wojtek-przyrodnik 08.06.08, 21:10 ciekawe jaki będzie wynik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jumanji_7 Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami 08.06.08, 21:17 trzy w plecy, tak mi sie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWEL Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 21:30 co najmniej 3... Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami 08.06.08, 23:17 Mino że Podolski celnie strzelał to i tak dwa w plecy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pstryku Serdecznie Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 23:25 Może goście z ataku zapomnieli wziaść ze sobą okularów ;))) i nie mogli celnie strzelić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami IP: *.dsl.bell.ca 09.06.08, 06:56 www.wp.pl/r/Lw292 ...a ja twierdze ze polska druzyna pilki noznej przegrala z Lukaszem Podolskim ...dziwne ze jakos polska prasa piszac o meczu tego nie zauwazyla...jak zwykle jak najdalej od prawdy...mataczyc...zwodzic..kolowac...by tylko nie powiedziec wprost... ....takie sa proporcje Polski do Niemcow w kazdej dziedzinie...skorumpowane, przezarte korupciom spoleczenstwo, pasozytnicze urzednikiem panstwowym, wodzone medialnie, biedne i glupie...zwykle dalekie od prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami IP: *.dsl.bell.ca 09.06.08, 18:13 ...wspolczuje Wam....ja juz w ciagu swojego dlugiego zycia zdazylem sie przyzwyczajc...do 'PRZEGRANEJ POLSKI' "przegranej" - ze wzgledu na "warunki obiektywne"...to bardzo powszechne klamstwo ktorym nas karmila komuna....i w tym klamstwie stara sie wciaz wychowywac nastepne pokolenia... Ale jestem dumny z tych mlodych ludzi ktorzy pojechali do Dortmundu dopingowac naszych pilkarzy...oni pojechali po swiadectwo prawdy.. ...no coz to swiadectwo okazalo sie bolesne....(nie - zaden dziennikarz takich rzeczy jak Filip tu wypisuje ...nie napisze...bo ich po redakcjach obowiazuje dziennikarska sztampa...dziennikarzom wypatroszono mozgi. wiadomosci.onet.pl/99685,21,0,pokaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami IP: *.dsl.bell.ca 09.06.08, 18:32 ...no coz - warszawski urzednik rozumie , uznaje za konieczna regule funkcionowania spoleczenstwa, skorumpowanego, uklado- mafijnego...o niskim standarcie moralnym......ale nie rozumie zasad demokratycznej rywalizacji na murawie stadionu....nie wiem ...moze bylo inaczej...czy druzyna niemiecka pilkarzy miala podczas meczu jakies szczegolne przywileje...? A moze nasi spilarze spoznili sie na mecz .?... a tymczasem padly juz dwa gole ..? ...Orzechowski tylko chcial powiedziec ze jest Polakiem...i potwierdzic swoja przegrana...przynalezec do przegranej....wywodzic sie z przegranej .....bo tylko nam wolno przegrac....tak funkcionuje zaprogramowane mentalnie spoleczenstwo. www.wp.pl/r/N1280 Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami 09.06.08, 18:39 Filipie, głową muru nie przebijesz, a tzw. "czerwone pająki" jeszcze dużo mają dopowiedzenia, nawet jakbyś, to zastanów się, czy nie zostaniesz posądzony o włamanie. Bardzo ładnie to mówisz, ale kto Cię zrozumie, jak strach wielki w narodzie, spuścizna po tylu latach reżimu, a i cd. też trochę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: cioty przegrywają mecz z męzczyznami IP: *.kielce.net.pl 11.06.08, 10:02 Filipie... "Obiektywnie" - to niemiecki piłkarz jest technicznie i pod każdym względem lepszy niż polski, bo niemiecka mentalność w każdej dziedzinie każe dążyć do systematyczności i doskonałości, a polska: jakoś to będzie, wyjdziemy to se pokopiemy, zobaczemy... Nie do wszystkiego co się dzieje pasuje ten twój historiozoficzno- etyczny szablon, który przykładasz i do polityki, i do sportu i do wszystkiego do czego możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ... mentalnie zaprogramowani. IP: *.dsl.bell.ca 11.06.08, 17:34 ....dziekuje za wezwanie mnie do tablicy; >>"Filipie... "Obiektywnie" - to niemiecki piłkarz jest technicznie i pod każdym względem lepszy niż polski, bo niemiecka mentalność w każdej dziedzinie każe dążyć do systematyczności i doskonałości, a polska: jakoś to będzie, wyjdziemy to se pokopiemy, zobaczemy... Nie do wszystkiego co się dzieje pasuje ten twój historiozoficzno- etyczny szablon, który przykładasz i do polityki, i do sportu i do wszystkiego do czego możesz.<< ..................................................................... ...prowokacja to..?...by ktos jeszcze cos napisal na tym forum... ...trudnosci Filipa w zrozumieniu tematyki polskiej..wynikajace z oddalania sie w czasie emocionalno - mentalnych czynnikow.. ...typowo polskie olanie przeciwnika ze strony o.s.s.e....ignorancja, wybiorczosc, brak umiejetnosci wsluchania sie w glos strony przeciwnej...powierzchownosc...dyletanctwo...brak precyzji...(typowo post prlowskie "atam"..".niech sobie gada..". ...ponizej odpowied; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otyljusz Re: ... mentalnie zaprogramowani. IP: *.dsl.bell.ca 11.06.08, 18:18 ...okazuje sie ze ta jednak zarzycana zwodniczosc polityczna Filipa ...ona funkcionuje w Polsce, w kazdym temacie...czyz nie...? ...i tu jest przyklad....( PiS ) przejal sport z ministrem Lipcem i calym korupcyjnym dorobkiem, po poprzednich rzadach AWSu...Kwasniewskiego...jednak to dopiero za PiSu...wszczeto na powaznie postepowania sledcze wzgledem PPN...i korupcyjnych ukladow w sporcie. www.wp.pl/r/ZK279 ...a co do Niemcow...sa inaczej mentalnie wychowywani....i niebagatelna w (grach zespolowych jakie Niemcy uwielbiaja)...jest owa wartosc...w grach zespolowych pieniadz (wynagrodzenie pilkarza) ma wartosc drugorzedna....czego zdaje sie nie rozumia polscy szkoleniowcy po AWF-ach "akademiach od koziolkow".... ...inaczej po boisku biega pilkarz ktory wie ze wygra ...a inaczej bedzie biegal pilkarz z balastem przegranej...zdaje sie zrozumieli juz to polscy kibice w Dortmundzie - krzyczac..."jestescie u siebie" Budowe silnej mentalnosci spolecznej...trzeba zaczac budowac zupelnie innych dziedzin wcale ze soba niezwiazanych...jak naprzyklad lotniskowcow, super samochodow, super samolotow...super spoleczenstwa z wlasna praworzadnoscia, z wlasna sila kreacji...bo ona buduje sie dlugo przez caly okres mlodosci...a na boisko wychodzi juz dobrze przygotowana silna osobowosc...ktora nie przegra. ...przypomina mi sie komunistyczna maksyma (..."umiec przegrac"....) toz to czesc programu wychowania spoleczenstwa na przegrane. Czy Orzechowski juz sobie uswiadomil - (jako minister edukacji)...ze najbardziej tragiczna postacia tego spektaklu stal sie ow napastnik bundes ligi- Podolski..."szkoda mi Polski" - powiedzial ...on dopiero od tego momentu gdy ja pokonal...zaczyna ja poznawac, uczyc sie jej...wspolczuje mu...ale sa to zwykle nasze zyciowe przegrane o ktorych nie wiemy ze takie nadejda. ...zasadnicze pytanie jest; ...dlaczego nie rozwijal sie w zespolach polskich.....? ...ilu tak zdolnych ludzi polscy szkoleniowcy i ciemni dziennikarze bzdolali wymazac z zycia spolecznego....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otyljusz Re: ... mentalnie zaprogramowani. IP: *.dsl.bell.ca 11.06.08, 19:32 Oto odpowiedz; Piłkarz reprezentacji Niemiec Łukasz Podolski ze zdziwieniem zareagował na wiadomość, że jeden z polskich polityków chce pozbawić go obywatelstwa Polski. "Dowcip polega na tym, że wcale nie mam polskiego paszportu" - powiedział piłkarz gazecie "Koelner Express" komentując uwagę dziennikarza, że polityk LPR Mirosław Orzechowski zaproponował, by odebrać mu polski paszport. "Polski związek piłki nożnej dawniej wcale się o mnie nie troszczył. Starali się o mnie dopiero, gdy grałem w młodzieżowej reprezentacji i stałem się publicznie znany" - powiedział Podolski. Dodał, że ówczesny trener reprezentacji przysłał mu nawet koszulkę z numerem 10. "Ale wtedy podjąłem już decyzję, by grać dla Niemiec. I była to dobra decyzja. Mimo to w mojej piersi biją dwa serca" - mówił urodzony w Gliwicach 23-letni piłkarz. Choć Podolski obecnie nie ma polskiego paszportu, to jako obywatel Polski ma do niego prawo. Niemieckie media z rozbawieniem komentują żądania Mirosława Orzechowskiego, by pozbawić obywatelstwa "osoby występujące w narodowych barwach obcych państw". Telewizja informacyjna N24 donosi o kolejnej "z serii prowokacji" przypominając o atakach polskiej prasy bulwarowej na piłkarzy niemieckich przed niedzielnym meczem Polska-Niemcy w Klagenfurcie. "Polacy powinni martwić się o to, by Podolski pomógł im wyjść z grupy i w meczu z Chorwacją zrobił to samo co podczas meczu z Polską" - mówił komentator N24. Podolski zdobył w niedzielę da gole dla niemieckiej reprezentacji. Zaś gazeta "Koelner Stadt Anzeiger" uznaje zachowanie polityka LPR za "niesportowe". I dodaje, że ewentualna realizacja pomysłu Orzechowskiego pociągnęłaby za sobą wiele pytań. "Czy pozbawienie obywatelstwa ma nastąpić dlatego, że Poldi strzelił aż dwie bramki? Czy może jeden gol byłby już wystarczającym powodem? - pyta koloński dziennik. - Czy może wystarczy pół tuzina dobrych strzałów?". Gazeta dodaje, że problemy może mieć też polska reprezentacja, "bo według wewnętrznej logiki tej propozycji także bramki samobójcze będą kwalifikowały do pozbawienia obywatelstwa". "Ryzyko gry dla polskiej reprezentacji byłoby nieobliczalne" - pisze dziennik. I dodaje, że "swój niemiecki paszport Podolski może zatrzymać i chętnie damy mu drugi". "Najlepiej byłoby natomiast, gdyby istniała możliwość pozbawienia obywatelstwa jednego lub dwóch polityków" - ocenia "Koelner Stadt Anzeiger". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: ... mentalnie zaprogramowani. IP: *.kielce.net.pl 12.06.08, 11:00 "ow napastnik bundes ligi- Podolski..."szkoda mi Polski" - powiedzial ...on dopiero od tego momentu gdy ja pokonal...zaczyna ja poznawac, uczyc sie jej...wspolczuje mu...ale sa to zwykle nasze zyciowe przegrane o ktorych nie wiemy ze takie nadejda." - ten kawałek twojego tekstu uświadomił mi że jestem maniakiem i nieuleczalnym wprost melancholikiem-gadułą. Toż tu zalatuje romantyzmem, jakimiś "Syzyfowymi pracami". Nie ma sensu z tobą "rozmawiać". Nie umiesz czytać i wszystkim w ciemno w czambuł zarzucasz peerelowską mentality. Wal sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: ... mentalnie zaprogramowani. 12.06.08, 17:23 Panowie, jak świat światem od tej pory Niemieć Polakowi zawsze bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ... męzczyznami przegrywaja z Chorwatami IP: *.dsl.bell.ca 13.06.08, 06:14 ...a Chorwaci przegraja z ciotami... Odpowiedz Link Zgłoś
jumanji_7 Re: ... męzczyznami przegrywaja z Chorwatami 13.06.08, 06:33 A miało być tak pięknie, jak ze wszystkim z resztą, a jest tylko typowo tak po polskiemu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ... męzczyzni.. przegrywaja z Chorwatami IP: *.dsl.bell.ca 13.06.08, 17:46 ...no coz...zdazaja sie sytuacje nieprzewidziane...i dlatego trzeba strzelac gole na zapas...ot na wszelki wypadek...zdobyc bespieczny dystans...wynik pojedynkow Wlochy- Holandia zaskoczyl wszyskich i podobnie przegrana Niemiec z Chorwatami...wydaje sie ze Niemcy zlekcewazyli przeciwnika....a byli juz nieco zmeczeni meczem z Polska...podczas ktorego musieli dac z siebie wszysko....w ostatecznym rozrachunku jednak...to zmeczenie wczesniej czy pozniej wyjdzie dlatego owazam ze zespoly dobrze przygotowane jeszcze wyplyna mimo swych pierwszych przegranych...euro dopiero sie rozkreca. Odpowiedz Link Zgłoś