech L. moze "mieć wizje" miasta wojewodzkiego.
        > nO TO CZEMU KTOŚ CHCEGO WROBIĆ???
      • Gość: gosc Re: Dzieki Heńkowi! IP: *.kielce.msk.pl 28.07.03, 19:34
        Prawica sie rozsypala, lewica sypie, tworza nowe ugrupowania, jedene zanikaja,
        bo LUDZIE sa pop*****i. A nawet ci co o Heńku źle mówią w aspekcie sprawy sami
        placza sie w zeznaniach.

Gość portalu: ROZCZAROWANA napisał(a):

> Gość portalu: gosc napisał(a):
        >
        > > Idelaow nie ma - czy to lewica, czy prawica, czy środek. Swoj za swoim
        > > zawsze bedzie (oczywiscie bez przesady). Ale pamietajcie, ze to glownie
        > > dzieki Heńkowi (i Mariuszowi O.), dzieki jego, czesto niepohamowanej
        > > pyskowce, nerwowości zawdzieczamy to, ze zyjemy w miescie wojewodzkim. Gdy
        > by
        > > wchlonely nas krakusy - byloby gorzej niz jest teraz!!! Dzieki heńkowi
        > > Wojciech L. moze "mieć wizje" miasta wojewodzkiego.
        > nO TO CZEMU KTOŚ CHCEGO WROBIĆ???
    • Gość: Kiepski Ani mnie pali ani ziębi szkieletczyzna IP: *.dedicate.pl / 192.168.2.* 04.08.03, 19:59
      Mam wrażenie, że od Krakusów możnaby sie czegoś nauczyć a tak konserwujemy zdechłe układy i z czego sie tu cieszyć? Może lepiej rozwiązac województwo, przecież nikt tu nie pozwoli Krakusom niszczyć a wiele rzeczy może zbudowałoby sie lepiej?
      Kielce powiatem małopolskim!
    • Gość: Jakub Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagandy IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 21:43
      Reformę administracyjną przygotowały i wprowadziły siły polityczne, u których
      ten cały Heniek nie był nawet wpuszczany za próg sieni. Heniek mógł se najwyżej
      pogadać ze świniopasem w swojej rodzinnej wsi podkieleckiej. Do ówczesnych
      polityków - decydentów reformy administracyjnej nie był nawet wpuszczany, nie
      mówiąc o jakimś "załatwianiu województwa". Z tym prymitywem nikt przecież nawet
      nie chciał rozmawiać, nie miał nawet takiej możliwości. W tamtym czasie Heniek
      mógł se ustalać to i owo ze swoimi kumplami na prostackiej popijawie z sld-
      ówkami, jako dodatek do wódki, i może mu się wydało w pijanym widzie, że to on
      powołał województwo świętokrzyskie.
      Skończcie, komuniści, z tą prymitywną komunistyczną propagandą.
      • marcin_76 Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan 05.08.03, 23:13
        oj Jakub Jakub...możesz pisać takie brednie bo prawda Cię w oczy kole, że to
        głównie dzięki LEWICY (fakt prostackiej) mamy województwo!!!
        • Gość: Jakub Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 23:38
          A co ta lewica zrobiła w sprawie województwa - konkretnie! Wasi komuniści
          zmusili Buzka, Krzaklewskiego i resztę? Puknij się w czoło. Wy, komuniści,
          umiecie tylko kraść, mordować i kłamać.
          • marcin_76 Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan 05.08.03, 23:42
            sam się puknij!!!poza tym nie jestem komuchem!!!
            • Gość: Jakub Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 21:15
              To może synem komucha? Albo chociaż wnuczkiem?
          • Gość: Kielczanin Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 03:17
            Jakub dziwię Ci się, że używasz tyle wulgaryzmów.Nerwowy jakiś jesteś
            ktoś ci każe być nadgorliwym.Mówisz Buzek i reszta poprzedniej ekipy
            by nie pozwolili HD. Buzek i cała jego reszta była zajęta "rąbaniem"
            kopalń i górników.Lubię Cię człowieku czytać ale gdy piszesz mądrze
            po co ta cała propaganda.Życie nie jest czarno-białe a kolorowe.
            Mówisz, że ci kradną i ci więc idź do prokuratury w Sandomierzu i złóż
            doniesienie o przestępstwie.Ale nie ty wolisz być jak mentor i dowalić
            wulgaryzmami.Co lepiej Ci było pod zaborem Tarnobrzeskim.Walisz że Jaskiernia
            taki owaki a to on zabrał połowę kasy przeznaczoną ne rewaloryzację całego
            województwa i przekazał do Sandomierza.I to nie raz.Byłem ostatnio w twoim
            grodzie jest piękny a był ruiną.Jakub nie bądź sędzią, prokuratorem i katem
            w jednej osobie.Czepiasz się Nowaka przecież to poseł RP i należy mu się
            szcunek.Ja też go nie wybierałem a sznować muszę bo taka jest wola narodu.
            Ja za Kaczyńskimi nie przepadam ale muszę ich szanować póki są posłami.
            No chyba, że jesteś inspirator kulturalnie rzecz ujmując.
            Pozdrawiam
            • Gość: BBB Pozostać zimnym? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 08:13
              Kielczaninie!
              Ja natomiast nie dziwię się, że ktoś używa wulgaryzmów. Mnie także chce się
              kląć.
              Czy Jakub ma dziękować „śniętemu karpiowi” i chwalić go?
              Czy jeżeli ktoś wskoczy na stanowisko to należy bić mu pokłony?
              Czy mamy szanować np. Henryka D., że o innych nie wspomnę?
              Wola narodu?
              Hitlera też powinniśmy szanować?
              Jaki poziom prezentują osoby publiczne w tym politycy i posłowie każdy widzi.
              Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.
              Pisz Kielczaninie. Czytam twoje posty. Są jak mi się wydaje rozsądne. Ale nie
              odbieraj nikomu prawa do emocji i oceny. Ja np. modlę się o to, żeby nie
              zostać zimnym i rozsądnym sk…synem.
              Pozdrawiam
              • Gość: Kielczanin Re: Pozostać zimnym? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 17:27
                Nie, nie broń cię Panie Boże.
                Nie oto mi chodziło, ale przez paru szubrawców nie możemy niszczyć
                autorytetów.Poprostu jeśli "Jakub" uważa że ten czy inny jest przestępcą
                to są na to sądy powszechne.Ja wiem że pozostawiają wiele do życzenia.
                Wracając do sprawy to każdy człowiek ma w swoim życiu wzloty i upadki.
                Należy o tym pamiętać.Na dzień dzisiejszy nie mamy żadnych autorytetów,
                dlaczego bo wszyscy się "opluwamy".
                Powiem tak, liczę że po 01.05.2004 wiele się zmieni przede wszystkim w
                polityce.Liczę na to.
                • Gość: Jakub Re: Pozostać zimnym? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 19:31
                  Kup sobie kalkulator, będziesz bieglej liczył na socjalistów! :)

Ja nie liczę, że piszesz to z naiwności. Liczę, że piszesz to z wyrachowania,
                  dlatego przyjąłem taki ton. Chyba nie na poważnie odsyłasz mnie do prokuratora
                  na skargę i do sądu? Chyba nie urodziłeś się wczoraj?
            • Gość: Jakub Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 10:46
              Muszę zacytować siebie (robię to z upodobaniem, bo lubię cytować tego klasyka):

"A co ta lewica zrobiła w sprawie województwa - konkretnie! Wasi komuniści
              zmusili Buzka, Krzaklewskiego i resztę? Puknij się w czoło. Wy, komuniści,
              umiecie tylko kraść, mordować i kłamać."

Czy tu są gdzieś wulgaryzmy? Nie, nie na tym forum i nie w kontekście
              komunistów z SLD, formacji zbrodniczej. Natomiast jest tu najprawdziwsza
              prawda, rzecz to obiektywna. Chyba, że chodzi Ci o jakieś inne posty, to wtedy
              musiałbyś podać odpowiedni cytat, żebym się mógł ustosunkować. Ale zapewniam
              Cię, że komuniści zawsze byli i są wszetecznym bydłem.

A co do reszty Twoich twierdzeń, to niestety nadają się one tylko do
              sprostowań, co pokrótce czynię:

1. Napisałeś, odwołując się do mojego obiektywnego politycznie przypomnienia, w
              którym stwierdziłem, że opozycyjny komunista Henryk Długosz nie mógł mieć
              żadnego wpływu na decyzje rządu Buzka przekładające się w tamtym czasie i w
              tamtej sprawie na większość sejmową, iż (cytuję) "Mówisz Buzek i reszta
              poprzedniej ekipy by nie pozwolili HD. Buzek i cała jego reszta była
              zajęta "rąbaniem" kopalń i górników.".
              Rząd Buzka pracował w tamtym czasie nad wieloma różnymi sprawami, jak to
              rządzący rząd, ale nie może to być argumentem, tak jak Ty to chcesz, że ten
              antypolski oszust komunistyczny, czyli męt społeczny, Długosz z SLD, miał
              jakikolwiek wpływ na podjęcie decyzji o nowym podziale administracyjnym Polski.

2. Pozwalasz sobie na duże dowolności w przekręcaniu moich twierdzeń
              dotyczących komunistów z SLD, bo o nich zapewne Ci chodzi w tej skrywanej
              obronie zbrodni tej hołoty SLD-owskiej, co przejawia się w Twoim powiedzeniu -
              "Mówisz, że ci kradną i ci więc idź do prokuratury w Sandomierzu i złóż
              doniesienie o przestępstwie.Ale nie ty wolisz być jak mentor i dowalić
              wulgaryzmami."
              Masz przykład Długosza, jakie potężne politycznie środowiska muszą się
              zorganizować, by cokolwiek ruszyć w sprawie tej politycznej płotki. A co
              dopiero mówić o SLD-owskich osobnikach usytuowanych znacznie wyżej w
              strukturach władzy tej zbrodniczej, mafijnej i antypolskiej organizacji.
              Przecież wiesz, że wszyscy(!) funkcyjni prokuratorzy w obecnym państwie polskim
              są zależni od SLD. W jakim celu silisz się więc na takie socjotechniczne
              zarzuty?

3. "Co lepiej Ci było pod zaborem Tarnobrzeskim." [Zapewne ma to być pytanie.]
              Poprzedni podział administracyjny był dużo lepszy dla rozwoju Polski od
              obecnego, który odwołuje się w znacznej części do dzielących naród granic
              zaborczych i dyrektyw Unii Europejskiej. Tamten wynikał z naturalnych powiązań
              gospodarczych, kulturowych i terenowych, i wynikał, co ważne, z dziedzictwa
              polskiego, kontynuował ożywczy i naturalny proces podziałów administracyjnych i
              ustrojowych kraju, jaki możemy obserwować w historii Polski od wczesnego
              średniowiecza (pominąwszy, co już wyżej wyraźnie zaznaczyłem, podziały
              wynikające z działań zaborców). Rzeczą powodów politycznych było, że zależna od
              ZSRR i w dużej mierze od żydostwa władza komunistyczna, nie przywróciła w
              Polsce (w 1975 roku i później) wszystkich polskich centrów historycznych.
              Województwo tarnobrzeskie, obejmujące Sandomierskie, nawet z nowym centrum w
              Tarnobrzegu, dawało znacznie lepsze możliwości rozwoju i sprawności
              administrowania niż to ma miejsce w województwie o sztucznej i celowo
              zamazującej tradycję polską w nazewnictwie - w świętokrzyskim.

4. "Walisz że Jaskiernia taki owaki a to on zabrał połowę kasy przeznaczoną ne
              rewaloryzację całego województwa i przekazał do Sandomierza.I to nie raz.Byłem
              ostatnio w twoim grodzie jest piękny a był ruiną."
              Nie "wal" legend rodem z propagandy komunistycznej, jakże podobnych to tej
              powyższej legendy tytułowej, w której jakoby komunista z SLD, Długosz, ocalił
              województwo dla Kielc.
              Jaskiernia nie tylko nie dostarczył nic pożytecznego społeczności
              sandomierskiej, ale uczynił tu wielkie szkody. Zniszczenia substancji
              kulturowej Sandomierza są także jego udziałem. Niektóre z tych działań mają
              reperkusje ogólnopolskie i szkodzą całej Polsce.
              Dane o podziale środków finansowych "województwa" (zapewne wojewody i samorządu
              wojewódzkiego?) są ogólnodostępne, więc opowieści o Janosiku z SLD włóż między
              bajki (o Jaskierniku?). Napisałeś najwyraźniej (wytłumaczę Twoje słowa), że
              Sandomierz przed erą SLD i Jaskierni był ruiną, a dzięki nim jest piękny!
              Dzięki SLD Sandomierz stał się ruiną pozbawioną opieki państwowych służb
              konserwatorskich, zniszczono wiele zabytkowych obiektów, zmieniono nawet w
              kilku przypadkach układ przestrzenny średniowiecznego miasta, nie mówiąc już
              nawet o zniszczeniu jedynego w Polsce czytelnego w terenie układu
              przestrzennego wczesnośredniowiecznej aglomeracji typu "sedes regni
              principales", który był zachowany i widoczny(!) aż do naszych dni! To olbrzymie
              roboty ziemne w rejonie Starego Miasta, jakie prowadzili nie kto inny, ale
              komuniści z SLD za zgodą tych pseudo "służb ochrony zabytków" (czyli
              skończonych komunistycznych matołów) województwa świętokrzyskiego(!),
              doprowadziły do przekształcenia i zniszczenia tego unikatowego - jedynego -
              zabytku naszej przeszłości. Te matoły nawet nie wiedziały, co w Sandomierzu ma
              podlegać ochronie polskiego państwa i te matoły przygotowały taki wniosek o
              wpisanie Sandomierza na listę światowego dziedzictwa UNESCO, że opiniujący ten
              wniosek przedstawiciele rządu publicznie wyśmiali go.
              Przykro mi o tym pisać, ale mam świadomość, że Ty niewiele zrozumiesz z uwag,
              jakie zamieściłem w tym punkcie. Ty nawet nie odróżniasz grodu od miasta.

5. "Jakub nie bądź sędzią, prokuratorem i katem w jednej osobie."
              Wierzę, że będę też i katem.

6. "Czepiasz się Nowaka przecież to poseł RP i należy mu się szcunek.Ja też go
              nie wybierałem a sznować muszę bo taka jest wola narodu."

- A bo go tak jakoś, kurna, nie lubię - powiedział Pan Bóg.
              (Zdaje się, że niespecjalnie przeczytałeś moje posty kierowane do posła Nowaka).

7. "No chyba, że jesteś inspirator kulturalnie rzecz ujmując."
              :) To naprawdę jest uśmiech.
              To Twoje stwierdzenie jest dla mnie trochę nie odgadnione. Czy to jest
              sugestia, że atakuję tę jednoosobową siłę polityczną w postaci posła Nowaka,
              który przecież prowadzi prawną walkę z układami należącymi do SLD, czy też
              sugerujesz inspirowanie ataków na SLD, która przecież - jak zdajesz się mówić -
              na to sobie nie zasłużyła, czy też może jeszcze coś innego?
              • Gość: posel nowak Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 11:04
                Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Muszę zacytować siebie (robię to z upodobaniem, bo lubię cytować tego
                klasyka):
                >
                > "A co ta lewica zrobiła w sprawie województwa - konkretnie! Wasi komuniści
                > zmusili Buzka, Krzaklewskiego i resztę? Puknij się w czoło. Wy, komuniści,
                > umiecie tylko kraść, mordować i kłamać."
                >
                > Czy tu są gdzieś wulgaryzmy? Nie, nie na tym forum i nie w kontekście
                > komunistów z SLD, formacji zbrodniczej. Natomiast jest tu najprawdziwsza
                > prawda, rzecz to obiektywna. Chyba, że chodzi Ci o jakieś inne posty, to
                wtedy
                > musiałbyś podać odpowiedni cytat, żebym się mógł ustosunkować. Ale zapewniam
                > Cię, że komuniści zawsze byli i są wszetecznym bydłem.
                >
                > A co do reszty Twoich twierdzeń, to niestety nadają się one tylko do
                > sprostowań, co pokrótce czynię:
                >
                > 1. Napisałeś, odwołując się do mojego obiektywnego politycznie przypomnienia,
                w
                >
                > którym stwierdziłem, że opozycyjny komunista Henryk Długosz nie mógł mieć
                > żadnego wpływu na decyzje rządu Buzka przekładające się w tamtym czasie i w
                > tamtej sprawie na większość sejmową, iż (cytuję) "Mówisz Buzek i reszta
                > poprzedniej ekipy by nie pozwolili HD. Buzek i cała jego reszta była
                > zajęta "rąbaniem" kopalń i górników.".
                > Rząd Buzka pracował w tamtym czasie nad wieloma różnymi sprawami, jak to
                > rządzący rząd, ale nie może to być argumentem, tak jak Ty to chcesz, że ten
                > antypolski oszust komunistyczny, czyli męt społeczny, Długosz z SLD, miał
                > jakikolwiek wpływ na podjęcie decyzji o nowym podziale administracyjnym
                Polski.
                >
                > 2. Pozwalasz sobie na duże dowolności w przekręcaniu moich twierdzeń
                > dotyczących komunistów z SLD, bo o nich zapewne Ci chodzi w tej skrywanej
                > obronie zbrodni tej hołoty SLD-owskiej, co przejawia się w Twoim powiedzeniu -
                > "Mówisz, że ci kradną i ci więc idź do prokuratury w Sandomierzu i złóż
                > doniesienie o przestępstwie.Ale nie ty wolisz być jak mentor i dowalić
                > wulgaryzmami."
                > Masz przykład Długosza, jakie potężne politycznie środowiska muszą się
                > zorganizować, by cokolwiek ruszyć w sprawie tej politycznej płotki. A co
                > dopiero mówić o SLD-owskich osobnikach usytuowanych znacznie wyżej w
                > strukturach władzy tej zbrodniczej, mafijnej i antypolskiej organizacji.
                > Przecież wiesz, że wszyscy(!) funkcyjni prokuratorzy w obecnym państwie
                polskim
                >
                > są zależni od SLD. W jakim celu silisz się więc na takie socjotechniczne
                > zarzuty?
                >
                > 3. "Co lepiej Ci było pod zaborem Tarnobrzeskim." [Zapewne ma to być pytanie.]
                > Poprzedni podział administracyjny był dużo lepszy dla rozwoju Polski od
                > obecnego, który odwołuje się w znacznej części do dzielących naród granic
                > zaborczych i dyrektyw Unii Europejskiej. Tamten wynikał z naturalnych
                powiązań
                > gospodarczych, kulturowych i terenowych, i wynikał, co ważne, z dziedzictwa
                > polskiego, kontynuował ożywczy i naturalny proces podziałów administracyjnych
                i
                >
                > ustrojowych kraju, jaki możemy obserwować w historii Polski od wczesnego
                > średniowiecza (pominąwszy, co już wyżej wyraźnie zaznaczyłem, podziały
                > wynikające z działań zaborców). Rzeczą powodów politycznych było, że zależna
                od
                >
                > ZSRR i w dużej mierze od żydostwa władza komunistyczna, nie przywróciła w
                > Polsce (w 1975 roku i później) wszystkich polskich centrów historycznych.
                > Województwo tarnobrzeskie, obejmujące Sandomierskie, nawet z nowym centrum w
                > Tarnobrzegu, dawało znacznie lepsze możliwości rozwoju i sprawności
                > administrowania niż to ma miejsce w województwie o sztucznej i celowo
                > zamazującej tradycję polską w nazewnictwie - w świętokrzyskim.
                >
                > 4. "Walisz że Jaskiernia taki owaki a to on zabrał połowę kasy przeznaczoną
                ne
                > rewaloryzację całego województwa i przekazał do Sandomierza.I to nie
                raz.Byłem
                > ostatnio w twoim grodzie jest piękny a był ruiną."
                > Nie "wal" legend rodem z propagandy komunistycznej, jakże podobnych to tej
                > powyższej legendy tytułowej, w której jakoby komunista z SLD, Długosz, ocalił
                > województwo dla Kielc.
                > Jaskiernia nie tylko nie dostarczył nic pożytecznego społeczności
                > sandomierskiej, ale uczynił tu wielkie szkody. Zniszczenia substancji
                > kulturowej Sandomierza są także jego udziałem. Niektóre z tych działań mają
                > reperkusje ogólnopolskie i szkodzą całej Polsce.
                > Dane o podziale środków finansowych "województwa" (zapewne wojewody i
                samorządu
                >
                > wojewódzkiego?) są ogólnodostępne, więc opowieści o Janosiku z SLD włóż
                między
                > bajki (o Jaskierniku?). Napisałeś najwyraźniej (wytłumaczę Twoje słowa), że
                > Sandomierz przed erą SLD i Jaskierni był ruiną, a dzięki nim jest piękny!
                > Dzięki SLD Sandomierz stał się ruiną pozbawioną opieki państwowych służb
                > konserwatorskich, zniszczono wiele zabytkowych obiektów, zmieniono nawet w
                > kilku przypadkach układ przestrzenny średniowiecznego miasta, nie mówiąc już
                > nawet o zniszczeniu jedynego w Polsce czytelnego w terenie układu
                > przestrzennego wczesnośredniowiecznej aglomeracji typu "sedes regni
                > principales", który był zachowany i widoczny(!) aż do naszych dni! To
                olbrzymie
                >
                > roboty ziemne w rejonie Starego Miasta, jakie prowadzili nie kto inny, ale
                > komuniści z SLD za zgodą tych pseudo "służb ochrony zabytków" (czyli
                > skończonych komunistycznych matołów) województwa świętokrzyskiego(!),
                > doprowadziły do przekształcenia i zniszczenia tego unikatowego - jedynego -
                > zabytku naszej przeszłości. Te matoły nawet nie wiedziały, co w Sandomierzu
                ma
                > podlegać ochronie polskiego państwa i te matoły przygotowały taki wniosek o
                > wpisanie Sandomierza na listę światowego dziedzictwa UNESCO, że opiniujący
                ten
                > wniosek przedstawiciele rządu publicznie wyśmiali go.
                > Przykro mi o tym pisać, ale mam świadomość, że Ty niewiele zrozumiesz z uwag,
                > jakie zamieściłem w tym punkcie. Ty nawet nie odróżniasz grodu od miasta.
                >
                > 5. "Jakub nie bądź sędzią, prokuratorem i katem w jednej osobie."
                > Wierzę, że będę też i katem.
                >
                > 6. "Czepiasz się Nowaka przecież to poseł RP i należy mu się szcunek.Ja też
                go
                > nie wybierałem a sznować muszę bo taka jest wola narodu."
                >
                > - A bo go tak jakoś, kurna, nie lubię - powiedział Pan Bóg.
                > (Zdaje się, że niespecjalnie przeczytałeś moje posty kierowane do posła
                Nowaka)
                > .
                >
                > 7. "No chyba, że jesteś inspirator kulturalnie rzecz ujmując."
                > :) To naprawdę jest uśmiech.
                > To Twoje stwierdzenie jest dla mnie trochę nie odgadnione. Czy to jest
                > sugestia, że atakuję tę jednoosobową siłę polityczną w postaci posła Nowaka,
                > który przecież prowadzi prawną walkę z układami należącymi do SLD, czy też
                > sugerujesz inspirowanie ataków na SLD, która przecież - jak zdajesz się
                mówić -
                >
                > na to sobie nie zasłużyła, czy też może jeszcze coś innego?

Ja osobiście nia zauwazyłem, zeby Jakub czepiał się mojej osoby. Przyznam,
                ze mi daleko nie niego, ale wydaje sie mi, ze - tak przynajmniej ja uważam -
                pracujemy na tej samej czestotliwosci.

To samo moge powiedzić o kilku innych osobach, choć uważaja, ze ktoś mnie
                nakręca.

Za glosowanie za Millerem, pomimo, ze komuch nie przepraszam. To był zdrowy
                rozsądek, i głosowanie w przecwiny sposob, nic by nie zmieniło.
                Czasami też trzeba się ubabrać w głownie, zeby sobie z tym głownem poradzić.
                A moze ktoś zna inny sposob? Chetnie posłucham!

• Gość: Jakub Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 19:24
                  Ja także nie zauważyłem, żebym posła Nowaka jakoś źle traktował, dlatego
                  pozwoliłem sobie na żart w poprzednim poście. Przypominam sobie, że kiedyś
                  pisałem nawet, ze jest jedynym posłem z tego województwa pracującym z sensem i
                  pożytkiem społecznym. Nie miejsce tu na kadzenie, bo to nie Kadzielnia :) ale
                  nie sposób nie zauważyć, że poseł Nowak wybrał, jak mi się wydaje, optymalny
                  sposób działania jednoosobowej siły politycznej. Działa w tej materii, gdzie
                  może przynieść jakieś korzyści. Choćby tylko ujawnił jedną jedyną sprawę
                  przekrętów SLD-owskich, a przecież zrobił to (np. pani Ola, jak ją nazywa, czy
                  Henryk Długosz), to już było warto. Udowodnił zwyrodnienie systemów ustrojowych
                  państwa (prokuratura, sądownictwo) i wskazał na środowiska polityczne winne
                  temu.

Jasne, że po głosowaniu za Millerem załamywałem ręce i lamentowałem. Mam prawo
                  zachowywać się boleściwie :) ale przecież jestem świadomy różnych ograniczeń i
                  uwarunkowań w działalności politycznej.

Dla mnie pisarstwo Kielczanina zawiera czytelne przesłanki obronne SLD. Nie
                  znam motywów, być może to tylko podświadoma reakcja Kielczanina - litość nad
                  upadającym mocarzem. W kolejnych jego wypowiedziach zauważam te same wątki i
                  troskę o SLD. Nawet to, że on szyfruje lub tylko stosuje skrót "HD", ja
                  odbieram, że on robi tak, żeby nie wymieniać w niekorzystnym świetle nazwiska
                  komunistycznego posła z SLD, Henryka Długosza, bo elektorat...

Jak jest w rzeczywistości z motywacją Kielczanina?
              • Gość: Kielczanin Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 18:05
                Szanowny Panie ja już teraz wiem kto kryje się pod nikiem "Jakub".
                Parę razy spotkaliśmy się w Sandomierzu.To Pan jest ten najmąndrzejszy,
                najpiękniejszy itd - pępek świata. Tylko ani lewica ani prawica a nawet
                centrum nic z Panem nie chcą mieć do czynienia.Żyjesz sobie facet w
                najpiękniejszym i najbogatszym zakątku ziemii kieleckiej.
                Piszesz o renowacji Sandomierza bzdury.No chyba że naukowcy z Krakowa wg
                Ciebie to też debile.Tylko widzisz mój maleńki oni mają wiedzę, publikują
                na całym świecie a nie jak ty na forum GW-Kielce.
                Mój list do Ciebie był wyciągnięciem ręki, próbą dojścia do zgody.
                Obrażasz wszystkich, którzy mają inne zdanie niż Ty.A to już choroba.
                Ubliżasz pracownikom WKZ w Kielcach, a czy wiesz że pracują tam ludzie z dwoma
                specjalnościami.Oni przynajmniej ukończyli Architekturę i Historię Sztuki.
                Inspiracja i ty namądrzejszy "człowieku świata" nie wiesz co to znaczy.
                Do szkoły drogi bracie a nie po kątach słuchać "Radia Maryja".
                Przepraszam, ale zdenerwował mnie twój list i tylko wychowanie powstrzymuje
                mnie od zastosowania obrony koniecznej.Dziwię Ci się "Jakub" tyle w Tobie
                jadu, nienawiści szmal przewrócił Ci w głowie. Tu w kielcach jest 40%
                bezrobocia, średnia płaca 720 zł netto.Dzieci chodzą do szkoły głodne.
                Czy wy bogacze z Sandomierza przywieźliście choć kilogram jabłek dla
                jakiegokolwiek Domu Dziecka w Kielcach. Was jest stać na to aby samemu
                odbudować Sandomierz.Zal mi tego Skopenki, nie powinien oddawać życia
                za Twoje miasto.Ale dzięki bogu nie tylko Ty tam mieszkasz.
                Na koniec powiem tylko tyle cytując " ... kto jest bez grzechu nie pierwszy
                żuci kamieniem".Za pokój twej duszy gotowy jestem dać na mszę.
                • Gość: Jakub Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 20:30
                  Piękne słowa!

No, ale mimo tych pięknych słów, chętnie dowiedziałbym się, w którym to miejscu
                  pisałem "o renowacji Sandomierza bzdury", bo ani o żadnej "renowacji
                  Sandomierza" nie pisałem, ani nawet żadnej "renowacji Sandomierza" nie było(!),
                  a nadto, dlaczego to, co pisałem, to były bzdury?
                  I cóż to za tajemniczy naukowcy z Krakowa ze swoją wiedzą (z jakiej dziedziny
                  nauki?), skąd i z jakiego powodu tu o nich piszesz na forum?

Napisałeś: "Mój list do Ciebie był wyciągnięciem ręki, próbą dojścia do zgody."
                  Nie przypominam sobie, żebyśmy kiedykolwiek się pokłócili, zdaje się, że
                  wymieniamy poglądy, czy w ogóle rozmawiamy, po raz pierwszy w życiu dopiero tu,
                  na forum. Niby dlaczego "wyciągasz do mnie rękę"? Czyżbyś rzeczywiście był
                  delegatem SLD na tym forum, jak zaledwie przed paroma godzinami przypuszczałem?

Bardzo mnie zaciekawiło takie zdanie z twojego listu:

"Inspiracja i ty namądrzejszy "człowieku świata" nie wiesz co to znaczy."

Zdanie to jest bez związku przyczynowego ze zdaniem poprzednim i także z
                  następnym, a więc jest samoistne. Ale co ono znaczy i do czego się odnosi? :)

"Zal mi tego Skopenki, nie powinien oddawać życia za Twoje miasto."
                  No cóż Człowieku Radziecki - "eto sowieckij cziełowiek" - prawda zawsze
                  wychodzi na wierzch, jak w Rosji Sowieckiej oliwa na wodzie do picia. Jesteś
                  człowiekiem tej antypolskiej opcji, jak to już sugerowałem, i dlatego nie
                  widzisz zbrodni i zła, które sieją twoi współtowarzysze. Z tym Skopenko to
                  kłamstwo i tylko komuniści w to jeszcze wierzą, jak i w tzw. pomniki
                  wdzięczności.
                  Pocieszę cię, nie martw się tak bardzo, bo Skopenko wcale nie oddał życia
                  za "moje" miasto czyli za Sandomierz. Przeżył. Widzisz, jak bardzo wasi
                  nauczyciele komunizmu was oszukiwali!

"Za pokój twej duszy gotowy jestem dać na mszę."
                  Bardzo się wzruszyłem. Ale na razie nigdzie się nie wybieram i póki co dusza
                  jest mi potrzebna do wciąż mojego ciała, bo razem stanowią całość mojego
                  jestestwa. Nie jestem też pewien, czy jakikolwiek ksiądz katolicki (poza
                  antypolskimi jezuitami i biskupem Żydzińskim z Lublina) przyjmuje rozliczenia
                  wieczyste w rublach transferowych.
                  • Gość: Kielczanin Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 22:22
                    Drogi "Jakubie"
                    Nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę należał do SLD.Powiem tak, bliżej
                    mi do "czerwonego Piłsudskiego (chodzi mi o PPS)" ale tak jak i on wolałem
                    "wysiąść na tym samym przystanku". Po drugie moje zainteresowania to historia
                    Polski lata 1918-2000.W wielu kwestiach poddajesz ocenie zdarzenia na
                    podstawie tylko jednego źródła.Tym źródłem jest twoja osoba.
                    Dziwi mnie, że wyjołeś z kontekstu zdanie o duszy a nie ustosunkowałeś się
                    do "kamieni"
                    Na podstawie tego co piszesz bardzo łatwo jest odgadnąć twój portret
                    psychologiczny.Ale to twoja sprawa.
                    Natomiast z całą mocą protestuję gdy próbóje się mnie porównać do komunisty,
                    jestem "Jakubie" Polakiem i wypraszam sobie takie wycieczki pod moim adresem.
                    Jak każda rodzina tak i moja doznała wiele złego.
                    Pamiętaj nie wszyscy są oprawcami.
                    Twoje wystąpienia na forum nie są wymianą poglądów, są prowokowaniem innych
                    forumowiczów.
                    Przykład pięknie sprowokowałeś Posła Nowaka ubliżając mu a on w soim liście
                    mówi że masz rację i on się z tobą zgadza.
                    Bo ty "Jakubie" używasz metody zastraszania, kto się ze mną nie zgadza jest
                    "czerwonym zdrajcą", "komunistycznym oprawcą" itd.No po takich strzałach
                    nikt Ci sie nie próbóje sprzeciwić.
                    Więc ja Ci się sprzeciwiam Polak, Kielczanin, tak nie można.
                    Na koniec nie polemizowałem dotąd na forum z Tobą bo nie miało to sensu, ale
                    czytam wszystkie Twoje wystąpienia.Według Ciebie to wszyscy są agentami,
                    zbrodniarzami i komuchami.
                    Samo sprzeciwienie się Tobie jest zbrodnią.
                    Ach szkoda słów "nie chce mi się z Tobą gadać"
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Jakub Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 23:18
                      Zdaje się, że tu mamy jakiś przypadek klinicznego przypadku. :)

Najlepiej, gdy przemawia się konkretnie. Piszesz: "W wielu kwestiach poddajesz
                      ocenie zdarzenia na podstawie tylko jednego źródła.Tym źródłem jest twoja
                      osoba."
                      Poproszę o przykłady takich ocen, wtedy będę się mógł ustosunkować.

Piszesz: "Dziwi mnie, że wyjołeś z kontekstu zdanie o duszy a nie
                      ustosunkowałeś się do "kamieni"."
                      Na Boga! Z jakiego kontekstu wyjąłem zdanie o duszy? To tam był jakiś kontekst?
                      Chyba niewidoczny, napisany atramentem sympatycznym. To zdanie jest bez
                      kontekstu, pojedyńcze, z odrębnym wątkiem.
                      O kamieniach mógłbym coś napisać, gdybym wiedział, o co ci chodzi; to jest bez
                      ładu i składu.

Piszesz: "Przykład pięknie sprowokowałeś Posła Nowaka ubliżając mu a on w soim
                      liście mówi że masz rację i on się z tobą zgadza. Bo ty "Jakubie" używasz
                      metody zastraszania, kto się ze mną nie zgadza jest "czerwonym
                      zdrajcą", "komunistycznym oprawcą" itd.No po takich strzałach nikt Ci sie nie
                      próbóje sprzeciwić."
                      Cieszę się, że udało mi się kompletnie zastraszyć posła Nowaka. Teraz musi się
                      mnie słuchać. Następnie wezmę się za komunistów z SLD, oni bardzo są
                      zastraszeni, gdy ktoś woła za nimi: komuniści! Bardzo się tym przejmują.
                      • Gość: posel nowak Nikt mnie niczym nie zastraszył i nie zastraszy! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 00:10
                        ...a już napewno nikt na tym forum.

Panie Kielczanin! Mam do Pan prosbe - zanim pan zacznie dalej "filozofowac"
                        proszę mi odpowiedzieć na jedno pytanie!

Dlaczego jako osoba super zorientowana w "kieleckim świecie" a nawet mający
                        przecieki z "ABWEHRY" siedzi Pan nić nie robi?

• Gość: Kielczanin Re: Nikt mnie niczym nie zastraszył i nie zastras IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 11:09
                          Szanowny Panie Pośle

Ja nigdy nie powiedziałem, że mam przecieki z "ABWERY" a tym bardziej nie
                          istniejącej od przeszł 60 lat niemieckiej ABWEHRY.
                          Nazwa "A B W E R A" to mój taki żartobliwy przytyk dot. cichociemnych.
                          Panie Pośle nie trzeba filozofować aby dojść do prawdy.Wystarczy komputer,
                          internet i analiza.
                          Panie Pośle gdy ja rozpoczynałem walkę z tym układem i jego poprzednikami
                          Pan nie miał zielonego pojęcia o tym co się dzieje.
                          Powiem tak całe bagno kieleckie ma swój początek w latach 1975-76, jest to
                          zarazem początek karier obecnych "bonzów".
                          Czy zastanawiał się Pan nad tym, że każdy dokument można "sfabrykować"
                          to akta tesz.Polskie organa ścigania to jest państwo w państwie.
                          Jeszcze nikomu spoza tego układu nie pozwolono na zapoznanie się z całością
                          materiału.Czy Pan myśli, że POKraków, POTarnów czy POKielce dopuszczą Pana
                          do całości nigdy.Zawsze znajdą jakąś wymówkę aby coś utajnić.
                          I tu muszę przyznać rację "Jakubowi" takie działania prowadzą zorganizowane
                          grupy które posiadają krótką nazwę.Ale są to grupy prawicowe, lewicowe itd.
                          Nie miałem zamiaru Pana obrażać ani pouczać czy sprowadzić na "ślepy tor",
                          pragnąłem Pana tylko przestrzec by nie ufał Pan nikomu.Tam gdzie w grę wchodzą
                          pieniądze poszkodowanym jest zawsze człowiek.Moja "działalność" na tej niwie
                          kosztowała mnie bardzo dużo przedewszystkim utratę zdrowia.
                          Nie chcę opisywać nic dokładniej aby nie być "namierzonym" bo Ci ludzie mogą
                          bardzo wiele.Sam Pan doskonale wie.Obiecuję Panu Panie Pośle, że przyjdzie
                          czas gdy pozna mnie Pan osobiście i wtedy zrozumie.
                          Na koniec powiem tak, że Kielcami i województwem od 1971 r, władają te same
                          grupy tylko, że dziś rządzą ich dzieci.

"Panie Kielczanin! Mam do Pan prosbe - zanim pan zacznie dalej "filozofowac"
                          proszę mi odpowiedzieć na jedno pytanie!

Dlaczego jako osoba super zorientowana w "kieleckim świecie" a nawet mający
                          przecieki z "ABWEHRY" siedzi Pan nić nie robi? "

• Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie niczym nie zastraszył i nie zastras IP: *.sejm.gov.pl / 10.20.2.* 11.08.03, 12:10
                            Przyna Pan, że jest Pan dobrze poinformowany- to miałem na mysli

Też mam zyczenie pana poznać i porozmawiać. Dobra rada zawsze się przyda.

Nie chciałem Pana urażic, ale trochę mnie "drazni", że są ludzie tacy jak Pan
                            i nie chcą się przyłaczyć. Moze się to kiedyś zmieni? Z tego co Pan napisał,
                            wynika, że Pan też przynajmniej coś próbował.

Zapewniam Pana, ze w moim działaniu nie ufam do konca nikomu i nie dam się
                            nikomu "podprowadzić", a już napewno nie Przybylskiemu, z którym zapewniam Pana
                            nie mam kontaktu

Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> Szanowny Panie Pośle
                            >
                            > Ja nigdy nie powiedziałem, że mam przecieki z "ABWERY" a tym bardziej nie
                            > istniejącej od przeszł 60 lat niemieckiej ABWEHRY.
                            > Nazwa "A B W E R A" to mój taki żartobliwy przytyk dot. cichociemnych.
                            > Panie Pośle nie trzeba filozofować aby dojść do prawdy.Wystarczy komputer,
                            > internet i analiza.
                            > Panie Pośle gdy ja rozpoczynałem walkę z tym układem i jego poprzednikami
                            > Pan nie miał zielonego pojęcia o tym co się dzieje.
                            > Powiem tak całe bagno kieleckie ma swój początek w latach 1975-76, jest to
                            > zarazem początek karier obecnych "bonzów".
                            > Czy zastanawiał się Pan nad tym, że każdy dokument można "sfabrykować"
                            > to akta tesz.Polskie organa ścigania to jest państwo w państwie.
                            > Jeszcze nikomu spoza tego układu nie pozwolono na zapoznanie się z całością
                            > materiału.Czy Pan myśli, że POKraków, POTarnów czy POKielce dopuszczą Pana
                            > do całości nigdy.Zawsze znajdą jakąś wymówkę aby coś utajnić.
                            > I tu muszę przyznać rację "Jakubowi" takie działania prowadzą zorganizowane
                            > grupy które posiadają krótką nazwę.Ale są to grupy prawicowe, lewicowe itd.
                            > Nie miałem zamiaru Pana obrażać ani pouczać czy sprowadzić na "ślepy tor",
                            > pragnąłem Pana tylko przestrzec by nie ufał Pan nikomu.Tam gdzie w grę wchodzą
                            > pieniądze poszkodowanym jest zawsze człowiek.Moja "działalność" na tej niwie
                            > kosztowała mnie bardzo dużo przedewszystkim utratę zdrowia.
                            > Nie chcę opisywać nic dokładniej aby nie być "namierzonym" bo Ci ludzie mogą
                            > bardzo wiele.Sam Pan doskonale wie.Obiecuję Panu Panie Pośle, że przyjdzie
                            > czas gdy pozna mnie Pan osobiście i wtedy zrozumie.
                            > Na koniec powiem tak, że Kielcami i województwem od 1971 r, władają te same
                            > grupy tylko, że dziś rządzą ich dzieci.
                            >
                            >
                            >
                            >
                            > "Panie Kielczanin! Mam do Pan prosbe - zanim pan zacznie dalej "filozofowac"
                            > proszę mi odpowiedzieć na jedno pytanie!
                            >
                            > Dlaczego jako osoba super zorientowana w "kieleckim świecie" a nawet mający
                            > przecieki z "ABWEHRY" siedzi Pan nić nie robi? "
                            >
                            >
                            • Gość: Kielczanin Re: Nikt mnie niczym nie zastraszył i nie zastras IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 13:09
                              Szanowny Panie Pośle.
                              Przybylski to płotka, niech się martwi Lubawski i Chojnowski.
                              Jak Pan wie on ma wyrok skazujący i jako urzędnik nie może pracować
                              więc jest doradcą za co odpowiadają w/w Panowie.
                              Dziwię się im, że korzystają z jego usług.Wniosek jest jeden musi być duży
                              nacisk w środowiskach prawicy na pokazanie, że całe SLD-Kielce to oszuści.
                              Zastosowano chyba metodę "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem".
                              "Jakub" zarzuca mi, że używam inicjałów do opisywania tej "bandy" a nie
                              całych nazwisk.Przecież i tak wiadomo kto to jest HD czy WW. Ja się ich
                              nie boję ale nie chce mi się pisać ich nazwisk, wolę by robił to prokurator.
                              Do lewicy świętokrzyskiej mam ogromny żal, że rekomendowała na stanowisko
                              największego "palanta" a nawet powiem dosadniej alkoholika.
                              Swego czasu podjąłem na forum próbę odwołania tego cymbała i co wyśmiano mnie.
                              A wystarczy duży "huk" wokół niego i jego poczynań a nawet Janik mu nie
                              pomoże. Problem jest tylko w tym że ta ofiara losu potrzafi przekupić rozdając
                              stanowiska mu podległe.Dziś za nim gotowych jest stanąć około 150 wysokich
                              urzędników i dyrektorów bo on ich mianował.Po drugie jest bardzo mściwy.
                              Pamięta Pan Dyrektora Kozę.On wywalił go z UW jako jedynego nie z przyczyn
                              politycznych a merytorycznych, HD zrobił go wówczas wicemarszałkiem.
                      • Gość: Kielczanin Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 11:39
                        Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Zdaje się, że tu mamy jakiś przypadek klinicznego przypadku. :)
                        >
                        > Najlepiej, gdy przemawia się konkretnie. Piszesz: "W wielu kwestiach
                        poddajesz
                        > ocenie zdarzenia na podstawie tylko jednego źródła.Tym źródłem jest twoja
                        > osoba."
                        > Poproszę o przykłady takich ocen, wtedy będę się mógł ustosunkować.
                        >
                        > Piszesz: "Dziwi mnie, że wyjołeś z kontekstu zdanie o duszy a nie
                        > ustosunkowałeś się do "kamieni"."
                        > Na Boga! Z jakiego kontekstu wyjąłem zdanie o duszy? To tam był jakiś
                        kontekst?
                        >
                        > Chyba niewidoczny, napisany atramentem sympatycznym. To zdanie jest bez
                        > kontekstu, pojedyńcze, z odrębnym wątkiem.
                        > O kamieniach mógłbym coś napisać, gdybym wiedział, o co ci chodzi; to jest
                        bez
                        > ładu i składu.
                        >
                        > Piszesz: "Przykład pięknie sprowokowałeś Posła Nowaka ubliżając mu a on w
                        soim
                        > liście mówi że masz rację i on się z tobą zgadza. Bo ty "Jakubie" używasz
                        > metody zastraszania, kto się ze mną nie zgadza jest "czerwonym
                        > zdrajcą", "komunistycznym oprawcą" itd.No po takich strzałach nikt Ci sie
                        nie
                        > próbóje sprzeciwić."
                        > Cieszę się, że udało mi się kompletnie zastraszyć posła Nowaka. Teraz musi
                        się mnie słuchać.
                        No nie całkiem to miałem na myśli.Chodziło mi raczej o szacunek.
                        Ja też nie lubię wielu, ale każdemu człowiekowi należy się szacunek.
                        Wystarczy już tego błota.Jak przylać to konkretnie za jego czyny a nie rodziny.
                        Czy myślisz "Jakubie", że np Kostek M. gdy jego tatuś był członkiem BPPZPR
                        to podczas obiatków niedzielnych rozmawiali o "dupie marynie".
                        Korzenie wielu dziś "sprawiedliwych" wywodzą się z komuny i to nie tej różowej
                        ale tej przesiąkniętą krwią.Sprawa Biskupa Kieleckiego i Pana Mazowieckiego,
                        dalej "Bierut z dzieckiem na ręku podczas pochodu 1 Maja" wie Pan jak nazywa
                        się dziś ten człowiek.A Michnik i Kuroń i ich czerwone harcerstwo.

> Następnie wezmę się za komunistów z SLD, oni bardzo są
                        > zastraszeni, gdy ktoś woła za nimi: komuniści! Bardzo się tym przejmują.
                        Ci Pana komuniści w 1990r popiersia Lenina zastąpili krucyfiksami.
                        Czy według Ciebie to nie są czerwoni.Trzydzieści lat w PZPR i co duch święty
                        go nawiedził i oświecił w jedną noc.
                        Dlaczego do dziś w Polsce nie przeprowadzono dekomunizacji jak w niemczech
                        po wojnie dezanyfikacji.
                        Jedynym sposobem był powrót z emigracji Polaków którzy wyemigrowali z Polski
                        przed komuną w latach 1945/1948.
                        Powiem szczerze liczyłem na powrót tych ludzi i ich dzieci, bo tylko oni
                        nie byli skażeni tym ustrojem tak jak my wszyscy.
                        Jestem historykiem a nie oszołomem i dla mnie liczą się tylko fakty.
                        Jeśli czym kolwiek Cię obraziłem lub uraziłem to barzdo mi przykro i
                        przepraszam za to.
                        Cenię sobie twoje wywody ale po co tak ostro, do prawdy można dojść też
                        szanując się na wzajem.Znam ludzi z PO, PIS, PSL, Samoobrony, SLD czy wszyscy
                        są łajdakami. Ja też mógł bym się dołączyć swego czasu do ataku na młodzika
                        Łęckiego z PO.Wszyscy pisali o nim, że latał z "pałą" po Kielcach i wszystkich
                        lał ale nikt nie napomknął iż jego tatuś kończył Akademię Sztabu Generalnego
                        w Moskwie.Młody Łęcki od swoich narodzin w 1976 roku jest pilnowany przez
                        mamusię, on miał więcej grzeszków na sumieniu i to zagrożonych karą pozbawienia
                        wolności.
                        Pozdrawiam
      • Gość: muzyk Re: Koniec tej fałszywej, komunistycznej propagan IP: *.eu.org / 192.168.0.* 07.08.03, 00:37
        precz Z Heniem i innymi komuchami chcę mieszkać w normalnym mieście bez
        czerwonych i układów............ chyba wyjade na ...Alaske
        PS Gowno zrobił aby ocalić województwo Jakub masz racje!
    • bartoo Re: Dzieki Heńkowi! 08.08.03, 22:53
      Walczył o swoje, nie o Wasze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka