dobiczek 29.08.09, 14:18 wielki sukces miasto dalo ludziom obiekt ktory ludzie mieli za wczesnego gomolki (bodaj 56), hi,hi postep to sie nazywa progres wiegachny hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiczek hi,hi sukcs wielki ludzie dostali to co dal im 29.08.09, 14:21 wczesny gomolka (bodaj ,56 z pieniedzy totoltka) postep hi,hi progrs wielgachny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: hi,hi sukcs wielki ludzie dostali to co dal i IP: 81.219.210.* 30.08.09, 12:17 Dobiczek znowu w akcji,pisz, pisz więcej wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
antywel Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 14:40 Co to za otwarcie bez pływania? W Morawicy jeden z oficjeli wszedł do basenu w garniturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:19 Pewnie był najebany ze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
petitbeurre Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 14:45 Żenujący jest ten komentarz naczelnej. Widać, że redakcji w Kielcach brakuje profesjonalizmu. Żal to czytać. Żal, że prezydent też nie postępuje adekwatnie do pełnionej przez siebie funkcji. A p. Ziemowit Nowak to już redakcję Wyborczej dawno opuścić powinien, może jakaś miła posadka w "Fakcie", albo innym tabloidzie z prawdziwego zdarzenia? Sama nie wiem po co tu jeszcze zaglądam... Cyba dlatego że w Kielcach nie ma żadnego porządnego dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: 213.77.117.* 29.08.09, 15:20 wara pismaki od Prezydenta ja wyborczą biorę do ręki jak jadę na ognisko, dużo papieru na podpałkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.kielce.vectranet.pl 29.08.09, 15:58 Komentarz żenujący był "prezydencki", że tak się wyrażę, a potem to już nastąpiła eskalacja żenujących posunięć. Ale to co mnie o wiele bardziej interesuje to dlaczego GW nagle staje w opozycji do kiedyś wielbionego przez siebie prezydenta? Pamiętam te peany, to "ja chcę latać" itp itd, a ty nagle taka zmiana. Zastanawiające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: 188.33.107.* 31.08.09, 13:14 Mi równiez nie podobał się komentarz pani redaktor..Wygląda to jak prywatna wojna i przepychanki, nieładnie ze strony szanowanego dziennika. Dziennikarzy powinien cechować obiektywizm a nie na zasadzie "jak ktoś coś na nas to my go opiszemy że hoho popamięta"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: 77.223.219.* 29.08.09, 20:06 Herbatniczku! Na podstawie Pani krókiego fragmentu tekstu sądzę, że "cyba" nie krytykuje się innych, będąc samemu niedoskonałym. Znalazłam aż 3 błędy w tak krótkiej wypowiedzi. Nie zaszkodziłoby trochę nauki. Istnieje pojęcie "interpunkcji". Nie rozumiem, dlaczego osoby krytykujące nasze dzienniki nie zaprezentują czytelnikom swoich zdolności. Odpowiedz Link Zgłoś
petitbeurre Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 21:44 Szanowna Obiektywna! Podobno nikt nie jest doskonały. Czyżbym się myliła? Jednak są ludzie doskonali, co wnioskuję z Pani wypowiedzi, gratuluję serdecznie;) Może i ja coś zaproponuję szanownej Pani - trochę pokory. Znam 'Gazetę'- to może zbyt wiele powiedziane, jednak byłam w redakcji kilkadziesiąt razy i wiem jak się w niej pracuje. Dlatego to, że ośmielam się napisać, że brakuje w niej profesjonalizmu nie jest bezpodstawne. I uczę się całe życie, także zrozumienia dla ludzi i tolerancji wobec ich zachowań i wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
u45 Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 15:21 Zgadzam się z panią redaktor w 100%. W tym mieście "władza" lubi tylko tych "dziennikarzy", którzy piszą to co się podoba "władzy". Czyli lubi echo dna. Wyborczej nie lubi, bo to gazeta ogólnopolska i nie jest skazana na sympatię lokalnych "władz" i lokalne reklamy. I dlatego lubię Wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
akson1 Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 15:26 Panie Prezydencie! Moim zdaniem, akurat w tym przypadku racja jest po stronie dziennikarzy GW. Akurat Pan pewnie lepiej niż ja pamięta czasy, kiedy komunistyczni oficjele przyjeżdżali przecinać wstęgę, a po ich wyjeździe obiekt zamykano i z powrotem stawiano rusztowania. Dokładnie tak zachowali się urzędnicy podległych Panu instytucji. Jak komunistyczni mianowańcy, dla których najważniejsze było podlizanie się Pierwszemu. Zadaniem dziennikarzy jest tropienie właśnie takich absurdów. I tak jak jest mi przykro z powodu pogorszenia stanu zdrowia tego urzędnika, tak nie jest temu winien dziennikarz, tylko ten właśnie urzędnik, który zdecydował się zrobić szopkę tylko po to, by jak najlepiej przed Panem wypaść. Druga sprawa - we wcześniejszym wydaniu kieleckiej GW czytałem, że wiedział Pan, że otwarcie basenu to taki odpowiednik wsi patiomkinowskich, że jest to robione tylko dla Pańskiej przyjemności - co przyznał pan Sygut. Wiedział Pan, że otwarcie basenu jest dla Pana, a nie dla mieszkańców, tych samych którzy Pana wybrali. I mimo to Pan wziął udział w tej hucpie? Aż tak bardzo Panu zależy na oklaskach klakierów? Pzdr A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 16:10 dobiczku a kaj ty szkoły powszechne kończył a?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiowy Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 16:23 Czy wasz prezio Kielc, otwierał toto w slipach? Byłby to boski widok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.chello.pl 29.08.09, 16:37 Wynocha obca, niepolska gazeto. Podjudzacze jedni. My tu w Kielcach nie lubimy Michnikow i Geremkow Odpowiedz Link Zgłoś
u45 Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 17:00 Gość portalu: Jan napisał(a): > Wynocha obca, niepolska gazeto. Podjudzacze jedni. My tu w Kielcach nie lubimy > Michnikow i Geremkow Mów (pisz) za siebie, antysemito. Ja lubię wyborczą, a wyznanie właścicieli/szefów/pracowników nie ma dla mnie znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.chello.pl 29.08.09, 17:02 I kochasz pewnie Putina i Merkel. A Holocaust i II wojna swaitowa to sprawka Polakow. Gdzie takich sieja Odpowiedz Link Zgłoś
u45 Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 17:25 Gość portalu: Jan napisał(a): > I kochasz pewnie Putina i Merkel. A Holocaust i II wojna swaitowa to sprawka > Polakow. Gdzie takich sieja A co cię obchodzi, kogo kocham? To jest tylko i wyłącznie moja sprawa. Na tym polega demokracja. Niestety, ciemnota tego nie pojmuje. A jak się mają moje przekonania do basenów w Kielcach? Szkoda mi cię i szkoda mi, że mamy takie nietolerancyjne i awanturnicze społeczeństwo. Gdzie takich sieją? To z nietolerancji i antysemityzmu w dużej mierze wynikła II wojna światowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 23:53 > Gość portalu: Jan napisał(a): > > > I kochasz pewnie Putina i Merkel. A Holocaust i II wojna swaitowa to sprawka Polakow. Gdzie takich sieja Wkłada w cudze usta własną głupotę i jeszcze pyta, gdzie takich sieją :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.chello.pl 29.08.09, 18:01 Pamiętacie czasy kiedy i jak następowała klasa chłopo-robotników, a skutkiem tego jest następna, dzisiejsza generacja, klasa chłopo-urzędników. Stąd te same zwyczaje: służalstwo "pierwszemu", malowanie na zielono trawy itd. Więc spokojnie! Jeszcze tylko minie kilka pokoleń i już będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: 81.219.210.* 29.08.09, 18:41 Rzeczywiście groteskowo to wszystko się odbyło ! A zachorował nie tylko dyrektor MOSiR-u ale także opiekun strony internetowej tej firmy. Nie ma tam nic o nowych pływalniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: 81.219.210.* 29.08.09, 20:44 I jeszcze jedno, "typ"-ie, nie tak szybko nastąpią zmiany bo kto tych prostaków nauczy dobrych manier i właściwego postępowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hbigb Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.chello.pl 29.08.09, 22:22 Prawie,robi wielką karierę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 29.08.09, 23:50 bez arogancji wladzy obejsc sie nie moze i znowu winni dziennikarz, cyklista no bo o zydzie to juz nawet nie ma co mowic - oczywista oczywistosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebra Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:59 Niech idzie stary pryk Dębski na emeryturę to się podleczy.Co on jeszcze robi na tym stołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo rozumu Dębski, weź prezia i pokaż mu tartan IP: 77.255.245.* 30.08.09, 13:35 Dębski musi szybko wrócić do zdrowia i w te pędy lecieć obejrzeć tartan na stadionie lekkoatletycznym.Pogoda była przez cały miesiąc,jak wygląda bieżnia i przyległości? Odpowiedz Link Zgłoś
jedynie Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy 31.08.09, 09:25 to jest nie do wiary, sposób otwierania basenu powinien być konsultowany z dziennikarzami Wyborczej, bo tylko oni wiedza jak to zrobić właściwie, poza tym było to tak tak ważne wydarzenie, dotyczące całej społeczności lokalnej, że uważam ze powinniśmy zorganizować jakieś konsultacje społeczne i ustalić wspólnie, kto będzie na takiej uroczystości, kto będzie trzymał kwiaty a kto przetnie wstęgę, naprawdę okres ogórkowy trwa, dobrze że w Wyborczej nie piszą o krwiożerczych ślimakach albo o tym że pani Genia odwirowała swoja tchórzofretkę, nie jeden raz! panie Ziemowit Nowak, rozumiem ze pan ma w życiu wielka misje, gratuluje, po co pisać o prawdziwych problemach jeśli można sobie jakieś wymyślić a potem rozdmuchać wszystko do rozmiarów kataklizmu i rzucić naszej miejscowej tłuszczy na pożarcie, frustraci odreagują, pan kasę zgarnie za temat, na pewno czuje się pan dumny z siebie, prorok i męczennik gorąco pozdrawiam, czekam na kolejne mrożące krew w żyłach doniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Baseny prawie otwarte, czyli nowy i jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:17 za komuny to się nazywałoa wd_ó_powłaz_stwem Odpowiedz Link Zgłoś
tomekmistrz.dwa nowa synagoga 01.09.09, 04:47 dla ziemowita jedynie otwarcie dwóch nowych synagog byłoby powodem do napisania chwalebnego artykułu. P.S. wypuszczajcie ten szmatławiec na troche bardziej szorstkim papierze to moze wreszcie się do czegos przyda Odpowiedz Link Zgłoś