Gość: IRA IP: proxy / 192.168.0.* 20.10.03, 06:00 Nie jestem z Kielc a potrzebuję bardzo dobrego adwokata od spraw rozwodowych. Proszę Was o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibk Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie 20.10.03, 09:35 Wojciech Czech, chyba najlepszy w sprawach cywilnych, reprezentowal nas, jestesmy zadowoleni, -- pozdrawiam ibk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OIFHUJXDH Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 15:40 CZECH NIE ODPOWIADA POMÓŻCIE MI!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: proxy / 192.168.0.* 20.10.03, 09:54 dziekuje ogromnie mocno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 11:10 Ja też bardzo potrzebyję adwokata b dobrego w sprawach rozwodowych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot uzi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 16:55 IRA usiluje wziac rozwod z Anglia za posrednictwem pistoletu UZI. Do spraw rozwodowych kazdy adwokat jest dobry: - na polowe terminow oni i tak wysla zastepstwo, - ciezar przygotowania sprawy od strony dowodowej i tak spadnie na Ciebie, - sad ma swoj rozum i nie za bardzo slucha co mu "sprytny" adwokat mowi. Wrecz przeciwnie - sad zrobi swoje bez wzgledu na to jak "dobry" jest adwokat i jak sie stara. Wiec wez kogokolwiek (jesli juz naprawde musisz miec adwokata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRAA Re: uzi IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 18:00 oj z tym uzi to fajny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
ibk Re: uzi 20.10.03, 18:55 Gość portalu: behemot napisał(a): > IRA usiluje wziac rozwod z Anglia za posrednictwem pistoletu UZI. > > Do spraw rozwodowych kazdy adwokat jest dobry: > - na polowe terminow oni i tak wysla zastepstwo, to zalezy ktory, nie generalizujmy > - ciezar przygotowania sprawy od strony dowodowej i tak spadnie na Ciebie, no wybacz jesli to sasiadka ma przedstawic sprawe.... > - sad ma swoj rozum i nie za bardzo slucha co mu "sprytny" adwokat mowi. nieeeeee jak czytam takie brednie! tak sad ma swoj rozum, czlowieku przyjrzyj sie wyrokom jakie sa ferowane np. a w glosnych sprawach kryminalnych, przestepczych, gopsodarzcych itd....sugerujesz ze co? ze niby jesli jeden z drugim nie mial adwokata, lub mial jakiegokolwiek to dostal by wyrok w zawieszeniu lub np 7 lat za kierowanie grupa przestepcza? Czlowieku co za brednie opodiwasza posluchaj sie! Moze powiesz mi jeszcze ze sady za niezawisle? sprawiedliwe? wyczulone moralnie? sam osobiscie przekonalem sie! w naszym sadzie ze jesli chce przyspieszyc rozprawe (wyznaczono mi termin oczekiwania 6 miesiecy!!!) to bedzie mnie to kosztowac! Co Ty opowiadzasz? zastanow sie, az nadto mamy przykladow jak pracuje nasze sadownictwo/wymiar sprawiedliwosci. Wrecz > przeciwnie - sad zrobi swoje bez wzgledu na to jak "dobry" jest adwokat i jak > sie stara. jak wyzej, Behemot idz lepiej odstrzel sobie ten snop siana ktory wienczy Twoj korpus > Wiec wez kogokolwiek (jesli juz naprawde musisz miec adwokata). nieee, cz Ty jestes na etapie zlobka? -- pozdrawiam ibk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: uzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 21:34 > > - na polowe terminow oni i tak wysla zastepstwo, > > to zalezy ktory, nie generalizujmy Ja nie mowie, ze to jest zle. Sprawy sa na ogol tak banalne, ze aplikant wystarczy az za bardzo. Zreszta aplikanci staraja sie znacznie bardziej niz zblazowany 'Pan Mecenas'. > > - sad ma swoj rozum i nie za bardzo slucha co mu "sprytny" adwokat mowi. > > nieeeeee jak czytam takie brednie! Zapewne jestes zawodowo zwiazany z tym srodowiskiem i wiesz lepiej co sie dzieje w sprawach podzialowych, prawda ? > > sad zrobi swoje bez wzgledu na to jak "dobry" jest adwokat i > jak > > sie stara >Behemot idz lepiej odstrzel sobie ten snop siana ktory wienczy Twoj > korpus Wyzwiska zazwyczaj pojawiaja sie w momencie, w ktorym koncza sie argumenty. W rzeczywistosci jest cos takiego jak zbior orzecznictwa i sady na ogol orzekaja bardzo podobnie w podobnych sprawach. Chodzi mi o to, ze nawet wybitny adwokat majac przed soba zwyklego, typowego sedziego nie jest w stanie tak go 'urobic', zeby ten orzekl 'nietypowo' na korzysc jednej ze stron. Kazdy sedzia pomysli: 'tak, ja orzekne nietypowo, a sad drugiej instancji narobi mi wstydu'. W 'podzialowkach' (rozwody, podzial majatku, spadku, itp.) nie dzieja sie zadne cuda znane z procesow politycznych. Misiu, rozumiem, ze Twoje wyzwiska sa efektem nieuctwa i nieznajomosci rzeczy a takze braku wychowania. Chcesz to udziele Ci bezplatnie korepetycji ale nie osmieszaj sie publicznie wypowiadajac sie o sprawach, o ktorych nie masz bladego pojecia. Nie rob tez wstydu swoim rodzicom, ze wychowali Cie w taki sposob, zeby wymyslac nieznajomemu czlowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poligamiapro Re: uzi IP: *.kielce.msk.pl 20.10.03, 21:54 behemot ma racje niestety mozna dodac, ze sedziami w tych sprawach czesto sa kobiety wiec sa obiektywne hahaha do tego nie daj sie wciagnac w podzial majatku podczas rozwodu, to oddzielnie najlepiej sprubowac sie z ulozyc przed rozprawa na pismie na sprawach wychodza takie absurdy, ze szkoda gadac, a jak jeszcze wystepuja swiadkowie to dopiero, potem na korytarzach komentuja sobie protokolantka z druga jaka zeznania np. ze jak kurcze czerwona kurtka ze skory mogla kosztowac 3tys 6 lat temu radze najpierw byz skonczonym skurwysynem nawet dac po ryju ale zeby nie bylo obdukcji, a potem laskawie negocjowac. przy uczciwych propozycjach mozna sie dogadac, bo jednak obydwie strony ryzykuja wieksze straty niz mysla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: uzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 11:28 I DALEJ NIE WIEM CO ROBIĆ, A CZAS UCIEKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot idz do zespolu adwokackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 12:52 Gość portalu: IRA napisał(a): > I DALEJ NIE WIEM CO ROBIĆ, A CZAS UCIEKA Idz do najblizszego zespolu adwokackiego i spytaj, kto podejmie sie sprawy rozwodowej. Nie wszyscy chca sie zajmowac rozwodami i byc moze nie kazdy bedzie chcial sie podjac prowadzenia akurat Twojej sprawy. Przedstaw problem, porozmawiaj z adwokatem. Spytaj jak czesto prowadzi takie sprawy. Jesli zrobi na Tobie dobre wrazenie, to go wez. Byc moze Twoja sprawa jest prosta i nie musisz brac drogiego adwokata, ktory (slusznie lub nie) uwaza sie za wybitnego specjaliste. Nie szukaj znajomych ani najlepszych. W Kielcach nie jest tak, ze jeden adwokat jest bardzo dobry a drugi bardzo zly. Kogokolwiek wezmiesz - bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: idz do zespolu adwokackiego IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 18:34 DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.kielce.msk.pl 21.10.03, 11:58 dac mu po ryju i negocjowac papugi i sad was przemiela jk sie nie dogadacie a wogole to po co komu rozwod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 15:19 może ktoś zna forum, link, stronę, gdzie mogę się dowiedzieć jak sąd dzieli majątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Ja nie znam IP: proxy / 10.1.0.* 22.10.03, 15:34 Gość portalu: ira napisał(a): > może ktoś zna forum, link, stronę, gdzie mogę się dowiedzieć jak sąd dzieli > majątek? ale gdybyś napisał co masz, to nie wątpię, że wspólnymi "forumowymi" siłami podzielimy to do ostatka :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.kielce.msk.pl 22.10.03, 15:40 w dobrej ksiegarni powinny byc minimum 3 tytuly w tych sprawach a ty ira jestes baba czy facet? na rozprawie rozwodowej czesto nie dzieli sie majatku od tego sa sprawy o podzial, chyba ze strona winna np oswiadcza ze rezygnuje ze swojego prawa do mieszkania na rzecz dzieci np , ale i widzialem na wlasne galy ze sad olał w orzeczeniu takie oświadczenie i kobita pol roku bała się ze gosc zmieni zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 15:55 Przeważnie na pół - prawo Salomona. Ale trzeba pamiętać, aby sprecyzować przed sądem, którą połowę się wybiera - większą czy mniejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easek Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.10.03, 15:56 Opisz bliżej twoją sytuację: czy macie dzieci, mieszkanie, czy jesteś on czy ona, kto wniósł o rozwód. Bez nazwisk czy adresu, ale tak nic nie wiedząc trudno radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 16:24 Wyprowadziłem się z domu w czerwcu do wynajętego mieszkania ( mieszkam sam)Mam corkę, która została w domu. W domu ( spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu) zostawiłem wszystko, zabierając tylko auto i zostawiłem 14 tys. Kilka dni temu otrzymałaem od małżonki pozew o rozwód, w którym wnioskuje o orzeczenie mojej winy, w nim stek bzdur oskarżających ale z nimi sobie poradzę. Gorzej bo prowadzę ryczałtową działalność gospodarczą i są duże wpływy na konto ( nietstety nie moje), żona o tym wie, no i chce kasy, po prostu kasy, wtedy nawet mieszkanie jej nie interesuje. Nie chciałbym sie tak głupio zniszczyć, a jestem laikiem w tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easek Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.10.03, 16:43 Zasada jest taka, że wszystko co po ślubie (zakładam brak umowy o rozdzielności majątkowej) jest dzielone na pół. Mieszkanie z pewnością zostanie dla żony i córki. Piszesz o pieniądzach, żona i córka z czegoś żyć muszą. Być może sytuacja jest taka: żona nie pracuje i wychowuje córkę. Ty masz firmę i ją prowadzisz. Nie możesz ot tak tego zabrać (często mówi się o tym, że to JA pracowałem a żona tylko w domu z dzieckiem siedziała). Trudno mi orzec, co na to sąd. Jeśli jednak żona nie pracuje i nie ma szans znaleźć pracy, ty zaś w tym czasie dorobiłeś się firemki (równie ciężko pracując), to może będziesz musiał utrzymywać po rozwodzie również żonę. Piszesz "zabierając tylko auto". Nie wiem ile jest ono warte, ale to też wspólny majątek. Spróbuj skierować pytanie na forum ogólnym. Z twojego tonu wnioskuję, że nie pałacie do siebie miłością. Łatwo nie pójdzie. A żona chcąc "kasy" być może chce zabezpieczenia finansowego. Jak widzisz jej przyszłość? Ty dalej prowadzisz firmę a ona z dzieckiem i alimentami do pracy? )Nie odbierz tego jako krytykę ale często to tak wygląda: mąż prowadzi interesy dalej, żona z alimentami musi sobie jakoś radzić). Życzę by tak nie było. I pamiętaj: wina zwykle leży po środku. Zajrzyj na forum ogólne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 16:49 no tak sterotypy.... nie mam zamiaru robić krzywdy ani żonie ani córce, przede wszystkim córce, płacę 800 żł alimentów, póki co dobrowolnie, prowadząc firmę jednoosobowo, nie zatrudniając pracowników, i realne dochody nie są wielkie. Oprócz alimentów, dbam o córkę bardzo, spotykając się z nią, jeżdżac na weekendy, kupując jej potzrebne rzeczy. Żona pracuje jako księgowa. Mieszkanie 54 metry, + 14 tys i wszystko w nim, to chyba nie jest mało? Auto około 30 tys ( rejestrowane na firmę więc jeszcze vat do Urzędu) Czasami nie tylko teoska o byt ale i czysta złośliwość. Zwłaszcza jak się wie za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easek Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.10.03, 17:05 Coś mi się wydaje, że ktoś się obraził. A zupełnie niepotrzebnie. Trudno doradzać, nie znając do końca faktów. Trudno też wszystko pisać, nie znając osób, do których się pisze. Jeśli żona pracuje i ty też, to pozostaje sprawa dóbr: mieszkania, samochodu i oczywiście opieka nad córką. Czasami pozostaje też chciwość drugiej strony, temu nie zaradzisz. Z tego co piszesz, żonie chodzi o pieniądze na koncie. Może warto dla spokoju podzielić się z nią? Ale nie wiem też (i nie chcę wiedzieć) czy to jej pieniądze itd. A z tymi stereotypami to już tak jest, krążą i krążą. Czasami przez nie po d.. dostajemy. Dziś ty, jutro ja.Ważne, że o córkę dbasz. Bez adwokata chyba jednak się nie obejdzie. Choć podejrzewam, że wielu poradzi sobie z waszymi problemami. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 17:06 nie obraziłem się, szukam pomocy. i właśnie dlatego że chciałem uczciwie dostanę po d...., a wołałbym nie. I dziękuję ci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easek Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.10.03, 17:10 Przepraszam, doczytałam o pieniądzach, o które żona się upomina. Podejrzewam, że są to wpływy na konto firmowe. Nie można tak łatwo sięgnąć, można natomiast po dochody. Jeśli natomiast są to zupełnie inne pieniądze, to tym bardziej. Ale można sobie tak gdybać w nieskończoność. I nie miej żalu za stereotypy, nie dotyczyły ciebie bezpośrednio. Napisałam jedynie, że często tak bywa, że... (a bywa często, choć nie zawsze). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 17:11 pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 21:40 Idź do adwokata w swoim mieście, takiego który ma dobrą opinię. Przyzwoity adwokat za niewielkie pieniądze poradzi co masz dalej robić. Czy zgadzać się na rozwód i z czyjej winy ma on być , czy bez orzekania o winie - to sprawa prostsza. Na sprawie rozwodowej orzeka się tylko rozwód i sprawy kontaktów i zabezpieczenia finansowego dziecka. Majątek to następna sprawa. Adwokaci mają swoich kolegow z którymi współpracują i Twój adwokat wskaże Ci kogoś odpowiedniego. O ile oczywiście nie pogodzicie się na sprawie pojednawczej, czego mimo wszystko Wam życzę. Gdybyś musiał walczyć znam pyskatego , który zęby zjadł w tym zawodzie i jest w porządku. Wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 06:02 DZIĘKUJĘ CI BARDZO, I POPROSZĘ O TO NAZWISKO TEGO PYSKATEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia WROC DO ŻONY lepiej nie znajdziesz IP: *.kielce.msk.pl 22.10.03, 17:59 wroc do zony i po problemach, nie wierze zebys znalazl lepsza kobiete dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
okurwa Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie 23.10.03, 02:47 masz nową dupę? robi cie w bolka. zacznij udawac ze nie masz kasy, to zrozumiesz zyczliwy Odpowiedz Link Zgłoś
pieknabardzobrunetka Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie 23.10.03, 23:56 Zalezy, czy Twoja byla partner(ka) ma powiazania rodzinne i zawodowe w naszym miescie. Jesli ma, zapomnij o niezawislych sadach i dobrych adwokatach. To science fiction w naszym kraju.Przygotuj sie na walke o pieniadze. Bo nic innego nie bedzie sie liczyc. Wspolczuje Ci, bo mysle, ze kazdy ma prawo do noramlnego zycia, a wiec i prawo wyboru... partnera:))). Ale u nas wszystko jest chore. I pewnie wiele osob tkwi w zwiazakch, ktorych nie chce... ze strachu przed adwokatami i sadem:)))). Odpowiedz Link Zgłoś
wini3 Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie 25.10.03, 08:22 Podaję nr. tel. kancelarii -41 3442274 Honorarium można negocjować - ale nikt skąpców nie lubi. Nie opowiadaj za dużo o swojej sytuacji majątkowej - to ma wpływ na to co wynegocjujesz. To adw. głównie od spraw karnych ale sądzę że sprawę przyjmie. Niestety po włączeniu się sądu raczej nie ma odwrotu od sytuacji pomimo rozprawy pojednawczej. Jeśli zależy Ci na małżeństwie to próbujcie się dogadać - będzie i taniej i mniej nerwów. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: POSZUKUJĘ ADWOKATA-pomóżcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 20:31 BARDZO CI DZIĘKUJĘ. MAM NADZIEJĘ ŻE POMOŻE Odpowiedz Link Zgłoś