antywel 25.08.08, 22:02 Kielce Witają ! Dziurawe, zakorkowane drogi. Brak perspektyw... Ale za to pomniki, oratoria i bujanie w łobickich obłokach ! A na Rynku przywita Cię sam WEL !!! Nie zwlekaj ! Przyjedź !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:51 najbardziej zasciankowe city w Polsce wita.Miasto gdzie nie ma starego miasta,uniwersytetu,porzadnego klubu muzycznego,2 ligowego klubu piłkarskiego,jednego z najgorszych dworców PKP i PKS w kraju,lipnego krótkiego deptaka.Plusy kielc tanie miasto do zycia,bezpieczne w miarę,malutkie w porównaniu z np. Krakowem,niesamowity patriotyzm mieszkańców którzy wrecz kochaja tez zasciankowe kielce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca was Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 81.6.135.* 25.08.08, 23:33 jak promować Kielce?- proste - wąsami!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 81.219.210.* 25.08.08, 23:37 Świętokrzyska Agencja Rozwoju Regionu ?!? A co ona dotychczas zrobiła dla promocji naszej ziemi, bardzo proszę szerzej na ten teamt napisać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logic-nic Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 77.223.220.* 25.08.08, 23:55 Z pewnościa zapewnia rozwój swoich urzędników i ich rodzin,a przecież region to ludzie ,a jaki lud taki wizerunek.Może być zawsze gorzej ale żeby nie było -to jest Agencja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem z pttk Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 00:37 Gość portalu: x napisał(a): > Świętokrzyska Agencja Rozwoju Regionu ?!? A co ona dotychczas > zrobiła dla promocji naszej ziemi, bardzo proszę szerzej na ten > teamt napisać !!! nic nie zrobiła ale pożera bardzo ogromne pieniądze ze składek podatników bo tam pracuje dużo dobrze opłacanych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr 'Dziurawe, zakorkowane drogi. Brak perspektyw' IP: *.triad.res.rr.com 26.08.08, 08:58 To akurat nie wyróżnia specjalnie CK. A gdzie widzisz zaścianek? W CK dzieje się mniej niż w wielkich miastach bo są mniejsze - proste, nie? Zaścianek to stan umysłu. Więc skoro to dla ciebie zascianek to tylko twoja w tym zasługa. Stare miasto? Zależy co rozumiesz pod tym pojęciem. Pewnie - nie ma setek budowli z gotyku czy innych średniowieczy - przyczyna? Bo nie było wtedy ważnym ośrodkiem. Zaledwie mieściną. Ale to co jest pod zarządem konserwatora jest naprawdę piękne. Uniwerek? Hmmmmm... Tu nie chodzi o nazwę. Tu chodzi o poziom kształcenia. A tu akurat jest lepiej niż na niektórych 'uniwersytetach' (i to nie przymiotnikowych). Klub muzyczny? Nie wypowiadam się bo dawno nie byłem w CK na tyle żeby coś obczaić chociaż Jazzowa w sumie była ok. I sądzę że znalazłoby się parę innych lokali - przypominam: CK to nie Poznań, Wrocek czy Wawa. II liga? No chyba nie ma. Jest Korona która mimo że na razie przegrywa to jednak styl daje nadzieję - zwłaszcza po odpływie wszystkich 'gwiazd' kiedy się gra młodziakami. Jestem spokojny że nawet w tym roku będzie szansa na co najmniej baraże o 'uekstraklasę'. Dworce? Nie są super ale widać mało jeszcze w życiu widziałeś - pewnie tylko Jędrzejów, Końskie, Sędziszów... Lipny deptak? Krótki? Jest naprawdę fajny. A i krótki nie tak bardzo. Po raz kolejny: to nie Łódź. Mieszkańcy kochają to miasto bo jest super. Zaniedbane (które nie jest?). A zaścianek to ty ze sobą przywiozłeś na studia. Nie podoba się to się wynieś do wielkomiejskiego skansenu pokrakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw miesz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 00:31 Co by tu jeszcze spieprzyć panowie, co by tu jeszcze ? WEl'u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw miesz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 07:52 DLACZEGO MALKONTENCI PO PROSTU NIE WYJEDZIECIE Z TEGO MIASTA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 07:57 heheh dobre pytanie, ciekawe czy ktorys bedzie w stanie udzielic sensownej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborcawas Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 81.6.135.* 26.08.08, 08:40 ziggi zapytałeś odpowiadam bo to moje rodzinne miasto, bo tu tkwią moje korzenie, bo kocham ten region, bo tu jest mój dom , bo tu spoczywają szczątki moich przodków,bo wieżę że kiedyś przestaną rządzić tutaj debile, mam nadzieję że udzieliłem jasnej odpowiedzi i dla ciebie wystarczająco sensownej, i jeszcze jedno, zależy mi na tym regionie, dlatego krytykuję i wytykam błędy i głupotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 08:44 dziekuje za sensowną odpowiedz, aczkolwiek chcialbym dodac, iz wytykac blędy i krytykować potrafi kazdy, szkoda ze nie jest to konstruktywna krytyka, lecz zwykle szydzenie z własnego miasta nie doceniajac jego walorów. Czekam na kolejne odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 11:00 A ty, ziggy, masz coś konkretnego do powiedzenia, czy tylko krytykujesz "malkontentów"? jak sam napisałeś, wytykać błędy każdy potrafi... jak i przyklaskiwać bezmyślnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 77.223.220.* 26.08.08, 11:17 Prawo do krytyki władzy publicznej ma każdy obywatel,kazdy mieszkaniec społeczności lokalnej.Jesli ktoś zobowiązuje się do wykonania określonych zadań za określoną sumkę :) to niech pożniej nie narzeka i nie prosi :pomóżcie ! bo to są zwykłw kpiny z ludzi i obnażanie braku kompetencji i straszliwego własnego uwiądu.Jesli obowiązji go przerastają niech ODEJDZIE z HONOREM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 15:04 mam cos konkretnego do powiedzenia, w przeciwieństwie do was, którzy na pytanie czym promowac Kielce wymyslacie same zle rzeczy, ktore mozna znaleźć w kazdym polskim miescie. A ty bystrzaku czemu jeszcze tu mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korzenny. Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.08.08, 13:29 Szczegolnie jeden specjalny korzenn ci tam utkwil i nie mozesz go wyciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 77.223.220.* 26.08.08, 13:40 Wyborcawas masz rację,nie możemy legitymowanym cwaniaczkom oddać ziemi naszych przodków.Widać ich poziom jak na dłoni,a dni ich sa też policzone,to oni niech wracają skąd przyszli,do upadłych zakladów i firemek,oby nie komunalnych,bo tam tez nowa ekipa musi zrobić porządek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent. Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.08.08, 13:27 Wlasnie wyjechalismy na wieki wiekow i amen pozostawiajac milosnikow w zachwycie rownym prawie skowytowi. Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek To ja chcę wziać udział w konkursie! 26.08.08, 08:29 Moja propozycja "Kielce - miasto pomników". Wiem, że nie mam szans z Geniuszem Łysogór i jego "Don't give up, you're in Kielce", ale może jakaś druga nagroda będzie? :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do d... Re: To ja chcę wziać udział w konkursie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 11:30 Pomniki, klapy i oratoria witają !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jalajala Spec od marketingu: Przekonajmy mieszkańców 26.08.08, 08:50 To niestety jest, był i będzie duży problem. Takimi sprawami nie powinni zajmować się osoby, które nieudolnie próbują robić to teraz. Z marketingiem mają wspólnego tyle, że może widzieli taki podręcznik na półce u swojego syna lub swojej córki. Ich strategią jest brak strategii. Promocja miasta w stylu festiwalu harcerskiego niestety się nie sprawdzi. Powinni stawiać na nowe technologie, którymi posługuje się reszta cywilizowanego świata (internet), a nie zastanawiać się nad "witaczami" przy wjeździe do miasta. Brak jakiejkolwiek sensownej informacji turystycznej i wielu innych znaczących rzeczy. Ale niestety nasz rozpisywanie się na ten temat nie przyniesie żadnego rezultatu ponieważ dalej zajmować będą się tym osoby, które są "plecakami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Spec od marketingu: Przekonajmy mieszkańców IP: 77.223.220.* 26.08.08, 11:20 Po prostu brak wiedzy i inteligencji tuszuje się pomysłami z czasów średniego komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek A tak na prawdę co w Kielcach jest atrakcyjnego do IP: *.klc.vectranet.pl 26.08.08, 16:44 obejrzenia? Może takie atrakcje jak w Olsztynie, Gorzowie Wielkopolskim i tym podobnych miastach? Znacie je? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: A tak na prawdę co w Kielcach jest atrakcyjne IP: 77.223.220.* 26.08.08, 23:58 Na to pytanie mogą odpowiedzieć tylko magistraccy urzędnicy lub sam Pan Prezydent jako Głowny Kreator wszelkich form życia publicznego i gospodarczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 77.223.220.* 26.08.08, 11:42 A co tu promować ? Najpierw musi zmienić się władza od śrubek i marketingu rodem z hurtowni snopowiązałek.Kadra jest niekoncepcyjna pieniądze trwonione,majątek komunalny prywatyzowany a przyroda niszczona.Wystarczy chyba tych przesłanek aby wyciągnąc właściwe wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw miesz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 12:35 No i jak zwykle! Dyskusja krąży wokół naszego "zaściankowego" charakteru, a nie nad konkretami. Ostatnio wiele zwiedzałam miejsc w Polsce i wróciwszy do Kielc zastanawialam się jak odbierają nasze miasto inni. I, to straszne, ale stwierdziłam, że nasze miasto nie stanowi dla nich wyzwania do zwiedzania. Jest mało interesujące. Zabytków nie dobudujemy, więc może postawmy na nowoczesność. W końcu mamy XIX wiek!!! Nie umartwiajmy się ciągle nad przeszłością. Co było nie odstanie się. Idźmy do przodu! Budujmy nowocześnie! Kształćmy ludzi! Słuchajmy młodych, bo często mają bardziej trafione pomysły niż starsi:) Może wtedy uda się wyplenić z mieszkańców to, co przez lata nawarstwia się w naszych głowach: że mieszkamy w gorszej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 77.223.220.* 26.08.08, 12:56 Z głowy wszystko natychmiast się "wypleni" jeśli będziemy mieć takiego prezydenta jak ma Wrocław " Prosta i przejrzysta przesłanka. Po co prawić truizmy i dorabiać ideologię o "wyplenianiu " ? Bez sensu ! Odpowiedz Link Zgłoś
jalajala Spec od marketingu: Przekonajmy mieszkańców 26.08.08, 13:48 z tą ekipą wciąż wszystkie działania promocyjne będą przypominać wyłącznie konkurs na najładniejszą i najbrzydsza kamienicę. Mam tylko nadzieję, że ktoś postanowi wziąć sobie chociaż w minimalnym stopniu nasze opinie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw miesz.. IP: 81.219.210.* 26.08.08, 15:35 Najgorsze, że pomniki kieleckie toną w chwastach. Proszę zobaczyć otoczenie pomnika "Homo Homini" czy tych na skwerze Szarych Szeregów, toż to kwiatek do kożucha ! Odpowiedz Link Zgłoś
osse Rec: Spec od marketingu 26.08.08, 16:16 Trochę mnie dziwi to, co mówi Pan Specjalista. Mógł on mówić sobie takie rzeczy (że potrzeba badań, sondowania rynku itp.) 5 lat temu, nie teraz. Moim zdaniem sprawa tkwi nie w braku jakichś badań, bo na te można kasę wydawać i wydawać i nic z tego nie będzie, problem jest w głowach urzędników. Niech po prostu Lubawski mianuje dyrektorem Promocji miasta kogoś po reklamie z pojęciem o promocji "miejsc", a najlepiej kilku takich, i będzie po problemie. Ale jeżeli obecnemu dyrowi trzeba podpowiadać, że w zagranicznych hotelach to stoją stojaki z ulotkami i materiałami promocyjnymi, to wszelka krytyka to groch o ścianę. A tak wogóle: dlaczego by nie podać billboardu, na którym Snoop Doggy Dog pali trawę, i na tle Katedry albo jakiegoś innego rozpoznawalnego obiektu (byle nie Sienkiewki z "Don't give up...") mówi: "Yeah... I like this city!". ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Rec: Spec od marketingu IP: 82.139.30.* 26.08.08, 17:30 Dlaczego cię to dziwi osse? Gdybyś miał okazję zarobić, przeprowadzając te wszystkie badania, sondaże itd mówiłbyś chyba podobnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw miesz.. IP: 81.219.210.* 26.08.08, 19:04 Czy ktoś oglądał "7 minut" w lokalnej TV w dniu 26 sierpnia.? Występował tam dyr. od promocji miasta Kielc. Nie powiedział nic na temat, nie zaproponował ze swej strony nic ! Czeka aż mu zrobi poprawki do strategii agencja rozwoju oraz czytelnicy i widzowie TV. Po prostu koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 77.223.220.* 26.08.08, 20:37 Ciekawe ile płacą za to czekanie i z jakiego klucza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: *.cust.tele2.pl 26.08.08, 22:31 Najwyższe ceny paliwa średno 10-15 gr na litrze niz po za Kielcami nie wspominając w sąsiednich województwach drożyzna w sklepach np w porównaniu z Krakowem i najniższe zarobki w kraju nie mówiąc o bezrobociu.Wszystkie wieksze inwestycje i inwestorzy omijaja Kielce z daleka.Dziurawe drogi niebezpieczna skrzyżowania tragiczne wyjazdy z Kielc.Marazm głupio lokalizowane inwestcje typ stadion czy hala, zamknięcie Paderewskiego korki przez wąskie uliczki centrum i co tu promować .Głupota się sama promuje a Kielce służą do kawałów jak Wąchock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborcawas Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 81.6.135.* 26.08.08, 22:43 za chwilę będzie coś co warto pokazać innym, pojedynek między UW a UM na parkingi, kto będzie lepszy? jak obstawiacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: determinator Re: Jak promować Kielce? Przekonajmy najpierw mie IP: 77.223.220.* 26.08.08, 23:12 Wierzę,że tylko intencyjna pielgrzymka może NAS uratować . Odpowiedz Link Zgłoś
dr.tapczan Jak promować Kielce? Glos z zewnatrz... 27.08.08, 15:21 Trafilem tu przez Wiadomosci24.pl. Jestem z Wroclawia. W Kielcach jeszcze chyba nigdy nie bylem. Watek wydal mi sie dosc ciekawy, wiec postanowilem, ze zapytam - dlaczego scyzoryk ma być okresleniem negatywnym? (pada takie zdanie w wywiadzie - ale od kogo? od prowadzącej dziennikarki!) Ja powiadam, patrząc "z zewnątrz" to jest rzecz nieodmiennie, jak Polska długa i szeroka, kojarzona z Kielcami i to ambiwalentnie -ani źle, ani dobrze! Chcecie promocji? Zróbcie więc trochę zamieszania medialnego np. że Kielce zmieniają herb i wpisują w niego scyzoryk i przy okazji przemyćcie trochę informacji, o atrakcjach np. blisko w góry i wąwozy. Podsumowujac: Liroy, scyzoryk, sławne kieleckie wiatry i Żeromski to wszystko już jest znane i z Kielcami kojarzone. Promocja w zasadzie za darmo, tylko trzeba tym odpowiednio zagrać! ps. i nawet można sparodiować trochę "don't give up", by porażkę przekuć w sukces. ps2. ludzi wygiętych w napis Kielce (z powolanego w dyskusji banneru), zamieniłbym na scyzoryki. A ze scyzoryka uczynil miejski gadzet/pamiatke, tak by kazdy przedszkolak wiedzial, ze jak po scyzoryk, to tylko do Kielc. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osse Re: Glos z zewnatrz... IP: *.kielce.net.pl 27.08.08, 16:02 Super post. Już widzę te bannery, za którymi oszaleją Warszawiacy, Krakusy i inni: 50 Cent, paląc trawkę na tle zachodzącego nad Karczówką słońca, puszcza dymka, i mówi: "Używam tylko kieleckich noży", i efektownie otwiera scyzoryk, za nim Snoop Doggy Dog i paru innych, strojących groźne miny. Żeby było jasne: 50 Cent używa kieleckiego sprzętu do ulicznych bójek. Przeżył przecież 9 kól, jak mówią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.s.e Re: Glos z zewnatrz... IP: *.kielce.net.pl 27.08.08, 16:15 Jeszcze jeden pomysł billboardu z motywem świętokrzyskich noży. Angelina Jolie na tle zachodu słońca nad Karczówką oblizuje kuchenny nóż i mówi: "Tnę się tylko nożami z Kielc". Aczkolwiek honorarium dla Angeliny może przewyższać nie tylko budżet dyr. Tworogowskiego, a nawet budżet całych Kielc, ale można by spróbować.... ewentualnie zatrudnić jakiegoś sobowtóra. Raperom też można by dać zarobić, tylko wolę nie myslec ile chciałby 50 Cent. Odpowiedz Link Zgłoś