areabis 03.10.08, 09:47 Kłamstwa , kłamstwa , kłamstwa ! Napiszcie prawdę , jak i czym skończył się pobyt Piłsudskiego w Kielcach !!! Już lepiej włoszczowa by się pokazała z Żeromskim ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Don Chichot Włoszczowa może być dumnai z innego powodu ;) IP: *.chello.pl 03.10.08, 10:17 Potemek wielkiego i szlachetnego rodu, niejaki Edgar Peron-Gosiewski, kontynuator rodzinnej tradycji, dokonał we Włoszczowie czynów równie wielkich, co wiekopomnych ;) Jego peron nie ma sobie równych nie tylko w Polsce czy w Europie, ale nawet na świecie. Stacja we Włoszczowie, jako druga budowla obok Muru Chińskiego, ponoć jest widoczna z kosmosu ;) Również pomnik jej tórcy i patrona, który wkrótce ma być wzniesiony na końcu peronu, będą mogli podziwiać nawet kosmonauci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redradek Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.vl728.renfri.lubman.net.pl 03.10.08, 10:17 Kielce - miastem Legionów???!!! To żart jakiś chyba? Albo nowa polityka historyczna, bardzo nowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Re: Prezydent ekspresem przez Kielce 03.10.08, 10:36 Historycznie rzecz ujmując Legiony przyszły do Kielc i zastały miasto niechętne, z zamkniętymi oknami, okiennicami; pamiętają to Krakowianie i nam wypominają. Prezydent Kielc, jako fan/atyk/ PiS-u opowiada i pisze jedynie słuszną historię. Patrzac na głównych polityko-urzędników obowiazuje odpowiednia i nawiązująca do głoszonej ideologii- charakteryzacja osobista. Odpowiedz Link Zgłoś
mstepie Prezydent ekspresem przez Kielce 03.10.08, 10:34 Co Piłsudski zrobił dla Kielc, chyba nałożył kontrybucję za "gorące" powitanie I kadrowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak kontrybucje nałożyli Rosjanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.08, 19:40 ty krety.nie kontrybucje na Kielce nałożyli Rosjanie po wyparciu wojsk Piłsudskiego za to właśnie że sprzyjaliśmy strzelcom Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Prezydent ekspresem przez Kielce 03.10.08, 10:45 Nie zdziwię się, jeśli przy następnej okazji jakaś grupa odznaczonych, powiadamiana w ostatniej chwili, wypnie sie na dyletancką kancelarię tego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Lech Kaczyński - Midas inaczej 03.10.08, 10:46 Czego się dotknie, to zmienia się nie w złoto lecz w g...o. Już po dwóch etapach widać, że ta jego podróż "niepodległościowa" jest takim samym niewypałem jak bal w operze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guś Prezydent ekspresem przez Kielce IP: 81.15.171.* 03.10.08, 11:05 Na pierwsze powyborcze spotkanie z prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim, które odbyło się w 1995 r. zimą do KCK przyszło kilka tysięcy kielczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legun Re: Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 18:05 W KCK Kwaśniewskiego witały tłumy,a na spotkanie z Nim przed UM przyszło kilkanaście tysięcy.Warto o tym powiedzieć aktualnemu i pouczyć go o tym,że punktualność jest cechą królów,a tym bardziej prezydĘtów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzor Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 11:18 No to widac właśnie jak bardzo kielce są jeszcze komunistyczne. Tysiące przyszło na Kwaśniewskiego a 300 na Kaczyńskiego. Tylko co Kwach zrobil dla Kielc i województwa a co zrobiło PiS. Kielce były, są i będą zaściankiem pewnie juz niedługo wojewódzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Prezydent ekspresem przez Kielce IP: 89.108.249.* 03.10.08, 11:30 A co zrobiło PiS bo chyba nie byłem w kraju gdy pisik coś robił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 11:52 widać jak go Kochaja w Kielcach. Mam dość ciągłej gatki o przeszłości. Liczy sie to co będzie a nie co było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.chello.pl 03.10.08, 12:52 Masz dosyć gatki? Czy swoich gatek? Bo nie załapałem:D. Jak mówili starożytni górale świętokrzyscy: "Łaska pańska na pstrym koniu jeździ", czyli liczysz się, gdy coś znaczysz. A potem - nawet jeśli coś zrobiłeś, tym gorzej dla ciebie:). Bo przecież lepiej siedzieć na d. (jak pewien poseł z Buska) i nic nie robić, lepiej być bohaterem reportażu kryminalnego (jak pewien poseł ze Skarżyska), lepiej nikomu nie przeszkadzać i brać diety (jak pozostali posłowie naszego pięknego regionu)... niż pracować na rzecz wyborców. Im wolno, bo oni są z PO, więc są lepsi od innych:D. Nie jestem z PiSu, nie popieram PiSu, ale jedno muszę z prawdziwą przykrością przyznać: działalności Gosiewskiego zawdzięczamy sporo, właściwie nie udało nam się za jego kadencji osiągnąć tylko jednej rzeczy: dostępu do morza:D. Bo rząd odwołano za wcześnie. Ale było blisko:D. Jeśli ktoś ze świętokrzyskiego PO osiągnie aż tyle, też go pochwalę i będę opowiadać wszędzie, jaki to dobry poseł reprezentuje nasz region. Póki co - widzę bufonadę, niekompetencję, brak zaangażowania w sprawy regionu, małość, zainteresowanie czubkiem własnego nosa, kłótnie, wewnętrzne spory i waśnie. Nie chcę pisać o sprawach opisywanych w TVN, bo taki brud jest niegodny żadnego posła. No chyba że to poseł Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 18:07 Scyzor!A co dla Kielc i regionu zrobił L.Kaczyński??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Prezydent ekspresem przez Kielce IP: 62.87.168.* 03.10.08, 11:55 Jak dlugo bedziemy babrac sie wylacznie w historii. Rozumiem, ze jest 90 rocznica odzyskania niepodleglosci, ale widac tylko takie okazje kieruja uwage wladz na Kielce. Kiedy ktos zacznie patrzec na to miasto z mysla o przyszlosci. Obiadek u biskupa- wasalizm nie tylko kieleckiej ale i polskiej, zaciankowej wladzy w stosunku do kosciola. Niedobrze mi sie robi jak grono ograniczonych klerykow wywiera presje na wladze i spoleczenstwo. To przeciez jest jeszcze sredniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 13:14 chodzi o to ze na przyjazd prezydenta np nagle naprawiły się chodniki, dało się ?? dało sie nie ?? a drugie to że mało mnie interesuje kto kiedy i gdzie kiedyś pracował, co robił i kim był. babranie w przeszłości nic nie daje, ciągle jest to samo. Najwyższa poraz podkreslic grubą kreską i patrzec w przód a nie w tył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Civitas Klerykus Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.klc.vectranet.pl 03.10.08, 12:16 Żałosne widowisko. Program pokazuje kto tu i kim rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!! Re: Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 14:38 wreszcie mozna było zobaczyc we Klerykowie zestaw pisiorkowych uniwersytecko -urzedniczych duuuuuuuuupowlazów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:19 ludzie, czego wy tak szczekacie, czu u nas w tych Kielcach nie można nigdy po prostu pogadać? Przyjechał i wyjechał. Czego chcecie? Można go lubić albo nie ale to prezydent, takiego mamy jakiegośmy sobie wybrali, przecież w końcu wygrał wybory. Czego jątrzyc i lać żółć. I jeszcze ubliżać ludziom. Był na uczelni i dobrze, przyjechał, przywitali tak jak się wita głowę państwa i tyle. Był pod pomnikiem inni też bywali pod pomnikami tyle, że żołnierzy radzieckich. Był na obiedzie, był, może tylko tam był zaproszony. I "po ptokach". Bedzie następny prezydent i też jak przyjedzie odwiedzi parę miejsc, w tym jakis pomnik i pojedzie. A u nas ohyda, jak Kwachu to Kielce czerwone i źle, jak Kaczor to Kielce pisowe też źle, jak donald to kielce po... i też źle. Ludzie litości, dajcie sobie na wstrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi23 A kiedy odbylo sie to wiekopomne wydarzenie? IP: *.citynet.pl 03.10.08, 15:49 Autorzy artykulu jakos nie ujawnili tego w tekscie. > Kłamstwa , kłamstwa , kłamstwa !??? Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyk11 Czy ktoś wie? 03.10.08, 16:45 Prezydent wreczył 11 odznaczeń. W tym otrzymało je 5 duchownych. Czy ktoś wie za jakie to zasługu dla województwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 18:00 Szkoda,że nie usunęli z programu, wizyty L.Kaczyńskiego w Kielcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerim Prezydent ekspresem przez Kielce IP: *.eranet.pl 03.10.08, 18:26 Mnie także powiadomili 2 dni przed wręczeniem odznaczeń Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy Prezydent i świta... 04.10.08, 08:31 www.digart.pl/praca/2565820/Prezydent_i_swita.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillout Cieszę się że Prezydent Kaczyński był w Kielcach!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 21:06 To Prezydent Polski wybrany przez większość Polaków i z szacunkiem proszę!!! Wy ubeckie wypierdki czy też umysłowe niedorozwoje możecie się masturbować swoją pisaniną, ale to nie zmieni faktu że jesteście w mniejszości i Tusek Prezydentem nie zostanie.. Skąd jesteście jełopy i co robicie w Kielcach!...Zgroza!!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Cieszę się że Prezydent Kaczyński był w Kielc IP: *.dsl.bell.ca 04.10.08, 23:30 ...no pieknie !....bardzo kocham naszego prezydenta i bardzo sie ciesze ze przyjechal do naszych Kielc. Taki moment przechodzi do historii...historii miasta.. Niech zyja Kielce i pan Prezydent RP w nich..! ...Oj gdyby nie nie glupota mas manipulowanych medialnie juz bysmu byli daleko w wielu dziedzinach...a tak wladze przejela stara nomenklatura...za nami miesiace rzadow platfusow...miesiace stracone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Cieszę się że Prezydent Kaczyński był w Kielc IP: *.dsl.bell.ca 05.10.08, 05:21 ...jednak na tym swiecie sa fantastyczni ludzie...oczuwiscie ze ja..a kto ich nie laczy w pewne grupy...stereotypy ktorymi latwiej sie poslugiwac w ocenie ludzi. Mialem kiedys szefa Irlandczyka...ten facet przynosil do pracy plyty z ludowa irlandzka muzyka i uczyl mnie stepowac...chcial zebym za wszelka cene stal sie irlandczykiema tym samym abym wzial odpowiedzialnosc za jego Irlandie...nie znosil innych nacji...umarl 6-sc lat temu...pozostawiajac mi w spadku Irlandie. Tak wiec z czasem w procesie dorastani inni przekazuja nam kolejne zadania do wypelnienia...ja nie noge zlekcewazyc zlozonych na mnie przez mojego Krysa zobowiazan....on mial piekne corki...och jakiez piekne dziewczyny blondynki o niebieskich oczach...finezja. Ale nie koniec na tym poznalem nastepnego Krysa ktory ma piekne samochody...w minionym tygodniu juz dzwonil do mnie az cztery razy...Mr. Filip...kiedy odwiedzisz nasza kolekcje samochodow...?....i chcialbym sie upewnic ze nie falszujesz w stepowaniu... !...twoj ulubiony roowrooys czeka na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durnowaty Re: Cieszę się że Prezydent Kaczyński był w Kielc IP: *.chello.pl 06.10.08, 21:52 Filipie, muszę stwierdzić, że do czasu wizyty Prezydenta w Kielcach nie zdawałem sobie sprawy z poziomu manipulowania informacją w Polsce. Ta wizyta w Kielcach wypadła całkiem przyzwoicie. Żeby nie powiedzieć: bardzo dobrze. Czego byłem świadkiem. I to świadkiem zdziwionym, by nie powiedzieć: ZAdziwionym. Później natomiast zobaczyłem relacje telewizyjne (jeśli w ogóle były) i przeczytałem relacje prasowe (ze zdjęciami utrwalającymi tzw. momenty dziwne, np. oblizywanie ust, spojrzenia rozbieżne itp.). I nie wiem, czy ja i dziennikarze obiektywni zupełnie:) przebywaliśmy w rzeczywistościach równoległych? I czy te relacje były bardziej fiction niż science? Odpowiedz Link Zgłoś
fulwia Re: Cieszę się że Prezydent Kaczyński był w Kielc 07.10.08, 00:28 Można dodac jeszcze wypowiedź samego Prezydenta pokazaną w piątek 3.10. w <Szkle Kontaktowym> nt wizyty w Kielcach. Otóż powiedział, że usłyszał za plecami zdanie 'a ja też jestem pół-Zydem'.I dodał: gdybym był , to tak samo byłbym Polakiem; ale w Polsce nie ma semityzmu... Doszedł komentarz : no tak, nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś