Dodaj do ulubionych

Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki

23.05.08, 20:16
Kryteria są rzeczywiście dziwne.
Jednym z kryteriów powinno być też bliskość zamieszkania a także bliskość
miejsca pracy któregoś z rodziców. To skandal, że do przedszkola przyjmowane
są dzieci z całych Kielc, a brakuje miejsc dla dzieci z okolicy. To należy
zmienić.
Obserwuj wątek
    • Gość: deM Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:19
      Zmienić to trzeba liczbę przedszkoli. Na większą.
      • Gość: antyWEL Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:22
        Gość portalu: deM napisał(a):

> Zmienić to trzeba liczbę przedszkoli. Na większą.

To też należy zmienić. Najwyższy czas pomyśleć o nowych osiedlach i
        zlikwidowanych placówkach.
        • Gość: m. Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:32
          Na osiedlu, gdzie mieszkam, jest jedno przedszkole. Nie dostają się wszystkie
          chętne dzieci, a te, które się dostały, skazane są na: wstrętny, brudny,
          zasypany potłuczonym szkłem, otwarty plac zabaw; godziny otwarcia wg widzimisię
          (od 8.00???), arogancki personel, brak szacunku dla rodziców itd... Zakupy
          spożywcze robi się w pobliskim PSS-ie, dlatego stawka żywieniowa wyższa; może
          też dlatego, ze w manierkach część maszeruje do rodzin personelu.
          Mało zabawek, kiepskie wyposażenie, stare okna, obskurnie, paskudnie.
          Nie widziałam tu żadnych kontroli.
          • Gość: hkjh Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 23.05.08, 20:38
            w przedszkolu na Piekoszowskiej jest "wspaniały" plac zabaw - ostała sie smętna
            ruina jednego (!) urządzenia... po co dzieci mają wychodzic na dwór - niech
            lepiej siedzą w budynku!
          • Gość: eskalopka do m. !!!!!!! IP: *.chello.pl 26.05.08, 17:56
            A na osiedlu na którym ja mieszkam są dwa przedszkola, jest czysto i miło i I TU MI SIĘ np. UDAŁO :-)))))
            A skoro widzisz, że kradną ( w tych manierkach ) to zgłoś gdzie trzeba bo na zawał kojfniesz :-(((((
    • Gość: olo Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 23.05.08, 20:40
      rekrutację należy sprawdzić nie tylko na Dąbrówki ale w każdym przedszkolu

• Gość: gość Mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:41
      czy samotną mamą jest kobieta żyjąca w konkubinacie, mieszkająca i utrzymująca
      się z ojcem dziecka i jego rodziną? czy kobieta prawnie zamężna, faktycznie
      mieszkającą sama, pracująca, posiadająca wyłącznie swoje dochody na utrzymanie
      dziecka i siebie (mąż nieuchwytny)? Ciekawe, co na to Urząd Miasta.
      • Gość: rodzic Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:11
        Promowanie "europejskiego" stylu zycia kosztem normalnych rodzin !!!
        Głęboka patologia pod patronatem Urzędu Miasta !!!!!! Dlaczego
        normalna rodzina jest dyskryminowana? Jeden wielki skandal.
    • Gość: Nina Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:40
      Nie tylko w tym przedszkolu cuda się dzieją. Bardzo dobrze, że ktoś
      się wreszcie tym zainteresował
      • Gość: obserwaror Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:57
        Należy zainteresować sie zarządzaniem kieleckiej oświaty przez p.M.
        Tomalę. Za chwile kolejne problemy, bo rekrutacja trwa
        Jakie warunki rekrutacji zatwierdził p. Tomala?
    • Gość: m. Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:47
      Rozwiązaniem byłyby pełnopłatne placówki, alternatywne dla "łaskawie"
      wydzielanych przedszkoli. Co mają robić rodzice pracujący w Kielcach,
      mieszkający poza miastem, gdzie nie ma przedszkola? Co mają zrobić rodziny, w
      których matka nie pracuje, bo ma niemowlę, ale starsze dziecko powinno pójść do
      przedszkola, jak wszystkie normalne dzieci? Jak znaleźć pracę, z dzieckiem pod
      opieką? Dlaczego przyjęcie dziecka do przedszkola jest obwarowane w ogóle
      jakimiś kryteriami?
      Przedszkola powinny być dostępne dla wszystkich chętnych dzieci w wieku od 2,5
      do 6 lat, bez łaski, kombinowanych wniosków i limitów miejscowych.

Mniej pomników, więcej szkół i przedszkoli.
      • Gość: ciekawy Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:20
        Ile miasto (Kielczanie) dopłacają miesięcznie do każdego
        przedszkolaka? Czy jest to sprawiedliwe? Czy rodzice, którzy nie
        posyłają swoich dzieci do żłobków i przedszkoli nie są pokrzywdzeni?
        Czy to jest normalna sytuacja?
    • Gość: m Głównym kryterium powinno być czy rodzice pracują IP: 195.116.211.* 23.05.08, 23:56
      Dlaczego wyżej ma być rodzina zastępcza gdzie z ustawy jedna osoba nie powinna
      pracować bo za zajmowanie się dziećmi jej płacą, albo samotna matka żyjąca z
      alimentów (czyżby musiała mieć jeszcze czas na fryzjera)? Przedszkola w końcu
      miały być pomocą pracującym, a nie pasożytującym. I oczywiście skoro w Polsce
      wszyscy oszukują:/ na wszystko muszą być kwity
      • Gość: eskalopka Re: Głównym kryterium powinno być czy rodzice pra IP: *.chello.pl 24.05.08, 22:40
        > Dlaczego wyżej ma być rodzina zastępcza gdzie z ustawy jedna osoba nie powinna pracować bo za zajmowanie się dziećmi jej płacą.....

A jakiej ustawy ??????

>...albo samotna matka żyjąca z alimentów ...

A skąd Ty wiesz kto z czego żyje ? A kto i gdzie napisał, ze to dla wszystkich nawet niepracujących matek samotnych ??????
        Jestem matką samotnie wychowującą dzieci, dzieci chodzą do przedszkola, a ja pracuję. Kto ci wbił do tego pustego łba, że jak kobieta sama wychowuje dziecko to od razu nie pracuje i pasożyt na dodatek.
        Proponowałabym najpierw zająć sie swoim ogródkiem, a dopiero potem ewentualnie czyimś i nie komentować swoich fantazji.
        • Gość: m Re: Głównym kryterium powinno być czy rodzice pra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 08:01
          Och! Zapomniałem dopisać "tylko" przed z alimentów, choć to miałem
          na myśli. Z czego kto żyje nie obchodzi mnie nic do momentu , w
          którym mam z tego dokładać choćby w podatkach, a wiele takich kobiet
          sięga po cudze podatki w zasiłkach.
          A mój pusty łeb wypełnił się opiniami o samotnych rodzicach na bazie
          zachowań tych samotnych rodziców prezentowanych przez nich samych w
          TV, gazetach czy z opowieści z pierwszej ręki:/ więc nie moralizuj
          bo jak mam szanować kogoś kto tylko krzyczy "mnie się należy" nie
          dając nic z siebie?
          >
          > A jakiej ustawy ??????
          >
          Chyba nie myślisz, że pieniądze z budżetu są na piękne oczy?
          • Gość: eskalopka Re: Głównym kryterium powinno być czy rodzice pra IP: *.chello.pl 26.05.08, 11:49
            Ahaaaaa TYLKO zapomniałeś ????
            No tak....tylko tacy jak Ty płacą podatki :-(((( Ojej nie wiedziałam, tylko co mnie zabierają co miesiąc ?????
            A co do zasiłków to znam samotne matki, które na oczy nie widziały zasiłków i pełne ( nawet katolickie! ) rodziny, które okradają państwo oszukując w dochodach i pobierają całkiem duże zasiłki :-(((((

Co do ustawy to chodziło mi o taką, która zakazuje pracy w rodzinach zastępczych, bo znam jednoosobową rodzinę zastępczą na dodatek pracującą.

I zamiast patrzeć na samotne matki, które dostają zasiłki (ciekawe jakby dawali wszystkim, ile osób zrezygnowałoby z nich :-((( ) przyjrzyj się jak np. posłowie marnotrawią pieniądze z budżetu.
            • Gość: m Re: Głównym kryterium powinno być czy rodzice pra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:52
              A więc wiesz kto kradnie i pewnie jeszcze ich podziwiasz bo tobie
              się nie udało:/ Jak dla mnie wszystkie zasiłki powinny zniknąć bo są
              nieefektywne zwłaszcz gdy się posłucha o cudnych rodzicach
              odbierających swoim dzieciom przyszłość poprzez robienie z nich
              wariatów by mieć 100zł więcej i pretensjonalności "mnie się należy
              bo mam ..." tu sobie wstaw co chcesz.
              • Gość: eskalopka Re: Głównym kryterium powinno być czy rodzice pra IP: *.chello.pl 26.05.08, 17:49
                Albo idź sie leczyć, albo otwórz salon wróżb. Pieprzysz jak potłuczony pomimo,
                ze gó..o wiesz czy mi się udało, co mi sie udało, jeżeli tak -to jak i
                ewentualnie kiedy :-(((((
                Az głowa pęka jakie Ty bzdury piszesz, a jeżeli to prawda, to serce sie ściska z
                kim Ty masz do czynienia :-(((((
                • Gość: m Re: Głównym kryterium powinno być czy rodzice pra IP: 195.116.211.* 26.05.08, 19:00
                  Napisałem, bo wiedziałem, że kulturkę sprowokuję, po co miałem się wstrzymywać jak
                  Samotna Matka co post podkreśla jak to życiowa i wspaniała jest, obrażając bo ktoś
                  śmie myśleć inaczej, może kompleksy:)))
                  A jeśli chodzi o to czy powinny osoby będące rodziną zastępczą pracować to o tym
                  mówi Dz.U..01.120.1284
                  § 5. 1. Rodzina zastępcza sprawuje opiekę nad powierzonym dzieckiem osobiście, z
                  wyjątkiem przypadku, gdy okresowo z powodów zdrowotnych lub losowych nie może
                  sprawować opieki osobiście albo gdy dziecko okresowo przebywa w szczególności w
                  sanatorium, szpitalu, placówce resocjalizacyjnej, domu pomocy społecznej, ośrodku
                  szkolno-wychowawczym, w tym specjalnym, internacie, bursie lub na stancji.

Raczej trudno uwierzyć by twoja znajoma osoba przerywała pracę w trakcie wakacji lub
                  posyłała dzieciaka na kolonie na cały ten okres a "osobiście" nie oznacza, że znajomy
                  znajomego przejmuje opiekę więc tak czysta wobec prawa to nie jest
                  • Gość: eskalopka Re: Głównym kryterium powinno być czy rodzice pra IP: *.chello.pl 28.05.08, 13:51
                    Tam nigdzie nie jest napisane, że nie może pracować !

To nawet nie jest jakaś tam znajoma. Jest ( a przynajmniej miała dopóki
                    spotykałyśmy sie w przedszkolu ) rodziną zastępczą dla jednego dziecka, które ma
                    kontakt z rodzicami. Ona pracowała, a co robiła na wakacje ???Może to co inni
                    pracujący rodzice babcia, ciocia itd.
                    I jeszcze jedno osobiście to nie znaczy, że na kilka godzin dziennie dziecko
                    nie może zostać z kimś innym.
    • Gość: kasia Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 24.05.08, 09:13
      dobrze ze wkoncu ktos to sprawdz,znam dziecko które mieszka w
      Miedzianej Górze,matka nie pracuje,gosposia w domu a dziecko
      chodziło do przedszkola w Kielcach na Chałubinskiego,a ile mamy
      takich cwaniaków rodziców?czas sie tym zajać.
    • Gość: gosc Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: 81.219.134.* 24.05.08, 09:19
      a moze szanowni rajcy pomysla o zwiekszeniu liczby miejsc czy
      przedszkoli w miescie, skoro jest takie zapotrzebowanie spoleczne?
    • Gość: rodzic Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 09:24
      To nieprawda,że na osiedlu jest jedno przedszkole. Są w pobliżu
      przecież inne, ale to na Dąbrówki jest oblegane bo jest najbardziej
      zadbane. Już widać idąc ulicą dobrego gospodarza przedszkola ,
      zadbane trawniki ,czyste chodniki, pomalowane ogrodzenie, równiutko
      przyciete krzewy, piękna zadbana zieleń, a i widać ,że są
      sukcesywnie wymieniane okna.Ale najpiekniejszy jest plac zabaw dla
      dzieci,porządnie zagospodarowany, z dużą ilością urządzeń,o które
      widać,że się dba.Nic dziwnego ,że rodzice chcą posyłać tu swoje
      pociechy. ja mam tu swoich dwoje.Porównajcie z innymi placówkami.
    • Gość: nur Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 09:36
      A może by ktoś zapytał się gdzie z 65 Przedszkoli zrobiło sie 34
      Przedszkola. Gdzie podziała się reszta. Sprzedano a teraz od nowa
      będą budować i na nowo sprzedawać.
      • Gość: / Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:01
        wybraliscie kretaczy to macie
    • Gość: kaz Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 13:04
      skandalem była likwidacja przedszkoli.
    • Gość: bbbb Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 16:11
      Powinna zostać sprawdzona rekrutacja we wszystkich przedszkolach, bo
      to nie tylko w tym przedszkolu takie cuda sie dzieją.
      • Gość: ja wam pokażę Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 24.05.08, 21:55
        ja nie daruję, moje dziecko nie dostało się do przedszkola i zamierzam to
        wyjaśnić dlaczego? myślę że powinni się tym zająć rzecznik praw dziecka, płacę
        podatki do urzędu miasta to i wymagam, a niech jeszcze raz pani dyrektor z
        przedszkola na Kowalczewskiego zadzwoni do mojej firmy o dobrowolne datki to jej
        powiem żeby spier.... niech płacą Ci których dzieci tam chodzą
        • Gość: olo Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.klc.vectranet.pl 24.05.08, 22:28
          Nalot z urzędu, dobre sobie. Niech tomala otworzy nowe placówki, a nie upycha
          dzieci jak śledzie.
          • Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.klc.vectranet.pl 24.05.08, 22:54
            A NO WŁASNIE
            W PRZEDSZKOLACH POWINNY PRACOWAC NA 2-ZMIANY A NIE NA JEDNĄ
            SZANOWNY PANIE MIECZYSŁAWIE TOMALA !!!!!!
            JAK PANA SLUCHAŁAM CO PAN MOWIŁ O SKRACANIU CZASU PRACY
            PRZEDSZKOLANE TO MYSAŁAM ZE MNIE SKRĘCI
            MA PAN DUZE I WYSOKIE DZIECI WIEC PAN UMYWA RECE
            POMYS CZLOWIEKU??
            BO WIDZE ZE ZAJMUJESZ ETAT W URZĘDZIE I NIC NIE ROBISZ
            BIERZESZ KASE ALE ZA CO???
            POZDRAWIAM
        • Gość: nr34 Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: 81.219.134.* 31.05.08, 08:25
          no i dobrze, że się nie dostało, nie masz czego załować, dyrektorka prowadzi tam
          swój prywatny folwark, moje dzieci tam chodza i w tym roku chyba zabiorę je do
          szkolnej zerowki. Nie to co za dyr. szkliniarz, już nie ma atmosfery, władza
          uderza, ale na szczęście dyrektorem się bywa...
    • Gość: ML Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 15:29
      Super! Od lat promuje się rodziny niepełne. Jeszce trochę. Na każdym kroku
      dzieci i rodzice z rodzin pełnych (czytaj normalnych) dostają po głowie. Od
      żłobka, przez przedszkole, na stypendiach w szkołach wyższych kończąc. Brawo! W
      końcu takie programowanie osiągnie skutek. Chcesz mieć przywileje? Żyj na "kocią
      łapę"
      • Gość: eskalopka Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 25.05.08, 21:22
        Pełna to nie zawsze znaczy normalna :-(((((
        • Gość: par Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 07:59
          Ta ekalopka to jakiś ???????
          • Gość: eskalopka Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 26.05.08, 11:31
            A dokładnie o co Ci chodzi ????
            Jestem samotnie wychowującą, pracującą matką. Decyzję o wyautowaniu tatusia podjęła z myślą o normalnej rodzinie. Lepiej nie mieć żadnego przykładu niż mieć zły. Prawda jest też taka, że wzrosła świadomość kobiet.
            Jak faceci się nie zmienią będzie jeszcze gorzej :-)))))
    • Gość: par Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 07:57
      Nie jest problem tego przedszkola lecz procedury przyjęć przez Urząd
      Miasta.
    • Gość: / Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 08:07
      czy zapomniano już jak WEL zlikwidował 50% przedszkoli
      poza tym propagowanie sztucznych sierot i rozwodów, separacji bo to sie poprostu
      opłaca trwa w najlepsze od lat - skutki sa widoczne
      nastepna paranoja w wariatkowie
      • Gość: eskalopka Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 26.05.08, 11:34

To nie jest propagowanie sztucznych sierot i rozwodów...... tylko wreszcie
        kobiety mądrzeją i nie chcą żyć z chamami, których jak wynika z ilości rodzin
        niepełnych jest całkiem sporo :-((((
    • Gość: Obserwer Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 09:28
      Nie jestem fanem Lubawskiego. Ale według mojej wiedzy WEL nie
      zlikwidował żadnego przedszkola (w odróżnieniu od szkół). Ostatnie
      przedszkola (na ul. Karczówkowskiej i Okrzei) zlikwidował Stępień i
      m.in. dlatego przestał rządzić Kielcami. Obserwując problem
      przedszkoli i dostępu do nich widzę, że powinniśmy zrobić wszystko,
      żeby w naszym mieście nie zlikwidowano już żadnego przedszkola.
      Czytając powyższe opinie stwierdzam, że trzeba walczyć o odnowę
      przedszkoli, naprawę placów zabaw itd Moje dzieci do przedszkola już
      nie chodzą, ale Ci którzy mają dzieci w tym wieku płacąc podatki w
      tym mieście (a nawet okolicach) mają prawo posyłać dzieci do
      kieleckich przedszkoli bez kombinowania i kręcenia i bez względu na
      to czy rodzina jest pełna czy też nie.
      • Gość: Adorn Re: Likwidatorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 10:13
        Szanowni Radni i Bezradni !
        likwidując złobki ,przedszkola i szkoły wpisujecie sie do pamięci
        kielczan grubymi zgłoskami !Tak trzymać a dalej sie rozleci i Wasz
        urząd !
        • Gość: Jagak Re: Likwidatorzy IP: 80.48.137.* 26.05.08, 17:58
          Przedszkola w Kielcach likwidowano od roku 1995 do 2002, przeciw czemu zawsze
          głosował na sesjach lewicowy radny Wojciech Żelezik, przestrzegając, że to się
          źle skończy, chociaż to często ludzie z jego opcji o tę likwidację wnioskowali.
    • Gość: rodzic Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 22:28
      Dlaczego do tej pory przedszkola nie zostały sprywatyzowane, tak jak
      uczyniono to z przychodniami? Ile dopłaca miasto (każddy podatnik)
      miesięcznie do każdego przedszkolaka?
      • Gość: eskalopka Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.chello.pl 28.05.08, 13:43
        Co z Was za naród ????? Miastu, państwu opłaca sie dopłacać do dzieci tak jak UE opłaca sie dopłacać do wstępujących, biedniejszych państw.

Tak samo z dziećmi. One kiedy dorosną będą płacić podatki na szkoły, zieleń, ulice itd. Naprawdę jesteście tacy ciemni, że nie rozumiecie pewnych rzeczy ????

Rzygać mi sie chce, jak po tym kiedy wielu Polaków wyemigrowało do innych państw ( gdzie dostali pomoc w postaci mieszkań socjalnych, zasiłków i możliwości pozostania w kraju gdzie jest wg. nich lepiej),a teraz gdy pojawili sie uchodźcy z państw nawet objętych wojną polskie kołtuny pyszczą że się ich boją, o pieniądzach na nich...WSTYD !

Czepcie się władz, że przedszkoli jest za mało, że są złe warunki a nie np. samotnych matek ( jeśli wśród nich znajdziecie patologię to otwórzcie też oczy na patologię w rodzinach tzw. pełnych). Podstawowym warunkiem przyjęcia do przedszkola ( podobnie jak i świetlicy szkolnej ) jest fakt, że rodzice pracują. Dopiero później dochodzą inne kryteria. Jesteście pewni, że wśród przyjętych dzieci z rodzin tzw. pełnych nie ma cwaniaków, którzy wpisali, ze obydwoje pracują, a naprawdę jest inaczej ???? Tak wam żal d..y ściska, że ktoś chce pomóc komuś komu życie i tak dało po d..ie ??? A nie ma wśród Was tatusiów którzy po kilku latach małżeństwa zmienili sobie żony na nowszy model, a teraz płacąc marne grosze umywają ręce od wychowywania dzieci, bo mają już nowe rodziny ????
    • Gość: rodzic Re: Nalot z urzędu na przedszkole przy Dąbrówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 18:28
      Dlaczego beneficjentami dopłat do przedszkoli z naszych podatków są
      wyłącznie rodzice posyłające dzieci do przedszkoli? A co z tymi
      rodzicami, często ledwie wiążacymi koniec z końcem, zyjący z jednej
      skromnej pensji, którzy nie posyłają dzieci do przedszkoli? Czy
      rodzicom wychowującym dzieci w domu zgodnie z zasadami
      sprawiedliwości i uczciwości miasto nie powinno również dopłacać na
      każde dziecko tyle, ile doplaca do każdego przedszkolaka? Czy byłoby
      to niesprawidliwe i nielogiczne? Dlaczego tego problemu od
      dziesięcioleci nikt nie zauważa. Dzieci wychowane w domu również
      kiedyś będą pracować i łożyć na potrzeby socjalne państwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka