Gość: ala IP: *.klc.vectranet.pl 05.12.07, 23:36 To ile już forsy poszło w obickie piachy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kita Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 05.12.07, 23:56 Nie zawracaj sobie tym głowy. Ani to twoja forsa, ani twoich dzieci. Wiedz tylko, że do 7 pokolenia tyle nie zarobicie.... i dobrze. A lotnisko i tak będzie i powinieneś się cieszyć, może robote bagażowego złapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.rollfix.pl 06.12.07, 07:19 Pajac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 06.12.07, 08:52 Moja owszem - z haraczu jaki płacę od lat "solidarnemu, opiekuńczemu państwu", którego przedstawiciele najwidoczniej mają zwykłych obywateli i ich prawdziwe potrzeby w miejscu, gdzie słońce nie dociera. widzę, że jak się lata z wycieczką magisracką to nawet bagażowego przydzielają - kurczę, a ja całe życie latam za swoje i muszę sama wszystko nosić (jak normalny podróżny a nie urzędniczyna na wycieczce "poznawczej", "byznesowej" czy, jak to się tam u was zwie) żadna praca nie hańbi, lepiej być bagażowym niż przydup-asem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:29 a juz urzednikienm magistrackim - to graniczy z ...słów brak po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio To moje zmarnowane pieniądze są w Obicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 09:22 Każdy z nas płaci podatki, miejska kasa jest kasą wszystkich mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gert ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 09:26 Wojtuś traktuje nasze pieniądze miejskie jak swoje i wydaje jak swoje. Do tego typa nie dociera, że kasa miejska nie jest jego prywatna własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: 195.205.41.* 06.12.07, 12:17 To co ma robić według Ciebie? Rozdać biednym? Wydać na socjal? Nie jestem jego fanem ale cos próbuje w tym zapziałem mieście ruszyć. W raz z rozwojem Targów Kielce przydałoby sie lotnisko. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 15:12 a pewnie według ciebie najlepiej byłoby te nasze kielce zaorać?masz 5-7 lat i nic nie rozumiesz lub jestes po 80 i nic ci juz nie jest potrzebne.a moze nie jesteś kielczaninem.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher ile kosztowały wybryki lotniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 16:09 Ile kosztowały wybraki lotniskowe w Kielcach; - 1 , 3 mln zł brytyjczykom za opracowanie planów rozwoju transportu lotniczego w regionie, w kraju i w UE.Po tym opopracowaniu miała zawalić sie polityka transportowa UE, a tu zawaliły się Obice,, Ten papier bez akceptacji Urzędu Lotnictwa Cywilnego jest makulaturą za 1, 3 mln zł/ - 2 opracowania kolejarzy z Warszawy, którzy w przeciwnieństwie do brytyjczyków nie mogli znaleźć odpowiedniej liczby pasażerów, bowiem opierali się na kalkulacjach powstałych w Urzędzie Wojewódzkim i ULC.Każde z tycyh opracowań to prawdopodobnie po 500 tys. zł czyli milion. - 5 projektów firmy warszawskiej, która rysowała jak chciała lotniska w kieleckim, bo nikt nie był w stanie powiedzieć o jakie lotnisko chodzi i jaką kategorię.Wyrysowała 4 projekty dla Masłowa, w tym jeden jako ,,wariant 3 a " został zaakceptowany decyzja marszałka województwa do realizacji, ale Wojtuś osobiscie go zdyskwalifikował.Potem rysowali teren pod pod lotnisko w Piekoszowie i Obicach i każdy taki projekt to co najmniej 800 tys. czyli 4 mln. - teraz należy dodać koszty wyjazdów do Brukseli kilku delegacji, aby wykłócić się o Obice, a każdy taki wyjazd na głowę to 20 tys. - koszty szkolenia personelu magistrackiego na licznych konferencjach m.in w Warszawie w sprawie zadań portów lotniczych w związku z Euro 2012. - 3 mln zł uchwalone przez Sejm na rok 2006 na lotnisko w Kielcach, które przepadły, dlatego, że wojewoda nie wiedział, że lotnisko ma w Masłowie, przekazał kasę na Obice i jak sie dowiedział, że jest to inwestycja NIELEGALNA odebrał Wojtusiowi i zwrócił do Skarbu Państwa. - koszty histerycznej kampanii środków masowego przekazu i koszty wycieczkowego wyjazdu do Brukseli. A na sam pas startowy w Maslowie i jego wydłużenie do `1700 m potrzeba ok. 6 mln.Morał z tego taki, że od roku 2003, kiedy powstała Spółka Lotnisko Kielce odsunieto Wojtusia od wpływu na decyzje mielibyśmy europejski lokalny port lotniczy, z którego samoloty kategorii STOL/ najwiekszy BaE 146/ 300 dla 102 pasażerów/ już dawnoby latały. A tak nam Wojtus sprezentował na Mikołaja gó.. i to wszystkim mieszkańcom ambitnego regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: *.klc.vectranet.pl 06.12.07, 16:10 Mnie, jako dorosłej kielczance potrzeba: dobrych dróg i/lub sprawnej komunikacji miejskiej, żeby dojechać do pracy; obiektów sportowych ogólnodostępnych, żeby wypocząć aktywnie po pracy, z rodziną (stadion i hala tego nie oferują); wyraźnych działań skierowanych w stronę poważnych inwestorów, którzy będą chcieli to otworzyć swoje firmy i zatrudnić lokalnych pracowników; nie potrzeba mi rzeźb tworzonych przez "nadwornego" artystę magisrackiego, partactwa, wyprzedawania naszych wspólnych lokali bez przetargów, gruszek na wierzbie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubo Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: 193.59.76.