Dodaj do ulubionych

Formacja Rockowa Eternit (Checiny)

22.03.08, 14:09
Wiecie a moze nie wiecie wiec sie dowiecie...
Na ternie Gminy Checiny Dziala Grupa Rockowa zajmujaca sie tworzeniem,
promocja muzyki rockowej.
Klimat dosc oldschoolowy lata 70' do 90'.
Oto adres strony zespolu gdzie mozna odsluchac i obejrzec materialy promocyjne
(utwory, zdjecia z koncertow, clip video).

Zaznaczam, ze materialy sa stare i rejestrowane metoda domowa wiec prosze o
zachowanie lekkiego dystansu podczas zapoznawania sie z nimi...
Wokalista spiewal jeszcze gardlowo wiec niestety wokal pozostawial wiele do
zyczenia. Teraz wykorzystany jest wykorzystywany glos z przepony wiec jest o
niebo lepiej ... ;)

www.myspace.com/eternitband

Link do materialu video...
vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=30694844
Zapraszam i pozdrawiam...
Rock & Roll...
Obserwuj wątek
    • super_bezrobotny Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 23.03.08, 13:50
      Musze przyznać ze chłopaki idzie wam coraz lepiej... Pierwsze koncerty
      wywiady... Nie słucham tego rodzaju muzyki wiec sie do konca nie znam ale jest
      całkiem fajna. Jedynie wokalista jest do zmiany i to natychmiast ale jego słaba
      nota rekomenduje mi azbestowa nazwa eternit... :D
    • kibic321 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 23.03.08, 14:30
      mnie się podobało, jedyne zastrzeżenia jakie mam to wokal. Wokalista do zmiany
      lub dużo pracy jeszcze przed nim. Ale generalnie mnie się podobało, fajne
      gitarowe brzmienie... ile macie już swoich piosenek???

może jakiś koncert na Dni Chęcin???
      • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 23.03.08, 15:31
        Jak mowilem wokal ulegl zmianie teraz wszedl mocny melodyjny twardy wokal z
        przepony niestety nie mam jak wam tego zobrazowac moge tylko porownac jest to
        mieszanina Glos hadfielda z metallici (enter sandman) plus koles z children of
        bodom (children of decedence) plus wokalista AcDc (sin city) sporo nad nim
        pracowalismy ... ;)
        A co do utworow jest ich 9 teraz pracujemy nad 10 tym i bedzie mial pozadnego
        melodyjengo Umca plus blast ... ;)
        A co do dnia checin moze jak gmina da ;P takczy siak...
        Rock Roll... ;)
        • kibic321 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 23.03.08, 20:23
          nie znam się na tym za bardzo, ale jeśli potraficie jak AC/DC to jestem pod
          wrażeniem...
          • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 25.03.08, 18:48
            kibic321 napisał:

> nie znam się na tym za bardzo, ale jeśli potraficie jak AC/DC to jestem pod
            > wrażeniem...

No tak jakby Rock & Roll jest najprostrzym do gry stylow muzycznych...
            Ogolnie tylko obrazowalem obecne brzmienie wokalu...
            A co do wyczynowej gry to chyba juz tylko techniczny thrash a raczej partia
            gitary solowej jest wyzwaniem... Ale to juz raczej kwestia stazu i cwiczen... ;)
    • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 26.03.08, 11:31
      badziew!!
      • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 26.03.08, 12:22
        Kwestia gustu... A jakas wieksza argumentacja ;>??
        • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 26.03.08, 18:51
          a argumentacja jest taka, że po tym co przeczytałam, że jakich to głosów nie
          używacie, powiem tak: czy będziecie śpiewać z przepony czy gardłowo jak to
          pokazaliście to daaaaaleko Wam do takich głosów a porównanie że trochę tego
          trochę tego mnie rozbawiło.
          lubię rockowe kapele, i np. farben lehre też zaczynało w garażu, nawet ich
          pierwsza płyta to garażówka zresztą taki tytuł nosi i życzę Wam żebyście też
          choć w części nagrali taka płytę i umieli śpiewać tak jak oni na tej pierwszej
          płycie.

mówisz że teraz lepiej Wam to idzie, to gdzie to można zobaczyć, posłuchać?
          słyszałam, że graliście już jakieś koncerty?
          gdzie to było?

mimo wszystko powodzenia życzę, będzie Wam potrzebne...
          • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 26.03.08, 20:02
            No wybacz ale teraz sama sobie "wielka znawczyni" wbilas w zadek klin... Farben
            Lehre o coz za porownanie wiesz moze bym bardziej sie zmartwil jakbys z Feelem
            wyjechala ... Najpierw sie doksztalc potem startuj ...
            1. Perkusja farbenow siada... Gdybys sie znala bys wychwycila jej konstrukcje no
            coz...(cepior naprzemienny zebym sie nie wzruszyl przy tym lub posikal ze smiechu)
            2. Gitara no wybacz skoro juz wyjezdzasz z "Punkiem" Nasze riff jezeli wiesz co
            to jest dziecko miota melodyjnie farbenow a zwlaszcza garazowke... (wez pod
            uwage ze maja osobnego wokaliste i jada na 2 wiosla) Wiec po jajo z nia
            wyjezdzasz i sie osmieszasz <lol2>
            3. Wokal heh... wpadnij na probe i sie przekonaj... Bo pan z farbeno mial , ma i
            miec bedzie chu... glos a jego zenujace plasy na scenie zabijaja.
            4. Ogladaj dalej 39 i pol Karolak twoim idolem.
            5. A gdy masz klasyfikowac muzyke rob to w ich rodzimych gatunkach...
            Zestawianie dwoch roznych gatunkow Punk plus mieszanina grunge plus stoner
            litosci...
            6. Gdybym nie Kielecka publika obeznana w klimacie i ich ocena, nie znal muzykow
            z kielc,ich klasyfikacji muzycznej (a oni sa wyjatkowo krytyczni) i byl naprawde
            ciemny to bym cie nie wysmial i przyznal racje ale wybacz...

A koncerty 26.09.2007 Dziurka Gralismy z locum i votv... jak sie publika
            kielecka bawila zobacz sobie na ck rocku fotki stoja...
            21.02.2008 Dziurka z Thrashowym Spiritual Demise
            plus kiedys tam w szkole gralismy przed gimnazjum u nich na dicho...
            Plakaty wisialy przed kazdym koncertem w kilku kluczowych miejscach w Checinach
            plus ck i kilka wiekszych serwisow informacyjnych w necie mialo o tym note ;P

A na koniec tej masakry powiem ci jeszcze hmmm dziekuje za wyczerpujacy ale
            niestety durny i smiechu wrty komentarz...
            Milego dnia corko.

Grow up girl...

• piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 26.03.08, 20:48
              Maggie 81 hmmm troche przesadzilem ... ponioslo mnie zdeczka ot tego porownania
              do farbenow...
              Przepraszam za zbyt ostre podejscie w komentarzudo twojej wypowiedzi chociaz noc
              coz...
              Zapraszam na probe mam nadzieje ze jezeli wpadniesz i uslyszysz na zywo zmienisz
              troche podejscie...
              Pozdrawiam...
              • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 27.03.08, 19:48
                tak punk i rock to dwa różne światy, wiem o tym...

mój post miał inny cel, a mianowicie była to prowokacja i udała się, chciałam
                się dowiedzieć czy masz pojęcie o tym czego się chwytasz i tak czytając Twojego
                posta muszę powiedzieć że masz przynajmniej teorię opanowaną.

wpadło mi farben lehre do głowy bo wiem że oni też zaczynali tak zresztą jak
                wiele innych zespołów rockowych i punkowgch itd..

a co do koncertów to: nigdy nie widziałam plakatów ani zapowiedzi koncertu w
                Dziurce (zresztą tam i tak bym nie poszła bo zadymione duszno i smród że ciężko
                tam stolik znaleźć w tych oparach petów). Jak będziecie grać w innym lokalu
                dajcie znać.

Wiem, że Tunel w CK też robi występy początkujących kapel, próbowaliście tam?
                • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 27.03.08, 21:08
                  Hmmm prowokacja mowisz. No wiesz...
                  Zdystansuje sie do tego i przemilcze.

No Farben lehre... Praktycznie kazdy zespol zaczynal od garazu... ;)
                  Ale celniej bylo by gdybys uzyla jako porownania Nirvany bo to chyba najbardziej
                  charakteryzujacy kulture garazowa i muzyke lat 90'

Co do plakatow... Wisialy na okraglakach tablicach ogloszen i slupach ... A
                  ludzie je czytali nawet ;P
                  Co do internetu wpisz sobie w google Eternit koncert i w kategori polskich stron
                  troche tego bedzie... :)

Dziurka nie jest zbyt komfortowym miejscem na koncerty (malo miejsca dla muzykow
                  na "scenie" i dla publiki}
                  Tunel i Mehehehe sa rowniez otwrte na koncerty i dla mlodych zespolow i juz z
                  jakims wiekszym dorobkiem z tym, zetrzeba wszedzie miec swoj sprzet... Nam
                  brakuje jednego wzmacniacza dokladnie pod wokal abysmy dawali solowe wystepy na
                  wlasna reke plus niestety transport...
                  Dlatego tez koncerty organizuje sie w kilka zespolow aby braki w sprzecie
                  nadrobic jakos.
                  W kielcach gralismy juz 2 razy kolejny moze za kilka miesiecy poniewaz
                  bezsensowne jest dawanie po sobie kilka razy koncertu na tym samym terenie ;)

I jak powiedzialem zapraszam na probe... ;)
                  A co do rocka muzyka idzie swoja droga ale wazne jest tez podejscie i styl bycia...
                  takze pozdrawiam i Roll... ;D
                  • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 28.03.08, 08:28
                    nie wiem jak zaczynała Nirvana bo nie interesuje się muzyką zagraniczną, wolę tę
                    polską.

a skąd nazwa eternit?
                    mi się to wyłącznie z azbestem kojarzy, ale żeby nazwa zespołu?
                    • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 28.03.08, 10:24
                      Co do nazwy krótka, chwytliwa, i najwazniejsze oddaje w pewien sposob charakter
                      brzmienia tego co gramy...
                      A skoro krecimy sie wokolo tego Punku Polskiego to nazwa: "Siekiera" "Sedes" czy
                      "Defekt Mózgu" Tez si moga dziwnie kojarzyc.

Muzyki polskiej szkoda mi oceaniac... Nadzieja w mlodych zespolach bo scena
                      umiera i to w wiekszosci gatunkow muzyki Rockowej.
                      • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 28.03.08, 11:30
                        nie mogą! one się kojarzą dziwnie :)
                        • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 28.03.08, 23:15
                          Widzisz wiec nasza nazwa zla nie jest i przemyslana co najwazniejsze... ;)
                          A jak chcesz zobaczyc cos dziwnego naprawde to tlumacz sobie angielskie nazyw
                          Polskich zespolow to dopiero paranoja ;P
                          np. ten nieszczesny "Feel" po polsku zespol nazywa sie uczucie oO
                          albo "Acid Drinkers" Pijacy kwas...;P
                      • super_bezrobotny Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 03.04.08, 17:33
                        piecznik napisał:

> Co do nazwy krótka, chwytliwa, i najwazniejsze oddaje w pewien sposob charakter
                        > brzmienia tego co gramy...

Nie mam pojęcia jak eternit może oddawać brzmienie muzyczne... hehehe
                        • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 03.04.08, 21:06
                          Ano prosto podstawowe skojarzenia ze slowem Eternit: Brudne, toksyczne, suche
                          ... I tyle. W sumie sporo gatunkow muzyki mozna pod te skojarzenia okreslic
                          lacznie z moim ulubionym Thrashem ;P
                          • kibic321 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 04.04.08, 09:39
                            piecznik napisał:

> Ano prosto podstawowe skojarzenia ze slowem Eternit: Brudne, toksyczne

punk to brudas - punki to ćpuny...

nie chce sie napinać ale takie o was chodzą słuchy... ;) sam to pewnie też
                            wiesz, także bez urazy... pzdr
                            • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 04.04.08, 11:24
                              Wiesz z tymi cpunami w checinach Jestes z tad wiesz jak jest...
                              Zaden z nas nie pije tanich win ,nie cpa a myc sie myje... ;D
                              Co wiecej studjuje Pedagogike Rescojalizacyjna i Sondowa wiec juz w tej kwesti
                              nic nie dodam poza tym ze nie jestm Punkiem w gruncie nieutozsamiam sie z zadna
                              subkultura ani podkultura... ;)
                              A ludzie zawsze tutaj duzo mowili wymyslali krecili a jeden zawsze wiedzial
                              lepiej niz drugi itd. I naprawde ani mnie to ziębi ani mnie to grzeje... :)
                              • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 10:40
                                Napisałeś:
                                "Co wiecej studjuje Pedagogike Rescojalizacyjna i Sondowa"
                                Ty naprawdę studiujesz???
                                A te sondy to wkładasz do ucha, czy do żołądka?
                                • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 11:32
                                  Bład kazdemu sie moze zdazyc ;)
                                  Pedagogika resocjalizacyjna i sądowa.
                                  I tak, naprawde studjuje. Bulwers co ? Jak smiem to robic ?...
                                  Ja studjujacy i to jeszcze tak powazny kierunek ...
                                  • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 12:10
                                    Żaden bulwers, tylko jeśli się studiuje dany kierunek, to jego nazwę pisze się
                                    po kilka razy w ciągu semestru, widzi się ją na indeksie, itp. Dlatego zdziwił
                                    mnie ten błąd.
                                    To, że studiujesz nie jest dla mnie zaskoczeniem, bo w obecnych czasach łatwo
                                    zdobyć wykształcenie wyższe.
                                    Lecz czy to aż tak poważny kierunek...?
                                    • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 12:39
                                      A czy nawracanie zblakanych owieczek i duszyczek na lono spoleczenstwa pod
                                      wzgledem stosowania sie do zasad prawnych oraz moralnych nie jest wazne w
                                      dzisiejszych ciezkich czasach?
                                      Lekarze ratuja ludzkie zycie prawnicy bronia i skazuja a ktos tych skazanych
                                      nawraca przeciez...;)
                                      A co do indeksu i kierunku wszystko zazwyczaj wpisuje starosta, ktory jest
                                      czlowiekiem naprawde wporzadku i z miejsca go pozdrawiam ;D
                                      Kwestia zdobycia wyksztalcenia... Jednak bywaja problemy z tym w wielu
                                      przypadkach, zreszta posiadanie papieru odnosnie jakiejs specjalizacji czesto
                                      nie idzie w parze z inteligencja oraz podejsciem do ludzi i zycia.
                                      "nie korona czyni krolem" :)
                                      • kibic321 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 12:47
                                        to że starosta grupy za Ciebie robi wszystko, może i zdaje egzaminy, to nie jest
                                        to powód by popełnić tak wielki "błond" hehehehe
                                        • kibic321 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 12:50
                                          szkoda że ja na studiach nie miałem tak zajebistego starosty grupy by mi
                                          uzupełniał indeks... <nienawiść do niego>

;)
                                          • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 14:43
                                            Wystarczyło przyznać się do błędu a nie rozwijać temat typu "lekarze ratują
                                            życie". Jedną z cech dobrego pedagoga jest umiejętność przyznania się do błędu,
                                            czy wręcz szukania jego źródeł. Ale ty chyba dawno nie byłeś na zajęciach z
                                            pedagogiki, bo masz fajnego starostę. Pozdrawiam.
                                        • sal-ve Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 16:34
                                          kibic -miałam o Tobie dobre zdanie ale ostatnio myślę ,że wciskasz
                                          się wszędzie jak stringi w d..ę ...przesilenie wiosenne?
                                          pzdr
                                          • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 05.04.08, 19:34
                                            Wiesz pedagogike zakonczylem rok temu i chwala za to nie mnie sie czepiaj ze
                                            mamy taka organizacje a nie inna...
                                            Na zajeciach bywam zazwyczaj wszystkich.
                                            O styl w jaki sie wypowiadam w postach... no coz taki juz jest.
                                            I prosba bo widze ze sie robi offtop straszny nie spamujcie a jezeli moze
                                            blednie moze trafnie to wnioskuje chcecie sie czepiac to sobie dajcie spokoj
                                            lepiej...
                                            Pozdrawiam.
                                            • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 06.04.08, 00:09
                                              Wybacz Piecznik. Nie chcę być złośliwa, ale jeśli Twoja polszczyzna jest taka,
                                              jaką widzę w postach, to można się zdziwić, że ktoś tak piszący rozpoczął
                                              studia i ma zamiar je skończyć.
                                              • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 06.04.08, 01:14
                                                supermenka26 napisała:

> Wybacz Piecznik. Nie chcę być złośliwa, ale jeśli Twoja polszczyzna jest taka,
                                                > jaką widzę w postach, to można się zdziwić, że ktoś tak piszący rozpoczął
                                                > studia i ma zamiar je skończyć.

Nie chcesz byc zlosliwa no popatrz coz za hipokryzja. Dosyc koniec Dobroci dla
                                                zwierzat ...
                                                Sluchaj po pierwsze nawet gdybym byl totalnym analfabeta to zajmij sie myszko
                                                swoim ogonkiem...
                                                Wiem ze jestes checinianka i masz we krwi wlazenie na kogos z butami po chamsku
                                                byle mu dopiec i starac sie pokazac swoja domniemana wyzszaosc ale wiez mi nie
                                                wychodzi ci to :)
                                                Zeby twoje slowa do mnie jakos glebiej dotarly najpierw musialbym odczowac wobec
                                                ciebie jakowys respekt... Widac nie zasluzylas.
                                                Ciesze sie ze preferujesz poprawna polszczyzne ale no coz.. Widac jakos
                                                studjuje i mi niezle nawet idzie ;]
                                                Proponuje ci wrzucic moja droga na luz bo zaczynasz emanowac czerstwoscia, siara
                                                i plastikiem ;)
                                                Mniemam ze w swej jakze obszernej wiedzy wiesz co to jest "luz" ;) I zapewnie
                                                cie mozna to osiagnac spokojnie do tego nie trzeba wcale duzo to tylko kwestia
                                                podejscia do zycia, swiata ludzi i najwazniejsze dystans do samego siebie...
                                                Chociaz nie wiem czy moge sie po tobie tego spodziewac skoro trzeba nie miec wad
                                                wedlug twego mniemania i byc ulany na twoj obraz i podobienstwo o ideale... :)
                                                I Slepym trzeba byc zeby nie widziec ze sie czepiasz moja droga czepiasz sie i
                                                to zlosliwie wyjatkowo.
                                                A pytanie mnie jedno nurtujr dlaczego?
                                                Jezeli masz ochote przeprowadzimy ci terapie i wtedy sprawdzisz jaki ze mnie
                                                pedagog co?
                                                Pozdrawiam "Zyczliwych"

A jeszcze jedno na wielu forach pisalem i tylko na tym jedna osoba sie
                                                przyczepila pomijam juz, ze chamsko...
                                                Jaki z tego wniosek pozostawiam reszcie do rozpatrzenia. ;)
                                                • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 06.04.08, 02:25
                                                  "studjuje i mi niezle nawet idzie ;] "
                                                  To "studjuj" dalej na takim poziomie, a będziemy mieli wspaniałych pedagogów.
                                                  Ale widać w więzieniach takich przyjmują. Nara. I nie unoś się tak honorem,
                                                  tylko okaż trochę pokory młodzieńcze, bo jeszcze dużo przed Tobą (nauki też).
                                                  • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 06.04.08, 11:26
                                                    Z Bogiem... :)
                                                    Zacznij uprawiać różnorakie sporty wyładujesz negatywne emocje :)
                                                    I nie ma w polskim słownictwie słowa Nara...
                                                    Sama teraz kaleczysz nasz język.
                                                    Studia to nie wszystko a tobie się przyda nauka ale otwartości wobec ludzi i
                                                    jakiejś uprzejmości w sumie ogólnego podejścia...
                                                    Bo jak na ten moment żal "dziewczynko" .
                                                  • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 06.04.08, 14:52
                                                    Próbowałam tylko naśladować Twój język, bo to w Twoich postach aż roi się od
                                                    takich słownych neologizmów. A pokory nadal Ci życzę i może Cię to zdziwi, ale
                                                    też pozdrawiam.
                                  • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 11:03
                                    jaki poważny kierunek?
                                    toćto kolejny bezrobotny się nam szykuje...
                        • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 11:07
                          a swoją drogą, miałam ostatnio szansę stać koło budynku na którym był eternit i
                          żadnego brzmienia nie słyszałam, tylko dudnienie deszczu w dach....
                          Wy też tak dudnicie?
                          • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 14:28
                            O przypomnialas sobie o nas prosze prosze znowu w zyciu ci nie wyszlo i musisz
                            frustracje wyladowac?? :)
                            Masz cos konkretnego do nas to zaczep kogos znas jak zobaczysz najlepiej Mnie...
                            I wtedy pogadamy ;)
                            Bo znowu probujesz dogryzc tylko nie wiem czy z nudow czy apogeum twojego
                            prostactwa nastapilo. Niewazne, jak narazie to poziom sobie zanizasz (jezeli
                            jakikolwiek posiadasz) ;) Mnie to wiesz, lekko zwisa...
                            A co do tego co bede robic w zyciu najmniej cie powinno obchodzic chyba, ze az
                            tak ci zalezy na mojej osobie :* ...
                            • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 18:19
                              Uwaga!
                              Pod adresem "Piecznika" nie wolno używać słów krytyki, bo zaraz nastąpi obraza
                              majestatu i słowotok mający na celu zmieszanie adwersarza z błotem.
                              Piecznik!
                              Krytyka Twoich poczynań ma na celu zwrócenie uwagi na to, co robisz źle a nie
                              żeby Ci zrobić na złość. Broniąc swego zdania wyrzucasz swoim krytykom
                              zaściankowość, chamstwo, itp.
                              Nikt nie jest idealny, bo każdy z nas popełnia błędy.
                              Bardzo ważną cechą dobrego pedagoga jest umiejętność przyznania się do błędu,
                              czego Tobie brakuje. Życzę Ci, żebyś się tego nauczył. Pozdrawiam
                              • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 21:45
                                Tak wrzucam i wytykam bezpardonowo... Ale jednak chamstwo i czepialstwo nazywane
                                po imieniu...
                                To temat o zespole, jego bytnosci oraz tworczosci z charakterem informacyjnym
                                odnosnie jego dzialalnosci...
                                Spotkalem sie tu z roznymi wyrazami odbiegajacymi od jego istoty...
                                A ta bezczelnosc odnosnie niby braku czepialstwa przemilcze bo wiele osob wasze
                                "wypowiedzi" czytalo juz i utwierdzily mnie w moim stwierdzeniu...
                                I jeszcze odnosnie krytyki. Krytyka celna i z dobra argumentacja, z ktorej sie
                                nie da wybronic bedzie do mnie trafiac... Wtedy ja uznam.
                                I radze na siebie krytyczniej patrzec niz wytykac komus innemu braku krytycyzmu.
                                A i na koniec ktos kiedys powiedzial "Pies cie nie ugryzie poki go nie
                                rozdraznisz..."
                                pozdrawiam.
                                • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 22:42
                                  A ja znam takie: "uderz w stół a nożyce się odezwą". Może przytoczysz jakiś mój
                                  chamski tekst, bo nie przypominam sobie, żebym w ten sposób Cię atakowała.
                                  • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 23:00
                                    Masz slaba pamiec...

"Ty naprawdę studiujesz???
                                    A te sondy to wkładasz do ucha, czy do żołądka?"

Nieladnie kpic z innych zwlaszcza z ich uchybien...
                                    O i jeszcze jedno tak mi wytykasz jaki pedagog dobry powinien byc.
                                    Przedewszstkim pedagog nie kpi sobie publicznie z innych. Zwlaszcza z czyichs
                                    bledow w pisowni zlapalem cie na hipokryzji. Jezeli dobrze pamiteam to juz
                                    kolejny raz ;]
                                    Co do twojego powiedzenia gdybys nie odpowiadala na moje posty nie musialbym sie
                                    odzywac ;P Bledne kolo sie zrobilo .
                                    • patrycja_me Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 20.04.08, 23:35
                                      To chyba miało być forum o zespole, a nie wojna między jego członkiem a
                                      odbiorcami ;p. Więc lepiej zamiast się kłócić o to kto jest bardziej
                                      wykształcony, albo z czym komu kojarzy się nazwa formacji, poinformujcie lepiej
                                      nas, zwykłych śmiertelników, jak idą postępy w muzyce ;)?
                                    • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 21.04.08, 10:05
                                      Piecznik!
                                      Ty nie myl ironii z chamstwem.
                                      • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 21.04.08, 10:09
                                        Dobry pedagog wskazuje błędy, a dobry uczeń umie wyciągnąć wnioski. Nie wątpię w
                                        Twoją inteligencję, więc myślę, że wyciągniesz wnioski.
                                        • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 21.04.08, 11:02
                                          Moge zaproponowac rozejm.
                                          • supermenka26 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 21.04.08, 16:44
                                            Mogę przyjąć rozejm.
                                            • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 21.04.08, 17:05
                                              Luz bylo minelo :)
                                              • maggie81 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 24.04.08, 21:41
                                                no i spokój mi tu!
                                                Znam Was wszystkich eternity i aż się dziwię.... ale nic więcej nie powiem bo
                                                krytyka tu nie jest mile widziana.

Powodzenia
    • rumcajs_88 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 25.04.08, 20:05
      a mozesz napisać słowa tego kawałku, bo tego sie nie da za nic zrozumiec, głos
      jest bardzo słabiutki, by nie powiedziec dosadniej... np. ..ujowy!!!

jedynie co udało mi się rozszyfrować, a przynajmniej wydaje mi się że
      rozszyfrowalem to " lubie lubie być naćpany" :/
      • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 25.04.08, 23:11
        CO do Wokalu juz sie wypowiadalem. Co do tekstu napewno nie ma tam nic o cpaniu
        chlaniu etc.Brak jest rowniez wulgaryzmow itd.
        A tekst uslyszysz niedlugo.
        Pozdrawiam.
    • tomi_34 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 30.04.08, 11:04
      Eternit na Jarmark Chęciński !! LOL
      • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 30.04.08, 11:33
        Hmmmm xD W sumie koncert to koncert marka imprezy inna droga ;P Gdybysmy mieli
        na nim grac to bysmy zagrali.

Co do informacji jeszcze o zespole nastapila zmiana efektu gitarowego z
        Behringer Ultra Distortion (UD 100)na Digitech Death Metal.
        Informacja czysto techniczna chociaz jezeli ktos sie orientuje o co Halo to wie
        jaka duza zmiana w brzmieniu nastapi oczywiscie na plus ;)
        Przynajmniej wdg. mojej opini ;P
    • ferro_ignique Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 03.05.08, 08:17
      Ah, będą słowa krytyki. Tak, tak narażam się na zbluzganie, mam taką świadomość. No, ale cóż, przejdźmy do sedna. No cóż, wokal tragiczny jest. Mimo wszystko. A... No i gracie słabo. Taki trudny do sklasyfikowania gatunek muzyki :P Grunge? Baaaaaaaaaaaaardzo garażowy. Przykro mi to mówić, ale wątpię, żeby ktoś świadomie i z pełną odpowiedzialnością decydował się na słuchanie Was. O ile na koncertach, może jeszcze jakoś to wychodzi, choć podkreślam "jakoś", bo osobiście naprawdę mi się nie podoba...
      • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 03.05.08, 10:02
        Nie no pudlo ja nie bluzgam ladniej okreslila to supermenka mieszam z blotem ;P.
        Spokojnie nie grozi ci to w sumie pierwsza negatywna krytyka na tym forum, ktora
        moge przyjac.
        Chociaz ;P
        Wokal poraz kolejny przypaminam co pisze na samym poczatku... Wokal poprawiony!
        Co do slabej gry masz na mysli technike, aranzacje czy prostote gry?
        Z tym grunge na ten moment juz bym uwazal osobiscie sie juz pod nim ne podpisuje.
        Ciekawe stwierdzenie odnosnie sluchania ale tu niestety nietrafnie wnioskujesz
        chociaz masz do tego prawo... Ludzie nas jednak skluchaja jednak i to grupa
        stalych fanow sie zrobila nawet :). Wrzuc sobie grindcore, mathcore ewentualnie
        deathcore , ktoras z kapel grajaca w jednym z tych stylow i wtedy sobie
        porozmawiamy o sluchalnosci nas ;P
        Koncerty hmmm...ale chwilka na koncertach "jakos" ej skoro jestesmy slabi to
        obojetnie proba czy koncert w jednej tej samej tonacji gramy te same utwory na
        tym samym sprzecie z tym, ze naglosnienie jest zazwyczaj inne.
        Ma porawo ci sie nie podobac w pelni to szanuje.
        Pozdrawiam :)
        • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 03.05.08, 10:06
          piecznik napisał:

> Koncerty hmmm...ale chwilka na koncertach "jakos" ej skoro jestesmy slabi to
          > obojetnie proba czy koncert w jednej tej samej tonacji gramy te same utwory na
          > tym samym sprzecie z tym, ze naglosnienie jest zazwyczaj inne.
          Koncert czy proba roznica zadna

• ferro_ignique Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 03.05.08, 23:05
          Ah. No to precyzujemy. Owszem, rozumiem, że grupa stałych fanów istnieć może. Zawsze istnieją. Naprawdę zawsze :P Tylko, gdyby tak pomyśleć o szerszym gronie odbiorców to chyba ciężko by było... Co do koncertów/prób... No cóż. Prób nie dane mi było uświadczyć, no ale nie ubolewam nad tym. Co do koncertów, to chodziło mi o to, że w lokalach typu "Dziurka" etc, to tak czy siak wszyscy (no część :P) się bawią skoro już wpadli do knajpy, a jeszcze coś gra przy tym. No i piwo można wypić. No dobra, nie odbiegajmy za daleko od tematu. Hm. W poście powyżej miałeś na myśli, że gracie coś podobnego do grindcore/deathcore? Ah, wyobraź sobie, że wiem o czym piszesz w takim wypadku no i tak się zastanawiam, czy wasze granie faktycznie by pod to podchodziło... :P No ale ok, ile ludzi tyle opinii. Mówią, że o gustach się nie dyskutuje, no ale o czym jak nie o gustach rozmawiać ;P Znów odbiegam. Kontynuując, w sumie chciałabym usłyszeć poprawiony wokal, bo ten stary to masakra jakaś była... No naprawdę mnie zastanawia w jakim kierunku to poszło ;P A co do słabej gry to rzuca się w oczy (ah raczej uszy;)) prostota. To na pewno. A technika... No dobra techniki nie będę się czepiać, ale tylko jeżeli jesteście amatorami - samoukami ;P Wtedy techniczne błędy są wybaczalne... Nie chcę po Was jechać, życzę jak najlepiej. Grajcie, grajcie, może w końcu się uda coś słuchalnego wykombinować :P Oczywiście, w mojej opinii słuchalnego.
          • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 04.05.08, 00:17
            Tak jestesmy samoukami ;P technika poprawiona w sumie jak na rok gry ;P
            Chociaz prostoty nie ma sie co czepiac chyba zbytnio bo z zalozenia mialo tak
            byc. Jednakhociaz teraz zaczynamy rozwijac tworzenie z szersza konstrukcja w
            sumie technika plus aranzacja rozwijaly sie z kolejnymi utworami na myspace sa 3
            pierwsze, ktore powstaly.
            Na ten moment sporo dala zmiana efektu gitarowego w kwestii brzmienia o czym
            pisalem wyzej... Z typowego punkowego slabego distortion na ciezszy mocniejszy
            przester z rodziny Digitech skierowanych pod metal...
            Akurat to bylo trafne psuniecie poniewaz proste riffy staly sie wyraziste i
            nabraly charakteru. Stracilismy przy tym tez brudne brzmienie garazowe ale to
            juz chyba raczej plus.
            Co do grindu etc bron boze chodzilo mi raczej o twoja wypowiedz odnosnie tego
            co da sie sluchac ;P Dzis akurat szperalem w zespolach z tych klimatow i
            zostalem zmasakrowany przez nie wiele moge wysluchac z ciezszego i ostrego
            brzmienia ale przy tym poleglem ;)
            Chociaz ostatnio ktos zasugerowal nam, ze gdybysmy przyspieszyli mogl by powstac
            calkiem grind. I jak sie zaczalem zastanawiac to w sumie ze starym wokalem czemu
            nie.
            A stary wokal 4 miesiace spiewu do nagrania demo stycznosc z szerszym spiewem
            zerowa gardlowy krzyk bo nazywac to spiewem sie nie da tu przyznam racje :)

>Co do koncertów, to chodzi
            > ło mi o to, że w lokalach typu "Dziurka" etc, to tak czy siak wszyscy (no część
            > :P) się bawią skoro już wpadli do knajpy, a jeszcze coś gra przy tym. No i piw
            > o można wypić.

Tu juz zalezy tylko od ludzi... Jadni wpadna na koncert nastepni na piwo...
            Poziom koncertow w ck spada ale sa ludzie, ktorzy jednak chodza na KONCERT nie
            na piwo (zresszta piwo swoja droga ;P) chociazby ich byla garstka to i tak grac
            sie bedzie ;D
            Liczy sie zabawa :)

Dzieki szczerze pozdrawiam :)
    • domino1001 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 12.05.08, 22:11
      Piecznik pisz krocej bo sie czytac nie chce. Twoje slowa "Teraz wykorzystany jest glos z przepony wiec jest o
      > niebo lepiej ... ;) " hehehehe niektore teksty są przegięte ile dolców kosztuje bilet na wasz koncert?? Jesli moge was o cos prosic nie grajcie nigdy koncertu w Chęcinach !!!!!! PROSZE bo naprawde te wasze spiewy doslownie łeeee uuuuu buuuu!!!! Nie mogliscie juz zostac gwiazdami dosco polo !!!!! pomyslcie o tym <hahaha>

Życze wam powodzenia pozdrawiam :)))

Będe waszym fanem jak bedziecie grac disco polo albo zostancie Dj lepiej hehe
      • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 13.05.08, 00:55
        31 maja 2008 godz. 19 20Dni Checin Koncert zapraszam :D
        Ile z was przyjdzie nie wiem .
        Ilu z was sie spodoba a co mnie to ;P
        Ile z was przezyje... Jak mniej niz 2/3 cel bedzie osiagniety ;D;D
        Nie przyjscie nie ratuje was znajac akustyke z poprzednich lat.
        Jedyna opcja to wyjazd albo glowa pod koldre i wata w uszy.
        A co do disco polo i Dj kazdy lubi co lubi ale jak dla mnie za slabe za nudne
        malo agresji, wiekszej wynioslosci, wolnosci, luzu i bez polotu.
        Na mnie nie dziala i tyle. A inni jak lubia niech sluchaja. ;)
        Pozdrawiam.
        • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 13.05.08, 01:09
          piecznik napisał:

> Ilu z was sie spodoba a co mnie to ;P
          > Ile z was przezyje... Jak mniej niz 2/3 cel bedzie osiagniety ;D;D

A i podkreslam to maly zart z gatunku czarnego humoru. ;) Bo jeszcze ktos to
          wezmie na serio...
          Zapraszam. :)
          • muzyk40 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 31.05.08, 23:50
            Witam chłopców z Eternitu.
            Koncert w Chęcinach niestety obnażył wszystkie Wasze słabe strony:
            Najsłabszy w zespole jest wokal. O ile "Piecznik" jako gitarzysta jeszcze
            ujdzie, to jako wokalista niech więcej nie śpiewa, bo cały czas myślałem, że
            chce mu się wymiotować. Sory, ale tak brzmiał ten "wokal".
            Teksty, które starałeś się zaśpiewać były zupełnie nieczytelne:
            1. Brak intonacji, dykcji, linii melodycznej, nie mówiąc już o barwie głosu,
            która przypominała izbę wytrzeźwień. Gdzie ten zapowiadany śpiew z przepony?
            2. Perkusista od czasu filmu w internecie trochę się wyrobił i na razie idzie w
            dobrym kierunku, tylko ważne, żeby nie przyspieszał w trakcie trwania utworu,
            szczególnie jak robi "przejścia".

Na pocieszenie powiem, że macie fajne pomysły muzyczne, tylko trzeba Wam kogoś,
            kto mógłby Wam trochę pomóc, doradzić.
            Czasem trzeba trochę krytycznym okiem spojrzeć na to, co się robi, przyjąć tę
            krytykę, choć czasem bolesną, ale motywującą do pracy nad sobą, czego Wam z
            całego serca życzę.
            • piecznik Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 01.06.08, 10:07
              Hmmmm powiem ci tak, Wiesz jak dziala na struny glosowe 6 godzinny pobyt przy
              niskiej wilgotnosci powietrza w wysokiej temperaturze???
              Poprostu glos stracilem dlatego ostatniego utworu juz nie zagralismy bylo 8
              mialo byc 9. Na ten moment gardlo mnie napier... rowno eh...
              Co do reszty gry dasz rade zagrac bez odsluchu bo panowie dzwiekowcy po lebkach
              sobie zrobili wszystko ... I oczywiscie doszedl czynnik ludzki oraz wiele innych
              rzeczy ale to przemilcze tym razem zeby sobie wrogow nie robic...

W sumie dzieki za krytyke zwlaszcza od muzyka ale wolalbym zebys jezeli to
              mozliwe uslyszal nas w naszych warunkach i wtedy ocenil gdy nie gramy w
              spontanicznej improwizacji pozal sie panie boze. :)
              A z tym doradzaniem tez sie zgadzam w sumie niema nikogo kakretnego kto by nam
              luzno mniej wiecej doradzil i pokierowal. Juz nie chodzi nawet o gatunek, ani
              sprawy techniczne tylko o aranzacje czasem :)
              Zapraszam na probe :) Jezeli masz ochote to zaczep kogos znasz jak zobaczysz i
              sie umow:)
              Pozdrawiam i dzieki za krytyke
              • kibic321 Re: Formacja Rockowa Eternit (Checiny) 02.06.08, 19:52
                ma może ktoś jakieś nagranie z tego koncertu??? niech wrzuci na neta!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka