Gość: kasia IP: *.autocom.pl 20 lat temu mam w domu prawdziwą plagę, nie pomaga już chowanie do lodowki owoców i słodyczy, ostatnio namnozyły sie nawet w szafce z kosmetykami :(( sa jakieś sposoby na ich wypędzenie z domu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wino_porzeczkowe Re: muszki owocówki 20 lat temu Najgorzej, jak sobie wino w domu robisz, wtedy taka muszka to prawdziwe nieszczęscie :( Zajrzyj tutaj: wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=12113#pid128955 to się przekonasz, że to walka z wiatrakami ;( Ale zima już tuż-tuż. Może same zdechną... Odpowiedz Link Zgłoś
manna4 Re: muszki owocówki 20 lat temu skoro masz muszki - masz owoce lub ich resztki w domu. Nie mów , że muszka owocówka zyje miesiąc albo chociaż tydzień. Ona poprostu kocha szczególnie zgniłe owoce. Stą też i jej nazwa - muszka owocówka. Słodycze nie mają z tym nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra RADA Re: muszki owocówki IP: *.f.strato-dslnet.de 20 lat temu Wiec ja mam muszki co roku o tej porze. One pojawiaja sie nawet w moim gabinecie, chociaz tam nie mam zadnych owocow. Mam na nie sposob. Do malej buteleczki wlewam ocet, do tego troszeczke soku jablkowego i kropelke plynu do naczyn (zeby muszki opadly na dno) Wstreciuchy kierowane zapachem wedruja do flaszki jedna za druga i tak w ciagu jednego dnia wszystkie sa w srodku. Caly ten proces ponawiam w zaleznosci od potrzeby. Z koncem pazdziernika znikaja jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki i nawet buteleczka jest zbedna. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
manna4 Re: muszki owocówki 20 lat temu popytaj o ASCYP lub podobne środki (przykro mi, nazwy nie pamiętam)u lekarza weterynarii. Można je stosować w pomieszczceniach typu restauracje, przedszkola itp. Problem masz z głowy na co najmniej rok. Odpowiedz Link Zgłoś