Dodaj do ulubionych

NOWE WĄTKI NA FORUM

IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 04.11.03, 14:58
Proponuję usunąć wątki (te na czerwono)pod nazwą "Co zmienić w Kielcach"
i "Przyszłość miasta".Koniecznie trzeba dodać nowe takie jak:
1)inwestycje w Kielcach
2)rozrywka w Kielcach
3)Kto nami rządzi (podobnie jak na forum Wrocławia)
4)studia i studenci
Wasze propozycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: tus-tus-tatus Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 01:17
      Ja proponuje nowy watek o kieleckich gay-ach.Siedza one w Jazz-Clubie na Duzej
      i ino patrza kogo by tu scisnac za jaja czyli przyrodzenie.Dac im nowy watek na
      forum niech sie wygadaja to przestana sciskac arka, wiadomo za co.tus-tus-tatus.
      • wojciech.domagala nowy wątek czy dział z wątkami 05.11.03, 07:28
        Jeżeli mozna zaproponować nowy wątek czy dział z wątkami to.:
        - korupcja i powiązania w Urzędzie Wojewódzkim
        - głupie decyzje i działania Prezydenta Lubawskiego

--
        szacuneczek
        ----
        wojciech.domagala@gazeta.pl
        ------
        free.art.pl/makrofotografia/
        • Gość: wachi Re: nowy wątek czy dział z wątkami IP: proxy / 10.1.1.* 05.11.03, 15:41
          Lubawski nie jest jedynym, który podejmuje błędne decyzje. Może po prostu
          wątek "błędne decyzje".
          Najlepiej generalnie wszelkiej władzy patrzeć na łapska.
        • Gość: behemot bledny P... sorry ugryzlem sie w jezyk IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 18:00
          > - głupie decyzje i działania Prezydenta Lubawskiego

Bo Ty najlepiej wiesz (i to od razu), ktore decyzje sa bledne, a ktore glupie
          (bo zakladam, ze innych Prezydent nie podjal i nie podejmie). Bedziesz siedzial
          i decydowal, co jest dobre, a co jest zle ...a potem bedziesz mial pretensje,
          ze ktos wypisuje obrazliwe i glupie watki.
          • Gość: Mieszkaniec Re: bledny P... sorry ugryzlem sie w jezyk IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.11.03, 18:04
            A czy mógłbys wymienić jakąć dobrą decyzję Pana Prezydenta?

Pozdrawiam
            • Gość: behemot dobre decyzje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 18:53
              Misiu, nie znamy sie i nie wiem, czy mozna z Toba powaznie porozmawiac. Moze ja
              napisze wypracowanie, a Ty je zjedziesz totalnie czepiajac sie slowek ? Mam
              nadzieje, ze nie bo wszystko mozna skrytykowac tylko po co ?
              Spytaj - dla przykladu - czy nalezyte kwoty przeznacza sie na opieke zdrowotna.
              Kazdy Polak powie, ze nie ...Amerykanin tez, mimo, ze tam przeznacza sie na to
              niebotyczne pieniadze. Coz z tego, kiedy zawsze bedzie za malo.

Tak samo jest z decyzjami Prezydenta. Dobrą decyzja jest decyzja o podejmowaniu
              decyzji. Obecny Prezydent podejmuje decyzje. Robi cos. I to jest jego
              najwiekszy plus.

Czy pamietacie co robil poprzedni prezydent ? Nic nie robil.
              Moze taki przyklad - podczas slynnej kontroli przeroznych agend miejskich
              wyszlo na jaw, ze miasto nie ma umow najmu lokali z kilkoma firmami. Nie
              wiadomo bylo w jakiej wysokosci czynsz nalezy pobierac. Jesli w ogole firmy
              placily za czynsz najmu lokali nalezacych do gminy, to tylko z wlasnej woli i
              tylko takie kwoty, jakie uznawaly za stosowne.
              Ja juz tu nie mowie, jaki byl procent sciagnietych naleznosci, bo nie kopie sie
              lezacego. Nie wspominam, ze zrobiono porzadek z dochodami z bazarow miejskich,
              ktore kiedys - za poprzedniego Prezydenta - wynosily kilka zlotych
              dziennie ...i tylko dlatego, bo akurat Kierownikowi bazarow taka kwota
              zawieruszyla sie w kieszeni.

Czy wiecie, co poprzedni zarzad zrobil w sprawie tzw. dofinansowania przez Unie
              Europejska ? Nic. Nie kiwnal nawet palcem ...i przyznal sie do tego.
              Czy obecny Prezydent cos robi ? O, nie musze Wam chyba nic mowic - przyklad
              Gotha wskazuje, ze jest chyba nawet nadgorliwy w tym zakresie.

Kontrola to byl dobry pomysl ale samo podejmowanie jakichkolwiek decyzji to
              jeszcze lepszy pomysl.

Nie mam szans zmienic niczyich pogladow i przekonan ale kazdy musi przyznac, ze
              w tym miescie cos sie wreszcie zaczelo dziac.

pozdrawiam
              • Gość: Mieszkaniec Re: dobre decyzje IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.11.03, 19:16
                "...Czy wiecie, co poprzedni zarzad zrobil w sprawie tzw. dofinansowania przez
                Unie Europejska ? Nic. Nie kiwnal nawet palcem ...i przyznal sie do tego..."
                A wymień 1 projekt (słownie: jeden) sfinansowany ze środków Unii Europejskiej.
                Mija właśnie rok rządów nowej ekipy. Nie pochwalam w żaden sposób starej, ale
                nowa wcale nie lepsza. I jeszcze słysze przez cały czas o projektach koncepcjach
                itp. a nie słysze nic o ich wykonaniu.
                Swoją drogą jestem ciekawy jak sie ma pomysł kolejki linowej z Pierścienicy na
                Telegraf.
                Piszesz o kontrolach i ich wynikach. Coś ostatnio w prasie słychać o Radnym
                Wołowcu i mieszkankach bez przetargu dla jego synka, a za wszystkim stoi
                Wojciech L.
                Spójrz na program wyborczy Lubawskiego i zobacz ile punktów już zrealizował.

Pozdrawiam

P.S. Nie mów do mnie Misiu
                • Gość: behemot Re: dobre decyzje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 19:48
                  > A wymień 1 projekt (słownie: jeden) sfinansowany ze środków Unii Europejskiej

Nie jestem pracownikiem urzedu ale wydaje mi sie, ze skoro zaczynali od zera,
                  to nie mozna jeszcze (nawet po roku) od nich wymagac juz ZAKONCZENIA jakiegos
                  projektu. Nawet w prywatnej, swietnie zorganizowanej i bogatej firmie trudno
                  byloby o takie tempo.
                  Nawiasem mowiac prywatne firmy sa dopiero na etapie szkolen typu: "Co moze byc
                  sfinansowane se srodkow UE?". Do konkretnych pieniedzy jest jeszcze bardzo
                  daleka droga.

> Coś ostatnio w prasie słychać o Radnym
                  > Wołowcu i mieszkankach bez przetargu dla jego synka, a za wszystkim stoi
                  > Wojciech L.
                  Jak mozesz tak mowic? Przeciez GW wszystko dokladnie opisala i wiadomo jakie
                  jest rozstrzygniecie.

Co do programu wyborczego - pewnie masz racje. Nie mam tego programu ale i tak
                  nie sadze, zeby wiele (jesli w ogole) bylo zrealizowane. Ja zreszta - podobnie
                  jak inni - nie traktuje powaznie programow wyborczych. Ani lewica ani prawica
                  ani w Gruzji ani w Ameryce nigdy tego nie realizowaly. Nawet prasa - wlaczajac
                  ta najbardziej jadowitą - nie rozlicza politykow z programow wyborczych ...tak
                  jak nikt nie wierzy w reklamy, ze pralka sama pierze. No, moze tylko licealisci
                  traktuja te rzeczy smiertelnie powaznie. Ale nikt inny.

Zobaczysz zreszta, ze przyszly prezydent tez nie zrealizuje programu
                  wyborczego. Mozna sie juz teraz zalozyc o kazde pieniadze. Niestety.

Pozdrawiam
                  behemot

> P.S. Nie mów do mnie Misiu
                  Przepraszam. To nie mialo byc negatywne.
                  • Gość: Mieszkaniec Re: dobre decyzje IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.11.03, 20:20
                    "...Co do programu wyborczego - pewnie masz racje. Nie mam tego programu ..."
                    Prosze oto on:
                    republika.pl/s2002kielce/glowna.shtml
                    "... Ja zreszta - podobnie jak inni - nie traktuje powaznie programow wyborczych..."
                    Ja pozwole sobie mieć inne zdanie. Powinna istnieć odpowiedzialność za swoje
                    słowa i realizację programu wyborczego (coś na zasadzie przyrzeczenia publicznego).
                    Tylko prosze nie pisz mi że w następnych wyborach takiego delikwenta się
                    rozliczy i po prostu nie wybierze bo nie mam zamiaru jeszcze 3 lata czekać i
                    znów niewiadomo kto się trafi bo obieca złote góry. A przez całą kadencję Money
                    for Norhing będzie pobierać i śmiać się będzie w twarz "chcieliście to macie".

Pozdrawiam
                    • Gość: behemot Re: dobre decyzje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 20:33
                      >Powinna istnieć odpowiedzialność za swoje
                      > słowa i realizację programu wyborczego (coś na zasadzie przyrzeczenia
                      publiczne
                      > go).
                      pewnie, ze powinna

> Tylko prosze nie pisz mi że w następnych wyborach takiego delikwenta się
                      > rozliczy i po prostu nie wybierze bo nie mam zamiaru jeszcze 3 lata czekać

O.K. zgoda - trudno sie nie zgodzic.
                      A co z obietnicami poprzedniego prezydenta ? Wywiazal sie ? Czy popierasz
                      poprzednika Lubawskiego ?
                      • Gość: Mieszkaniec Re: dobre decyzje IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.11.03, 20:57
                        "...A co z obietnicami poprzedniego prezydenta ? Wywiazal sie ? Czy popierasz
                        poprzednika Lubawskiego?"
                        Aj, zmieniasz temat, ale odpowiem. Nie popieram! Tyle tylko że nie interesowałem
                        się wtedy za bardzo co się w mieście dzieje (za młody byłem:-)) Poza tym
                        interesuje mnie co jest teraz, a nie co było. Przeszłością nie zmieni się
                        przyszłości, choć historia wiele potrafi nauczyć.
                        Nie znam obietnic poprzednika.

P.S. Jak lektura programu wyborczego?? Mnie najbardziej podobał się kawałek o
                        "nepotyźmie" i gdzieś tam jest o przeprowadzaniu konkursów na stanowiska. Bardzo
                        nielubie obłudy.

Pozdrawiam
                        • Gość: behemot Re: dobre decyzje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 21:41
                          >zmieniasz temat

Wlasciwie to rozpoczynam nowy temat bo o tamtym wszystko zostalo powiedziane.
                          Obietnice wyborcze nie sa nigdy realizowane ...co nie jest takie zle. Gdyby
                          obietnice Millera zostaly zrealizowane (zwiekszone naklady na bezpieczenstwo,
                          zdrowie, oswiate i rolnictwo) to Polska wygladalaby juz po roku jak nieświeży
                          nieboszczyk z poderżniętym gardłem. Na szczescie nawet lewica nie jest na tyle
                          glupia, zeby realizowac swoj program wyborczy.

Nie komentuje watku o "przeprowadzaniu konkursów na stanowiska" bo nie wiem o
                          co chodzi.
                          Gdyby Prezydent nie zrobil konkursu tam, gdzie prawo tego wymaga, to juz pewnie
                          prokuratorzy rzuciliby mu sie do gardla.
                          A gdyby robil konkursy wszedzie tam gdzie nie musi, to doprowadzilby pewnie do
                          paralizu administracji wskutek stosowania dlugotrwalych i kosztownych
                          procedur. Kosztownych. Dlugotrwalych ...i zawsze kontrowersyjnych: protesty,
                          odwolania, szum w prasie, itp.
                          Ja popieram logike i ekonomie. Nawet prywatne firmy nie sa obsadzane w tak
                          rygorystyczny (konkursowy) sposob jak administracja.

Kto byl przeciwnikiem Lubawskiego, ten sie po moim przemowieniu nie zmieni ale
                          ja Wam mowie - to jest dobry administrator. Na tle poprzednikow wypada
                          celujaco.

P.S. Nigdy nie bylem zwiazany z administracja samorzadowa i nie znam
                          Lubawskiego osobiscie.
              • Gość: Jur Re: dobre decyzje IP: *.one.pl / 192.168.4.* 07.11.03, 08:45
                Gość portalu: behemot napisał(a):

> Misiu, nie znamy sie i nie wiem, czy mozna z Toba powaznie porozmawiac. Moze
                ja
                >
                > napisze wypracowanie, a Ty je zjedziesz totalnie czepiajac sie slowek ? Mam
                > nadzieje, ze nie bo wszystko mozna skrytykowac tylko po co ?
                > Spytaj - dla przykladu - czy nalezyte kwoty przeznacza sie na opieke
                zdrowotna.
                >
                > Kazdy Polak powie, ze nie ...Amerykanin tez, mimo, ze tam przeznacza sie na
                to
                > niebotyczne pieniadze. Coz z tego, kiedy zawsze bedzie za malo.
                >
                > Tak samo jest z decyzjami Prezydenta. Dobrą decyzja jest decyzja o
                podejmowaniu
                >
                > decyzji. Obecny Prezydent podejmuje decyzje. Robi cos. I to jest jego
                > najwiekszy plus.
                >
                > Czy pamietacie co robil poprzedni prezydent ? Nic nie robil.
                > Moze taki przyklad - podczas slynnej kontroli przeroznych agend miejskich
                > wyszlo na jaw, ze miasto nie ma umow najmu lokali z kilkoma firmami. Nie
                > wiadomo bylo w jakiej wysokosci czynsz nalezy pobierac. Jesli w ogole firmy
                > placily za czynsz najmu lokali nalezacych do gminy, to tylko z wlasnej woli i
                > tylko takie kwoty, jakie uznawaly za stosowne.
                > Ja juz tu nie mowie, jaki byl procent sciagnietych naleznosci, bo nie kopie
                sie
                >
                > lezacego. Nie wspominam, ze zrobiono porzadek z dochodami z bazarow
                miejskich,
                > ktore kiedys - za poprzedniego Prezydenta - wynosily kilka zlotych
                > dziennie ...i tylko dlatego, bo akurat Kierownikowi bazarow taka kwota
                > zawieruszyla sie w kieszeni.
                >
                > Czy wiecie, co poprzedni zarzad zrobil w sprawie tzw. dofinansowania przez
                Unie
                >
                > Europejska ? Nic. Nie kiwnal nawet palcem ...i przyznal sie do tego.
                > Czy obecny Prezydent cos robi ? O, nie musze Wam chyba nic mowic - przyklad
                > Gotha wskazuje, ze jest chyba nawet nadgorliwy w tym zakresie.
                >
                > Kontrola to byl dobry pomysl ale samo podejmowanie jakichkolwiek decyzji to
                > jeszcze lepszy pomysl.
                >
                > Nie mam szans zmienic niczyich pogladow i przekonan ale kazdy musi przyznac,
                ze
                >
                > w tym miescie cos sie wreszcie zaczelo dziac.
                >
                > pozdrawiam
                Nie mogę zgodzić się z tobą, choć muszę przyznać że niektóre wyniki kontroli
                mogą i napewno szokują ( na pierwszy rzut oka )bo czyż nie najlepszą obroną
                jest atak??? ale skoro mówisz że były zarząd nic nie robił tylko wydawał kasę
                to dlaczego nie zają się nim prokurator ? Mówiąc o mieście Gotha to jak dobrze
                pamiętam nie prezydent Lubawski nawiązał współpracę z tym miastem choć nie ma
                czym się zachwycać miasto bardzo ładne z pięknym pałacem na wzgórzu i widokiem
                na rynek , ale jak bym na to nie patrzyć jest ot prowincja, bo co mogą nam
                zaoferować byłe NRD-kie zkłady wagonów kolejowych ,to tak jak byśmy się
                cieszyli ze współpracy ze Starachowicami bo mniej więcej takiej wielkości jest
                to miasto, choć bardzo ładne. ( wiem bo byłem )
            • Gość: Jakub Czy mógłbyś wymienić dobrą decyzję Pana Prezydenta IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 19:38
              >Gość portalu: Mieszkaniec napisał:
              > A czy mógłbys wymienić jakąć dobrą decyzję Pana Prezydenta? :DDD

Gdyby mógł, to by wymienił. Ale Pan Prezydent mu nie pozwala!
              • Gość: behemot Re: Czy mógłbyś wymienić dobrą decyzję Pana Prezy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 19:52
                Jakubie, jesli juz rozwiazales problem zydowski i masz czas wykpiwac moje
                teksty, to moze znajdziesz tez chwilke wolnego i bedziesz uprzejmy skomentowac
                watek "Jakub i behemot na rzecz glodujacych".
      • Gość: x?x Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: proxy / 10.1.1.* 05.11.03, 15:44
        A niby dlaczego ograniczać się do gejów, a co to zwykli hetero nie są już tak
        ciekawi, ja np. chciałabym żeby w Kielcach był wątek: gdzie można spotkać
        fajnych facetów - tylko dla dziewczyn.
        • Gość: behemot fajny facet IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 18:56
          Kochana - wbilas mi noz w serce. Szukasz fajnych facetow - a ja ? ...i jestem
          tylko dla dziewczyn ;-)
    • Gość: Jakub Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 17:02
      Przydałby się na forum jakiś wątek o Żydach.
      • Gość: wachi Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: proxy / 10.1.1.* 05.11.03, 17:18
        Znoooowuuuu!!!! Ty to jak Lepper "Balcerowicz musi odejść"
        • Gość: Jakub Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 17:34
          Nie rozumiem aluzji. Przecież Balcerowicz musi odejść.
          Wątków o żydach jest na tym forum jak na lekarstwo. Jakiś był, taki poetycki
          bardziej, z wierszami, ale cenzura sobie powycinała te wiersze, bo nie chciało
          im się przepisywać. Typowi wandale wątkowi. Sami nie przeczytają i innym nie
          dadzą przeczytać.
          • Gość: x?x Re: zgadzam się IP: proxy / 10.1.1.* 05.11.03, 22:49
            Dobra zgadzam się, ale pod warunkiem, że tylko o przystojnych. Jak będzie o
            Harisonie Fordzie (z czasów "Gwiezdnych Wojen") albo o innych takich koło 25
            lat to ok.
            • Gość: Jakub Re: zgadzam się IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 23:52
              - Około 25 lat temu? - powiadasz. Ja też się zgadzam. Przed ćwierćwieczem byli
              przystojni.

W wątku poetyckim występowali raczej jeszcze starsi, ale za to zasłużeni.
              Najprzystojniejszy jest Aaron, to jest nasz poczciwy Adaś Michnik. Doskonały
              polski poeta poświęcił mu piękny wiersz. Inni faceci, przypuszczam, że
              przystojni, swoim zacnym wiekiem sięgali połowy wieku XIX. Nie wiem, czy
              jeszcze coś z nich wykrzeszesz.
              • Gość: x?x Re: zgadzam się IP: proxy / 10.1.1.* 06.11.03, 14:11
                Mnie chodziło o dwudziestopiecioletnich Żydów. Generalnie interesuje mnie
                babski wątek o facetach, a ci podobno mają jakieś wyjątkowe zalety. A
                Mmmichnik akurat jest nieestetyczny. Ale ci z Ameryki są wyjątkowo przystojni.
                Zresztą moja koleżanka jeździła sporo po świeci i tak się składa że w Izraelu
                widziała dużo mundurowych przystojniaków, a w NY znowu przystojnych murzynów.
                Ja osobiście lubię urodę orientalną i podobają mi się żółtki. Jakubie, może
                jak zobaczysz młode kobiety w Izraelu to zmienisz zdanie o tym narodzie.
                • Gość: Jakub Re: zgadzam się IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 23:56
                  Przyjeźdżaj czem prędzej do Sandomierza. Pierwsze dżonki z żółtkami mogą być
                  już blisko. Jaskiernia, obecnie tajniak z SLD, zapowiedział inwazję turystów z
                  Chin Ludowych na Sandomierz. Wybierzesz sobie paru.

Młode Żydówki z Izraela! Niezłe hallo! A co mi w nich zaimponuje? Że przewrócą
                  mnie na ulicę i skopią jak Palestyńczyka?
                  • dijey Re: zgadzam się 07.11.03, 00:14
                    lubiem takich super jajcarzy
                    sorki, ja tak tylko z 1 strony
                    ale raz juz widzialeem takom jednom zydowke i choc byla i
                    klasa to te inne setki tez
                    a kopanie jest bardzo brzydkie to wybieram nie kopiace,
                    lecz inne
      • Gość: behemot Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 18:02
        ...i o beduinach
    • Gość: Mieszkaniec Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.11.03, 17:49
      To może wątek: "Na kogo głosowaliśmy" z podziałem na nazwiska radnych itp.
      Będziemy wpisywać kto co zrobił dobrego dla regionu a kto sie op...dala i
      marnotrawi publiczną kase.
      Oczywiście na honorowym miejscu "Prezydent Wszystkich Kielczan"

Na przyszłe wybory będzie jak znalazł żeby sobie odświeżyć pamięć.

Pozdrawiam
    • wesolenowinki Re: NOWE WĄTKI NA FORUM 05.11.03, 20:47
      Gość portalu: hey napisał(a):

> Proponuję usunąć wątki (te na czerwono)pod nazwą "Co
      zmienić w Kielcach"
      > i "Przyszłość miasta".Koniecznie trzeba dodać nowe
      takie jak:
      > 1)inwestycje w Kielcach
      > 2)rozrywka w Kielcach
      > 3)Kto nami rządzi (podobnie jak na forum Wrocławia)
      > 4)studia i studenci
      > Wasze propozycje?
      DOMAGAMY SIE WATKU: WESOŁE NOWINKI zeby bylo weselej
      • Gość: Mieszkaniec Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.11.03, 21:01
        Popieram i podpisuje sie pod tym obiema ręcami.
        wesolenowinki rulez:))

Pozdrawiam
        • Gość: Lula Re: NOWE WĄTKI NA FORUM IP: proxy / 10.1.1.* 06.11.03, 14:23
          Potrzeba też wątku z pomysłami na likwidację bezrobocia.
          • wojciech.domagala Re: NOWE WĄTKI NA FORUM 07.11.03, 07:43
            Gość portalu: Lula napisał(a):
            > Potrzeba też wątku z pomysłami na likwidację bezrobocia.

Może zlikwidować województwo ?! skoro nie ma tutaj mądrych ludzi od
            rzadzenia..........

--
            szacuneczek
            ----
            wojciech.domagala@gazeta.pl
            ------
            foroom.neurovirgin.com/forum/index.php?id_forum=2722
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka