Gość: Video-man Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: 193.24.201.* 13.12.07, 21:27 "co sie dzieje w kraju"? przeciez sa strony w necie, gdzie sa spisy wszytskich konkursów;)..jakas minuta roboty hehe:) byłem na wystawie - mówiąc krótko - jestem rozzcarowany wyborem Jury..były o wiele lepsze prace - ot moje zdanie:) Pozostaje nam tylko wierzyć w słowa Panów Borysów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Wygrana szefowej IP: *.kielce.vectranet.pl 20.07.10, 11:32 Kolejny konkurs plastyczny w CK. I za Echem dnia: Jury obradujące pod przewodnictwem prof. Jerzego Fobera nie miało jednak wątpliwości, że główną nagrodę należy przyznać autorce zestawu pięciu fotografii zatytułowanemu Wenus, Stanisławie Zacharko, która jest członkiem Związku Polskich Artystów Fotografików, szefuje galerią Biura Wystaw Artystycznych, które konkurs organizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanka Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 13.12.07, 21:34 przestałam brać udział w konkursach kieleckich (kieleckie inaczej, kielce zimą, świętokrzyskie w obiektywie) odkąd zauważyłam, że raz członek ZPAF jest w komisji, a za rok wygrywa, a wybiera go ktoś z komisji, kto wygrał innym razem... żenada i wstyd, i jeszcze artykuły na wici z nagłówkami: ZPAF znowu zajęło podium; a co do tego artykułu to cieszę się, że wreszcie ktoś podjął problem, osobiście czuję się zniesmaczona, kiedy odwiedzam wystawy pokonkursowe i nawet przestałam na nie chodzić, a swoje prace wysyłam poza region i zawsze ktoś potrafi je docenić, na Kielce już nie liczę; dla mnie to nie problem posiedzieć pół godziny na internecie, żeby sie dowiedzieć gdzie organizowane są imprezy kulturalne, w którym można wziąć udział i nie boje się pokazać swych prac, więc argument syna prezesa ZPAF-u nie przekonuje mnie zupełnie, wręcz śmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubaw po pachy Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 23:18 "Jury nie zna też nazwisk autorów, a jedynie przyporządkowane do prac numery. " Jest to kłamstwo [nie jedyne] Panie Borys. W tej edycji [2007] nie były fotografie podpisane godłem tylko IMIENIEM I NAZWISKIEM, oto fragment regulaminu który Pan napisał i teraz Pan twierdzi, że tam pisze coś innego: "7. Na odwrocie każdej pracy należy podać: - imię i nazwisko autora, - dokładny adres, - tytuł pracy, - w przypadku zestawu: kolejność i układ. www.wici.info/News,swietokrzyskie_w_obiektywie,9803.html " Marcin Borys otrzymuje !tylko i wyłącznie! regularnie wysokie nagrody finansowe z pieniędzy podatnikow [to nie jest sponsor prywatny tylko Prezydent] w konkursach gdzie szefem jury jest PAN TATA. Chciałam zaznaczyć, że pieniądze na nagrody z pieniędzy podatników - kilkadziesiąt tysiecy złotych - przeznaczył Prezydent Lubawski czy Sygut [kolejne hobby Prezydenta, tu sto tysięcy na ochroniarzy z Sosnowca, tu kilka...dziesiąt na fotografików]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: 81.219.133.* 14.12.07, 07:01 YY tak być nie może. Skoro ma powiązania nie powinien brać udziału w zawodach świętokrzyskich. W Polsce jest pełno różnorakich konkursów a wymówka że tu dobrze zna i łatwo... (skoro zna to zna i oni go znają ^^) to tylko wymówka. Kolega pokazał mi kiedyś wyniki kolejnych konkursów i szczerze powiedziawszy prace z podium (nie wszystkie of course) troche odstawały od reszty. A może ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 07:05 Żadnej tajności danych w tym konkursie nie ma. Wszyscy jurorzy wiedzą czyje prace oceniają. Panowie bawią się za nie swoje pieniądze. To już trzecia edycja, gdzie dzielą je po swojemu, między swoich. Wyjaśnienia panów Borysów są żenujące. Tegoroczne prace Juniora są słabiutkie! Te panoramki są o niczym. Ani treść ani forma. Wstyd. Dzięki, że Wyborcza poruszyła ten problem. Mogłaby jeszcze podać jakie honoraria wzięli jurorzy. Byłby komplet rodzinnych dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach 14.12.07, 08:48 prace młodego Borysa sa dobre, niektóre nawet bardzo dobre problemem jest obecność ojca w jury to bardziej przeszkadza synowi niz pomaga ale jakby nawet w jury go nie było - tez bedą oskarzenia i podejrzenia najlepiej jakby rzeczywiście startował w konkursach poza województwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 98675487954 Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 08:56 Znajomości to podstawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 09:12 Bardzo proszę aby Gazeta Wyborcza podała czy z pieniędzy podatników Prezydent Lubawski przeznaczył 50000 złotych na w/w konkurs czy to plotka ? ile kosztowała miasto ta zabawa ? To są pieniądze publiczne UM, nie może tego ukrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.klc.vectranet.pl 14.12.07, 12:00 Jedna sprawa to rozgoryczenie i zawiść osób których zdjęć nie wybrano a druga to ze prezes Borys zawsze zaczyna oglądanie zdjęć od tyłu szukając znajomych nazwisk... budżet konkursu świętokrzyskie w obiektywie jest zawrotny i na pewno warto się temu przyjzeć... to samo na większą skale konkurs życie jest piękne... duże nagrody dla kolegów... wymiar promocyjny dla miasta wątpliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knock Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:24 akurat "zycie jest piekne" to jeden z fajniejszych pomyslow promocyjnych - jesli sie nie spieprzy sprawy to za kilka lat moze to byc jeden z najbardziej liczacych sie konkursow w kraju. tylko trzeba trzymac z daleka takich zapyzialych wsiowych krytykantow jak tutaj obecni, ktorzy we wszystkim wietrza podstep i kolesiostwo. spotkalem nawet takich, ktorzy sa swiecie przekonani ze szostki w lotto tez trafiaja wylacznie znajomi (przede wszystkim rodzina) prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.chello.pl 18.12.07, 17:02 "Świętokrzyskie w obiektywie" wygrało to samo zdjęcie co jedno z 20- stu kilku narodzonych zdjęć w konkursie "Życie jest piękne" (takie fajerwerki nad miastem). Regulamin nakazywał dawanie na konkurs zdjęć niepublikowanych wcześniej. I co? Może niech ten gość da tą samą pracę na trzeci, czwarty i piąty konkurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złamany regulamin Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 19:47 Po prostu autor w/w zdjęcia dostał niezły zastrzyk finansowy od Jurorów, ile ? 3000 + 5000 złotych ? I tak jak zauważyłeś trafnie Jarku w samym regulaminie ZPAFowcy napisali, że wielokrotnie jednego zdjęcia nie wolno nagradzać, a potem sami je [z tego co wiemy jak na razie] dwukrotnie nagrodzili. :))) WARUNKI UDZIAŁU W KONKURSIE 1. Konkurs ma charakter otwarty. 2. W konkursie przyjmowane są wyłącznie fotografie nowe, nigdy wcześniej nie publikowane. Nagrody Nagroda Główna - 3000 PLN oraz Medal OŚ ZPAF www.fotopolis.pl/index.php?n=6199 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obok Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.12.07, 18:16 Jak wysylal zdjecie na konkursy to nie bylo ono wczesniej nigdzie publikowane. "zycie jest piekne" - termin przyjmowania prac do 30.09.2007 roku, "swietokrzyskie w obiektywie" - termin przyjmowania prac do 15.10.2007 roku. mial koles farta i tyle :) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: negator Pan Andrzej i reszta wiedzą co nagradzają :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 18:33 Zaraz pozwolę sobie zanegować Twoją teorię. Superfotografik Laureat wysłał fotomontaż 30 września na konkurs pierwszy - fotografię zobaczył wspaniały juror Andrzej Borys i nagrodził pięcioma tysiącami złotych, potem przyszedł konkurs kolejny 15 listopada i znowu ten sam juror zobaczył to samo zdjęcie i ponieważ nie wolno wg. regulaminu [który sam stworzył] nagradzać dwa razy tego samego nagrodził go powtórnie tym razem trzema tysiącami. Więc zakładając, że Pan Szanowny autor zdjęcia jest nawet członkiem związku głuchoniemych i NIE ZNA regulaminu to Pan Juror Andrzej powinien skojarzyć najlepsze zdjęcie roku, które sam nagradza co kilkanaście dni wielokrotnie. Wszystkich innych Jurorów kieleckich TUZÓW fotografii światowej to dotyczy. Czarno na białym to samo zdjęcie jest nagrodzone niezgodnie z regulaminem. Tysiące pieniędzy podatników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhym Re: Pan Andrzej i reszta wiedzą co nagradzają :) IP: 193.24.201.* 19.12.07, 20:52 Oczywiście masz racje...nawet nie chodzi o sam regulamin, ale o samą ludzką przyzwoitość...Pan B. na pewno doskonale kojarzył to zdjęcie a mimo to nagrodził je ponownie:D..może dostał za to z tysiaka do kieszeni heheh:D:D...zartuje:D...heh nic dziwnego że wiele osob omija te kieleckie szemrane konkursy z daleka, one zywia po prostu "artystow" z ZPAF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knock Syn prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 17:24 no i co? zawistne zadupie wrzeszczy i tyle. a najglosniej pewnie ci, ktorzy w ogole nie robia zdjec, a juz na pewno nie zglaszaja ich do konkursow. dlaczego syn prezesa mialby byc dyskryminowany. to troche tak jakby ebiemu smolarkowi zakazac grac aw pilke nozna. podejrzewac, ze prezes zwiazku polakomil sie na 500, czy 1000, czy 1500 zlotych to zenujaca przesada. myslicie, ze chlop robilby cala szopke, zeby zrobicdoroczny konkurs po to , zeby podstawic synka i zgarnac piec stow minus podatek? no bez przesady. ja widzialem te zdjecia i nie moge powiedziec o nich nic zlego. ale zrozumiale jest to, ze moze pojawic sie delikatny niesmak. moze gdyby mlody pan borys przekazal pieniezna czesc nagrody na jakis szczytny cel to wszystko byloby ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 19:58 też uważam że to chora sytuacja, nie zabraniam temu chłopakowi startować w konkursach ale niech startuje tam gdzie tata nie jest w jury, tłumaczenie że prezes nie ma wpływu na resztę członków też jest śmieszne. W ogóle to proponuję aby jakiś organ kontrolujący związki fotografików to sprawdził. Bo to jest bardzo mocne przegięcie. Tłumaczenie się tym że nie ma czasu na śledzenie konkursów w Polsce też jest dziwne bo to są dwa kliknięcia w internecie. Sądzę że synek boi się konfrontacji tam gdzie tata go nie wybierze. Czemu akurat ten konkurs sobie upodobał, bardzo dziwne to jest. Naprawdę nie mam nic przeciwko temu chłopakowi i nie jestem zazdrosny czy coś. Sam wiele razy startowałem, w całej Polsce i raz się udawało raz nie. I nie wiem jak on chce zostać członkiem ZPAFu wygrywając tylko kieleckie konkursy. Jeśli zostanie w ten sposób to też to będzie żenujące. Brak jest w ogóle określenia dla całej tej chorej sytuacji. Mówi się że ryba psuje się od głowy, tę rybę już dawno powinno się wyrzucić bo cuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja1 Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: 193.24.201.* 14.12.07, 20:06 Zgadzam się z plastykiem. Dosyć dziwne jest to ze Pan Marcin bierze udział w konkursach tylko u swojego Taty...skoro jest tyle organizowanych w całej Polsce...Artysta broni się swoimi pracami, jesli jest taki dobry jak sugeruja to wyniki Św. w Obiektywie to zostanie zauważony także poza granicami kielc. Nieprawdaż? ZPAF powinno równiez wprowadzic punkt do regulaminu konkursu mówiący o niemoznosci brania udziału najblizszej rodziny Jury lub organizatorów - troszke brutalne - ale jest wiele innych konkursów w Polsce, a tak gdy beda wybierac tylko "swoich" zawsze pozostanie niesmak. uwazam również ze dobrym posunięciem byłoby wprowadzenie dwóch kategorii konkursu: amatorzy i profesjonaliści. Ale to juz pozostawiam do przemyślenia władzom ZPAF. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 22:19 Co by kto nie napisał , Panu Borysowi udowodniono tutaj kłamstwo, prace podpisywane były imieniem i nazwiskiem a nie godłem. Jeśli się kłamie, to musza być po temu powody. Tłumaczenie młodego, że nie ma czasu szukać konkursów poza kieleckimi jest idiotyczne. Uczestnictwo syna jurora w konkursie to kompletny brak przyzwoitości, zarówno ze stony jednego jak i drugiego. W momencie kiedy nagrody pochodzą z pieniędzy podatników i funduje je prezydent miasta, to jest już coś więcej niż brak przyzwoitości. Dlatego mam nadzieję, że Gazeta będzie kontunuować temat, i zapyta Pana Borysa , czemu w sprawie identyfikacji prac kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach 14.12.07, 23:12 Oj, dzieci, dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knock ktos musi wygrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:18 no ale co w tym zlego, ze koles dostaje nagrody w jakims lokalnym konkursie? a gdyby to nie byl syn prezesa, to tez by bylo podejrzane? a jaki jest problem podstawic znajomka o innym nazwisku? a gdyby tak wystartowal i wygral konkurs w innym miescie to byloby wtedy super? no o co wam chodzi? o kilkaset zlotych nagrody? a moze gazeta powinna wszczac dziennikarskie sledztwo i przeswietlic dokladnie wszystkich uczestnikow konkursu - na pewno znajda sie tam jakies szemrane powiazania. a moze powolamy w tej sprawie sejmowa speckomisje? no zenujaca jest ta cala historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka C. Re: ktos musi wygrac IP: *.chello.pl 18.12.07, 14:49 Knock dzieciaku pokrętny, czy ty czasem Borys się nie nazywasz? Dlaczego Prezes Borys kłamie mówiąc, że jury nie zna podczas oceny nazwisk tylko godła skoro w regulaminie konkursu jest nakaz podpisania imieniem, nazwiskiem i adresem każdej pracy? Wszystkie prace musiały być więc podpisane, a Panowie Borys oszukują, broniąc bardzo przeciętnych lub wręcz słabych "dzieł" młodszego Borysa i tłumaczą się jak dzieci w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Kieleckie kolesiostwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 17:49 Sam fotografuję od lat i nawet dawniej zgłaszałem prace do lokalnych konkursów, miałem jakieś wyróżnienia, ale główne nagrody zdobywali albo sami organizatorzy, albo ich kumotrzy. W konkursach poza Kielcami wielokrotnie moje prace były nagradzane i nie zauważyłem takiego kumoterstwa jak w Kielcach. Kolesiostwo w tym światku w naszym mieście to norma. Aż się odechciewa w ogóle fotografować. Tak było na przykład w konkursie Kieleckie Zimą czy Inaczej gdzie zdobył nagrodę finansową Rafał Nowak z Wici, wiceprezes organizacji która przecież organizowała ten konkurs CO JEST WYDARZENIEM BEZ PRECEDENSU w świecie kultury. Podobnie jest w Swietokrzyskie w obiektywie, gdzie bezczelnie od lat kasę zgarnia syn Prezesa lub jego koledzy. A swoją drogą Borys już dawno by przestał być prezesem, gdyby nie załatwiał kasy z Urzędu Miasta na tego typu konkursy. Jest to prosty układ - sam zarobię (poprzez syna) i wam dam zarobić (nagrody dla kolegów). Dla picu damy po jednej góra dwie nagrody dla kogoś spoza kieleckiego grajdołka i wszystko OK. WUEL się ucieszy, że jest (pseudo)mecenasem fotografii i szafa gra. Reszta się nie liczy. Z roku na rok nikt nie zgłaszał uwag, wszyscy siedzieli cicho, więc proceder bezkarnie trwa z roku na rok. Nawet nie trzeba już zachowywać pozorów, skoro nikomu to nie przeszkadza. Teraz, gdy w końcu ktoś zwrócił na to uwagę Borys się miota, synek ironizuje, obaj panowie jak widać nie mają za grosz etyki i honoru,co powinno być właściwe artystom. Dają tym samym przykład innym jak to się robi i dlatego taki Nowak z Wici, zgarnia sobie nagrody finansowe - nota bene też z miejskiej kasy - w organizowanych przez siebie konkursach. Wystarczy zapytać ludzi spoza Kielc co o tym sądzą, na przykład z Ostrowca czy Buska, nie mówiąc już o tych spoza regionu. Generalnie kielecka fotografia dzisiaj się w ogóle nie liczy w kraju, właśnie przez brak konfrontacji artystycznej z artystami z innych ośrodków, przez kumoterstwo i prymitywizm tematyczny konkursów (Kielce zimą, Kielce latem, Kielce z lotu ptaka, Kielce inaczej, Świętokrzyskie w obiektywie etc., może niedługo Kielce nocą, Kielce w południe i Kieleckie latem :) Tego typu konkursiki są dzisiaj organizowane w każdej gminie przez wiejskie domy kultury, dlatego tak mało krajowych fotografików bierze w nich udzial. To nie jest ŻADNA PROMOCJA DLA KIELC TYLKO ANTYREKLAMA. Pamiętam bodajże dwa konkursy foto organizowane w Kielcach na normalnych zasadach - "Sacrum i profanum" (wystawa była potem prezentowana w całym regionie i poza nim) oraz "Człowiek i jego sztuka"- oba nie były o ile pamiętam organizowane przez ZPAF. Na nie nikt wtedy nie dał z miejskiej kasy ani grosza, a nagrody zdobyli fotograficy nie z lokalnej kasty, tylko z całej Polski, bo konkursy miały właśnie ogólnopolski charakter. W jury także były autorytety fotograficzne znane w całym kraju, a nie etatowi lokalni krytycy i przedstawiciele organizatorów, tylko takie postaci jak Andrzej Świetlik z grupy Łódź Kaliska, Wideryński z Zarządu Głównego ZPAF czy Jaroszyński z Łódzkiej filmówki. Nasi wypadali blado na tle fotografików z kraju, chyba tylko Gepner zdobył jakąś nagrodę - wtedy nie będąc jeszcze w ZPAF. Jak te sprawy opisywał kiedyś Bartek Bugucki z CKF w necie to był wrogiem numer 1 w regionie. Może też dlatego dał sobie spokój i wyjechał na Wyspy, daleko od kieleckiego fotograficznego grajdołka. Jeżeli sytuacja w tym środowisku sie nie zmieni to inni pójdą jego śladem, a reszta będzie grzązła dalej w tym pseudoartystycznym g...e Generalnie rzecz biorąc szkoda mi w tym wszystkim najbardziej Pana Pawła Pierścińskiego, który często firmuje te konkursiki swoim nazwiskiem i ze względu na trudną sytuację finansową przystaje na te po cichu ustalone zasady. Cóż pecunia non olet. Ale mimo wszystko szkoda wycierać swój autorytet na stare lata.... To niestety tylko potwierdza kielecką beznadzieję. A swoją drogą wystarczy wziąć pierwszy lepszy krajowy magazyn o fotografii i zobaczyć jak się teraz fotografuje. W większości z nich nie ma informacji o naszych "dokonaniach", kieleccy fotograficy są na marginesie, a fotografowanie pagórków pod Pierścińskiego od ponad 30 lat jest już tylko prahistorią fotografii. Uczcie się kmiotki od lepszych od siebie, a nie od Panów Borysów i Nowaków, ich synalków i koleżków. Sie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bauer Re: Kieleckie kolesiostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 19:48 No co ty gadasz, jakie blado? Sacrum i profanum wygrał gość z Kielc i wszyscy sie cieszyli, że to kielczanin i jakos wtedy nie bylo glosow, ze cos nie teges. To goscie z Kielc nie moga wygrywać u siebie? Co do reszty masz sporo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profanacja Re: Kieleckie kolesiostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:28 "Sacrum i profanum" przysłano 365 zdjęć z 58[!] miejscowości i kielczanie tez byli najlepsi - "bo my jesteśmy najlepsi jak są nasi koledzy w jury" - pierwsze miejsce Gepner, trzecie Bednarski z aktami na taki konkurs [???] - wyróżnienie Kaleta. Tak więc połowa nagród dla swoich kielczan pomimo, że kielce były tylko jedną z 58 [!] miejscowości z których nadesłano zdjęcia. Podejrzewam, że tylko trzech kielczan wzięło udział i wszyscy zgarneli nagrody. Nie było godeł tylko prace były podpisane nazwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka spod Kielc Re: Kieleckie kolesiostwo IP: *.chello.pl 18.12.07, 15:07 Kaleta jest z Buska naciągaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neron ot i kolejny kwiatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 20:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=70800469&v=2&s=0 forum.echodnia.eu/?dzial=11&watek=15511 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071018/POWIAT0104/71018116 ze zdjęć przesłanych na konkurs miało być jedno a było osiem w tym przypadku i nagroda (za ilość chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romaniemi Re: ot i kolejny kwiatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:07 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/gallery?Site=ED&Date=20071018&Category=GALERIA11&ArtNo=1018004&Ref=PH&Params=Itemnr=4#foto_up i za to ta nagroda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press photo jacy sa Ci kieleccy fotoreporterzy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:39 Tutaj Echo Dna pokazało swoją "klasę" oczywiście powiatową mutację jakąś.... Łukasz Zawadzki robi bardzo dobre zdjęcia - nie da się zaprzeczyć aczkolwiek ja bym miał tylko jedną radę dla niego: "Bierz chłopie udział w konkursach dla profesjonalistów takich jak "Konkurs Polskiej fotografii Prasowej" czy "World Press Photo" a nie pchaj się do konkursów dla amatorów początkujących !!! więcej ambicji bo zdjęcia robisz dobre !!! Czy widzieliście kieleckiego fotoreportera w Konkursie Polskiej Fotografii Prasowej ? jacy są Ci nasi fotoreporterzy prasowi ? konkurują z amatorami z klubu osiedlowego ? www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071018/POWIAT0104/71018116 Mam pytanie jak jest konstruowany artykuł ? przez dziennikarza ? 30 osób brało uział a tutaj o jednej osobie tylko napisane. Bardziej wybiórcze od Gazety Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Dna nie liczymy sie w polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:49 Łuksz zajął pierwsze miejsce a drugie "Drugą nagrodę zdobyło koło fotograficzne z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Nowinach" Gratulujemy wygrania fotoreporterowi Echa z dziećmi ze szkoły podstawowej! To jest "Konkurs Polskiej Fotografii Prasowej" dla foroeporterów zawodowych - tutaj nigdy żadnego kielczanina nie było i nie będzie, nie liczymy sie w Polsce: fototapeta.art.pl/2003/pfp.php www.fotopolis.pl/index.php?n=1068 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręka i oko Re: jacy sa Ci kieleccy fotoreporterzy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 20:54 Gość portalu: press photo napisał(a): > Tutaj Echo Dna pokazało swoją "klasę" oczywiście powiatową mutację > jakąś.... Łukasz Zawadzki robi bardzo dobre zdjęcia - nie da się > zaprzeczyć aczkolwiek ja bym miał tylko jedną radę dla niego: "Bierz > chłopie udział w konkursach dla profesjonalistów takich jak "Konkurs > Polskiej fotografii Prasowej" czy "World Press Photo" a nie pchaj > się do konkursów dla amatorów początkujących !!! więcej ambicji bo > zdjęcia robisz dobre !!! Czy widzieliście kieleckiego fotoreportera > w Konkursie Polskiej Fotografii Prasowej ? jacy są Ci nasi > fotoreporterzy prasowi ? konkurują z amatorami z klubu osiedlowego ? korekta -> Łukasz Zarzycki nie zawadzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o tak! Re: Kieleckie kolesiostwo IP: 193.24.201.* 15.12.07, 22:19 Nic dodać nic ująć! Chętnie bym uścisnął Twoją dłoń:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o tak! Re: Kieleckie kolesiostwo IP: 193.24.201.* 15.12.07, 22:45 Na Wici też niezłe wałki:D Tak jak wspomniał "koleś" Pan Rafał Nowak organizuje konkurs, dostaje kase od prezydenta i sam ją sobie wręcza:) LOL! jak odwiedziłem wystawe Kielce Zimą i zobaczylem zdjecia ngrodzone za 1 miejsce to myslalem że sie pośladkami zasmieje:) Pan Nowak wyszedł chyba na balkon swojego domu , cykał co bądż:), dodał jakies badziewne rozmycie, wydrukował i zgarnął tysiaka:) I prosze nie mowcie nic o innym guście czy o zawiści:) To jest po prostu Ż E N A D A! ktoś kto przeczyta najprostszy poradnik o fotografowaniu wie że takich zdjęc sie po prostu nie robi:) Brawo dla Gazety Wyborczej że wrescie ktoś sie tym wszytskim zajął! Niech Pan Prezydent zacznie kontrolować tych darmozjadów! Odpowiedz Link Zgłoś
zbima1 Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach 16.12.07, 05:53 Ufff, przeczytalem calosc. Smutne to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum-fotografia Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 23:51 Na forum ogólnopolskim informacja została przyklejona na pierwszym miejscu: fotoforum.gazeta.pl/71,1,127.html Ludzie piszą: "Czyżby miał przegrywać mając talent? :) Tyle, że nawet jeżeli chłopak jest dobry w te klocki to i tak udział tatusia w jury dyskwalifikuje obu od strony etyki." "Nawet najszarsiejszy pracownik Coca-Coli wie, że nie wolno mu brać udziału w konkursach i promocjach organizowanych i sponsorowanych przez firmę. No to ja przepraszam, nagradzanie zdjeć syna przez ojca, to tak jakby trzymanie sekretarki tylko dla tego, że dobrze loda robi. Chciał syn wziąć udział w konkursie, tata powinien wycofać się z jury, tak postępuja cywilizowani, średnio inteligentni i choć trochę uczciwi ludzie. A tak, tatus zrobił kuku synusiowi, bo, żeby te zdjęcia najlepsze były i tak będzie się za nimi ciągną ogon nepotyzmu. A foty faktycznie co najwyżej przecietne." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Tu syn a tam córka IP: 80.48.137.* 17.12.07, 06:58 A tak w ogóle protekcjonalne traktowanie swych dzieci wychodzi bokiem nie tylko w tym przypadku. Zobaczcie co robi Lichacz ze Sparksami, których najsłanszym ogniwem jest jego córka. Wczorajszy koncert Drupiego poprzedzil ich występ, żenada i jeszcze ten Stachurski wymuszajacy oklaski, który mówi ze sceny | w gazecie pisało" a ponoć pisze teksty dzieciecych piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Tu syn a tam córka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 12:00 >>>>>>>A tak w ogóle protekcjonalne traktowanie swych dzieci wychodzi >>>>>>bokiem nie tylko w tym przypadku. Zobaczcie co robi Lichacz ze >>>>>Sparksami, których najsłanszym ogniwem jest jego córka. Wczorajszy >>>>koncert Drupiego poprzedzil ich występ, żenada i jeszcze ten >>>Stachurski wymuszajacy oklaski, który mówi ze sceny | w gazecie >>pisało" a ponoć pisze teksty dzieciecych piosenek. Lubię Sparksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ory Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:49 dlaczego jakis suk...syn sie podszywa pod nie istniejący juz nick oryganion 1 pisząc oryganioni ? małe kieleckie gnojki nie mają co robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ory Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:19 ten sam gnojek majstruje potem na fotoforum i wycina zdjecia- wiemy kim jesteś - ślady zostały. jesteś zwykły gnojek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy-gnojek Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:35 pocałuj mnie w posadzkę w moim bloku bo w tyłek to bys miał za dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 21:42 Gość portalu: roy-gnojek napisał(a): > pocałuj mnie w posadzkę w moim bloku bo w tyłek to bys miał za dobrze Nie bądź wulgarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ory Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:38 włamanie sie do serwera fotoforum i złamanie nie tylko regulaminu ale i kilku innych rzeczy podlega pod paragrafy -i wkrótce je zobaczysz i usłyszysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Re: Syna prezesa ZPAF-u co wygrywa w konkursach.. IP: *.chello.pl 18.12.07, 15:55 To jakieś forum dla początkujących? Takie też są fajne i potrzebne, choć poziom 3/4 zdjęć to pstrykactwo. np. to, szeroko komentowane i chwalone (pewnie przez kolesiostwo lub autora :-) fotoforum.gazeta.pl/72,2,719,53701695,67925683.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góra Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 06:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 04:09 w tym roku tez jest ten konkurs ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel rodziny Co słychać u syna Prezesa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 20:48 Co słychać u syna Prezesa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Up! Re: Co słychać u syna Prezesa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 19:31 Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Re: Syn prezesa ZPAF-u wygrywa w konkursach 28.07.10, 19:28 Przecież to takie zdolne dziecko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Co slychac w kieleckiej fotografii ? IP: *.startvps.com 13.10.10, 23:57 Co slychac w kieleckiej fotografii ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbima1 Re: Co slychac w kieleckiej fotografii ? 17.10.10, 03:47 Zrobili jedną dużą ciemnię,... zabili sklejkami drzwi i okna, teraz szukają jakiejś chemii;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Co slychac w kieleckiej fotografii ? IP: *.dailytechreview.com 30.10.10, 19:59 chemia to jest jak jest chłopak i dziewczyna to pomiędzy nimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banaś Co slychać w kieleckiej fotografii ? coś nowego ? IP: 173.224.223.* 07.12.10, 09:00 Co slychać w kieleckiej fotografii ? coś nowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Co slychać w kieleckiej fotografii ? coś nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 10:16 i tak ZPAF nie przeskoczy konkursów na głowy w ZAR, tam jest ciekawiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigmatyczny Re: Co slychać w kieleckiej fotografii ? coś nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 10:50 konkursów na głowy w ZAR co to na litośc boską jest 'zar' ? naucz sie pisac zrozumiale człowieku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bos Re: Co slychać w kieleckiej fotografii ? coś nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 15:56 enigmatyczny spokojnie :Związek Artystów Rzeźbiarzy Kielcach.. Wystarczy zapytać(mama nie nauczyła?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastyk Re: Co slychać w kieleckiej fotografii ? coś nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 18:48 głowy ? na skwerze szarych szeregów ? ile za jedną dostaje się kasy ? i o co chodzi z tym konkursem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foto Re: Co slychać w kieleckiej fotografii ? coś nowe IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 23:05 A może zgłoście to do CBA ? Niech się trochę spocą.W końcu to pieniądze podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony cebea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 09:10 głowy zgłosić do CBA ? ale ja niewiem co z tymi głowami chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek od kredek o co chodzi z tymi głowami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 23:32 o co chodzi z tymi głowami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: wygrane konkursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 08:12 Czy młody fotografik wygrywa wyłacznie na swoim podwórku, jak układa sie jego kariera w "wielkim świecie? Jesli ktoś wie, niiech poda fakty, posądzonemu ws należy sie także obrona. Adwokatów zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: wygrane konkursy IP: 67.159.5.* 22.05.11, 21:42 Gość portalu: smurfmadrala napisał(a): > Czy młody fotografik wygrywa wyłacznie na swoim podwórku, > jak układa sie jego kariera w "wielkim świecie? > Jesli ktoś wie, niiech poda fakty, posądzonemu ws należy sie także obrona. > Adwokatów zapraszamy. Chyba dwa razy tata nagrodził, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywizm akceptacja, pobłażanie, aprobata nieprawidłowości IP: 66.90.104.* 25.05.11, 10:23 Jeżeli jest w społeczeństwie/środowisku stuprocentowe pobłażanie i akceptacja, aprobata takich nieprawidłowych działań to mają i mieć będą takie sytuacje miejsce. -- W Szczecinie był konkurs na logo wyższej uczelni artystycznej i spośród trzystu projektów ze świata wygrał ... JUROR z tejże uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyzwolenie przyzwolenie społeczne IP: *.VZ1.RAMHOST.US 25.05.11, 10:38 przyzwolenie społeczne Odpowiedz Link Zgłoś