* 06.12.07, 17:26 a ja myślę Alu, że brakuje Tobie myślenia ekonomicznego i przyszłosciowego. Z Twoich podatków można co jedynie zarówke w kiblu lotniska zakupić... wiec już nie rozdzielaj tak miejskich pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: *.klc.vectranet.pl 06.12.07, 21:16 A ja myślę, że tobie brakuje kultury; myślę, że z moich podatków można kupić znacznie więcej i jescze zasponsorować takiemu prostakowi, jak ty urzędniczą wycieczkę zagraniczną do Brukseli. Myślenie ekonomiczne - to jakiś naowy termin ukuty w magisracie? Nawet nie byliście w stanie uczciwie przedstawić wyliczeń dotyczących opłacalności (a raczej braku opłacalności) wydumanego lotniska, więc nie pisz o ekonomii. Myślenie przyszłościowe - też ciekawe sformułowanie; o przyszłości właśnie myślę cały czas - i to nie tylko swojej (jak "szczęśiwi posiadacze" obickich piachów, które teraz stracą na wartości) ale naszego regionu. I jakoś drenowanie kasy miejskiej, rezygnacja ze znacznie bardziej potrzebnych inwestycji i wieczne dopłacanie do nierentownego "lotniska" nie napawa mnie optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje 07.12.07, 11:36 "...poważnych inwestorów, którzy będą chcieli to otworzyć swoje firmy i zatrudnić lokalnych pracowników..." A co to wg Ciebie znaczy "poważny inwestor"? Pytam, bo słyszałem, że ci najpoważniejsi, w kategoriach obiektywnych ujmując, lubią jednak samolotem na miejsce inwestycji przylecieć. No tacy kapryśni są i rozpasani wyobraź sobie. A gdzie głosy, że tu panie dzieci głodne i dać żryć im trza i tak w ogóle wziąć się wszyscy razem do dobrej roboty, a nie bujać w obłokach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 13:40 "poważny" to znaczy taki, który będzie inwestował w firmę i po pierwszych 3 latach preferecyjnego traktowania i "zajechania maszyn" nie zwinie żagli zostawiając kilkuset pracowników na bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje 07.12.07, 14:01 Aha, rozumiem. Takiemu od "zajeżdżania maszyn" kupionych wraz z jakimś państwowym umarlakiem rzeczywiście lotnisko niepotrzebne. Rozumiem, że inwestora, który postawi fabrykę od podstaw, nie będzie mu się opłacało niszczyć własnego mienia, a inwestycje będą dla niego naturalną konsekwencją, nie wypatrujesz? To jest właśnie ta róźnica horyzontów. Stadion Kielce Lubawskiego kontra kładka nad Źródłową Stępnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ale Wojtuś traktuje te pieniądze jak swoje IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 14:31 Najpierw trzeba przygotować tereny pod te inwestycje, ustalić jasny plan zagospodarowania przestrzennego, podjąć uchwały czego przedsiębiorcy mogliby spodziewać się w naszym mieście, aby zachęciło ich to do otwierania firm właśnie u nas; obice nie rozwiążą tych kwestii. Na temat stadionu - chybionej, niewykończonej, rzadko wykorzystywanej, ale za to wiecznie poprawianej budowli - nie będę się rozwlekać, bo to nie to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e=mc^2 Remontować kolej ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 00:15 Do Krakowa i Katowic można w nieco ponad godzinę, do Warszawy w dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Sr Re: Remontować kolej ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 00:58 No i zmarnowali tyle kasy a przecież mogli alternatywnie dać budowę tramwaju Unia by go klepnęła w 100% z dofinansowaniem 85%.Czy ktoś w tych Kielcach zacznie kiedyś myśleć?Ktoś powinien za to podać się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziew Re: Remontować kolej ! IP: 80.48.137.* 06.12.07, 05:15 "No i zmarnowali tyle kasy a przecież mogli alternatywnie dać budowę > tramwaju Unia by go klepnęła w 100% z dofinansowaniem 85%......... nie wspominajac o bezkolizyjnych drogach rowerowych w miescie, zeby sobie w droge nie wchodzic ...ziew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Remontować kolej ! IP: *.32.radom.pilicka.pl 06.12.07, 06:41 Do Warszawy w dwie, a do Radomia 40 minut a tam lotnisko już jest tylko trzeba go udostępnić doruchu cywilnego (działania w tym kierunku są mocno zaawansowane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Remontować kolej ! IP: *.klc.vectranet.pl 06.12.07, 10:07 sram na lotnisko w radomiu, wole sie tluc tak jak do robie do tej pory 2.5 godziny do pyrzowic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Remontować kolej ! IP: 194.181.128.* 06.12.07, 15:32 Niestety do Krakowa na lotnisko (nie wynajmując taksówki, ani nie szukając kogoś kto podwiezie)realny czas podróży to min 2. godz, do Katowic 3 a Warszawy poza sezonem, w którym jeździ ekspres ok 4. Rozwiązaniem byłyby szybkie połączenia kolejowe z przesiadką na Okęcie, Pyrzowice czy Balice, ale takich rozwiązań PKP nie planuje, bo główny ruch pn-płd. i tak idzie omijając Kielce przez CMK. Remont torowisk ograniczający się do granic województwa nie przyniesie zakładanych rezultatów no chyba, że na odcinku Kielce-Włoszczowa dla tych 2 pociągów dziennie:>. Lotnisko jest jednak potrzebne może nie takie duże jak zakładano, ale jednak. Ktoś rozsądny powinien przemysleć jeszcze raz czy nie da się wydłużyć pasa w Masłowie, tak żeby można było latać w promieniu ok. 1800-2000km. Odpowiedz Link Zgłoś
lotto_1 Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska 06.12.07, 00:56 Mądrość zwyciężyła. A władze niech oddadzą społeczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielot Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.chello.pl 06.12.07, 07:08 Proszę rozliczyć pieniądze wydane na lotnisko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Są to nasze społeczne zbiórki tzn.podatki.Chcę wiedzieć dlaczego są tak żle inwestowane.A co z powołaną spółką? Odpowiedz Link Zgłoś
politologkielecki Lubawski musi odejść!!!!! 06.12.07, 08:15 Miej odrobine honoru i ustąp!!!! A jeszcze oddaj chociaz naszą kase którą utopiłeś w swoich chorych wizjach. Bo nerwów kielczan stojących od lat w korkach nikt juz nam nie zwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin 74 Re: Lubawski musi odejść!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 13:17 Ma odejść ? dlaczego ?? bo chciał dobrze dla regionu ? najpier stuknij się w łepetynę a potem pomyśl.. z dochodów z lotniska i z inwetycji w regionie a więc z podatków mielibyśmy zrobione wszystkie drogi jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Co za różnica, co on chciał? 16.12.07, 23:47 Wpakował kasę w nieprzemyślany i nierentowny projekt. Naszą, miejską kasę. Rzeczywistość jego wizje zweryfikowała, teraz czas ponieść konsekwencje. Zamiast tramwaju, dobrych ścieżek rowerowych czy np. nowych terenów rekreacyjnych mamy trochę bezużytecznego papieru. Za coś takiego honorowy człowiek powinien zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzoryk Re: Lubawski musi odejść!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:08 Łatwo być wizjonerem,....szczególnie za społeczne pieniądze. Sprawna komunikacja przez miasto zrobiłaby więcej dla regionu niż lotnisko. Tak to jest w Europie, że najpierw trzeba mieć do czego przylecieć lub przyjechać, jak również wybudowanie stadionu nie jest gwarancja sukcesu drużyny piłkarskiej i co za tym zysków z imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: 193.59.76.* 06.12.07, 17:29 Ile dałeś do miejskiej kasy? 1000 zł rocznie? A krzyczysz jakbys z 2 mln położył ... smiac mi sie chce z takich prostaczkow co to im sie tak demokracja odbiła, ze myśla iz każdy z nich samodzielnie możne zarządzać miejską kasą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 22:30 Dla wielu mieszkanców naszego województwa 1000 zł to więcej niż mają na miesięczne utrzymanie rodziny - ich też będziesz poniżał i ubliżał im od "prostaczków"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.chello.pl 06.12.07, 22:49 Ileż ja się tu męczyłem, żeby przekonać mieszkańców do rezygnacji z tego lotniska. Kocham nasze miasto i nie pozwolę, żeby tak głupio (i drogo) je zażynać. A propos, argumenty KE pokrywają się z moimi w 90% i wcale nie trzeba było wydawać ponad mln złotych, żeby się przekonać o potrzebie, a w zasadzie braku potrzeby budowania tego lotniska... Ale jak już prezydent musiał zacząć, to uważam że zrobił to w naganny sposób, w ogóle nie przygotowany i bez uwzględnienia sił na zamiary. Powołajmy komisję śledczą do zbadania tego projektu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 08:50 nigdy nie miales do czynienia z wyjzdem dalej niz za sobkow to sie nie odzywaj, nie wiesz jaki to problem za kazdym razem jezdzic do pyrzowic 2.5 a nawet 3 godziny po to zeby zdazyc na lot o 5:50 rano, nawet sobie nie wyobrazasz ile to kasy kosztuje jak sie jedzie taryfa, albo nawet jak ktos cie zawozi-przeciez nie nasikasz komus do baku, trzeba kupic paliwo, takze myslalem ze jest nadzieja na to zeby chociaz w przyszlosci moze niedalekiej uniknac tego a tu lipa a wiekszosc z was sie cieszy a ja mysle ze ci co sie tak ciesza to sa stare dziadki co chca zeby zostalo tak jak jest i co najwyzej unowoczesnic kolej no bo wlasnie tym sie najczesciej jezdzilo za komuny za granice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala ustal sobie nick rafale z ck IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 13:48 i może chociaż trochę uczciwości w twoich licznych wypowiedziach na tym forum się znajdzie, bo kultury nie da się doszukać ani krzty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 21:58 W nocy do Pyrzowic to się jedzie niecałe 2 godziny. Wiem, bo zdarzało mi się jechać na poranny samolot Lufy. Niestety nawet gdyby lotnisko w Obicach było godziny odlotów byłyby bardzo mało atrakcyjne (nie wspominając, że tylko praktycznie do Londynu można byłoby się dostać). Nikt rozsądny nie poświęci dobrego slotu na Kielce. Będąc przeciw lotnisku, nie myślałem o sobie, choć faktycznie nie korzystałbym zbyt wiele. Po pierwsze latam zwykle tradycyjnymi liniami (w Obicach bez szans na pojawienie się), a tanimi latam w innych kierunkach, niż Londyn (te kierunki też są bez szans na operacje z Kielc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR 737 IP: *.aspro.pl 06.12.07, 08:10 Do p. redaktor: Tanie lotnicze korzystają właśnie z B737. Do lotów za ocean uzywane są inne, większe samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini Re: 737 IP: *.chello.pl 06.12.07, 22:39 Myślę, że to była oczywista pomyłka. To tylko jedna cyferka w środku nie zgadza się:) Odpowiedz Link Zgłoś
student.kielce.pl Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska 06.12.07, 08:16 Jak nie to nie. Obejdzie się bez ich kasy i łaski. Zatem zbudujmy drogi za unijną kasę, a lotnisko z prywatnych środków. W 2035 roku to już Unii Europejskiej może nie być, a oni się w prognozy bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 08:41 No nieźle. Szybka kolej z Warszawy tylko do Radomia, ekspresowa do Krakowa w 2020, niedlugo żeby sie do Kielc dostać trzeba się będzie teleportować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: 80.51.251.* 06.12.07, 08:49 Ile trzeba jeszcze wydać pieniedzy na chore ambicje? Ten projekt od początku był nierealny. Ale jak się ktoś uprze i ma władzę to kto go powstrzyma? Sądzę, że ta decyzja jeszcze nie zatrzyma tych ambicji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoss Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.aster.net.pl 06.12.07, 09:18 Spokojnie lotnisko powstanie, przecież pomysłodawcy, ich rodziny i znajomi już wykupili ziemie pod Obice. Lotnisko musi powstać, bo przecież muszą zarobić, ktoś za ciężkie pieniądze musi od nich tę ziemie odkupić. Odpowiedz Link Zgłoś
andre92 Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska 06.12.07, 09:25 zbudowalismy stadion zbuduiemy i lotnisko bez ich pieniedzy dla nas i naszych dzieci tak dalej panie Lubawski i wszyscy ktorym zalerzy narozwju regionu.Obronilismy wojewoctwo,zbudujemy i lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwik totalny wyznwca guru magistrackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 09:28 Tylko totalny wyznaca guru magfgistrackiego z zawieszonym na zawiasach rozumie może tak sądzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 06.12.07, 09:30 chłopczyku, ty na razie do podstawówki i ortografii, a nie do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
andre92 Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska 06.12.07, 09:54 ala a ty do szkoly i napisz skad jestes ze wiesz co jest nailepsze dla naszego regionu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 06.12.07, 10:06 A ja jestem z naszego regionu właśnie - a nie z magisratu mój ty "wojewócki" dyskutancie. Mam nadzieję, iż na rozwoju regionu "zalerzy" ci bardziej niż na edukacji, bo jeśli nie, to widzę ją w czarnych barwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 08:52 to duzo tlumaczy ze jestes z regionu a nie z Kielc, ostrowianko, starachowicznko czy jeszcze jakos tam wiesniaczko, nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 13:44 No cóż, jestem z naszego regionu - to Kielc, w których się urodziłam i mieszkam, nie wyklucza. Nie znaczy to, że ludzi, którzy mieszkają poza miastem muszę od razu wyzywać - ty najwidoczniej w ten sposób leczysz swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Projektant Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: 81.219.212.* 06.12.07, 09:39 Lotnisko padło. Drobiazg. Proponuję dalej do przodu. Powołać spólkę ""Kosmodrom Kielce w Obicach" Zawsze parę etatów się złapie. W mediach będzie o czym gawędzić. Najbliższa kampania wyborcza pozwoli różnym "konceptualistom" pokazyweać na czym polega patriotyzm: kto za kosmodromem - patriota, kto przeciwko - wróg, matoł ,Zyd, cyklista itd. No, napewno nie reprezentat jakich kolwiek wartości patriotycznych. Tak trzymaC i zamówić u Pana Książka kolejne oratorium np. KOSMICZNE. Nie mylić propozycji z kosmiczną bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lon Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.complex.net.pl 06.12.07, 10:01 całe szczęście, że są ludzie w Kielcach którzy mają pomysły i wiedzą jak je realizować. Popieram prezydenta, lotnisko trzeba zbudować bo niedługo nikt do na już nie będzie przyjeżdżał a cały biznes przeniesie się do Warszawy (teraz kolej na NOMI). Nie nalezy się oglądać na prostaków, niech sobie piszą to są ludzie bez pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolakKielczanin Nie będzie nam Tusk i Hubner pluła w twarz. IP: *.kolornet.pl 06.12.07, 10:15 Witam Polaków Jestem zdumiony skąd tyle nienawiści do naszego kraju???? Tusk będziesz się starał za trzy lata, o fotel prezydencki ale my Polacy tak samo cię potraktujemy jak ty Polaków : za studia płatne, Expo 2012 Wrocław, Lotnisko Kielce - Obice , obwodnica w Augustowie. za wyeliminowanie Krakowa z Euro 2012 itp. Hubner wybij sobie z głowy referendum w sprawię Konstytucji Europejskiej, my Polacy będziemy glosować jak: Francja i Holandia. Ps. Szanowny Panie Prezydencie Lubawski, proszę o jak najszybsze wypuszczenie akcji na inwestycję budowy lotniska oraz prawnie przygotować - Organizacje pożytku publicznego, na który rzecz każdy obywatel może przekazać 1 % swojego podatku. Polak Kielczanin - Jan Kotyniewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Bez urazy - bo popieram pomysl lotniska w Obicach, IP: *.chello.pl 06.12.07, 10:35 ale uwazam, ze troszke sie zapedzasz w swoich opiniach...Tusk i Expo? Juz predzej kwestia Obic - choc to tez nie bardzo. Chyba skonczyly sie u nas czasy odpowiedzialnosci zbiorowej... Zalosne sa niektore teksty, np zarty o Kosmodromie czy tez porcie morskim (dziwne, ze jeszcze nie padly) to naprawde szalenie konstruktywne... Moim zdaniem budowa lotniska NIE WYKLUCZA budowy szybkiej kolei czy tez drog... Zgodnie z moja wiedza nie mamy nawet w planach posiadania w przyszlosci autostrady w poblizu (najblizsza w okolicach Lodzi czy Krakowa). Kwestie kolejowe...modernizacja torow w okolicach Kielc jest wogole ujeta w jakis planach? Nie oszukujmy sie...wszyscy maja nas w d***e ...a jeszcze bardziej ich irytuje to, ze cos sie u nas robi....to taka natura "polaczkowa"...jak komus cos idzie..to najlepiej mu przysrac... no a na pewno nie pomoc... Jesli zas chodzi o wizje Lubawskiego - nie wszystko co wymysla mi sie podoba, z wieloma pogladami sie nie zgadzam, ale...ciesze sie, ze Naszym Miastem zarzadza ktos z wizja...a nie urzednik, ktory pojawia sie w magistracie, by odsiedziec swoje. Mam nadzieje, ze bede latac z Obic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Człowieku, nie wydurniaj sie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:22 Nie pierwszy raz na forum wygaduje takie farmazony !To jest obrażanie ludzi ! W imie czego, faktów i zasad ekonomii i współzycia społecznego ?? Idiotyzm ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jodla Opole tak- Kielce nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:21 Doskonale widać kierunek niemiecki a podobno Heubner byla rekomendowana przez rząd najasniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin 74 Re: Opole tak- Kielce nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 13:19 a może to pogrom żydów ??? hmmmm nie pomyślałeś (aś) ? czy nazwisko Huebner nie brzmi jakoś znajomo ? Ja słyszałem, że to jest prawdziwy powód by powiedzieć nam nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jodła Bruksela = Bogota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:28 Biurokraci z Brukseli chcieliby budować komunizm kolumbijski tylko ropy nie mają (pieniążków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bruksela = Bogota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:32 Kolejna radosna wiadomość - dziś w dzienniku Polska The Times jednym z pięciu projektów, który ma największe szanse na wypadnięcie z dofinansowania kosztem inwestycji w euro 2012(np. szybki tramwaj we Wroclawiu za 700 mln) jest remont trasy kolejowej Warszawa-Kielce. To tak do piewców teorii po co lotnisko skoro tyle ich jest wokól Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lon Re: Bruksela = Bogota IP: *.complex.net.pl 06.12.07, 10:38 no właśnie, głosowałem PO ale ciekaw jestem co panowie Miodowicz i Wrzałka zrobili w sprawie lotniska i innych ważnych inwestycji dla naszego regionu, głownie dróg do Warszawy i Krakowa. Nie od dziś wiadomo, że poparcie dla lotniska byłoby im nie na rękę zwłaszcza, że Lubawski przed wyborami postąpił bez wyczucia politycznego popierając PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguś Ekonomia,głupcze! IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.07, 10:50 Właśnie za budową i modernizacją dróg i linii kolejowych powinni lobbować świętokrzyscy politycy.Tymczasem zmarnowali ponad 2 lata na bajania o lotnisku.Żenujące jest,że 99% polityków będzie popierało nawet najgłupszą inicjatywę,byle się nie wysunąć przed szereg i móc gadać ile to dla województwa (by) zrobili.Wyborcy to uwielbiają.Co do Obic; proszę bardzo,budujcie.Byle nie za publiczne pieniądze.Ekipa Lubawskiego,na którego kiedyś głosowałam kompletnie się skompromitowała.Może kiedy lotnisko już kompletnie polegnie,a będzie zbliżała się kolejna kampania wyborcza rzucicie hasło "linia metra dla Kielc" i zaczniecie snuć opowieści przez kolejne lata,a na końcu ktoś wam udowodni,że to się nie kalkuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguś Re: Bruksela = Bogota IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.07, 10:53 Misiu,a nie o Wenezueli myślałeś? Do szkoły,nadrabiać braki w rozumku! Polatasz później;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jodla Re: Bruksela = Bogota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 11:15 To nie wiesz Hugo Chavez zerwał stosunki dyplomatyczne z Kolumbią a Świętokrzyskie z biurokratami z Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WN52 Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:40 Mocno ufam że determinacja jaką w ostatnim czasie wykazało Społeczeństwo pozwoli trwac w wierze i dokonamy tego bez nam wrogich sił ze Port Lotniczy Kielce-Obice zaistnieje na mapie Polski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jodla Go Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:41 Naprzód Kielce tu Żeromski przewidział szklane domy,tu kwitła myśl techniczna na cala Europe -Staszyc .Wybudowaliśmy stadion wybudujemy i lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Go Kielce IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 06.12.07, 12:04 Ci którzy wierzą w opłacalność inwestycji, niech przeznaczą własne środki na budowę ,a potem będą czerpać korzyści z tego przedsięwzięcia. W Kapitaliżmie- to prosty sposób na INTERES złoty,który jest w zasięgu ręki dla przedsiębiorczych i odważnych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Re:Mohery chca samolotami do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 12:15 Nieba.Tak Rydzyk zrobil z mozgow krochmal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świerk Re:Mohery chca samolotami do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 14:47 Ale o.Rydzyk będzie miał geoizoterme i to z włókna szklanego ale słucha rad polskich naukowców a nie KC z Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Chciejstwo i głupota ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:19 Mamy stadion, na którym się leje, wiatr hula po trybunach, mamy hale , w której zadna impreza sie nie udaje, mamy ulice nowo budowane, któe nie usprawniaja ruchu,mamy Sienkiewicza spartolona i zeszpeconą, mamy wyremontowane za miliony muzea, do których nikt nie chodzi, co bylo do przewidzenia, mamy niby glowne imprezy ( moda, oratoria, centrum sztuki, Dni Kielc itd. ) , ktore nic o kielcach nie mówią, miasto z nich nic nie ma !Chcecie mieć jeszcze lotnisko największe w Europie, z którego nie będa latać samoloty, bo z ...kim ?! Odpowiedz Link Zgłoś
smooch Propozycja 06.12.07, 12:19 Drodzy Panstwo, Skore to lotnisko jest emocjonalnie potrzebne, czemu nie. To tylko pieniadze (i troche zatrucia srodowiska, ale coz). Proponuje, zeby tubylcy zebrali kase skladkowo, podobnie jak ORP Orzel zostal komunalnie zaplacony skladkami Polakow przed II wojna swiatowa. A jak juz budowac, to z rozmachem. 4000-metrowa droga startowa sie przyda ciezkim transportowym lotom cargo na Boeingach 777, jak i byc moze A380. Czemu nie. Z niskimi oplatami lotniskowymi, moznaby przywabic linie lotnicze jako port przesiadkowy na trasach Europa <-> Azja <-> Australia. No i wybudowac terminale cargo, co z lepszym polaczeniem kolejowym moze sie nawet bardzo oplacic. Tylko pamietajcie o szerokosci pasu - ma byc 60 metrow, i noscnosc na najciezsze maszyny, z pelnym ladunkiem. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janus-z333 Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:46 Tak samo pisalem o mozliwosciach finansowania lotniska przez UE. Ponawiam opinie,to Gosiewski i nasi wlodarze miasta i wojewodztwa,chcieli za zycia wybudowac sobie pomnik.Gosiewskiemu sie nie dziwie,walczyl o zycie i byt polityczny,ale ze tak madrych ludzi przeciagnal na swoja strone,niezrozumiale.Zajmijcie sie panowie miastem,i z wojewodzkiej pipidowki stworzcie miasto z prawdziwego zdarzenia,a wojewodztwo ze swoimi walorami krajoznawczymi,uczyncie perle turystyczna.Juz bylo dwoch takich co mieli skrasc ksiezyc,wiec wy panowie nie atakujcie slonca motyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawsc Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.jednosc.com.pl 06.12.07, 14:19 Dobrze kiedyś napisali panowie Zalewski i Mazurek w swoim felietonie we Wprost, że w następnych wyborach to Pan Gosiewski (po tyn co obecnie wyprawia PO w naszym województwie) zdobędzie 600 tys. głosów i będą to wszystkie głosy. Gratuluję PO i Pani Hubner - dopieli swego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-W Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 14:53 HURRA,ale ile kasy za analizy i projekty,które od początku dla rozumnych były bajka, sie dorobili "inni" ile się dróg i konkretnych,mądrych planów zmarnowało???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: 82.139.172.* 06.12.07, 15:52 Baradzo dobra decyzja KE.Za ta kase mozna wspomóc miasta goszczace druzyny na Euro 2012r. a lotnisko bedzie w Radomiu więc będzie skąd latać!Spokojnie decyzja komisja dala duzo plusów choć rozumiem ze niektórzy głownie z PiS sa zawiedzeni.Brawo dla PO za nie popieranie Obic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 06.12.07, 16:01 Brawo dla Wszystkich Logicznie My?lšcych,bez względu na orientacje,nie tylko polityczne,?wiatopoglšdowe ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestycjekielce:) Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:21 Uuuuu czlowieku TY chyba w ogole nie wiesz co sie dzieje w tym temacie zastanawima sie jak dotarles do tego watku byc moze Twoja wypowiedz tez jest przypadkowa.Masz racje lotnisko w Radomiu... ale po co przeciez troszke wiecej km i do Krakowa masz blizej moze pozwiedzasz troszke co TY na to, ale najlpesze bedzie jak nie bedziesz wiedzial w ktora strone ruszyc na lotnisko z Kielc czy na (Pn. do Radomia)czy tez na (Pd. do Krakowa)i klops heheh. Tak czy inaczej Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivat Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 16:46 Trzeba zacząć myśleć o pełnej niepodległości!!! Tylko Świętokrzyskie niezależne od warszawskich wykształciuchów będzie mogło się rozwinąć! POparańcy warszawsko-kaszubscy nigdy nie poprą niczego co mogłoby sprzyjać rozwojowi narodu kieleckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... To PO rządzi w Brukseli? Niemożliwe. IP: 64.124.166.* 06.12.07, 18:21 A może trzeba było zrobić skromniejszy projekt na miarę miasta a nie na miarę ambicji Gosiewskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Kielcom potrzbne jest małe lotnisko IP: 64.124.166.* 06.12.07, 18:14 a oni wysłali projekt na "drugie Okęcie". Nic dziwnego, że się nie spodobał. Mocarstwowe ambicje trzeba ograniczyć i zrobić projekt na małe lotnisko dla "tanich linii" to się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Kielcom potrzbne jest małe lotnisko IP: *.klc.vectranet.pl 07.12.07, 12:11 zgadzam sie w 100% lotnisko jest potrzebne i wiem ze ludzie u nas beda z niego korzystac ale lotnisko nie zbyt duze, po prostu pod tanie linie lotnicze zeby mozna sie bylo dostac bezposrednio z jakiegos miejsca w Europie do Kielc i z reszty lotnisk w Polsce,zeby byla mozliwosc w ogole dotarcia do swietokrzyskiego bo jak lece z Londynu 1h i 30 minut a potem jade z katowic do kielc prawie 3h to przeciez wola to o pomste do nieba!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Nie pieprz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 21:37 Czym jedzieśz 3 godziny z Pyrzowic, kiedy do tego lotniska z Kielc jest fajna droga i tylko 154 km ? Pospieszne pociagi jada teraz tez krócej przez Włoszczową ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemelek Hubner, Rosati, Borowski i inni Żydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 18:44 wydmuchali Lubawskiego i innych niedorozwiniętych entuzjastów lotniska. Za lotniskiem nie przemawiało nic. Pomijam oczywiście tę "ekspertyzę" za 1,3 miliona złotych, która została zweryfikowana tak, jak na to zasługiwała. Kieleckie "elity7" kolejny raz okazały się prymitywnym zaściankiem. Najśmieszniejsze jest to, że te kieleckie "elity" są entuzjastycznie nastawione do Unii Europejskiej. A kiedy UE powiedziała, że kieleckie "elity" to prymitywna tłuszcza, to kieleckie "elity" stwierdziły, że UE i lotnisko to sprawa polityczna. A przedtem kieleckie "elity" twierdziły, że UE to postęp, pragmatyka i rachunek ekonomiczny. Pierwszy oczywiście sypnął się wielki entuzjasta UE Lubawski, który stwierdził, że UE źle ocenia lotnisko, bo Kielc nie lubi Huebner, Rosati, Borowski i Żydzi. Lubawski buduje pomniki, bo myśli, że Żydzi nas polubią i zaakceptują zaściankowe pomysły kieleckiej "elity". Odpowiedz Link Zgłoś
amelie2 Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska 06.12.07, 19:41 Teraz pytania: Ile nas ta bezsensowna hucpa kosztowała? Kto ją zorganizował i po co? Komu zależało na tym aby ośmieszyć Kielce i opóźnić, a także zmniejszyć przydział unijnych funduszy? Przecież bez żadnych analiz, gołym okiem widać, ze DZIŚ to był pomysł bez szans na realizacje. Wróćmy do Maslowa i powietrznych taksówek + szybka droga do Włoszczowej, a nie do Obic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Lotnisko ma być,choćby .. IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 06.12.07, 19:51 Na to wygląda. Miasto wniesie do spólki akcyjnej grunty i ekspertyzę jako zaczyn cudu pod Kielcami / vide:przypowieśc o ziarnku gorczycy i zaczynie/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Co to za komisja ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 20:58 "...Zdaniem komisji przeszacowane - i to aż dwu-, trzykrotnie - są też dochody, jakie mogłoby przynosić lotnisko. Skrytykowano pomysł m.in. za to, że pas startowy miał być wyjątkowo długi, umożliwiający starty dużych boeingów 737. Zdaniem komisji to nie ma sensu, bo samoloty z Obic nie latałyby w dalekie trasy, np. za Atlantyk, a tanie linie, które miałyby tam lądować, korzystają z innego typu maszyn..." Boeing 737 to jeden z najmniejszych Boeingów Tego typu samolotu używają prawie wszystkie tanie linie lotnicze, przykład poniżej Centralwings -> www.airliners.net/open.file/1295425/L/ Easy Jet -> www.airliners.net/open.file/1299428/L/ Ryanair -> www.airliners.net/open.file/1301530/L/ Inny tani przewoźnik Wizz Air korzysta z samolotów Airbus A320 które są porównywalne wielkością do B737 Wizz Air -> www.airliners.net/open.file/1287175/L/ Także samoloty wielkości B737 stanowią trzon floty tanich linii. Są jednocześnie za małe żeby latać za ocean! Ich główne trasy to Europa i wycieczki wakacyjne do Grecji czy Egiptu. A co komisja ustaliła? "...krytykowano pomysł m.in. za to, że pas startowy miał być wyjątkowo długi, umożliwiający starty dużych boeingów 737. Zdaniem komisji to nie ma sensu, bo samoloty z Obic nie latałyby w dalekie trasy, np. za Atlantyk, a tanie linie, które miałyby tam lądować, korzystają z innego typu maszyn.." W takim razie co to za komisja która nie ma pojęcia o czym pisze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lók Re: Co to za komisja ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 22:09 Apeluję o lotnisko w Obicach dla kaczek i podciagnąć peron z Gosiewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perz a marcinek nadal plecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 22:45 A marcinek perz nadal -plecie i w radiu i w kieleckiej tv. On nadal bedzie popierał Lubawskiego, on znalazł kapitał zza OCEANU I TO POWAŻNY, on nadal bedzie realizował porozumienie Obice- Balice, on rozliczy Huebner za Opole.Marcinku załóż krókie majtki i do szkoly.Uczyc się, uczyć się i jeszcze raz uczyć się, jak za mlodu naukę sie olewało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Kolejne pleciugi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 08:53 Dzisiaj w radiu wygadywał androny niejaki poseł Gierada, mowiąc o "partnerstwie publiczno-prywatnym" dla rozwiązania finansowania budowy lotniska.W chwile póniej objawienie świętokrzyskie, poseł Mielcarz z Zablocia,obiecywał,że to budżet państwa powinien finansowac lotnisko w Obicach. Im bliżej świąt, to coraz wiecej głupich prezentów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Kolejne pleciugi ! IP: 212.160.196.* 07.12.07, 12:13 podziękujcie PO i agentowi Miodowiczowi za ich aktywność Gosiewski by nie odpuścił i przykre że nie pomogły nawet pomniki które Prezydent żydom wybudował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin 74 Re: Co to za komisja ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 13:14 masz rację ... od początku obserwuję to o czym się gada na ten temat ... długość pasu itp.... każdy artykuł to co innego. Śmiać mi się chce już albo nie ...będę płakał chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestycjekielce:) Re: Co to za komisja ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:26 Zgadzam sie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin 74 Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 13:09 Tylko tyle. Załamka. Czas się wyprowadzać z tego miasta. Chcieliśmy dobrze, ale nie wyszło. Panowie z Krakowa, Brukseli, Pani Danuto Hubner - wygraliście. Ogłoście teraz szybko przetarg na szybkie zaoranie miasta. Dziękuję, żyło się tu miło i jeszcze do niedawna z jakąś nadzieją. Zaczynam się pakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzątacz Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 21:34 Jedź - kielczaninie - byle szybciej, zabierz jeszcze po drodze inicjatora budowy lotniska, mieszka gdzies pod Telegrafem !! Ci co pozostaną pozamaiataja po nieudanym budowniczym i może za rok, dwa miasto będzie po europejsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestycjekielce:) Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:31 Sprzatacz naprawde gadasz jak sprzatacz Sam sie pozamiataj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska ale IP: *.klc.vectranet.pl 13.02.08, 00:17 Bedzie drugie lotnisko pasażerskie niecałe 80 km w Radomiu . Zawsze tp blizej niż Katowice, Kraków czy Warszawa. Tak gdzieś wyczytałam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Koniec nadziei na dofinansowanie lotniska ale IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.02.08, 10:27 Jak to jest możliwe, aby w państwie prawa,kosztem biedaków ,bezrobotnych ,bez żadnych racjonalnych podstaw szastać groszem publicznym i dalej ,jakby nigdy nic ,w glorii funkcjonować ? W jakim My żyjemy kraju ? Uczciwi ,porządni ,wykształceni ,mieszczą się w standardzie materialnym ,a wizjonerzy i fantaści mają się jak paniska za ich pieniądze ?! SKANDAL !!!Czy o take Polske ludzie walczyli,spali na styropianie ? Odpowiedz Link Zgłoś