Dodaj do ulubionych

Dyrektor SP 25 jak dyktator

• Gość: aa Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 15:29
      Niestety muszę z przykrością stwierdzić, że na własnej osobie
      doświadczyłam arogancji i bezczelności pana Sylwestra Ozgi. Traktuje
      ludzi z gory, zachowując sie nie jak człowiek tylko jak TYRAN!!!!
    • Gość: amelia Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:42
      po przeczytaniu artykułu dowiedziałam się, iż pan Piotr Burda jest autorytetem w
      ocenianiu pracy dyrektorów szkół. Refleksja jest taka, że na naukę nigdy nie
      jest za późno. Człowiek coś czyta i całe życie się czegoś dowiaduje.
      • Gość: nauczycielka Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: 77.223.219.* 20.06.08, 21:42
        Czytając wszystkie wypowiedzi nasuwa mi się wniosek, że znowu nie pomyślano o
        najważniejszych tych dwojgu wspaniałych dzieciakach.Moi drodzy Magdo i Mateuszu
        gratuluję wam tak wspaniałych wyników w nauce, ja na miejscu waszych rodziców i
        nauczycieli byłabym z was dumna. Nie żywcie do siebie nienawiści i żalu, Londyn
        stoi przed wami otworem ,uczcie się razem zgłębiajcie wiedzę a wierzę w to że
        taka pozytywna współpraca, zdrowa rywalizacja i życzliwa krytyka da wam
        motywację aby osiągać coraz lepsze wyniki, bądźcie szczęśliwi, korzystajcie z
        wakacji bo zasłużyliście sobie na wypoczynek.Gratuluję wam z całego serca
        • Gość: beata Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:48
          Gratuluję Ci tej mądrej i wyważonej wypowiedzi.
          Dawno nie czytałam tak ciekawego i wciągajacego wątku na tym forum.
          To lepsze od Hemingwaya
          • Gość: tratata Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.chello.pl 21.06.08, 06:59
            KAŻDY MA PRAWO DO OCHRONY DOTYCZĄCYCH GO DANYCH OSOBOWYCH
            (art. 1 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych)

Biuro Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych
            ul. Stawki 2; 00-193 Warszawa

Tam pisać!
            • Gość: `````` Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.chello.pl 21.06.08, 07:18
              Ktoś wciąż bezprawnie wymienia moje nazwisko - nawet wiem kto, to BARDZO
              czytelne! Narusza przy tym kilka przepisów prawa, które przywołuję poniżej.
              USTAWA
              z dnia 29 sierpnia 1997 r.

o ochronie danych osobowych.

Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 101 poz. 926

Rozdział 1

Przepisy ogólne

Art. 1. 1. Każdy ma prawo do ochrony dotyczących go danych osobowych.

2. Ustawę stosuje się do przetwarzania danych osobowych w systemach
              informatycznych oraz w kartotekach, skorowidzach, księgach, wykazach i w innych
              zbiorach ewidencyjnych.

Art. 3. 1. Ustawę stosuje się do organów państwowych oraz samorządu
              terytorialnego, a także do innych państwowych i komunalnych jednostek
              organizacyjnych oraz podmiotów niepaństwowych realizujących zadania publiczne.
              2. Ustawę stosuje się również do osób fizycznych i prawnych oraz jednostek
              organizacyjnych niemających osobowości prawnej, które przetwarzają dane w
              związku z działalnością zarobkową, zawodową lub dla realizacji celów statutowych.

Art. 6. 1. W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje
              dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.
              2. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić
              bezpośrednio lub pośrednio.

Art. 7. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
              1) zbiorze danych - rozumie się przez to każdy posiadający strukturę zestaw
              danych o charakterze osobowym, dostępnych według określonych kryteriów,
              niezależnie od tego, czy zestaw ten jest rozproszony lub podzielony funkcjonalnie,
              2) przetwarzaniu danych - rozumie się przez to jakiekolwiek operacje
              wykonywane na danych osobowych, takie jak zbieranie, utrwalanie, przechowywanie,
              opracowywanie, zmienianie, udostępnianie i usuwanie, a zwłaszcza te, które
              wykonuje się w systemach informatycznych,
              5) zgodzie osoby, której dane dotyczą - rozumie się przez to oświadczenie
              woli, którego treścią jest zgoda na przetwarzanie danych osobowych tego, kto
              składa oświadczenie; zgoda nie może być domniemana lub dorozumiana z
              oświadczenia woli o innej treści.
    • Gość: :) Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 18:01
      zgadzam się że dyrektor Ozga jest aroganckim i niekulturalnym człowiekiem, wystarczy popracować kilka miesięcy w tej szkole i mieć doczynienia z nim. To, że jest na stanowisku dyrektorskim nie daje mu prawa do traktowania innych ,,z góry,, i brania na przysłowiowe ,,huki,, niestety to jest metoda pana DYREKTORA. Na pierwszy rzut oka wydaje się być miłym człowiekiem ale w rzeczywistości tak nie jest. Wystarczy porozmawiać z rodzicami dzieciaków uczących się w tej szkole, zapytać co myślą na jego temat, czy nawet z kadrą nauczycielską też niemają dobrego zdania co do pana dyrektora.
    • jerzymisiek Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator 21.06.08, 19:24
      Super, dzięki za uznanie jesten n-lem wf, a Ty kim jesteś, że masz
      prawo oceniać wg. rozwoju mięśni. Wstyd, n-le wf potrafią zapanować
      nad grupą, więc często zostają wybrańcami - ten pan został mianowany
      więc w tłumie geniuszy oczywiście nie n-li wf tej szkoły brak było
      lepszych? Jęśli nie, to czemu nie startowali?
      • Gość: NAUCZYCIEL..!!!!!! Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 22:04
        Odezwał się "fizyczny" i do tego chamowaty, dobrze wiesz,że
        chłop w szkole to najczęściej "fizyczny" (nie tylko w szkole,
        kogo "mamy na górze"????) no i oświata się "pnie".. w dół...
        Dyrektor obejmuje stanowisko i trzeba dać mu czas na "naukę"
        ...ludzie gdzie my jesteśmy???????
        • Gość: ka.ce. Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 14:17
          Panowie i panie, dajcie już spokój, nie ubliżajmy sobie nawzajem, jak spojrzymy
          sobie w oczy we wrześniu? Przypadkowo byłam w komisji , która typowała dzieci do
          wyjazdu, Mateusz nie był brany pod uwagę bo nie został wytypowany w pierwszej
          fazie. Po co ta dalsza dyskusja, obrażanie siebie , wywlekanie spraw, robienie
          błota między nami- pracownikami tej szkoły. Proszę was, koniec! Mam nadzieje ,że
          mój post będzie ostatnim,życzę wszystkim miłych wakacji!KC.
          • Gość: BEBE Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.chello.pl 24.06.08, 19:13
            Byłam na zakończeniu roku w sp 25 i uważam, że na dyrektora
            to ten pan nadaje się średnio i nie tylko dlatego, że pani Banaś
            podniosła wysoko poprzeczkę, a pan dyrektor nosi przymałą marynarkę.
    • Gość: alicja Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.chello.pl 03.09.09, 17:16
      Ta szkoła to bagno.uczniowie są jej potrzebni tylko do uzyskiwania odpowiednich
      wyników i robienia kariery, niezależnie od kosztu jaki ponoszą za to dzieci
      będące jej uczniami. Rodzice żądni sukcesów swych dzieci są wodzeni za nos przez
      robiącego karierę dyrektora i niektórych nauczycieli. Nie są to jednak
      odpowiedniki wiedzy ich dzieci, lecz wyniki szkoły. Wiedza i umiejętności dzieci
      potrzebna będzie gdy pójdą do pracy i pracodawcę zupełnie nie będzie obchodzić
      ile szóstek mieli w szkole podstawowej. Jeśli ktoś ma celujące ze wszystkiego to
      coś z tym ocenianiem jest nie tak, bo nie ma ludzi najlepszych we wszystkim.

Ja jestem świadkiem tego jak tenże pan dyrektor publicznie odczytał opinię
      psychologiczną chłopca bez zgody jego rodziców.
      Alicja
      • Gość: Monika Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: 217.153.141.* 18.10.10, 10:17
        Jestem przerazona tym co się dzieje w tej szkole, straszna przemoc, wulgaryzm, chamstwo zarówno wśród chłopców i dziewczynek. Dzieci niszczą siebie na wzajem, ostry wyścig szczurów. Kilkukrotnie prosiłam pana Dyrektora o spotkanie, ale niestety bez skutecznie.
        Zresztą cóż moja jedna rozmowa zmieni. Moze po wyborach będzie nowy Pan Dyrektor który poprawi sytuację.
        Co myslicie o tej szkole ? Czy tylko ja mam uwagi ?
        • Gość: Iwa Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: 188.33.113.* 14.12.10, 17:30
          Bardzo proszę o opinie rodziców dzieci chodzących do pierwszej klasy w tej szkole.
          • Gość: alicja Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 12:59
            Zabierz dziecko stamtąd jak najszybciej, zanim będzie za późno. W szczególności odradzam panią Magdalenę Dadej.

• Gość: Ktoś kto wie Re: Dyrektor SP 25 jak dyktator IP: *.play-internet.pl 09.11.12, 23:48
            Witam .Prosze o wyjaśnienie na szlachetnym forum czemu usuwane sa wpisy na temat pedagogów ?Albowiem prawdą jest ,iż w gronie karierowiczów-pedagogów jest czarna owca ,ktora świecąc przykładem dla naszym maluchów sama wyrzuca z domu własną dorastającą pociechę...absolwentkę tejże placówki...Moralność wykładowców schodzi na .....
            Dyrekcja sobie nie radzi moze KURATORIUM przeczyta ten wpis ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka