Gość: Extra Gość IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 23:25 Kopsnijcie mi jakieś informacje na temat uczelni? Cokolwiek Dzieks Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wsu Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 00:31 Gość portalu: Extra Gość napisał(a): > Kopsnijcie mi jakieś informacje na temat uczelni? Cokolwiek > Dzieks www.wsu.kielce.pl ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguchna Re: Co wiecie o WSU????? IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 05.09.03, 15:14 Zależy o jaki kierunek chodzi. Na niektórych jest niezła kadra, a na niektóych kierunkach strasznie niski poziom.. I przede wszystkim dużo forsy ciągną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 16:54 Wiem tyle z własnych doświadczen ze ze spokojem moge ta szkole odradzic. Nie pakuj sie w to, szkoda czasu pieniedzy i szarych komorek. Nie mam czasu rozpisywac sie teraz o szczegolach ale na niektorych kierunkach poziam ksztalcenia sie jest smiesznie niski.Ale nie tylko to jest problemem.Dzieja sie tam rozne dziwne sprawy PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSU Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 12:21 Gość portalu: mag napisał(a): > Wiem tyle z własnych doświadczen ze ze spokojem moge ta szkole odradzic. > Nie pakuj sie w to, szkoda czasu pieniedzy i szarych komorek. hmmm.... coz za szczegolowe wyjasnienia. czesne jest porownywalne do innych prywatnych kieleckich uczelni a szare komorki to trzeba miec zeby ich zalowac a ty zdaje sie ich nie masz ;p > Nie mam czasu rozpisywac sie teraz o szczegolach ale na niektorych kierunkach > poziam ksztalcenia sie jest smiesznie niski. nie masz czasu to sie wogole nie odzywaj i tyle > Ale nie tylko to jest > problemem.Dzieja sie tam rozne dziwne sprawy > PZDR ROTFL :DDDD pewnie kosmici tam przylatuja albo maja powiazania z ben ladenem zycze zdrowia - przyda ci sie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki. Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 23:21 Zwykła wyciągalnia pieniędzy z naiwnych studentów dająca w zamian żenująco niski poziom wykształcenia. I ponieważ misiu o nicku WSU zaraz nie zostawi na mnie suchej nitki wyjaśniam , że miałem przyjemność zatrudnić osoby po tej uczelni i w tej chwili jeśli widzę w CV tę uczelnię klient jest zdyskwalifikowany z miejsca. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deus Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 10:05 Dokladnie. WSU to chala jakich malo... Zreszta sama nazwa mowi - szkolka umiejetnosci... jakich umiejetnosci ? szycia ? spawania ? czy skrawania ? Jezeli chcesz sie czegos nauczyc to wydaj pieniadze przeznaczone na edukacje zamiast na WSU to np. na AE w Krakowie. Przynajmniej wyniesiesz jakas wiedze i zdolnosc rozumowania. deus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.cumberland.tn.ena.net 07.09.03, 14:09 z tego co sie orientuje to na wsu wyklada sporo wykladowcow z ae z krakowa. co do "zdolnosci rozumowania" to IMHO tego sie nie da nauczyc - z tym sie trzeba urodzic i szkola nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deus Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 21:01 Gość portalu: student napisał(a): > z tego co sie orientuje to na wsu wyklada sporo > wykladowcow z ae z krakowa. co do "zdolnosci > rozumowania" to IMHO tego sie nie da nauczyc - z tym sie > trzeba urodzic i szkola nie ma tu nic do rzeczy. Chyba na reklamowkach pisza o wykladowcach z ae. deus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSU Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 14:29 Gość portalu: miki. napisał(a): > Zwykła wyciągalnia pieniędzy z naiwnych studentów dająca w zamian żenująco > niski poziom wykształcenia. wedlug mnie kazda prywatna (i wiekszocs panstwowych zreszta tez) szkola wyzsza to wyciagalnie pieniedzy > I ponieważ misiu o nicku WSU zaraz nie zostawi na > mnie suchej nitki bez obaw :) - nie mam nic wspolnego z wsu a ton mojego poprzedniego postu byl spowodowany "wysokim poziomem" wypowiedzi mag`a > wyjaśniam , że miałem przyjemność zatrudnić osoby po tej > uczelni i w tej chwili jeśli widzę w CV tę uczelnię klient jest > zdyskwalifikowany z miejsca. Odradzam. ja mam na ten temat nieco inne zdanie - w mojej firmie pracuje obecnie dwoch absolwentow wsu i nie mam do ich pracy zadnych zastrzezen. natomiast nigdy nie patrze na to jaka uczelnie kto konczyl bo to nie jest miarodajne - najwazniejsze sa wiedza i umiejetnosci. w kazdej szkole znajdzie sie paru debili ale to nie dyskredytuje calej placowki - czy jezeli zatrudnialem absolwenta sgh ktory byl kompletnym gamoniem i nie mial pojecia o niczym poza wiedza ksiazkowa to znaczy ze na sgh studiuja same gamonie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki. Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 17:54 Gość portalu: WSU napisał(a): > ja mam na ten temat nieco inne zdanie - w mojej firmie pracuje obecnie dwoch > absolwentow wsu i nie mam do ich pracy zadnych zastrzezen. natomiast nigdy nie > patrze na to jaka uczelnie kto konczyl bo to nie jest miarodajne - > najwazniejsze sa wiedza i umiejetnosci. w kazdej szkole znajdzie sie paru > debili ale to nie dyskredytuje calej placowki - czy jezeli zatrudnialem > absolwenta sgh ktory byl kompletnym gamoniem i nie mial pojecia o niczym poza > wiedza ksiazkowa to znaczy ze na sgh studiuja same gamonie?? Masz oczywiście rację , takie podejście jak moje może sprawić , że odrzucę jakiegoś wybitnie wartościowego człowieka po WSU. Jest jednak druga strona medalu. Przygotowanie człowieka do w miarę samodzielnej pracy w moim przypadku musi zająć przynajmniej miesiąc. Kiedy w paru przypadkach okazało się , że człowiek po tym miesiącu straconego przez 2 osoby czasu na jego szkolenie oprócz tego , że jego wiedza jest mierna także nie wykazuje się jakomkolwiek myśleniem to po prostu nie mam ochoty tracić już na następnych pieniędzy i czasu. I choć zdarzyli się też tacy po innych uczelniach , to po tej o której rozmawiamy prawdopodobieństwo , że człowiek się nie sprawdzi jest 80% (na podstawie dotychczasowych pracowników). Są jednostki których myślenia nie da się nauczyć (jakim cudem kończą w takim razie studia - to też świadczy o uczelni jeżeli daje dyplom komuś kto nie nadaje się do pracy umysłowej - znaczy się , że płacone czesne jest głównym kryterium wydania dyplomu..). I pomijając wiedzę fachową nabytą w czasie studiów jednak są uczelnie które tych których da się nauczyć samodzielności i myślenia uczą tego. Posunę się dalej i powiem , że te 20% z WSU którzy się sprawdzili są ludźmi bardzo inteligentnymi i to , że potrafią przyswoić specyficzną dla tej pracy wiedzę wynika jak sądzę z ich wrodzonej inteligencji a nie z wiedzy nabytej na uczelni. Stąd mam tak krytyczne zdanie o WSU , i są też inne uczelnie o podobnym poziomie - podobnym ale jednak nieco wyższym. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Co wiecie o WSU????? IP: 213.77.1.* 07.09.03, 16:59 Płacisz-zdajesz jak na większości tego typu uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAhA WSU IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 07.09.03, 19:49 Gość portalu: hh napisał(a): > Płacisz-zdajesz jak na większości tego typu uczelni o ty naiwny idioto lub idiotko skończ tam germanistykę np. to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurelia Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:47 Czy to jest Wyższa Szkoła Ubezpieczeń ,bo ostatnio jak wiem zmieniła nazwę.Jeżeli chodzi o WS Ubezpieczeń to całkowity klops.Znajdzie prace po tej szkole w ubezpieczeniach.Można jako komiwojażer!Gratuluję wyboru.Ta szkoła nie przygotuwuje natomiast detektywów ubezpieczeniowych ,co jest przyszłością tej branży.Dać tam jako wykładowcę Jacusia Frydrycha ,powie jak kupić kradziony samochód i na tym nie stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
tadkowa Re: Co wiecie o WSU????? 08.09.03, 17:37 Jak sobie przypominam to ostatnio napadali na WSH. Zamknęli się od razu kiedy podejrzenie padło na hrabiów z WSEiA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Co wiecie o WSU????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 20:38 tadkowa napisała: > Jak sobie przypominam to ostatnio napadali na WSH. Zamknęli się od razu kiedy > podejrzenie padło na hrabiów z WSEiA. ooo i tu jest pies pogzebany - ilekroc pada pytanie o jakas kielecka uczelnie prywatna zaraz sypia sie gromy od konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś