Dodaj do ulubionych

KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali

IP: 66.98.130.* 05.11.03, 11:43
Ostatnio czesto widuje rejestracje samochodowe z taka ramka.
Tylko debil moze sobie cos takiego zalozyc. Nie wnikam czy haslo to jest
prawdziwe, czy. Jest po prostu wiesniackie. To juz bardziej szanuje
wlasciciela (wlascicielke?) samochodu o rejestracji "T1 PSOTA", bo choroba
psychiczna nie wybiera.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tobiasz Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: 213.241.73.* 05.11.03, 12:36
      Widzisz ja tych ludzi z Dobrym Miejscem rozumiem bo z tego co słyszałem te
      obwódki do nuerów były za darmo więc nic dziwnego że je brano i przykręcano.
      • Gość: vallony Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: 66.98.130.* 06.11.03, 10:54
        Gość portalu: Tobiasz napisał(a):

> Widzisz ja tych ludzi z Dobrym Miejscem rozumiem bo z tego co słyszałem te
        > obwódki do nuerów były za darmo więc nic dziwnego że je brano i przykręcano.

A jak by dawali za darmo zuzyty papier toaletowy to tez bys wzial bo za darmo?
        • Gość: kielczanin V Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 10:23
          vallony ty jesteś chyba nawalony albo popier...ny.
    • Gość: behemot a ja sie nie smieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 13:57
      Kielce to JEST dobre miejsce. Mnie sie podoba.
      Stoki narciarskie w zasiegu reki.
      Jeziora do zeglowania o rzut kamieniem.
      Ksiegarnie z dobrymi ksiazkami tuz za oknem.
      Jest super.

Haslo jest wiesniackie czy ramka jest wiesniacka ?
      Jest w Szkocji miasteczko na wybrzerzu atlantyckim. Same skaly, sztormy 200 dni
      w roku. W pozostale dni mgla i deszcz ...a turystow w cholere i troche.
      Dlaczego ? Oni sie reklamuja haslem: "U nas ryby sa najsmaczniejsze" i
      fatycznie nikt nie ocenia hasla czy jest wiesniackie tylko czy jest skuteczne.
      Ludzie przyjezdzaja tlumnie szamać te ichnie flądry i jest spoko. Kazdy
      zadowolony.

...i tylko w Kielcach sie esteta jeden skubany trafil ;-)

A wiesz co jeszcze Misiu ? Wymysl lepsze haslo - zobaczysz jak Cie ludzie na
      Forum wysmieja - cokolwiek wymyslisz.
      • Gość: vallony Re: a ja sie nie smieje IP: 66.98.130.* 05.11.03, 15:02
        Czy ty kurna nie umiesz czytac?
        Nie? To przeczytaj jeszcze raz:

Ostatnio czesto widuje rejestracje samochodowe z taka ramka.
        Tylko debil moze sobie cos takiego zalozyc. Nie wnikam czy haslo to jest
        prawdziwe, czy. Jest po prostu wiesniackie. To juz bardziej szanuje
        wlasciciela (wlascicielke?) samochodu o rejestracji "T1 PSOTA", bo choroba
        psychiczna nie wybiera.

Przeczytales? To jeszcze raz przeczytaj ten fragment:

Nie wnikam czy haslo to jest
        prawdziwe, czy. Jest po prostu wiesniackie

Teraz rozumiesz?
        Samo haslo jest wiesniackie. Gdyby brzmialo "Kielce - zadupie" tez by bylo
        wiesniackie. Tak samo jak wiesniackie sa wszystkie rejestracje typu "T0 JOLA".
        I tyle.
        • Gość: behemot Re: a ja sie nie smieje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 17:49
          No, Misiu, dziabnij sobie nervosolu i uspokoj sie. Nie mozesz miec do mnie
          pretensji o to, ze nie jestem tak bystry jak Ty.

> Nie wnikam czy haslo to jest
          > prawdziwe, czy. Jest po prostu wiesniackie

Semantycznie ten Twoj cytat jest ...wymagajacy wyjasnienia bo albo
          brakuje 'nie' albo jest o kropke za duzo. Tak czy owak - niegramotnie napisales
          i miej pretensje do swoich nauczycieli, a nie do mnie usilujacego sie polapac
          w Twoich blyskotliwych tekstach.

Po drugie - mnie to haslo wydaje sie w sam raz. Rozumiem, ze raczej nie
          bedziesz chcial kontynuowac niewygodnego dla siebie tematu i nie zaproponujesz
          lepszego hasla ? Wymyslenie go powinno byc chyba latwe ? Kazde inne haslo
          powinno byc mniej wiesniackie, prawda ?
          Bo w sumie mniej mnie interesuje pyskowka z Twoją szanowną personą, a bardziej
          pomysl na chwytliwe haslo.

• Gość: vallony Re: a ja sie nie smieje IP: 66.98.130.* 06.11.03, 10:41
            Dobra, haslo moze i nie jest wiesniackie, ale tylko wtedy kiedy nie jest
            umieszczone na rejestracji. Natomiast na rejestracji kazde haslo jest wiesniackie.
        • Gość: nem Re: a ja sie nie smieje IP: 80.48.149.* 07.11.03, 23:00
          Gość portalu: vallony napisał(a):

> Czy ty kurna nie umiesz czytac?
          > Nie? To przeczytaj jeszcze raz:
          >
          > Ostatnio czesto widuje rejestracje samochodowe z taka ramka.
          > Tylko debil moze sobie cos takiego zalozyc. Nie wnikam czy haslo to jest
          > prawdziwe, czy. Jest po prostu wiesniackie. To juz bardziej szanuje
          > wlasciciela (wlascicielke?) samochodu o rejestracji "T1 PSOTA", bo choroba
          > psychiczna nie wybiera.
          >
          > Przeczytales? To jeszcze raz przeczytaj ten fragment:
          >
          > Nie wnikam czy haslo to jest
          > prawdziwe, czy. Jest po prostu wiesniackie
          >
          > Teraz rozumiesz?
          > Samo haslo jest wiesniackie. Gdyby brzmialo "Kielce - zadupie" tez by bylo
          > wiesniackie. Tak samo jak wiesniackie sa wszystkie rejestracje typu "T0 JOLA".
          > I tyle.
          człowieku zmien lekarza, chyba nie jesteś vallony, a na...lony
    • Gość: LooZeR Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.4.0.* 05.11.03, 14:01

> Ostatnio czesto widuje rejestracje samochodowe z taka ramka.
      > Tylko debil moze sobie cos takiego zalozyc. Nie wnikam czy haslo to jest
      > prawdziwe, czy. Jest po prostu wiesniackie. To juz bardziej szanuje
      > wlasciciela (wlascicielke?) samochodu o rejestracji "T1 PSOTA", bo choroba
      > psychiczna nie wybiera.

Słyszałeś o czymś takim jak tolerancja? Pewnie nie.
      Ja na przykład nienawidzę dresiarzy (pewnie chodzisz w dresiku?), ale ich
      toleruję. To jest właśnie tolerancja.
      • Gość: vallony [...] IP: 66.98.130.* 05.11.03, 14:48
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: a Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 05.11.03, 15:34
          No już myślałam, że nie będzie po kielecku. Ale jednak na samym końcu trafił
          się prawdziwy pokaz regionalnej kultury. Tak trzymać!!!!
          Ja myślę, że z tym gwoździem to nie jest najlepszy pomysł, lepiej kupić puszkę
          olejnej i tak około 22.00, żeby do rana podeschło?!
          • drs Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali 05.11.03, 15:51
            Nie wiem,ale taka moja subiektywna opinia,mozecie sie z nią nie zgodzić,ale
            uważam,żeKielczanie zachowują sie tak jak by tego miasta nienawidzili,dopust
            boży,że tu im przyszło spędzać życie.Nie rozumiem tego.Wszędzie ludzie jakoś te
            swoje miejsca pracy i życia,te "heimaty" jakoś kochają.A tu niegdzie nie
            nasłuchasz się człowieku tylu niepochlebnych opini co na forum Kielce.Fakt,że
            życie mnie rzuciło poza Kielce,żałuję.Może kiedyś na stare lata tu wrócę.Ale
            większość ludzi bez żalu i z szyderstwem to miasto opluwa.A właściwie czy
            miasto jako miasto jest temu winne?To ludzie mieszkający tu tworzą klimat.
            Nawet w prowincjonalności można znaleźć urok pod warunkiem,że się umie
            wykorzystać swoje atuty.Więc nie wstydźmy się tych Kielc,nie wstydźmy sie być
            kielczaninami,to nie hańba.Popatrzcie jak Radomianie dyskutują na swoim
            forum,jak ich obchodzą losy tego co się dzieje w mieście.A u nas co
            polityka,antysemtyzm.Posty może mądre w swej istocie ,ale czy trafiające do
            wiekszości.No i duzo ironii,nienawiści.Powtarzam się jak zwykle.Ale tak
            niestety jest.Pozdrawiam.
            P.S Nie wiem jak sie pisze prawidłowo/ heimat lub haimat/?
            • Gość: wachi Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.1.1.* 05.11.03, 16:00
              A to dlatego że większość kielczan to ludność napływowa. Ja przeprowadziłam
              się z centrum na os. Świętokrzyskie (kiedy powstało) i żeby się dostosować
              musiałam się nauczyć gwary.
            • Gość: behemot Kielce IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 17:55
              Nic bardziej blednego. Wnioskowanie z tekstow tej bandy frustratow, ktora
              zasiedlila Forum nie jest dobrym pomyslem. Kielce to jest super miasto.
              Moze nie jest zbyt aktywne w oczyszczaniu sie z takich jednostek jak Heniek
              ale poza tym (i uniwersytetem) nic mu nie brakuje.
          • Gość: wachi Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.1.1.* 05.11.03, 16:01
            Znam lepszy patent - wylać płyn hamulcowy na maskę - rano lakier można zetrzeć
            suchą szmatką.
            • Gość: Anonim Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 16:54
              Nie dość, że kobieta, to jeszcze miejscowy huligan. Albo nawet przywódczyni
              gangu świętokrzyskiego. Albo kochająca żona właściciela zakładu lakiernictwa
              samochodowego. Dzięki takiej żonie zakład męża ma zapewnioną pracę.
              • wesolenowinki Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali 05.11.03, 20:32
                obyscie cale zycie spedzili w kielcach
                tego to nawet zal wrogowi zyczyc
                (wn)
                • Gość: behemot Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 20:36
                  mieszkalem kilka lat w Katowicach
                  mieszkalem troche w Krakowie i w Warszawie (choc niedlugo)

W Kielcach podoba mi sie najbardziej.
                  • Gość: LooZeR Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.4.0.* 05.11.03, 23:46
                    Gość portalu: behemot napisał(a):

> mieszkalem kilka lat w Katowicach
                    > mieszkalem troche w Krakowie i w Warszawie (choc niedlugo)
                    >
                    > W Kielcach podoba mi sie najbardziej.

Witaj w klubie :)
                    Ja mieszkałem dość długo w Warszawie i nie mogłem sie doczekać powrotu do
                    Kielc. Na szczęście się doczekałem :)
              • Gość: wachi Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.1.1.* 05.11.03, 22:32
                Kiedyś mi kapnęło trochę przy dolewaniu i musiałam zamalować.
                • Gość: Jakub Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 00:00
                  Czy zamalowałaś lakierem do paznokci? Jaki kolor?
                  • Gość: wachi Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.1.1.* 06.11.03, 08:46
                    Co prawda granatowy lakier do paznokci też mam, ale zaprawki przy rdzewiejącym
                    gracie też robiłam. Nie jestem lalunią. A Kielc nie lubię, bo nie mam pracy i
                    nie mam znajomości i będę musiała zostawić rodzinę i jechać za robotą. Jak
                    patrzę na urzędników i czytam co się dzieje dookoła to mnie krew zalewa.
                    • Gość: Jakub Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 19:41
                      No to już nie żartuję o lakierze.

Kieleccy urzędnicy są wyjątkowi w swej tępocie, braku wiedzy i arogancji. To
                      kontynuacja mentalności urzędniczej carsko - sowieckiej. Pal licho wiedzę, choć
                      minimum jakichś przepisów ze swojej specjalności powinni znać, ale brak jest u
                      nich choćby odrobiny życzliwości do ludzi. Przerażające prymitywy. Dawno temu
                      pisałem na tym forum więcej i bardziej szczegółowo o kieleckich urzędnikach.
                      Minęło ze dwa lata i nic się nie zmieniło, a nawet przez takich Długoszów,
                      Wójcików, Wołodźków, Kwietniów, Lubawskich etc. tej pokomunistycznej bandy,
                      jest jeszcze gorzej.
                      Zadziwiające miasto, gdzie zurzędniczeni paraludzie nie chcą być lepsi, ale
                      starają się być gorsi dla innych.

Pozdrawiam Cię :)
        • Gość: LooZeR [...] IP: proxy / 10.4.0.* 05.11.03, 23:43
          • Gość: vallony Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: 66.98.130.* 06.11.03, 08:24
            Gość portalu: LooZeR napisał(a):

>
            > Po wysokim poziomie twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś osobą elokwentną i
            > zapewne świetnie wykształconą.

Zebys sie nie zdziwil.

> Czy mógłbyś wyjaśnić mi znaczenie
            > sformułowania "kumać bazę", bo chyba jestem zbyt głupi, by je zrozumieć,
            > szczególnie w kontekście napisów na tablicach rejestracyjnych.
            >

Nie wiesz co to znaczy "kumac"? No to wspolczuje.

> PS. Hasło "Kielce - dobre miejsce" bardzo mi się podoba.

Nie chodzi o haslo. Powtarzam to juz po raz ktorys. Natomiast takie haslo na
            rejestracji jest wsiowe, tak jak kazde inne, chociazby "Kocham Andzelike".
            Przyklej sobie do kompletu takie na czole. Wtedy bedziesz wsiun pierwsza klasa.

• Gość: LooZeR Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.4.0.* 06.11.03, 09:43

> Nie chodzi o haslo. Powtarzam to juz po raz ktorys. Natomiast takie haslo na
              > rejestracji jest wsiowe, tak jak kazde inne, chociazby "Kocham Andzelike".
              > Przyklej sobie do kompletu takie na czole. Wtedy bedziesz wsiun pierwsza
              klasa.

Nie tobie oceniać kto jest wsiunem a kto - nie. Nie podoba sie - to nie patrz.
              Z twoich wypowiedzi wynika że to ty jesteś 14-letnim wsiunem w bazarowym
              dresiku z 3 paskami.
              • Gość: vallony Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: 66.98.130.* 06.11.03, 10:36
                Gość portalu: LooZeR napisał(a):

> Nie tobie oceniać kto jest wsiunem a kto - nie. Nie podoba sie - to nie patrz.
                > Z twoich wypowiedzi wynika że to ty jesteś 14-letnim wsiunem w bazarowym
                > dresiku z 3 paskami.

Mam chyba prawo do swojej opinii? To sie nazywa wlasnie tolerancja wsiunie.
                Ile paskow wedlug ciebie ma prawdziwy dres?
                A w ogole to bujaj sie bolek.
                • Gość: LooZeR Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: proxy / 10.4.0.* 06.11.03, 11:15

> Mam chyba prawo do swojej opinii? To sie nazywa wlasnie tolerancja wsiunie.
                  > Ile paskow wedlug ciebie ma prawdziwy dres?
                  > A w ogole to bujaj sie bolek.

"wsiunie", "bolek" - naprawdę bardzo wysoki poziom sobą reprezentujesz.
                  Ponieważ nie mogę mu dorównać, nie będę dalej z tobą dyskutował.
            • Gość: Jakub Konkurs ludyczny dla Kasi. Można wygrać :) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 17:46
              Konkurs ludyczny dla Kasi pt. "Kum kumka". Można wygrać :) Jakuba. :))))

Pytanie konkursowe: Ile osób z ludu występuje w tej gawędzie ludycznej?

(Z ludu wzięte.)

Kum kuma
              ze wsiom sie nie kuma.
              A dyć kumka,
              kaj gorzałki wydumka.

Kuma się kuma
              z kumem kuma.
              Kumciu - woło - dojcie umiar,
              od kumkania nikt nie umar.

Kumostwo się kuma,
              pierwsza kuma kuma kuma
              za joj co łapie,
              toć juz kumkaj, mój-ci capie.

Oj, kuma się kuma
              z kumem kuma,
              aze kumcia zdyszana
              chce trzymać do rana.

Kum widzioł, ze kumoszki
              cmokały se broszki.
              Da śkoda, ze kum kumie,
              da zrobić nie umie.

Oj, kuma się kuma
              z kumem kuma,
              az kumcia zdyszana
              chce trzy-mieć da, dana!

Da i juści, kumcia sie kuma
              z kumem kuma,
              dyć kum kumka wystrasony
              cy doniesie kto do zony. :(

(W oryginale ostatni werset brzmiał: 'cy poniesie kto do zony', w dzisiejszym
              znaczeniu właśnie 'doniesie'.
              W części gadki, dla lepszego zrozumienia przebiegłego dowcipu naszego ludu,
              usunąłem tzw. mazurzenie.)

Słowniczek gwarowy:
              'dyć', 'a dyć' - ale, już, lecz, jednak, przecież.
              'kaj' - gdy, gdzie, dokąd.
              'joj co' - tu: byle co, ale także zbieżność brzmieniowa z wiejską wymową
              słowa 'jajco' > 'jojco' (jajko > jojko).
              'cmokać' - całować.
              'da' - tak :) (od dawna już zapomniane!, ale: Da, moja Łysico...).

Pytanie konkursowe brzmiało: Ile osób z ludu występuje w tej gawędzie
              ludycznej?
              Mam nadzieję, że nie jest to trudne do policzenia. :)

Zrezygnowałem z zadania w konkursie drugiego, trudniejszego pytania: Ile
              znaczeń słów, zawierających w temacie owo 'kum', można się doliczyć w tej
              ludowej powiastce?
              Zrezygnowałem z tego pytania, bo obawiałem się, że w nagrodę będę musiał
              kumkać. :) Jak żaba, oczywiście.

"Lud nasz wesołym jest i do żartów skory" - pisał w niedzielny przedwieczerz
              zasłużony polski etnograf dziewiętnastego wieku, siedząc na ganku
              wielowiejskiego dworu i odpoczywając po całodziennym podróżowaniu po karczmach
              arendarskich prawobrzeżnej niziny nadwiślańskiej. Od czasu do czasu zerkał na
              błyszczące w zachodzącym słońcu wieże Sandomierza. Patrzał tak samo, jak
              niewiele lat wcześniej Kajetan Koźmian, który z tego samego miejsca, urzeczony
              pięknem, odwołującym się wprost do wielkiej polskiej przeszłości, patriotycznym
              uczuciem i mistrzostwem swojego pióra uczynił ten widok jednym z symboli
              polskości dla dziewiętnastowiecznych. Dla tego widoku, wielu gości
              odwiedzających Tarnowskich z Dzikowa lokowało się w ich wielowiejskim dworze.

Etnografowi, ani włościanom, ani zagrodnikom, ani przygrywającym wesołuchom,
              ba, ani nawet arendarzom nie przyszło do głowy, że sto lat później
              żydokomunistyczna propaganda, w ramach niszczenia narodowej przeszłości,
              kultury i myśli polskiej, zacznie fałszować także dzieje i obyczaj ludu
              sandomierskiego, nazywając ich zamiast Sandomierzanami jakimiś Lasowiakami.
              Żydowscy propagandziści komunistyczni bardzo sprytnie wykorzystali w swym
              niecnym procederze unicestwiania polskości w narodzie polskim publikację innego
              dziewiętnastowiecznego, domorosłego etnografa, który pragnąc zasłynąć w nauce
              dopuścił się mistyfikacji i powołał do życia pod Sandomierzem(!) ludek nazwany
              przez niego zmyśloną nazwą Lasowiacy. Dla komunistów ten pomysł stał się
              dogmatem, który bardzo skutecznie i przymusowo szerzyła PZPR.

Jako centrum owych Lasowiaków wyznaczono nieodległą wieś i parafię grębowską,
              której ludność od co najmniej tysiąca lat związana była z powinnościami wobec
              grodu sandomierskiego, i która to wieś jest przypadkowo doskonale widoczna
              gołym okiem z sandomierskiego grodu, a która nie mniej przypadkowo (ten
              żydowski pech do Sandomierza!) była rodzinną miejscowością, nieżyjącego już,
              wybitnego polskiego językoznawcy, który, jako żywo, nic nigdy o żadnych
              Lasowiakach nie słyszał, a gwarę swojej wsi i okolicy nazywał i identyfikował w
              swoich pracach naukowych jako gwarę sandomierską (bo jakżeby inaczej?).
    • Gość: toto Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.t-s.pl 06.11.03, 09:44
      ja juz nie mieszkam w kielcach od kliku lat, ale uwazam, ze kielce sa
      najwspanialszym miejscem na swiecie, bardzo sie zmienily, a kompleks
      prowincjonalnosci jest grubo przesadzony.tu w warszawie, gdzie mieszkam jest
      wiecej "wiesniactwa" o ktorym piszesz niz w kielcach i reszcie polski. to co
      tobie przeszkadza to twoje wlasne wiesniactwo i swiadczy to o tym przykrym
      fakcie, ze to ty jestes burak, a nie kielce.
      • Gość: vallony Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: 66.98.130.* 06.11.03, 10:23
        Kurna bolek!
        Ile razy mam powtarzac, ze nie chodzi mi o haslo samo w sobie. Moze i jest OK,
        moze nie nie o to chodzi. Mnie sie np. w Kielcach podoba.
        Chodzi o to, ze kazde takie haslo na rejestracji jest wsiowe.

• wesolenowinki KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsiowa 06.11.03, 10:39

proponujemy następujące hasło na rejestracyjna ramke,
          naszym zdaniem to hasło na ramce nie moze byc wsiowe, bo
          wsiowe bylyby tez ramki z nazwami dilerow, audi, bmw itp;
          oto to hasło:
          ODWIEDŹ KIELCE - ZADZIWISZ ZNAJOMYCH
          (wn)
          • Gość: vallony Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: 66.98.130.* 06.11.03, 10:50
            Wedlug ciebie jezdzenie bmw albo audi jest wsiowe?
            Chyba cie popiescilo.
            Wsiowe to jest jezdzenie skoda albo fiatem.
            • Gość: LooZeR Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: proxy / 10.4.0.* 06.11.03, 11:42

> Wedlug ciebie jezdzenie bmw albo audi jest wsiowe?
              > Chyba cie popiescilo.
              > Wsiowe to jest jezdzenie skoda albo fiatem.

Pięknie! Wreszcie mamy portret naszgo "walonego":
              niewyżyty 18-latek za kierownicą 15-letniego bmw, oczywiście z czarnymi szybami
              i chromowaną końcówką rury wydechowej. W środku koleś z włosami na żel, ubrany
              w firmowy dres adidasa.
              • Gość: vallony [...] IP: 66.98.130.* 06.11.03, 11:51
            • Gość: wachi Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: proxy / 10.1.1.* 06.11.03, 12:58
              Jazda skodą albo fiatem to nie jest wieśniactwo tylko konieczność. nie każdy
              ma ustawionego tatusia. Ale to że ktoś sam na ten samochód zapracował jest
              większe niż to że sam zarobił uczciwie na nowe BMW.
              • wesolenowinki Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio 06.11.03, 13:48
                pan vallony nie kuma niczego oprocz bazy slupa.
                my pisalismy o tym ze NAPIS bmw NA RAMCE nie jest wsiowy
                no ale trzeba uniec czytac
                teraz piszemy ze: jezdzenie bmw, mercedesem, audi jest
                wsiowe, gorzej to szczyty kmiotostwa
                w przeciwienstwie do jezdzenia skoda, citroenem,
                jaguarem, lancia, deawoo, maybachem, chryslerem ,
                ferrari, i kilkoma innymi - to jest wyraz najwyzszej
                kultury i wiedza to wszyscy za wyjatkiem ...
                oczywiscie mozna jezdzic tymi autami w dresie z tym ze
                oprocz adidas
                to tez sie wie [ aha pasaty sie nie licza do powyzszego -
                to jest zwykle nieszczescie, podobnie jak nissan , no
                pech i tyle - tu proponujemy ramke "Nie załuj,tylko pozdrów"
                • Gość: vallony [...] IP: 66.98.130.* 06.11.03, 14:28
                  • wesolenowinki Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio 06.11.03, 14:42
                    no to jest super nie wiesniackie
                    a zaczelo sie od ramki...
                    na tym konczymy dyspute z milosnikiem walenia
                  • Gość: kasia Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: *.complex.com.pl 06.11.03, 16:36

> Wal sie na ryj frajerze

No, to dałeś popis kultury.
                    Od początku wiedziałam, że jesteś człowiekiem na poziomie.
                    • Gość: vallony Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: 66.98.130.* 06.11.03, 20:26
                      Gość portalu: kasia napisał(a):

> No, to dałeś popis kultury.
                      > Od początku wiedziałam, że jesteś człowiekiem na poziomie.

Moze sie umowimy do kina kiciu?
              • Gość: vallony Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: 66.98.130.* 06.11.03, 13:52
                Gość portalu: wachi napisał(a):

> Jazda skodą albo fiatem to nie jest wieśniactwo tylko konieczność. nie każdy
                > ma ustawionego tatusia. Ale to że ktoś sam na ten samochód zapracował jest
                > większe niż to że sam zarobił uczciwie na nowe BMW.

Wlasnie to, ze ktos nie umie zarobic jest wiesniackie.
                • Gość: wachi Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: proxy / 10.1.1.* 06.11.03, 15:21
                  Właśnie, zapie... to nie jest wsiowe, nie? A powiedz czy jak takiego dresa
                  posadzą to jest wsiowe, czy nie?
                  I żeby ci się paski odpruły, a folia na szybach zmarszczyła.
                • Gość: kasia Re: KIELCE DOBRE - mamy inna propozycje, nie wsio IP: *.complex.com.pl 06.11.03, 16:37

> Wlasnie to, ze ktos nie umie zarobic jest wiesniackie.

A ty pewnie umiesz?
                  Niech zgadnę - wyciągając ludziom portfele w autobusie?
                  Miastowy, od siedmiu boleści.
                  • Gość: Jakub Dziewczyny spoko, vallony objaśnia słownik IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 19:55
                    Dziewczyny nie szalejcie tak. Vallony objaśnia tylko znaczenia niektórych słów
                    ze swojego słownika. To nie znaczy, że wiesniackie jest ze wsi, a wieś jest
                    zła, tylko ze coś jest naganne wg jego skali wartości.

W wielu środowiskach np. zawodowych, towarzyskich itd., funkcjonuje swoista
                    gwara, która posługuje się znanymi słowami, nadając im jednak inne znaczenie,
                    na ogół zrozumiałe tylko dla tej grupy ludzi. Tak było, jest i będzie.
                    • Gość: vallony Re: Dziewczyny spoko, vallony objaśnia słownik IP: 66.98.130.* 06.11.03, 20:22
                      A ty wsiunie z Sandomierza co sie odzywasz?
                      Pytal cie ktos fagasie potluczony?
                      To jest forum Kielce.

Kielce Forever
                      • Gość: Jakub Re: Dziewczyny spoko, vallony objaśnia słownik IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 21:56
                        Przetłumacz to na polski, bo ta twoja gwara zawodowa (żargon towarzyski?) są
                        mało zrozumiałe. Uważaj na akcent, wymowę masz nie polską.
    • Gość: vallony CHCWDC IP: 66.98.130.* 06.11.03, 20:18
      Pewnie Ziemek ma taka rejestracje.
      Stad ta cenzura.
    • Gość: ? Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.one.pl / 192.168.7.* 22.11.03, 21:43
      ?
      • innaklika Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali 22.11.03, 22:28
        = > kielce to złe miejsce, tabliczki na autach gupkowate i fałszywe

kielce dobre miasto - na zmarnowanie

to jest prawda, ale sie nie zmiescilo
        ? - !
        • Gość: iZa Re: KIELCE DOBRE MIEJSCE - smiech na sali IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 24.11.03, 02:05
          Sporo jest w Kielcach buraków pastewnych - szeleszczące plastikowe dresy!
          Już nie lusterko i grzebień w tylnej kieszeni,ale szyberdach i alufelgi -
          niezmiennie jednak brak higieny i ten ohydny język na każdym kroku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka