Dodaj do ulubionych

Radni jadą do Rzymu

IP: proxy / 10.1.0.* 29.10.03, 23:36
Niech jadą wszyscy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może nie wrócą :P
Obserwuj wątek
    • Gość: nauczycielka Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.indpnd01.mo.comcast.net 30.10.03, 06:59
      A moze inaczej spozytkowac te 10-12 tys. zl na pielgrzymke
      radnych + kilka tysiecy na pielgrzymke radnej Olendzkiej? Na
      przyklad w szpitalu na ul. Kosciuszki brakuje zwyklych plastrow
      opatrunkowych, drenow, czy nawet lekarstw uzywanych przed
      operacja!...
      Miasto nie ma pieniedzy na remonty ulic, oswietlenie miasta,
      pomoc szkolom, szpitalom, czyli na ulatwienie zycia ZWYKLYM
      kielczanom, ale sa pieniadze, zeby finansowac przejazd RADNYM do
      Wloch...brak mi slow... ale juz wiem na kogo NIE bede glosowac w
      nastepnych wyborach...!
      • Gość: MaryJan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 07:41
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • wojciech.domagala Re: Radni jadą do Rzymu 30.10.03, 07:41
        Gdybym był radnym to bym sobie kupował za Wasze pieniądze profesjonalne
        filmy........ jeździł bym w plener po świecie z aparacikiem....... robiłbym
        zdjęcia....... Obecni radni też korzystają pełną gębą z tego, ze moga dowolnie
        dysponowac Waszymi pieniędzmi.

--
        szacuneczek
        ----
        wojciech.domagala@gazeta.pl
        ------
        free.art.pl/makrofotografia/
        • Gość: Filip Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.look.ca 30.10.03, 07:58
          Szkoda ze Watykan nie ma takiego rozporzadzenia.
          By dostac sie na audiencje do papieza nalezy zdac egzamin z etyki i podstawowej
          obyczajowosci regionu w ktorym sie zyje.
          Powiedzmy ze taki papierek zalatwia sie przed wyjazdem u biskupa. Wowczas tych
          chetnych na wycieczki do JPII bylo by o polowe mniej.

Oj to nie jest sprawiedliwe podejscie. Czy wiecie ile zabiegow kosztowalo
          dostanie sie do jakiegos pierwszego sekretarza ?
          Mazenie scientej glowy.
        • Gość: Filip Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.look.ca 30.10.03, 08:07
          U was juz prawie 8:00 ide spac !....a dzien (sroda)byl wyjatkowo udany. Szkoda
          minal i juz nigdy sie nie powtorzy. Moze beda lepsze od niego, ale ten mial
          swoj specyficzny urok.
          ....dobranoc , znaczy dzien dobry !
          • Gość: sufler Re: Radni jadą do Rzymu IP: 213.241.73.* 30.10.03, 12:34
            Myslę że to znakomity sposób na promowanie Miasta tylko uważam
            ze delegacja jest zbyt skromna , trzeba by dodać dyrektorów
            wydziałów UM i UW I UMarszałk.kierowników , sekretarki .itd.
            Do tego proboszczów kieleckich parafii , przedstawicieli wojska
            i policji , dyrektorów szkół i przedszkoli . Bawmy sie
            ludziska ! a co nie wolno ?
            Bo gdyby Pojechał Prezydent np. z przewodniczacym Rady Miasta
            to co Ojciec Sw, by sie obraził albo delegacja była by nie
            ważna ?
            Szacunek dla Ojca Św. należy się absolutnie i co do tego nie ma
            żadnych wątpliwości tylko pokornie prosimy władze miasta nie
            wykorzystujcie tego !
      • Gość: behemot Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 09:26
        Gość portalu: nauczycielka napisał(a):

> A moze inaczej spozytkowac te 10-12 tys. zl

A moze zaraz ktos napisze, ze cala Polska uhonorowala jubileusz
        Papieza, nawet radni z Koziej Wolki potrafili sie skrzyknac i
        jechac zlozyc hold. Tylko radni z Kielc olewaja, no ale czego
        sie mozna spodziewac po Kielcach ?

Jak ktos chce psa uderzyc, to kij zawsze znajdzie.

Mam tylko nadzieje, ze jeszcze przez dlugie lata bedzie okazja
        jechac do polskiego Papieza i wyrazic mu swoje uznanie dla tego,
        co robi. Mam nadzieje, ze beda jezdzic i obywatele indywidualnie
        i wladze oficjalnie. Zyjemy w historycznym momencie i nie czas
        na malostkowosc.
        • Gość: nauczycielka Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.indpnd01.mo.comcast.net 31.10.03, 16:32
          Tu nie chodzi o sam wyjazd do Papieza, ktorego szanuje i podziwiam! Chodzi o to
          KTO ma tam pojechac! Dlaczego nie moga to byc ludzie, ktorzy na to zasluguja,
          albo ZWYKLI mieszkancy? Dlaczego zawsze politycy i ludzie na wyzszych
          stanowiskach wykorzystuja ZWYKLYCH ludzi??? Tu chodzi o WYKOrZYSTYWANIE tych,
          ktorzy nic nie moga...w zadnej sprawie...!!! WYKORZYSTYWANIE swojej pozycji,
          stanowiska itd...
          • Gość: behemot Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 16:59
            Gość portalu: nauczycielka napisał(a):

> Chodzi o to
            > KTO ma tam pojechac! Dlaczego nie moga to byc ludzie, ktorzy na to zasluguja,
            > albo ZWYKLI mieszkancy?

Bo do Rady miejskiej wybrala Pani na swoich przedstawicieli wlasnie tych ludzi.
            Oni Pania reprezentuja w radzie, w Rzymie, w Brukseli, Gotha, itd.
            Dlaczego Pani pisze, ze nie zasluguja ? Wybrala ich Pani przeciez.
            Czy nauczyciele rzeczywiscie nie maja pojecia na czym polega demokracja
            reprezentowana, ze takie rzeczy trzeba im tlumaczyc ?

> Dlaczego zawsze politycy i ludzie na wyzszych
            > stanowiskach wykorzystuja ZWYKLYCH ludzi???

To juz chyba jest dyskusja na inny temat ale musze Pani powiedziec, ze ja sie
            uwazam za zwyklego czlowieka i jednoczenie nie czuje siw wykorzystywany.

> Tu chodzi o WYKOrZYSTYWANIE tych,
            > ktorzy nic nie moga...w zadnej sprawie...!!!

W zadej sprawie nic Pani nie moze. No to juz jest szczyt, zeby nauczyciel tak
            bredzil ! Prosze - oto szpica intelektualna tego narodu !
            Czy nie mozna sobie bylo zaglosowac na innych radnych ? Czy wreszcie nie mozna
            bylo samej startowac w wyborach i pokazac jak sie powinno rzadzic ?

Co za szczescie, ze ja nie mialem takich nauczycieli, ktorzy tylko labidzic
            potrafia i czuja sie wiecznie pokrzywdzeni.

• Gość: nauczycilka Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.indpnd01.mo.comcast.net 02.11.03, 19:58
              TAK, trzeba mi chyba wytlumaczyc, dlaczego demokracja reprezentowana w Polsce
              pozwala WSZYSTKIM radnym na wyjazd do Papieza, zamiast odpowiedniej delegacji!
              Czy jak ich wiecej pojedzie to wizyta bedzie miala wieksze znaczenie dla
              Papieza? NIE!

...a ciekawa jestem na jakies podstawie ocenia Pan moja inteligencje, przy
              okazji obrazajac mnie, pomimo tego, ze ja wyrazam swoja opinie Pana nie
              obrazajac...?

A co Pan moze, oprocz wybrania reprezentantow spoleczenstwa? Cos wiecej?
              Nie kazdy sie nadaje na polityka, co nie oznacza, ze nie ma prawa sie na ten
              temat wypowiadac!

> Co za szczescie, ze ja nie mialem takich nauczycieli, ktorzy tylko labidzic
              > potrafia i czuja sie wiecznie pokrzywdzeni.

A ja myslalam, ze Pan mnie nie zna, wiec skad Pan wie, ze nauczyciele (czy ja
              konkretnie) tylko "labidza" i "czuja sie wiecznie pokrzuwdzeni"?...na podstawie
              mojej 1 (jedej) opnii???
              • Gość: behemot Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 22:13
                > TAK, trzeba mi chyba wytlumaczyc, dlaczego demokracja reprezentowana w Polsce
                > pozwala WSZYSTKIM radnym na wyjazd do Papieza, zamiast odpowiedniej
                delegacji!

Najpierw pytala Pani dlaczego maja jechac radni, a nie zwykli ludzie.
                Odpowiedzialem.

Teraz pyta Pani dlaczego wszscy radni choc - nawiasem mowiac - nikt nie mowil,
                ze maja jechac wszyscy.

Nie odpowiem bo konca tych pytan nie widac, a sa one takiej natury, ze kazdy
                uczen gimnazjum bedzie mogl Pani odpowiedziec, bo juz ma wystarczajaca wiedze
                na ten temat. Wystarczy poprosic o korepetycje.

Nie odpowiem rowniez i dlatego bo w miedzyczasie przeczytalem Pani komentarz do
                konkursu na Bruksele, w ktorym insynuuje Pani lapowkarstwo. Boje sie dyskutowac
                z osoba, ktora z taka latwoscia wysuwa publicznie takie zarzuty.

Jesli chodzi o wyjazd radnych, to ja osobiscie zyczylbym sobie, zeby pojechali
                wszscy:
                - delegacja bylaby wtedy okazala bo sytuacja tego wymaga (rocznica pontyfikatu,
                honorowe obywatelstwo), sytuacja jest wyjatkowa i duzy orszak jest jak
                najbardziej na miejscu;
                - koszty wyslania dwoch, trzech samochodow osobowych ze skromna delegacja beda
                prawdopodobnie porownywalne do wyslania jednego autobusu (a radni, z tego co
                rozumiem i tak maja placic za siebie - z wyjatkiem transportu),
                - to moze byc jedna z ostatnich okazji (obym sie mylil) na zlozenie Papiezowi
                Polakowi okazalego holdu przez nasze miasto,
                - od tego radni sa, zeby nas reprezentowac w takich sytuacjach.

Ja bym poszedl jeszcze dalej: transparenty, orkiestra, wydanie albumu
                okolicznosciowego ze zdjeciami, itp. bo mamy do czynienia z wydarzeniem
                historycznym.

Rozumiem, ze Pani moze byc innego zdania i na stwierdzeniu tego faktu
                zakonczylbym ta dyskusje ...a wlasciwie wymiane pogladow.
                • Gość: nauczycielka Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.indpnd01.mo.comcast.net 03.11.03, 17:20
                  "Niemal wszyscy kieleccy radni chcą pojechać do Rzymu, by podczas audiencji
                  wręczyć Papieżowi akt nadania honorowego obywatelstwa miasta. Za ich przejazd
                  do Stolicy Apostolskiej ma zapłacić miasto."

Prosze Pana, to jest caly wstep do artykulu, ktorego dotyczy nasza
                  dyskusja...czyli JEST mowa o wyjezdzie prawie WSZYSTKICH radnych.

Dlaczego radni a nie ktos inny bylo pytaniem retorycznym i nie oczekiwalam i
                  nie oczekuje odpowiedzi od Pana, bo nie Pan o tym decydowal.

W przypadku moich pytan nie chodzi o wiedze, tylko chodzi o interpretacje
                  faktow...czyli nie ma na nie jednej poprawnej odpowiedzi i nie jest to Pana
                  odpowiedz, nawet jesli Pan mysli, ze jest Pan nieomylny i wszystkowiedzacy...
                  Jak Pan widzi, opinii na temat wyjazdu radnych jest tyle ilu uczestnikow tej
                  wymiany pogladow...

W moim komentarzu do artykulu o konkursie o prace w Brukseli nie uzylam
                  slowa "lapowkarstwo"...a to co ja insynuuje to juz byla Pana interpretacja
                  mojego komentarza...ale kazdy widzi to co chce zobaczyc...niektorzy nawet
                  slysza glosy, ktorych inni nie slysza...:)

A ja osobiscie wolalabym, zeby na delegacje wybral sie prezydent z 1-2 osobami
                  (nad ktorymi sie jeszcze nie zastanawialam)...album prosze bardzo...moze nawet
                  z jakims akcentem od wszystkich Kielczan (zdjecie jak najwiekszej liczby
                  Kielczan [byly takie robione w Warszawie, w Krakowie], podpisy...albo nawet
                  album z wybranymi pracami na przyklad dzieci lub niepelnosprawnych - moim
                  zdaniem dla Papieza mialoby to wieksze, emocjonalne znaczenie...Znowu moim
                  zdaniem, Papiez nie jest czlowiekiem dla ktorego liczy sie oprawa, dekoracje i
                  puste slowa, tylko intencje, czyny, postawa prawdziwego katolika na co dzien a
                  nie od swieta i to tylko w kosciele...
                  • Gość: behemot Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 17:33
                    > W moim komentarzu do artykulu o konkursie o prace w Brukseli nie uzylam
                    > slowa "lapowkarstwo"...a to co ja insynuuje to juz byla Pana interpretacja

mam nadzieje, ze chociaz troche zawstydzila sie Pani tamtym tekstem i na
                    przyszlosc bedzie ostrozniejsza w insynuacjach
            • Gość: nauczycielka Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.indpnd01.mo.comcast.net 03.11.03, 16:34
              Gość portalu: behemot napisał(a):
              >nawet radni z Koziej Wolki potrafili sie skrzyknac i
              >jechac zlozyc hold. Tylko radni z Kielc olewaja, no ale czego
              >sie mozna spodziewac po Kielcach ?

> W zadej sprawie nic Pani nie moze. No to juz jest szczyt, zeby nauczyciel tak
              > bredzil ! Prosze - oto szpica intelektualna tego narodu !
              > Czy nie mozna sobie bylo zaglosowac na innych radnych ? Czy wreszcie nie
              mozna
              > bylo samej startowac w wyborach i pokazac jak sie powinno rzadzic ?

Czyzby Pan byl zadowolony z tego jak Kielce sie rozwijaja? Prosze spojzec wyzej
              co Pan wczesniej napisal...
        • Gość: nauczycielka Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.indpnd01.mo.comcast.net 31.10.03, 16:53

> Mam nadzieje, ze beda jezdzic i obywatele indywidualnie
          > i wladze oficjalnie. Zyjemy w historycznym momencie i nie czas
          > na malostkowosc.

MALOSTKOWOSC??? Misto sie sypie, panstwo sie sypie, bieda az piszczy
          (oczywiscie nie u tych, ktorzy rozkradaja panstwo z pozycji wysokich
          stolkow!)!... a obywatele indywidualnie i tak nie jezdza na spotkania z
          Papiezem, bo ich na to nie stac! Ale wladze oficjalnie tak...za nasze
          pieniadze...zamiast pracowac, zrobic cos dla miasta, dla ludzi!

• Gość: behemot Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 17:18
            > > Mam nadzieje, ze beda jezdzic i obywatele indywidualnie
            > > i wladze oficjalnie. Zyjemy w historycznym momencie i nie czas
            > > na malostkowosc.
            >
            > MALOSTKOWOSC??? Misto sie sypie, panstwo sie sypie, bieda az piszczy
            > (oczywiscie nie u tych, ktorzy rozkradaja panstwo z pozycji wysokich
            > stolkow!)

no to chyba o mnie mowa, bo u mnie bieda nie piszczy

A panstwo to nie jacys "oni" rozkradaja tylko Pani bo to Pani pozbawia uczniow
            energii i woli walki o swoje ! Jesli prezentuje Pani takie poglady w szkole, to
            wcale sie nie dziwie, ze absolwenci to same skamlace lajzy idace z mety po
            zasilek.

> a obywatele indywidualnie nie jezdza

Nie widziala Pani tlumow na mszach po ostatniej pielgrzymce Papieza ?
            Nie widzi Pani polskich flag przed Bazylika ?

> a wladze oficjalnie tak...za nasze
            > pieniadze...zamiast pracowac, zrobic cos dla miasta, dla ludzi!

Prosze zaczac od siebie. Mam nadzieje, ze nie jest Pani nauczycielka, bo to
            koszmar - osoba o takiej mizernej wiedzy i takich pogladach w szkole.

Poza tym - osoby o pensji nauczyciela wiecej biora z budzetu niz daja. Pani
            podatki nie wystarczaja nawet na leczenie, a co tu mowic o utrzymaniu radnych.
            Tak wiec oni nie jezdza za Pani pieniadze. Choc ja niestety place za to, ze
            osoby takie jak Pani dostaja wynagrodzenie.

Unioslem sie troche. Przepraszam. Moja intencja nie bylo obrazanie.
            Zastanawiam sie tylko po co sa radni, jesli pozbawia ich Pani prawa
            reprezentowania miasta ?

• Gość: LooZeR Re: Radni jadą do Rzymu IP: proxy / 10.4.0.* 01.11.03, 01:08

> Poza tym - osoby o pensji nauczyciela wiecej biora z budzetu niz daja. Pani
              > podatki nie wystarczaja nawet na leczenie, a co tu mowic o utrzymaniu
              radnych.
              > Tak wiec oni nie jezdza za Pani pieniadze. Choc ja niestety place za to, ze
              > osoby takie jak Pani dostaja wynagrodzenie.

Człowieczku, jakie masz prawo oceniać osobę, której nawet nie znasz.
              Jeśli ja miałbym cię ocenić na podstawie wypowiedzi na forum, to stwierdziłbym
              że jestesteś ZAROZUMIAŁYM małym krzykaczem.
              • Gość: behemot Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 13:28

> Człowieczku, jakie masz prawo oceniać osobę, której nawet nie znasz.
                A o jakiej ocenie Ty piszesz ?
                Zakladam, ze przeczytales moja odpowiedz na wypowiedz nauczycielki.

> Jeśli ja miałbym cię ocenić na podstawie wypowiedzi na forum, to
                stwierdziłbym
                > że jestesteś ZAROZUMIAŁYM małym krzykaczem.
                No i mialbys racje. Ale dlaczego malym ?
            • Gość: sova Bohemot IP: *.in-addr.octava.net.pl 01.11.03, 11:36
              Bohemot czy ty jestes normalny?Napisałeś sobie na "brudno" te
              brednie które tu opublikowałeś?A może sam
              jesteś "złodziejaszkiem"z UM lub UW?Dlatego tak bronisz tych
              zasranych urzedasów?
              Państwo się wali,ulice dziurawe,szpitale na leki niemają a ty tu
              chrzanisz o reprezentowaniu maisat.Ok.Zgadzam się,ale dlaczego
              za nasze pieniądze???Dlaczego???Pani nauczycielka miała rację i
              poglady równiez miała zdrowe to z Tobą Panie Bohemot jest coś
              nie tak.

Również nie maiłaem zamiaru obrazić ale tak wyszło,jak z tym
              wyjazdem radnych.........banda pajaców.....
              • Gość: behemot Re: Bohemot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 13:31

> Bohemot
                > chrzanisz o reprezentowaniu maisat.

widze, ze masz klopoty nie tylko z czytaniem i pisaniem ale i ze zrozumieniem
                tekstow. Daj znac jak skonczysz podstawowke - wtedy podyskutujemy.

pozdrawiam
                behemot
            • Gość: nauczycielka Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.indpnd01.mo.comcast.net 02.11.03, 20:15
              > A panstwo to nie jacys "oni" rozkradaja tylko Pani bo to Pani pozbawia
              uczniow
              > energii i woli walki o swoje ! Jesli prezentuje Pani takie poglady w szkole,
              to
              >
              > wcale sie nie dziwie, ze absolwenci to same skamlace lajzy idace z mety po
              > zasilek.

To musze Pana rozczarowac, bo ja zadnych moich pogladow politycznych nie
              prezentuje w szkole...zamiast wmuszac uczniom moje poglady, staram sie im
              dostarczac fakty, a interpretacje zostawiam im... (i wydaje mi sie, ze robie to
              w sposob obiektywny i grzeczny, w przeciwienstwie do Pana...)

Krytyka radnych nie oznacza, ze ja (czy inni nauczyciele) siedze i biadole,
              zamiast cos robic! Wrecz przeciwnie! A moi uczniowie to nie przyszle "lajzy i
              lenie", tylko ambitni mlodzi ludzie, ktorzy nie poprzestaja na studiach
              wyzszych, nie opieraja sie na rodzicach, tylko daza do czegos w zyciu i im sie
              to udaje! (chociaz pewnie Pan w to nie uwierzy...)

> Poza tym - osoby o pensji nauczyciela wiecej biora z budzetu niz daja. Pani
              > podatki nie wystarczaja nawet na leczenie, a co tu mowic o utrzymaniu
              radnych.

A co Pana zdaniem powinnam zrobic w tej sprawie? Doplacac z mojej pensji, zeby
              moje podatki satysfakcjonowaly takich jak Pan?

Po co radni? Moze zeby REPREZENTOWAC?... co dla mnie oznacza 1-2 osobowa
              delegacje...Moze, zeby swoja praca i reprezentacja dazyc do rozwoju miasta i
              polepszenia jakosci zycia jego mieszkancow?
            • Gość: aga Re: Radni jadą do Rzymu IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 03.11.03, 01:30
              <Zastanawiam sie tylko po co sa radni, jesli pozbawia ich Pani prawa
              reprezentowania miasta ?

Popieram w tym wypadku nauczycielkę. Jeżeli brakuje pieniędzy na ważne cele ,to
              nie trwoni się publicznych pieniędzy.Ludzie ich wybrali ,co nie oznacza ,żeby
              wydawali nasze pieniądze bezmyślnie. Jeżeli mnie brakuje pieniędzy na srodki
              czystości dla dziecka niepełnosprawnego , to nie pójdę do kina, nie pojadę na
              wycieczkę itd. Wybieram leki,środki czystości i żywność.Tak samo powinny robić
              ludzie nas reprezentujący. Z wyjazdami, stawianiem pomników należy się
              wstrzymać do czasu ,kiedy przeciętnemu Polakowi będzie się lepiej żyć.

• szacuneczek Re: Radni jadą do Rzymu 03.11.03, 01:39
                za wyjatkiem slynnego pomnika kielc w kielcach
                on musi byc zrobiony jak najprendzej, zanim inne miasto
                nas wyprzedzi. można na nim umieścić leki,środki
                czystości i żywność, proszem bardzo.

szacuneczek

fri.bzdziny.pl/makromania
        • Gość: aga Re: Radni jadą do Rzymu IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 03.11.03, 01:15
          Niech jadą za swoje pieniądze. Stać ich na to. Pieniądze publiczne lepiej
          przeznaczyć dla szpitali.
    • Gość: barag Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 08:44
      czy SLD tez tylko PO CO?????????????????? Przewieźć tyłki na
      koszt podatnika???????????
      • Gość: Jakub Śpiewnik pielgrzymkowy SLD IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 09:27
        Co się tak pchacie, z drogi śledzie,
        Bo Nasza Partia na pielgrzymkę jedzie!
        Na pielgrzymkę, na pielgrzymkę,
        Na pielgrzymkę, hej!
        Z drogi śledzie, SLD jedzie!
        Na pielgrzymkę, hej!

Eseldowcy idą, eseldowcy stoją,
        Oni na pielgrzymce Boga się nie boją.
        Na pielgrzymkę, hej!
        Z drogi byki, SLD nie umrzyki!
        Na pielgrzymkę, hej!

Choć blida z nędzą, to nawet cholera
        Nam nie zabierze Leszka Millera.
        Na pielgrzymkę, hej!
        Z drogi śledzie, SLD jedzie!
        Na pielgrzymkę, hej!
    • Gość: Mieszkaniec Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 10:12
      Niech jadą ale za swoje.

@#$%^&*!!!!
      Do roboty a nie na pielgrzymke. Ciekawe czy za ten wyjazd też diety pobiorą.
      • Gość: Jakub Dojenie Kielc przez SLD i Lubawskiego IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:31
        Turystyka służbowa! Dla dobra mieszkańców miasta! Wycieczkujmy się, wybyczmy
        się, naucztujmy się, naoglądajmy, co się tylko da, dla dobra mieszkańców Kielc,
        głównego miasta Szkieletczyzny.

Wczoraj Gotha, dziś Bruksela
        Dociągniemy do wesela!
        A z Winnicy wprost do Rzymu,
        Widzicie? Jest do rymu!
        • kielcz Re: Dojenie Kielc przez SLD i Lubawskiego 30.10.03, 19:31
          Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Turystyka służbowa! Dla dobra mieszkańców miasta! Wycieczkujmy się, wybyczmy
          > się, naucztujmy się, naoglądajmy, co się tylko da, dla dobra mieszkańców
          Kielc,
          >
          > głównego miasta Szkieletczyzny.
          >
          > Wczoraj Gotha, dziś Bruksela
          > Dociągniemy do wesela!
          > A z Winnicy wprost do Rzymu,
          > Widzicie? Jest do rymu!

To je pikne! Ale oni wyciągna forsę jeszcze na wiele takich wycieczek. A wesela
          nie bedzie.
      • Gość: wachi Re: Radni jadą do Rzymu IP: proxy / 10.1.1.* 30.10.03, 14:41
        No jak to za swoje i bez diet? Przecież taka pielgrzymka to
        ciężka praca. A uszczerbek na zdrowiu? Przecież swoje trzeba
        wypić, a człowiek potem tak cierpi. A szkody moralne? Przecież
        muszą ze sobą stoczyć walkę i jechać do siedliska konserw w
        czarnych kieckach. A różnice klimatyczne? Tam o tej porze roku
        przecież jest za ciepło, organizm jest niedostosowany.
    • Gość: BBB Wielka szkoda IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:39
      Wyjazd ten traktuję jako swego rodzaju delegację kielczan – rzecze Pan
      Prezydent Lubawski.
      Szkoda, że Pan Prezydent Lubawski nie zapyta, czy Kielczanie życzą sobie takich
      przedstawicieli w delegacji?!
      Ja np. żałuję, że w moim imieniu nie pojadą byli Radni Markiewicz i
      Kopyciński!!!!!
    • Gość: czytelnik Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 30.10.03, 10:44

Toż to SKANDAL!!!!!!!!!!!!!
      Brak mi słów a te, które się cisną na usta obraziłyby
      normalnych czytelników!
      Naszych radnych nic nie obrazi.
      Po P. Prezydencie można się spodziewać WSZYSTKIEGO, ale BRAWO
      PANOWIE z SLD
    • Gość: Najarany Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 10:45
      Można zrobić sesję wyjazdową w Watykanie i jeszcze przyciąć pare
      PLN-ów. Wtedy to by wam mogli skoczyć. A może poszukać sponsora?
      SLD by się nadało. No, ten profesor z Sandomierza podobno miał
      większy przypływ gotówki, i to w $, więc może da. Popytajta się
      ludzi, one wam bardzo przyjazne, to na pewno ściepę zrobią.
    • Gość: BBB Czy Pan Marek też? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:53
      Czy pojedzie również Pan Marek Wołowiec Radny z listy Porozumienia
      Samorządowego - Wojciech Lubawski, o którego staraniach o dobro Kielc można
      przeczytać dzisiaj na stronach ED?

www.echo-dnia.com.pl/?news=5451&mutacja=1&dzial=1

Przypomnę, że Pan Marek Wołowiec wspomógł kampanię wyborczą Pana Prezydenta
      kwotą 2600 PLN.
      • Gość: Najarany Re: Czy Pan Marek też? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 18:02
        No to Wołowiec kamiecznik teraz pełną gębą. Niby z buzi taki trochę jakby
        nierozgarnięty, ale jak przyszło co do czego, to o wyglądzie zapomniał, by
        łyknąć knajpę i dwa lokale na piętrze. Prezydent dobrotliwy prośbę radnego
        podpisał czym przekonał do siebie ostatnich niedowiarków.
    • Gość: BS A niby po co on tam są potrzebni? IP: *.skanska.pl / 10.40.0.* 30.10.03, 15:05
      • Gość: Filip Re: A niby po co on tam są potrzebni? IP: *.look.ca 30.10.03, 16:42
        Układ z synem radnego nie jest jednak tak korzystny dla miasta, bo remont
        przeprowadzony przez lokatora będzie rozli-czony "w okresie przyszłej
        eksploatacji". Mówiąc po ludzku za-inwestowane pieniądze odzyska, bo przez
        jakiś czas będzie zwolniony z czynszu.
        Dyrektor Miejskiego Zarządu Budynków Lech Hamera tradycyjnie już nie miał czasu
        na rozmowę z dziennikarzem, a syn radnego, jak stwierdził ojciec, jest poza
        Kielcami i wczoraj nie było z nim kontaktu.
        ________________________________________________________________________________

Niestety juz stalo sie to regula ze najwieksze MENDY tego swiata jada do Rzymu
        po papieskie blogoslawienstwo. I to nie tylko z Kielc.
        SLD-owskie mendy wypracowaly regule postawy dwulicowej.
        Z jednej strony "bratersko pomagac sobie w sld - owskim ubostwie" nie szczedzac
        na ta robote spolecznych zasobow wypracowanych przez robotnikow i chlopow.
        Z drugiej strony pozuskiwac blogoslawienstwo dla tak penerskiej roboty.
        Ilu ich tam jeszcze zostalo w tym komitecie wojewodzkim tych tegoglowych,
        ktorych wydala wszechpotezna mysl WIELKIEJ MIEDZYNARODOWKI ?

• Gość: BBB Filipie IP: proxy / 10.1.0.* 30.10.03, 16:47
          czyzbys i Ty tracil cierpliwosc? :)
          Pozdrawiam Cie serdecznie "oszolomie zza oceanu" :)))))))))
          • Gość: Filip Re: Filipie IP: *.look.ca 30.10.03, 18:14
            Dziekuje BBB.
            Wiesz - kiedy sie czyta takie nonsensy na temat planowania podzialow funduszy
            narodowych na cele zbedne, gdy sa tak olbzymie potrzeby. To juz nie potrzeby to
            koniecznosc ratowania naszego eksportu.
            Ratowanie drobnej wytworczosci. Ratowanie rzemiosla i ludzi ktorzy jeszcze cos
            potrafia wyprodukowac.
            Ale w tym kraju robi sie duzo by zdusic ludzki potecjal a nie rozwijac go.
            Dzis mam dos wyraznie widoczne mechanizmy cofania tego kraju z drogi jakiegos
            rozwoju.
            A w moim prywatnym zyciu moze za duzo ludzi ktorzy dlugimi latami pracy daja z
            siebie wszystko dla Polski. (nie nigdy za duzo)Bo Polske, kazdy na swoj sposob
            ma w sobie. Doszlo chyba do tego, ze to juz nie jest kraj - to jest idea dla
            ktorej sie zyje.
      • Gość: czytelnik Re: A niby po co on tam są potrzebni? IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.0.* 30.10.03, 16:53
        Przeglądam sobie opinie Naszego „Katolickiego” Elektoratu i na
        miejscu „wybrańców” rozchorowałbym się i zrezygnował z
        mandatu!!!! (he he he!)
        Wyrazy współczucia

BYŁY? -
        RADNY •••••••••••z BIAŁOGONU !!!!

To tylko żart (takich wybraliśmy radnych!)
    • Gość: machy Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 23:06
      dla niektorych to pewnie bedzie pierwszy raz poza woj. swietokrzyskim...
      zobacza cos ciekawego w swiecie, moze naucza sie czegos...

sluchajcie! jak to jest ze SLD tez jedzie??? wytlumaczcie mi to? a moze wola
      pojechac, bo i tak bedzie na lubawskiego ze to on jedzie...

rece zalamac...

• Gość: BBB Re: Radni jadą do Rzymu IP: proxy / 10.1.0.* 30.10.03, 23:11
        Gość portalu: machy napisał(a):
        > sluchajcie! jak to jest ze SLD tez jedzie??? wytlumaczcie mi to? a moze wola
        > pojechac, bo i tak bedzie na lubawskiego ze to on jedzie...

Z SLD jadą dlatego, aby przekonac Papieza do mniejszosci seksualnych i
        poprosic o blogoslawienstwo dla aborcji...
        Pozdrawiam :)))
        • Gość: KurnaOlek Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 23:18
          Oj niedobrze z nimi, niedobrze ryzykują kurna nawróceniem. I nastanie taki
          dzień, że nie rozpoznasz który to Lubawski a który z LSD.

POzdr.
          • Gość: BBB Re: Radni jadą do Rzymu IP: proxy / 10.1.0.* 30.10.03, 23:36
            Gość portalu: KurnaOlek napisał(a):
            > Oj niedobrze z nimi, niedobrze ryzykują kurna nawróceniem. I nastanie taki
            > dzień, że nie rozpoznasz który to Lubawski a który z LSD.
            >
            > POzdr.

A to Lubawski nie z LSD?
            To może z innych służb?
            Np. ornitologicznych :)
            Pozdrawiam :)
            • Gość: ZZZ Lubawski IP: proxy / *.gazeta.pl 31.10.03, 00:01
        • Gość: Jakub Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 07:15
          A małżeństwa? Może Papież pobłogosławi jakieś małżeństwo socjalistów?

Tylko bez skojarzeń, świntuchy! Małżeństwo może być mieszane, na przykład SLD z
          PO, albo nawet POPiS-owe.

- Dzień dobry, państwu! - powie Papież. A na zakończenie doda: - Idźcie i
          adoptujcie, jak to związanemu sakramentem małżeństwa, małżeństwu mieszanemu
          przystało.
    • Gość: BBB Ta karczma IP: proxy / 10.1.0.* 31.10.03, 07:46
      "Rzym" się nazywa???
    • Gość: Jakub Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 12:04
      - Uuuu!
      To pan Twardowski siadając z wrażenia, o sam róg księżyca się ukłuł (księżyca o
      kształcie rogala). Który to bies go pogonił? Kto pamięta? Może adresik?

Jest szansa, że Lubawski pojedzie do Rzymu!
      • Gość: Jakub Re: Radni jadą do "Ta karczma" autor: BBB IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 12:20
        Przepraszam. Powyższe miało być podpięte pod "Ta karczma" BBB, ale znowu
        napisałem nie celnie.
    • Gość: szacuneczek + bon voyage + krzyz na drogę+ ++++++ IP: *.kielce.msk.pl 01.11.03, 16:00
      +
    • Gość: Skin Re: Radni jadą do Rzymu IP: *.satbit.pl / 10.10.5.* 03.11.03, 19:07
      Aaaa..... ŁYSY JEDZIE DO MOSKWY!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka