fiolka1987 Re: Którą szkołę rodzenia polecacie w Łodzi? 04.09.10, 10:16 2,5 roku temu chodzilismy do Centrum dla Mamy (na Piotrkowskiej). Byliśmy zadowoleni. Zajęcia są nie tylko z instruktorem, a także z położną, panią od masażu sensorycznego. Dużym plusem jest także wspieranie przez Magdę (właścicielka, instruktorka, doradca laktacyjna) społeczności mam, która urosła w okół centrum - jest forum, spotkania. Przy centrum jest także poradnia laktacyjna, wypożyczalnia laktatorów - kursatki mają duże zniżki. Cena z kurs sobotni była wtedy dość przystępna (180 zł/6-8 spotkań, teraz jest więcej) i wybijała się wśród ofert innych prywatnych szkół rodzenia. Centrum przygotowuje szczególnie pod kątem porodów naturalnych, nastawione jest na szpital im. Kopernika, ale mamy z planowaną cesarką, czy planujące poród w innych szpitalach znajdą wiele przydatnych wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: Którą szkołę rodzenia polecacie w Łodzi? 07.09.10, 20:52 ja nic nie polecę ale moge cos zdecydowanie odradzić- szkoła rodzenia w CZMP. Zajecia sa co prawda bezpłatne, ale to chyba jedyny plus; prócz tego wielka grupa, beznadziejn e godziny spotkań i prowadzaca, która co chwile podkreśla, że za udzial w zajeciach nic nie płacimy. ku przestrodze Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa1111 Re: Którą szkołę rodzenia polecacie w Łodzi? 21.11.10, 20:42 A ja się z tą opinią zupełnie nie zgadzam. Grupa na poczatku jest duża, ale potem podzielona, więc ok. Pani ani razu nie wspomniała, że chodzimy tam za darmo. Przecież tu nie chodzi o kasę, tylko o to, aby byc przygotowanym do porodu w danym szpitalu. Dla mnie to najwazniejsze, bo każdy szpital ma swoje zasady, różne podejścia do niektórych spraw. Ja ze szkoły rodzenia w CZMP jestem bardzo zadowolona. Polecam tym, którzy będą tam rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka789 Re: Którą szkołę rodzenia polecacie w Łodzi? 09.09.10, 13:16 Polecam szkole rodzenia którą prowadzi pani Monika Koc razem z kolezanka Proszę poszukać w wyszukiwarce. Szkoły rodzenia w szpitalach odradzam.. a w ICZMP to prosze omijać szerokim lukiem. Kobiecie chyba za mało płacą. Okropna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rozkowna Re: Którą szkołę rodzenia polecacie w Łodzi? 17.09.10, 08:59 Ja byłam w szkole rodzenia Agnieszki Piątkowskiej i Katarzyny Gontarek. Myślę, że za tą cenę ( chyba 350 zł dobrze nie pamiętam) to można znaleźć lepszą ofertę. Dla mnie zajęcia z Panią Agnieszką były potwornie nudne, nie mówiła nic czego bym nie wiedziała a do tego ma się wrażenie, że jej poczucie humoru jest bliskie zeru. Zajęcia były podzielone na 2 części wykład i ćwiczenia. Co do ćwiczeń nie mam zastrzeżeń natomiast wykłady dotyczące porodu prowadzone przez Panią Agnieszkę bardzo chaotyczne. Jak się w mojej sytuacji okazało niewiele z tych informacji, czy ćwiczeń można zastosować w praktyce. Brak konkretnej odpowiedzi na zadawane pytania. Co do Pani Kasi to tu już zupełnie inna sprawa. Przemiła osoba, doradca laktacyjny. Zajęcia z nią były bardzo przyjemne, dużo fajnych informacji i ogólnie bardzo dobry kontakt z grupą. Odpowiedz Link Zgłoś
wela28 Re: Którą szkołę rodzenia polecacie w Łodzi? 17.09.10, 20:20 Dziękuję wszystkim za informacje. Czy któraś z mam chodziła do szkoły przy Centrum Służby Rodzinie na Broniewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
duszka84 Re: Którą szkołę rodzenia polecacie w Łodzi? 22.10.10, 22:19 Moja przyjaciółka chodziła. Jest tam zawsze mega dużo ludzi, ale za friko. Zajęcia w miarę Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_ldz CSR UL.Broniewskiego 23.10.10, 11:43 ja ze szczerym sercem polecam szkołę rodzicielstwa przy Centrum Służby Rodzinie. Super zajęcia ze specjalistami i w dodatku za darmo!!!! Polecam, my z mężem chodziliśmy w tym roku i jesteśmy mile zaskoczeni profesjonalizmem i atmosferą zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_ldz Re: CSR UL.Broniewskiego 23.10.10, 11:45 ps. mimo bliskości kościoła i rozpoczęcia z księdzem nie jest to szkoła katolicka. My tak pomyśleliśmy po pierwszym spotkaniu i trochę się przeraziliśmy ze to jakaś jedna długa msza będzie Ale uwierzcie mi, że było super bez mszalno-katolickiego tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
happybogna Re: CSR UL.Broniewskiego 24.10.10, 20:07 Też chodziłam na Broniewskiego. Mieszkałam niedaleko, inni polecali więc się zdecydowałam. Nie żałuję, mnóstwo z tych zajęć wyniosłam, nie tylko na poród ale tez na później jak się wraca z maleństwem do domu. Owszem nic się nie płaci, a zajęcia są prowadzone z pasją. Miło wspominam dr Tyszko, rewelacyjne poczucie humoru i dr Pietralę, mama 3 dzieci, lekarz, wie o czym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
wela28 Re: CSR UL.Broniewskiego 24.11.10, 13:57 Dziękuję wszystkim za podpowiedź. Wybrałam CSR na Broniewskiego. Jest OK Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś