Dodaj do ulubionych

Kielce lewostronne?????

07.08.09, 22:05
Czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego w Kielcach wszyscy ludzie chodza "po angielsku"
Szlag mnie trafia kiedy ide prawidlowo prawa strona chodnika a na mnie wali tlum ludzi czekajac ze ja ich wymine badz im ustapie.
Mieszkam tu kilkanascie lat i jak zyje nie widzialam takiego czegos.
Juz od malego wszyscy sa nauczeni pieszego ruchu lewostronnego , ida , potracaja mnie albo czekaja ze sie usune i dotyczy to rownierz mlodzierzy ktora widzac osobe starsza od nich kilkakrotnie nawet na krok sie nie usunie.
Najgorzej jest jak wracam ze sklepu i niose ciasto czy jajka, nigdy nie jestem pewna czy doniose je w calosci , no chyba ze znow zaczne chodzic " slalomem"
Zenada poprostu dla takiego zasciankowego zachowania, no chyba ze Kielce a wlasciwie ich mieszkancy pretenduja do bycia bardziej angolami niz polakami.
Zastanawiajace ze jakos te same osoby wsiadajac do samochodu juz normalnie uwazaja ruch prawostronny , natomiast zaraz po wyjsci u z samochodu zaczynaja sie zachowywac jak swiete krowy.
Czy mieszkancy Kielc maja na to jakies sensowne wytlumaczenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: troll Re: Kielce lewostronne????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:39
      dziwisz sie ?? duza wiekszość mieszka w UK a tu "wpada" na weekeny i wprowadza
      nowe terndy.

A tak na poważnie, zauważyłem że w Kielcach jeździ się szybciej prawym pasem niż
      lewym.
      • Gość: wychodzaca Re: Kielce lewostronne????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:51
        i jeszcze na dodatek,nie znają zasady-wchodząc w drzwi,najpierw wypuszczasz
        wychodzącego,a nie tratujesz go na progu:
        autobus,sklep,urząd itp
    • abrazo Re: Kielce lewostronne????? 08.08.09, 09:21
      popieram.. Wymieniliscie 2 rzeczy ktore sa zauwazalne, laza jak krowy, lewy pas
      sluzy to zwiedzania, i kolejna rzecz to wlazenie do autobusu.. w dodatku zawsze
      ide do przednich drzwi bo ciem..ota zawsze sie tloczy przy srodkowych i
      ostatnich, i nikt nie pomsyli zeby nie stac w tym stadzie.
    • tetika Re: Kielce lewostronne????? 08.08.09, 10:24
      O moge dolozyc jeszcze jeden "kwiatek" umieja doskonale anonimowo ublizac drugiej osobie , nie majac nic w temacie do powiedzenia.
      • wredotek Re: Kielce lewostronne????? 10.08.09, 23:05
        Taaaaa, tez zauwazylam ta dziwna maniere chodzenia lewa strona chodnika.
        Bardzo dziwne i niewygodne nawyki.Rozumiem ze ulice w pozalowania godnym stanie a na chodnikach zamiast pieszych stoja zaparkowane samochody , tak ze piesi musza chodzic ulica a nie we wlasciwym dla nich miejscu, ale az takie zdziczenie?
        A potem dziwia sie ze cywilizowani ludzie nie chca ich odwiedzac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka