minka.b 08.06.10, 14:42 potrzebuje fachowca od usg ciąży z dobrym sprzętem możecie kogoś polecić bo zupełnie nie mam tu rozeznania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eloquor Re: specjalista od usg w łodzi 08.06.10, 15:45 W Gamecie dr Kaczmarek i dr Kozarzewski. Ten drugi przyjmował też kiedyś w Diasonie. Dobry jest też dr Dariusz Borowski, ale mnie badał w ICZMP, nie wiem gdzie przyjmuje prywatnie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: specjalista od usg w łodzi 08.06.10, 15:49 Diason na Radwańskiej prof Szaflik, usg serca nienarodzonego dziecka dr Borowski, polecam bo to naprawdę specjaliści, robiałm tam wszystkie usg w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
minka.b Re: specjalista od usg w łodzi 08.06.10, 16:29 Dzięki dzwoniłam do diasonu i pewnie się tam wybiorę bo jakoś do usg robionego na starym sprzęcie w przychodni nie mam zaufania Odpowiedz Link Zgłoś
monia-1976 Re: specjalista od usg w łodzi 08.06.10, 17:36 Idż do dr Dudarewicza. Nie ma lepszego specjalisty w Łodzi- przyjeżdząją do nego ludzie z całej Polski. On się nigdy ne myli. Jest super lekarzem i człowiekiem. Byłam u niego kilka razy z dwiema ciążami i wszystko w 100% wraz z płcią się sprawdziło. Zresztą poczytaj o nim na znany lekarz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: specjalista od usg w łodzi 08.06.10, 20:43 Też polecam dr Dudarewicza. Jest tylko jeden problem, na wizytę czeka się dość długo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasia Re: Dr Borowski 08.06.10, 21:49 Dr Borowski przyjmuje teraz w prywatnym szpitalu na Ciesielskiej - Medeor się to nazywa. Tylko w czwartki chyba przyjmuje, ale sprzęt ma super nowoczesny, polecam go gorąco, prowadzi moją trzecią ciążę i mam do niego duże zaufanie. www.medeor.pl/kontakt_p.php Odpowiedz Link Zgłoś
joanna7901 Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 21:43 Jak najbardziej polecam tego lekarza.sama tez bylam u niego.jest SUPER lekarzem.co do rozpoznania plci dziecka tez jest nieomylny-POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 11:03 niestety, dr Dudarewicz czasem się myli. Nie zaprzeczam, że jest fachowcem, ale daleka byłabym od idealizowania go. Powtórne USG, po pomyłce u Dudarewicza, robiłam u dr. Kaczmarka i tego mogę bardziej polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: specjalista od usg w łodzi 16.06.10, 11:07 nie polecam dudarewicza także. i u mnie się pomylił. szaflik jest ok, choć zdarzają mu się błędy także. wg mnie najlepsza prof. respondek, choć ona działa gł. przy sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
keira.pl Re: specjalista od usg w łodzi 08.06.10, 22:08 polecam Dudarewicza, wspaniały człowiek i świetny specjalista. ( kończył studia za granicą, jest specem od genetyki, jednym z najlepszych w Polsce) z resztą popatrz tutaj: www.znanylekarz.pl/17242/lech-dudarewicz/ginekolog/lodz ja za usg z nagraną płytą i zdjęciami płaciłam 120 zł tu jest strona doktora z cennikiem: www.usg-3d.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
brabor Re: spec od usg w łodzi - Stachowiak najlepszy 08.06.10, 22:53 A ja polecam tylko doktora Stachowiaka. Jak byłam w Matce Polce to widziałam, że jak inni mieli wątpliwości, to zawsze on konsultował. i rzeczywiście u mnie eż "zobaczył więcej". Już jestem po operacji,a w Diasonie powiedzieli, że nie mam nic złego. Z tego "nic złego" mam teraz zaświadczenie patologa co było usunięte. Całe szczęscie, że był jeszcze Stachowiak. Przyjmuje w ARGO na Sterlinga na ekstra sprzęcie. tel 531 000 520 Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 15:52 dr DUDAREWICZ wyjątkowy człowiek, z wyjątkową !!!!!!! kulturą osobistą bezbłędny co do płci (jeśli nie ma 100 % pewności nie powie, koleżankę zaprosił na darmowe!! USG za tydzień bo dziecko się tak obróciło że nie było widać i powiedział że może za tydzień dziecko się obróci inaczej) dwie ciąże u niego robiłam USG Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 15:54 dodam ze jak rodziłam synka , położne pytały CO ma się urodzić, powiedziałam ze syn, one na to że sie jeszcze okaże, że co 4-5 kobieta rodzi inaczej niż mówi, ale jak zapytały kto robił USG stwierdziły że w takim razie na pewno SYN będzie Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 15:56 www.znanylekarz.pl/17242/lech-dudarewicz/ginekolog/lodz Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 17:13 nie płeć i nie kultura osobista jest najważniejsza. Dobrze, gdyby nie mylił się tak w stosunku do chorób. U mnie się pomylił. Był taki pewny swej diagnozy- choroba nieuleczalna, zmarnował mi 4 miesiące ciąży. Syn urodził sie zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: specjalista od usg w łodzi 17.06.10, 08:16 miło, że cię zainteresowało Odpowiedz Link Zgłoś
loulla Re: specjalista od usg w łodzi 21.06.10, 18:11 teraz mogę napisać cos więcej bo mam chwilke czasu, tak jak wspomniałam wcześniej polecam dr Dudarewicza, chodziłam do niego na USG w obydwu ciążach i wszystko się potwierdzało po porodzie, teraz dr miał podejżenie wady serduszka i niestety nie pomylił się, mała po porodzie miała robione badania w szpitalu i potwiedziły się podejżenia dr Dudarewicza, prof. Respondek też jest super fachowcem choć nie zdąrzyłam skorzystać z jej konsultacji ale jest polecaną "specjalistką" od wad serca płodu. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: specjalista od usg w łodzi 22.06.10, 08:10 > nie płeć i nie kultura osobista jest najważniejsza. > Dobrze, gdyby nie mylił się tak w stosunku do chorób. U mnie się pomylił. Był t > aki pewny swej diagnozy- choroba nieuleczalna, zmarnował mi 4 miesiące ciąży. S > yn urodził sie zdrowy. Każdy specjalista czasem się myli. Rodząc w ICZMP leżałam na sali z dziewczyną, u której wykryto skrócenie kończyn płodu. Widział to na usg lekarz prowadzący ciążę, potem Dudarewicz, do którego została skierowana, a na koniec wszystkie sławy z Matki Polki, z prof. Respondek na czele. Ostatni raz potwierdzili diagnozę na 2 dni przed porodem. A dziecko urodziło się z normalnej długości nóżkami i rączkami, na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: specjalista od usg w łodzi 22.06.10, 09:41 oczywiście, że każdy może się pomylić, bo nikt nie jest robotem. Z pewnością Dudarewicz jest świetnym fachowcem, ale jestem bardzo daleka od idealizowania go. Nie prawda, że jest najlepszy na świecie, nie prawda, że jest nieomylny. Powstał wokół niego jakis mit, i stąd jego popularność. Kobietom się podoba, że całuje je w rękę, że się kłania, że jest szarmancki, a mnie to śmieszyło i wkurzało. Nie chcę takiego przedstawienia, bo czuję, że to tylko pieniądze. Ja czuję do niego żal, jak najbardziej zrozumiały, i uważam, że jest wielu innych bardzo dobrych lekarzy. Nie jeden Dudarewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
loulla Re: specjalista od usg w łodzi 22.06.10, 17:34 zgadza się że każdy może być omylny, polecenie kogoś opiera się przecież na naszej opinii, jeśli u nas się sprawdziły diagnozy danego lekarza to jestesmy usatysfakcjonowani i uważamy że ten lekarz jest w porządku, warto Go polecić ale jeśli mamy przypadek że cos się nie potwierdziło to wtedy jest rozczarowanie i wątpliwości co do kwalifikacji lekarza, to zrozumiałe, ja akurat jestem zadowolona z tego lekarza i uważam że ma dużą wiedzę, dla mnie akurat nie ma znaczenia czy ktos będzie mnie sciskał czy całował w rekę na powitanie, to na mnie nie robi wrażenia, oczekuje tylko konkretów po jakie tam idę, a że to kosztuje, no kosztuje niestety dużo(z roku na rok więcej- ale wiadomo Ktoś robi na tym interes) ale wiemy o tym decydując się na taka wizytę, mam porównanie z USG wykonywanym w państwowych przychodniach a nawet w szpitalu tuż przed porodem pierwszej córki(gdzie na 10min przed CC miała byc chłopcem) i informacje te są absolutnie nieporównywalne, dlatego niestety trzeba zapłacić... a co do ogólnie tematu wątku to uważam że zakładając taki wątek każdy ma prawo do wypowiedzenia własnych opinii i tyle pozdrawiam i życzę wszystkim oczekującym wszystkiego dobrego i tylko prawdziwych i dobrych informacji na USG u specjalistów jakich wybiorą Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 20:00 każda pewnie ma inne doświadczenia za sobą, mnie osobiście nie zależy żeby lekarz całował mnie w rękę na powitanie i na pożegnanie i był super uprzejmy, określenie płci chyba też nie jest najważniejsze, ważne żeby lekarz był fachowcem, a tak na marginesie to ja odradzam salve bo przez brak kompetencji jednego z ich czołowych lekarzy miałam wielkie chwile nie potrzebnego stresu Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: specjalista od usg w łodzi 16.06.10, 10:11 to też polecam Dudarewicza Odpowiedz Link Zgłoś
babeczka27 Re: specjalista od usg w łodzi 15.06.10, 21:15 Dr Szaflik w Diasonie. Robiłam tam dwa usg połówkowe (dwie ciąże). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
molu Re: specjalista od usg w łodzi 24.06.10, 18:25 ja polecam dr Stachowiaka (jest w Matce Polce i w Argo) zawsze bez zarzutu. jest lepszy od tych najbardziej okrzyczanych, bo bardziej dokładny, uważny, mniej zadufany w sobie Odpowiedz Link Zgłoś