Dodaj do ulubionych

Tam fruwają butelki

08.07.09, 14:51
Rozwiązanie jest proste. Teren ogrodzić wysokim murem i nie sprzątać po
brudasach. Po co mają wynosić śmieci do śmietnika skoro można wyrzucić przez
okno bo ktoś je uprzątnie. Budynek należy ogrodzić wysokim murem. Jak nadal
mieszkańcy będą wyrzucać śmieci przez okna to niebawem nie będą w stanie wyjść
z budynku i może wtedy dotrze do zakutych łbów. A kosztem należy obciążać
mieszkańców. Niech płacą za to co zniszczą. W mieście są poważniejsze wydatki
niż sprzątanie po brudasach-idiotach.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: Tam fruwają butelki IP: 212.160.172.* 08.07.09, 15:17
      Mam znajomych w tym bloku, to mili i wykształceniu ludzie. Nie
      wszyscy, którzy tam mieszkają to margines. Łączenie na siłę ludzi z
      marginesu w tymi co potrzebują mieszkania to zły pomysł
    • Gość: he Re: Tam fruwają butelki IP: 83.13.200.* 08.07.09, 15:22
      "Koszty remontów z kolei będą musieli pokryć podatnicy - podkreśla wicedyrektor
      MZB."

Jakim ku... prawem?? Nie wyrażam zgody na wydawanie moich pieniędzy na coś, co
      będzie zniszczone. Po co wymieniać windę skoro nikt nią nie jeździ, tylko jest
      niszczona? Jest jakiś przepisz, który wymusza na zarządcy wymianę zniszczonej
      windy? Skoro z niej patologia nie korzysta, to niech zostawią im tą zepsutą.
      • Gość: kielczanka Re: Tam fruwają butelki IP: *.kp.pl 08.07.09, 16:06
        don't give up you are in Kielce!
        • Gość: XXM Re: Tam fruwają butelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 17:05
          Skoro podpisujesz się "kielczanka" to dlaczego nie potrafisz napisać
          po polsku?
          • Gość: zztop Re: Tam fruwają butelki IP: *.kielce.vectranet.pl 08.07.09, 20:14
            To jest cytat, kretynie.
    • Gość: 71 Re: Tam fruwają butelki IP: *.chello.pl 08.07.09, 19:40
      Sytuacja jest raczej bez wyjścia. Miasto musiało by przesiedlić patologię rozsiewając po całym mieście, bo w kupie oni są odważniejsi niż kiedy stanowią mniejszość. A blok sprzedać na akademik.
      • Gość: rada Re: Tam fruwają butelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 19:50
        Zapytać władze miasta Nowy York jak poradzili sobie z takim
        elementem, bardzo szybko. w ramach demokracji lecz bez "przeproś"
        Albo chce się mieć ład w miescie, albo nie?!
    • Gość: DR.mENGELE dajcie więcej sku rwy synom za darmo!!!!!! IP: 188.33.121.* 08.07.09, 20:41
      więcej MOPRÓW węcej CARITASÓW wiecej darmowych pomocy i dotacji,a
      sku...syny wam za to odpłacą.A NAJPROSCIEJ BYŁOBY DO WODOCIĄGU
      ZAOPATRUJĄCEGO TEN SLAMS DOPROWADZIĆ RURECZKĘ Z ODPOWIEDNIO
      SKUTECZNĄ SUBSTANCJĄ.
      • Gość: 71 Re: dajcie więcej sku rwy synom za darmo!!!!!! IP: *.chello.pl 08.07.09, 22:11
        Na nieszczęście zostało jeszcze wielu mieszkańców byłego hotelu. Niestety miasto chroni swoich lokatorów zadłużonych mieszkań komunalnych w innych budynkach miejskich przed zamianami lokali skutkiem czego porządni ludzie mają wokół siebie coraz więcej patologii i coraz większe problemy z zamianą.
    • Gość: nikis tak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 22:08
      - A na razie porozmawiam z zarządcami obiektu, być może najbardziej uciążliwi
      mieszkańcy zostaną przeniesieni w inne miejsca - proponuje wiceprezydent...

Zastanawiać się warto, co mówimy - przecież już zostali tam przeniesieni - to
      jest właśnie to "inne miejsce" :)

A że miejskie władza, zamiast porządnym ale biednym rodzinom dać tam mieszkania,
      a element wyprowadzić gdzieś z dale, to zrobiło odwrotnie. Jak zawsze.
      • Gość: 71 Re: tak tak IP: *.chello.pl 09.07.09, 10:20
        Te mieszkania nie nadają się dla rodzin. Są co prawda wyremontowane, ale całość to 17 m2, a powierzchnia pokoju to 3,4x3,4, więc o jakich rodzinach mowa? Mieszkania komunalne i socjalne mają jakieś konkretne normy dotyczące powierzchni na osobę.
        • mmiastowy Re: tak tak 09.07.09, 17:49
          Nie wiem, czy te mieszkania się nadają dla rodzin, czy też nie. Ja nie
          zakładałbym rodziny, gdybym nie miał na to warunków. Wiem również, że ja swoje
          mieszkanie musiałem kupić. I je szanuję.
          Może więc nie jest to sytuacja bez wyjścia. Wystarczy założyć monitoring i
          osoby, które nie szanują tego, co dostały za darmo, powinny tracić prawo do
          mieszkania komunalnego/socjalnego. Nie umiem pojąć, dlaczego w Polsce ciągle
          bardziej się opłaca być niszczącym wszystko menelem niż normalnym podatnikiem,
          który tego menela utrzymuje.
          • Gość: 71 Re: tak tak IP: *.chello.pl 09.07.09, 20:34
            "Nie umiem pojąć, dlaczego w Polsce ciągle
            bardziej się opłaca być niszczącym wszystko menelem niż normalnym podatnikiem,
            który tego menela utrzymuje."
            Może dlatego że różnica między zasiłkami z MOPR a najniższą krajową jest żadna albo wręcz pensja jest niższa. W możesz sobie sprawdzić dane dotyczące ilości mieszkańców Kielc o takim wynagrodzeniu. Czy byś nie zakładał rodziny? To co do 50-tki czekać aż dochód wzrośnie do 1500? Facet może sobie czekać, dla kobiety już za późno.
            • Gość: aco czyja to wina ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 11:00
              ze maja taki marny "dochod"? MOJA?
              sa ludzie, ktorzy musza zdobyc wszystko SAMI, nie ogladajac sie na pomoc i nie wyznajac ideologii bolszewickiej "MI SIE NALEZY, KU..a, I JUZ!!! "
              jak nie zarobie - nie zjem,
              mieszkanie? musze sobie kupic - wiecie ile kosztuje 1m2 mieszkania w kielcach? -nie stac mnie - czyli co: - musze sie naje.ac? albo komus wpie.dole, wyrzuce mebel z balkonu - bo mnie niestac!
              "stac mnie tylko na taniego muzgotrzepa - trudno wypije takie 3!!! a jutrem niech martwia sie inni poj.ebani"
              ..
              apropos? czy istnieje OBOWIAZEK utrzymywania patologicznego smiecia na koszt miasta? fundowania mu mieszkania komunalnego i t d ??
              eksmisja niemozliwa?
              ..
              pamietam jak pan Ikonowicz ze swoimi bojowkami bronil ongis "bidulki" przed eksmisja z mieszkania ;-) i UDALO im sie ;-) zdobili dla swoich pupili mieszkanie, umowili sie na przeprowadzke ... przyszli rano - a tu ichj ulubiency eza pokotem pijani nia ziemi - bo przeciez NOWE mieszkanie PARAPETOWA ... ;-) tak to sobie zapamietalem ;-)
              ..
              a wracajac - nalezy pomagac WSZYSTKIM ktorzy pomocy potrzebuja i jej chca - a patologicznego smiecia pijaczka nie zaliczam do tej szerokiej grupy
              • Gość: 71 Re: czyja to wina ? IP: *.chello.pl 10.07.09, 12:01
                Mieszkania komunalne były rozdawane i za poprzedniego systemu, ci ludzie wykupili mieszkania od miasta za 20% wartości i teraz mają już swoje. Jeśli już stosować twoją sprawiedliwość to należałoby kazać tym ludziom dopłacić 80% wartości rynkowej ich mieszkań, nie dość tego powinien być obowiązek ich wykupu po cenie rynkowej. Niby dlaczego ma być wyróżniany ktoś, komu Niemcy spalili dom jakimś mieszkaniem komunalnym? A już zupełnie nie rozumiem dlaczego wnuczek takiej osoby miałby czerpać korzyść z tytułu tego że kiedyś tu była wojna? Do tych ludzi ja z kolei nie chcę dopłacać. Mają mieszkania komunalne, to niech je od miasta odkupią albo płacą 700 zł czynszu.
                • Gość: aco mieszkania komunalne tylko dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 12:18
                  potrzebujacych czyli rownierz takich ktorzy to ulatwienie DOCENIAJA i szanuja
                  jesli nie szanujesz - wyprowadzasz sie - twoja sprawa gdzie
                  ..
                  nawet gdy mieszkanie jest "czyjes" mozna je, zgodnie z prawem, odzyskac od wlasciciela nieszanujacego innych i stwarzajacego ZAGROZENIE
                  ..
                  zwiekszanie czynszu nie jest metoda - bo oni pewnie czynszu w kwocie 35,- zl nie placa ;-) bo po co
                  - jedna zasada nie chcesz mieszkac jak czlowiek - nie mieszaksz wcale
                  cala patologie mieszkaniowa powoduje nieskutecznosc prawa oraz jego nieegzekwowanie - bo co takiemu smieciowi grozi? nic nie "wyrzuca go przeciez na bruk" a czemu?
                  cos mi sie wydaje ze nawet gdy taki uciazliwy mieszkaniec ma byc przekwaterowany musi on WYRAZIC laskawie zgode na zmiane warunkow mieszkaniowych ;-)
                  gdy wyeliminuje sie pasozyty zostanie wiecej pieniedzy dla porzadnych, a i ludzie chetniej przystana na zwiekszanie pomocy spolecznej!
                  [pzdr]
                  • Gość: 71 Re: mieszkania komunalne tylko dla IP: *.chello.pl 10.07.09, 13:01
                    No ale powiedz, gdzie tu sprawiedliwość? Ktoś dostał mieszkanie komunalne po dziadku i je wykupił za grosze, a ty misiałeś płacić cenę rynkową. Dlaczego w ogóle miał możliwość odziedziczyć takie mieszkanie? Czy to promocja z okazji tego że dziadek był w ORMO?
                    Jeśli ma być sprawiedliwie, to niech wszyscy płacą cenę rynkową za mieszkania, a komunalne powinno się zwalniać po 5 latach - to wystarczająco długo żeby stanąć na nogi i ustąpić mniejsca słabszym.
                    • Gość: Kielczanin Re: mieszkania komunalne tylko dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 18:40
                      Panie K. Miernik klepie Pan brednie, trzeba po prostu się zabrac do
                      pracy a nie tylko jęczeć nic nie mogę. Może po prostu stołek Pana
                      przerosł. Wyślij Pan swoich darmozjadów niech pilnują. Od pieniędzy
                      podatników precz. Zapracuj Pan na swoją pensyjkę. To samo się tyczy
                      Komendanta Komisariatu Policji, na którego terenie znajduję się ten
                      budynek. Panie Brzoza do roboty, wykaż się Pan, że możesz być
                      Komendantem, a może Panu pasuje inny stołek na tym niekoniecznie się
                      Pan sprawdza. Jako szeryf odpowiada Pan za bezpieczeństwo ludzi na p
                      [odległym mku terenie a jest z tym krucho. Do roboty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka