Gość: dobiczek kup pan cegle kup pan lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 14:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być twój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 15:30 Kielczanie musicie kupić te akcje,bo pan prezydent jest najmądrzejszy a jak nie kupicie to zrobi z wami to samo co z załogą MPK naśle za pośrednictwem swoich goryli czyli Przybylskiego i Kozy ochronę ze śląską i zrobią z wami pożądek Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być twój 16.11.07, 15:32 najpierw w i z j a rozwoju gospodarczego miasta i regionu, a następnie s t r a t e g i a realizacji planów. nowoczesna infrastruktura jest podstawą sprawnego funcjonowania ekonomii. lotnisko jest potrzebne, lecz kiedy, to zależy od strategii. pan lubawski ma przed sobą wielkie dzieło. pomysł zaangażowania społeczności regionu w budowę lotniska jest bardzo dobry. poszedłbym dalej i postawił na udział nas wszystkich w budowę wspólnego jutra naszego regionu, bo jak już się przekonalśmy nie raz, na mannę z nieba nie ma co liczyć. pieniądze podążają za siłą i determinacją. tych nam nie może więc zabraknąć. w przeszłości nie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koali Re: Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 15:40 Płaćcie i placzcie!!pan W.L. był już prezesem i Chemadinu i Lotniska Masłów....a tu będzie prezesem a jego kolesie kim??A za dwa lata zniknie On jak i cegły na budowe!! Odpowiedz Link Zgłoś
oczy.cziorne Re: Pomysł prezydenta.Tradycyjnie do d.... 16.11.07, 15:51 Sprawa pierwsza.Czemu większość wpisujących się na forum gorących zwolenników portu lotniczego robi kardynalne byki? Lotnisko nie douczy was ortografii. Sprawa druga.Przytkało mnie kiedy usłyszałam te brednie o akcjach,spółkach i inne rojenia Lubawskiego.Nie myślałam że prezydent tak bardzo oderwał się od rzeczywistości.Jak ktoś tak słabo orientujący się w realiach ma skutecznie zarządzać miastem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 15:54 Pieniądze nie podążają za siłą i determinacją. Pieniądze podążają tam, gdzie można zarobić. Podążanie za siłą i determinacją, co prezentuje Lubawski i posłowie świętokrzyscy na Sejm i inni zaczadzeni, prowadzi do upadku. Bo pieniądze, które nie zarabiają i są wydawane bezmyślnie przynoszą szkodę przyszłym pokoleniom. Tak, jak to jest z długami Gierka, które jeszcze długo będą nam ciążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Nie masz racji 16.11.07, 21:52 panie elek, otóz przykład chin potwierdza moją tezę. powiem więcej: gdyby oni tak myśleli jak większość tu obecnych to nadal byliby , gdzie my dziś drepczemy. chińczycy nie czekali aż ktoś przyjedzie i im da, nie szukali też powodów dlaczego im się ma nie udać. szukali rozwiązań w ramach własnych ograniczeń i silnych stron. oni mają wizję i strategię na skalę kosmiczną. panie elku, trochę wiary i odwagi, bo w głowie wszystko ma początek. gdyby swoje zdolności wykorzystał pan do rozwiązywania problemów, zamiast uzasadniania, że się nie uda, to kto wie? entuzjazm jest zarażliwy. przecież już dawno nasz rodak napisał: 'mierz siły na zamiary, nie zamiar podług sił..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Game over IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:38 WELuś zobaczył ten piękny napis - i co z tego ? Ano nic - do końca kadencji będzie bujał w obłokach... Zastał Kielce malowane, zostawił zakorkowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Re: Nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:52 Panie Cebaryka marzenia i fantazje są dobre przy pisaniu bajek i w łóżku. Ja dam się przekonać jeżeli uznam, że ta tajna ekspertyza jest rozsądna. Przede wszystkim jeżeli uznam, że liczba pasażerów jest oszacowana realnie. Nie robią natomiast na mnie wrażenia zapewnienia laików, że coś tam jest kosmicznie korzystne, bo ktoś sobie tak marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebaryka Re: Nie masz racji IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 17.11.07, 00:11 pan jesteś jedną z takich fantazji- poczętych w łóżku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pucybut amator Lubawski kup lotnisko !Wyczyszcze buty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 15:41 Jesli to taki dobry interes, to dlaczego Lubawskie sam go nie kupi ? No może z pomoca światłych biznesmenow, którzy ponoć deklaruja wspólfinansowanie. Podajcie no więc nazwiska tych biznesmenow, sam uklęknę przed każdym i wyczyszczę im buty i pomasuję stopy za taką dobroc dla miasta i regionu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajkopisarz Re: Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:12 Bujdy na resorach. Ludzie są mądrzejsi niż myśli WL. Hasełka, bajki, wizje za darmo, apłacimy my za te banialuki,. Zero kompetencji, zero rozeznania. Szukanie winnych w UE, bo urzędnicy z Kielc sa nieomylni. Czy zainwestowałbyś forsę na bajkę bez projektu technicznego w grajdół zacofany gospodarczo ( ściana wschodnia) bez perspektyw rozwoju. Wizja Wl to lotniseczko wśród łąk z krowami przy bramkach odpraw celnych, a dalej wiochaaaaaaa. Bo na otoczenie nie będzie kasy. Za dwa lata nikt nie wspomni o oszołomach. Lepiej pożytecznie wydać forsę na rozwój miasta i regionu. Lotnisko jest w 20000 kolejności an potzrebne. To tak jakby biednemu żebrakowi wygadywać o futrze na zimę i wybierać mu ostatnie uciułane pieniążki. W UE chyba nie są pomyleni i nie kierują się politycznymi spekulacjami. Tam patrzą na wzystko zimno i logicznie. a my wygladamy jak w skansenie XIX w. który che mieć lotnisko na klepisku bele be beło. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: bajkopisarz 16.11.07, 22:21 panie bajkopisarz, w każdej bajce jest odrbina prawdy. ma pan rację wylewając swoje żale, ale proszę zauważyć gdzie nas takie biadolenie zaprowadziło. nam potrzebni są ludzie z głowami w obłokach, bajkopisarze, marzyciele i też tacy, którzy potrafią te "banialuki" wprowadzić w życie. do tego potrzebna jest rewolucja w mysleniu. jeśli chcemy zmiany, to zacznijmy od siebie, przecież logiki nam nie brakuje. nam jest potrzebna wiara we własne możliwości i agresywny optymizm. proszę spojrzeć w historię: znajdzie tam pan dzielnych synów naszej ziemi, którzy wbrew "oczywistynm" faktom stawiali czoła przeciwnościom i zwyciężali. szukajmy pozytywnych stron naszej obecnej sytuacji, z negatywnym sobie radżmy. powiedzmy sobie tak: dziś wkraczamy do europy, jutro do azji, a potem zobaczymy. lotnisko jest przedsięwzięciem ważnym, tak jak inne formy transportu. w przeciwieństwie do chińczyków działamy w ramach naszego miasta i regionuu i musimy uwzględnić (narazie) narzucone warunki( w europie transport lotniczy jest podstawą szybkiej komunikacji). bez dojazdu nie ma rozwoju. kiedy i jak to lotnisko, to musi wynikać z naszej strategii dochodzenia do wizji. głowa do góry. człowiek jest i diabłem i aniołem. do dzieła tworzenia szukajmy anioła, a czarta zostwmy, gdy przydzie coś zburzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizior Re: bajkopisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:45 Cebaryka - spieprzaj z forum z takimi idiotycznymi wywodami, urzedniku magistracki, o zasranych poglądach na nieomylność twego szefa.Piweprzysz jak potłuczony jasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebaryka Re: bajkopisarz kizior IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 17.11.07, 00:08 dlaczego puściły ci nerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USAUSA Jedna mila autostrady to okolo 1 milion dolcow IP: 138.49.32.* 16.11.07, 17:37 Gdyby sie tak wszyscy ludzie skrzykneli i zamiast wtopic pieniadze w Obice i lotnisko, wybudowali sobie platna autostrade laczaca Kielce z Krakowem i Warszawa, gdzie przejazd trwalby okolo 1 godziny do Krakowa i 1.30 minut do Warszawy, to Kielce nie tylko przesalyby byc zasciankiem ale kazdego dnia by zarabialy na prywatnej autostradzie. Macie wspanialy stadion, macie dobre polozenie miedzy Warszawa a Poludniem Polski...to sa wasze atuty...zbudujcie porzadna droge, platna autostrade. Zaimponujcie Europie madroscia a nie idealami rodzem z La Manchy. Ludzie te Obicie jak ktos dobrze pwoiedzial...wydoja z was reszte tego czego nie macie - forse! Pozniej zamkniecie...a bidni ludzie rozbiora nieuzywany pas startowy jak mur berlinski...ale nie na pamiatke ale jak zysk ze swojego wkladu w pozbawiony sensu pomysl. Na prywatna autostrade dam pieniadze - 12 tys dolarow. Na Obice nie dam nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być twój IP: 81.219.210.* 16.11.07, 19:14 A kto pamięta zbiórkę pieniędzy na tramawaje w Kielcach i gdzie te pieniądze się podziały ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:00 Proponuję, żeby na stronie internetowej Kielc uruchomić zbiórkę - 10 groszy za kliknięcie. Na tej stonie licznik odwiedzin i automatyczne przeliczanie kapitału na długość pasa startowego albo na hektary, wywrotki betonu, albo na coś innego równie pomysłowego. A w prawym górnym rogu strony zeskanowany przelew Prezydenta na rzecz lotniska. A w lewym górnym rogu raport ile dotychczas zebrano i z nazwiska wymienieni najbardziej hojni sponsorzy i najwięksi akcjonariusze. I koniecznie informacja o tym ile zebrali kieleccy dziennikarze. Nic tak nie mobilizuje jak dobry przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:09 Lubawski wszystkich wydoi i nie bedzie ani kasy ani lotniska, ludzie- zapaleńcy kupią może 1000 lub 2000 szt. po 10 lub 100zł aby powiesic w ramce na scianie i sprawa sie skończy, bo kasy bedzie za mało bo kto mądry kupi powazne pakiety akcji nie rokujących dywidendy... Ciekawe co lubawski jescze wymysli aby obronic swój chory pomysł którego tak chorobliwie sie trzyma, gdy sprzeda zbyt malo akcji, a powazny inwestor sie nie znajdzie? chyba bedzie nusiał postawić na masłów gdzie za realne pieniadze można przystosowac je dla małych samolotów i poprzeć budowe trasy S7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:56 Na tej samej stronie jest licznik, gdzie przynajmniej 66% ludzi popiera to lotnisko, Na forum natomiast praktycznie nie ma głosów poparcia dla Lubawskiego. Albo jedna osoba nabija licznik poparcia albo jeden człowiek z Krakowa a drugi z Radomia a trzeci, który jest miłośnikiem Masłowa zmieniają nicki i robią wrażenie zbiorowej niechęci. Jakby nie było dyskusja tutaj jest manipulowana. Radzę wszystkim rozsądnym, niezależnie od poglądów porzucić to forum i poszukać czegoś bardziej obiektywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek To jest bardzo proste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 21:23 To jest socjotechnika. Zadajesz np. pytanie - czy chcesz mieć w Kielcach aquapark? I 90% odpowiada, że tak. Zresztą już kiedyś Gazeta zadała takie pytanie i aquapark zwyciężył. Podobnie z lotniskiem. Ja sam odpowiedziałbym, że chcę, ale mam bardzo poważne wątpliwości bo myślę i chcę żeby w Polsce było dobrze. Być może to lotnisko jest nawet niezłym interesem. Ale mam wątpliwości. Mam wątpliwości dlatego, że znam pewne zasady które kierują rozwojem. I nie jest tak, że lotnisko bywa motorem rozwoju, jak się nam wmawia. Nie znamy ekspertyzy, bo nie wiedzieć czemu jest tajna. Znamy oszacowaną w niej liczbę pasażerów 2-5 milionów rocznie. Tymczasem wg szacunków ULC w 2025 roku będzie to 199 tysięcy. I to jest także ekspertyza wykonana na zamówienie Lubawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Pomysł prezydenta. Kawałek lotniska może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:48 Zibi - kolejne wcielenia magistrackiego urzędnika, dyzurujacego na formum z rozkazu guru.Broncie go, razem popłyniecie z urzędu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Danuta Hübner, Dariusz Rosati, Marek Borowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 21:09 To osoby winne, że Lubawski nie dostał pieniędzy na lotnisko. Tak Lubawski stwierdził w radiu Fama. Te osoby nie lubią Gosiewskiego i nie chcą żeby Obice były konkurencją dla Krakowa, Katowic itp. Był także fragment zastanawiający, pełen tajemniczości. Chodzi o to, że Lubawski stwierdził, że ktoś jeszcze nas nie lubi, ale nie chciał powiedzieć kto. Potakiwał temu Jagielski. Czyżby Lubawski i Jagielski mieli na myśli, że nie lubią nas Żydzi? Stawiam zakład, że to mieli na myśli. Tym niemniej Lubawski stwierdził, że zrobi tak, że wszyscy nas będą lubili. Pewnie stąd te pomniki. Nie wiem, jak tam jest z Danką, ale Darek i Marek na pewno się korzeni żydowskich nie wyprą. I niech mi ktoś powie, że to nie spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
cebaryka Re: Danuta Hübner, Dariusz Rosati, Marek Borowski 16.11.07, 22:32 psy szczekają, karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Re: Danuta Hübner, Dariusz Rosati, Marek Borowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:54 cebaryka napisał: > psy szczekają, karawana idzie dalej... Czy masz na myśli Danusię, Darka, Marka i Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebaryka Re: Danuta Hübner, Dariusz Rosati, Marek Borowski IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 17.11.07, 00:01 psy szczekają, a karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Pytanie do znawców tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:36 Czy wiecie, które lotniska w Polsce są rentowne, jaki mają poziom zysków i jaką ilość pasażerów odprawiają? Słyszałem, że Kraków, Łódź, Poznań jadą na stratach. Myślę, że Okęcie jest zyskowne. Nie wiem, jak Wrocław. Czytam, że np. pod kreską jest lotnisko w Dortmundzie wybudowane za 200 mln, euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebaryka Re: Pytanie do znawców tematu IP: *.lns10.syd7.internode.on.net 17.11.07, 00:04 pasujesz do tego forum. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Kawałek lotniska może być nawet takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 09:15 www.kolej.one.pl/foto/41/1121642496.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edukator gratis Dla Lubaskiego i Jarubasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 16:13 Z Obicami to jest tak jak z drogą dwujezdniową do Wiącki :po co, jesli w ciagu tygodnia mało kto z niej skorzysta opróćz BWP czyli P.Adasia no i może Wojtusia, w ramah odwiedzin po udupieniu ich oprojektu z Obicdami ....Z Obic w ciagu dnia skorzysta ( zwiedzanie nieczynnego portu) kilku najbliższych gospodarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awała Re: Dla Lubaskiego i Jarubasa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:46 beeeeeeee napisał: "faktycznie trudno zgadnąć. Ale jeszcze insza rzecz. W tych Obicach ktoś ze wsi Kielce pokupował działki, które miały iść pod lotnisko. Teraz trzeba je opchnąć bo sie straci na tych działkach jak nie bedzie lotniska. Po to jest spółka, która ma rzekomo budować lotnisko. Jak sie ja założy, to głuptakom opchnie sie te działki bo będą myslały że zarobia na wywłaszczeniu, póxnbiej spólka padnie i po ..... herbacie. Podwójny zarobek" Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.kantyka Pomysł jest mój, nie prezydenta 18.11.07, 09:44 Chyba że pan prezydent udowodni, że był pierwszy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=71983149&a=71983149 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Pomysł jest mój, nie prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 09:54 pawel.kantyka napisał: > Chyba że pan prezydent udowodni, że był pierwszy. Czyli jesteś większym palantem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latacz Re: Pomysł jest mój, nie prezydenta IP: *.chello.pl 22.11.07, 20:03 Kupię kawałek lotniska z kawałkiem samolotu.Proponuję w pakiecie promocyjnym do cegiełki na lotnisko zrzutkę na prywatne linie lotnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielot Re: Pomysł jest mój, nie prezydenta IP: *.chello.pl 23.11.07, 21:00 Z pól Obickich można sprzedawać kamienie i to jest pewne. Odpowiedz Link Zgłoś