Dodaj do ulubionych

Rezydenci chcą podwyżek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:46
Dobre sobie mogą mieć dyżury ale nie mogą podjąć ważnych decyzji bez
konsultacji ze specjalistą. Zaraz pęknę ze śmiechu - bo tak naprawdę rezydent
robi wszystko to co etatowy lekarz, a dyrektor ma pracownika za darmo. Nic
dziwnego że w innych szpitalach w województwie (choćby Końskie) rezydenci
dostali ponad 50% podwyżki (dodatku do pensji), bo taki pracownik to skarb dla
dyrektora. I może sobie zmienić miejsce pracy z dnia na dzień.
Obserwuj wątek
    • Gość: no Rezydenci chcą podwyżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:05
      w praktyce wygląda tak ze wielokrotnie rezydent jest jedynym lekarzem na
      oddziale i często - wyłącznie sam - decyduje o przyjęciu lub nieprzyjęciu
      chorego do szpitala pomimo obowiązujących standardów akredytacyjnych szpitala -
      kolejny przykład obiektywizmu dyrekcji
      • Gość: / Re: Rezydenci chcą podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:59
        podwyżki płac nie tylko lekarzy przy braku wzrostu podazy na rynku co bedzie
        wynikiem braku wzrostu wydajnosci i nakładajace sie na to wszystko czynniki
        zewnetrzne m.in spadek wartości dolara, wzrost złotego spowoduja juz widoczny
        spadek podazy towarów /np juz na rynku brakuje np telewizorów/- to sie dołozy do
        innych czynników i rosnącej inflacji- pierwszym krokiem bedzie wzrost stóp
        procentowych i schłodzenie gosdpodarki - od przyszłego roku wzrosna ceny
        żywnosci i najbardziej podstawowych usług - a wzrost cen ropy juz widac na stacjach
        i w ten sposób te wszystkie otrzymane podwyzki m in za kilka miesięcy beda
        nieodczuwalne
        a ze przy okazji padnie kikadziesiąt szpitali = to małe piwo
        bo tak sie własnie dzieje jak zyczenia nie ida w parze ze zmianami systemowymi -
        uciszono towarzystwo ochłapami a zmian systemowych dalej nie ma - tyle razy juz
        to przerabioano
        ale zawsze okazuje sie ze interes polityczny jest wazniejszy od zdrowoego rozsadku
        no ale cóz przeciez wszyscy mają za mało pieniędzy - to było od zawsze i moga
        sie nie interesować takimi pierdołami - chocoaz po lekarzach nalezało by sie
        spodziewać
        / jak na dzisiaj to trzeba wiedzięc ze i tak nie ma pieniedzy na podwyżki/
        • Gość: abc Re: Rezydenci chcą podwyżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 19:02
          Jeszcze czego. Pałęta się taki po szpitalu i nic nie robi. Też chcę nic nie
          robić i mieć kasę.
          • Gość: gość portalu Re: Rezydenci chcą podwyżek IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.09.13, 19:44

to się ucz !
    • Gość: mały Rezydenci chcą podwyżek IP: 193.24.203.* 19.11.07, 20:33
      Miałem do czynienia z taką rezydentką, która żąda podwyżki. Wydawało
      mi sie, że był to car i Bóg w tę noc na Szpitalnym Oddziale
      Ratunkowym w Wojewódzkim Zespolonym Szpitalu w Kilecach na
      Czarnowie. Była godzina 22.50 w Izbie Przyjęć "przyjęła" mnie Pani
      rezydent jak się później dowiedziałem. Poinformowałem ją, że mam
      bóle w klatce piersiowej i obawiam się, czy nie jest to "zawał". Bez
      badania, bez wywiadu, padło stwierdzenie na terenie Kielc są 3 nocne
      przychodnie dyżurujące, proszę jechać tam i przywieźć skierowanie do
      szpitala. Nie pomogły żadne argumenty. Pani nie miała czasu. Bo była
      w tę noc kierownikiem zmiany. Pojechałem, za pół godziny do tej
      samej izby przywiozło mnie pogotowie "R". Za naqstępne pół godziny
      miałem przeprowadzona kporonografię.
      Jakie koszty poniósł szpital, bo Pani rezydent poczuła, że ma
      władzę. Panie chroń nas przed takimi rezydentami.
      Panie dyrektorze Gierada podwyżka to nie automat. Jeśli ma Pan
      przyznawać podwyżki to niech i ma Pan prawo do oceny i zwalniania
      rezydentów, skarbów obecnej medycyny.
      Ten skarb, który mnie przyjmowała - wyrzucał to niby lekarz pani GIL.
      • Gość: starszy rezydent Re: Rezydenci chcą podwyżek IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.13, 22:03
        Z tego co się orientuję, to pensję rezydentom płaci minister zdrowia a nie dyrektor szpitala czy kierownik (właściciel) przychodni. Pretensje należy wiec kierować do umiłowanego ministra zdrowia z rządu Słońca Peru, mistrza bajeru. Przecież większość "dochtorów", w tym m.in rezydenci to prawdziwi europejczycy, w większości wyborcy Slońca Peru. Powierzyliście rządy |Najjaśniejszą Rzeczpospolitą ludziom pokroju PP Tuska, Kopaczowej czy Arłukowicza, to macie to, czego chcieliście. Czy to Wam otworzy oczy i rozumy? Jak mnie pamięć nie zawodzi to w czasie 6 lat rządów tego Pana pracownicy państwowych placówek służby zdrowia nie otrzymali nawet grosza podwyżki. A w 2007 roku obecna marszałek sejmu RP obiecywała lekarzom pensje w wysokości 3- średnich krajowych za pracę na etacie już w 2010 roku. No i co? Kolejna oszustka? Przyznane w 2007 r. przez Kaczora podwyżki dla pracowników służby zdrowia już dawno zżarła inflacja i podwyższane co kilka miesięcy przez rząd Tuska podatki bezpośrednie i pośrednie. Gdzie te spełnione przez rząd P. Tuska obietnice odnośnie służby zdrowia? Polska jest zieloną wyspą, rozwija się wspaniale dzięki rządom Tuska i Pawlaka, nigdy w Polsce wg wypowiedzi Tuska w Krynicy prze kilkoma dniami nie było kryzysu gospodarczego, to dlaczego tak nas ten rząd codziennie okrada i okłamuje, dlaczego w służbie zdrowia jest taka nędza? Czy Polską nadal powinni rządzić oszuści? Czy nie ma w Polsce uczciwych ludzi, którym można powierzyć rządy? Czyje interesy reprezentuje rząd PP Tuska i Pawlaka (Piechocińskiego|)? Polaków czy wyłącznie swoich partyjnych kumpli?
        • Gość: starszy rezydent Re: Rezydenci chcą podwyżek IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.13, 21:58
          Dziwię się, że nie ma merytorycznej dyskusji nad moim wczorajszym wpisem? Czyżby był zbyt prawdziwy i pobudzający do samokrytyki?
          • Gość: starszy rezydent Re: Rezydenci chcą podwyżek IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.13, 21:46
            Gorąco popieram żądania rezydentów.
            • Gość: anulka Komunista Gierada dyrektorem szpitala IP: 213.77.117.* 14.09.13, 22:16
              Komunista z PZPR Milcarz dyrektorem Kieleckich Wodociągów
              A dla rezydentów powinni już szyć kamasze
              W przychodni specjalistycznej na Stoku , już nie ma możliwości skożystać z zabiegów refundowanych przez NFZ. Za gotówkę , przyjmą z pocałowaniem ręki.
              Skończył się w Polsce szacunek do człowieka lekarz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka