Gość: ciekawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.07, 10:20 A co się stanie jeśli ktoś nie zdąży? Czy po 31 grudnia nikt nie ma prawa złóżyć wniosku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaz Re: Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 12:14 pewnie wraz z przyjeciem wniosku wlepia mandat.Zysk podwójny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik3 Re: Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.07, 12:28 Wysyłasz wniosek pocztą byle w terminie. Potem osobiście donosisz np. akt urodzenia czy ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bRUGI Re: Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.07, 13:02 Tylko po co aktu urodzenia.... I jak można pocztą skoro tzreba wzór podpisu zlożyc na miejscu..Zastanów się Wujku Dobra RADO CO ZA GŁUPOTY WYPISUJESZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik3 Re: Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.07, 13:07 Po to poczta, zeby zachowac termin. Podpis zlozysz pozniej urzednikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 11:03 no i co że nie zdążysz złożyc wniosku liczy się termin 31 marzec 2008 niech z ludzi nie robia idiotów jak mówi minister niech wie co mówi a karac mogą sobie matołów ustawodawców bo wymiana powinna być darmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.12.07, 12:42 A jeśli ktoś ma ważny paszport to po co mu drugi dowód tożsamości ? Chodzi o wpływy do budżetu ? Czy w demokracji mozna karać za brak identyfikatora ,jeśli człowiek żyje jak BÓG PRZYKAZAŁ I NIC NIE CHCE OD TEGO HOJNEGO APARATU PAŃSTWOWEGO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shengen Ja mam paszyport biometryszny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 14:48 Miał być z chipem, ale kasa z z chipów poszła na zus-y. Po co mi więc dowodzik??? Czego on ma być dowodem??? Chyba tej j....ej biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.icpnet.pl 27.12.07, 17:35 Na początku roku stwierdzono u mnie raka...przeszłam chemioterapię,dziś z lękiem ,jak prawdopodobnie każdy w podobnej sytuacji spoglądam w przyszłość.Nie wymieniłam dotąd dowodu prawdą jest ,że ponoszę winę za brak dalekowzroczności, nie byłam dostatecznie przewidująca i nie sądziłam,że los odbierze mi np włosy...do końca roku nie odrosną,a ja nie kwapię sie do tego by dać sie tak sfotografować .Ten dowód mam nadzieję,że posłuży mi jeszcze wiele lat-potwór w pokracznej peruce nie musi być wspomnieniem tak traumatycznego okresu dla mnie.Nie stać mnie na kolejne fotki i koszty jakie musiałabym ponieść pragnąc zmienić ten dowód,nikt mnie nie dofinansuje.Nie wiem jak postąpić zostało mi kilkadziesiąt godzin niepewności (z deszczu pod rynnę) proszę o radę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Urzędas to nie psycholog, nie zrozumie ludzkiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 17:53 argumentacji. Może jest mozliwosc zeskanowania zdjęć sprzed roku? Jeżeli wymiana dowodu nastąpi za kolejne 10 lat, bo zmieni sie wygląd twarzy, to może to nastąpić również nieprzewidywalnie po miesiącu czy roku na skutek choroby. Jeżeli powróci pani do zdrowia i wyglądu sprzed choroby, wtedy rzeczywiście różnica fotek na dowodzie mogłaby wywoływać niemiłe wspomnienia ale co najważniejsze dowód nie byłby odzworowaniem pani tożsamości. Radzę jednak zasięgnąc porady w UM, względnie u prawnika.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulwers Re: Urzędas to nie psycholog, nie zrozumie ludzki IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 27.12.07, 21:31 Jak to jest możliwe ,ze w państwie gdzie Naród jest suwerenem możliwe są takie stresy ? Uzasadnione sytuacje muszą usprawiedliwiać niezastosowanie się do nakazu władzy/która nas reprezentuje zresztą od wojny :) /,w przeciwnym razie będzie można uznać ,ze kwitnie u nas polpotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajko I po strachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 18:08 biznes.interia.pl/news/25-mln-polakow-grozi-kara,1033061 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajko Re: I po strachu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 18:24 www.mswia.gov.pl/portal/pl/2/5246/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Ostatnia szansa na wymianę dowodu IP: *.icpnet.pl 27.12.07, 23:08 Uprzejmie dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś