Dodaj do ulubionych

co w weekend?

15.10.06, 12:23
dziwczyny moze macie jakas rade jak zagospodarowac sobie weekend szczegolnie
niedziele z 1,5 roczniakiem? mam dosc ciaglych obiadkow u tesciow i rodzicow,
na basen juz chodzimy, ale moze jakas fajna wystawa dostosowana do wieku albo
muzeum? co poraiacie w weekend zeby spedzic czas ze swoim dzieckiem
niekoniecznie w domu?

Agata
Obserwuj wątek
    • flurcia Re: co w weekend? 15.10.06, 13:34
      Figloraj "Agtaka" np. na Kusocińskiego na Retkini, my bywamy tam często, Ola
      bardzo lubi.
      • reek Re: co w weekend? 18.10.06, 11:49
        Figloraj dla dziecka 1,5 roku to marny pomysł.
        Mam troje dzieci i wiem, ze dopiero od wieku 3 lat
        wykorzystywały wszystkie atrakcje takiech miejsc.
        No i zwróć uwagę na to, ze napotkasz tam tabuny
        kaszlących, kichających przedszkolaków o tej porze roku (bylismy w weekend to wiemy).
        Nie wiem dlaczego na siłę szukasz 'niedzielnego wyjścia' dla dziecka,
        czy aby bardziej nie dla siebie?
        Wykorzystaj ostatnie chwile słońca, odź do paku z dzieckiem a nie zabieraj
        takiego malucha na wystawę, na której będzie latało jak oszalałe i tyle,
        to tak jabyś zabierała dziecko do sklepu.
        • flurcia Re: co w weekend? 18.10.06, 16:31
          nie zgadzam się z tym, ze to marny pomysł. Zalezy do dziecka. jeździłąm z ola ,a
          le z rana jak tylko otwierali, nie było tłoku i Ola świetnie się bawiła. Jedź i
          sprawdź najlepiej sama, albo na tygodniu to też nie ma tłoku.
    • magdek2 Re: co w weekend? 15.10.06, 16:43
      i odnajduje się taki maluch w figloraju ?
      • flurcia Re: co w weekend? 15.10.06, 19:45
        Wszystko zależy od malucha. najlepiej pojechać i spróbować. Wg mnie na pierwszy
        raz najlepiej pojechać z rana przed obiadem jak nie ma dużo osób.
    • ggmadzik Re: co w weekend? 20.10.06, 10:15
      Nie polecam figloraju "Agatka" dla półtoraroczniaka!!!
      Tam tak małe dziecko nie będzie miało co robić. Nie ma absolutnie żadnych
      zabawek dostosowanych do takiego wieku. Byłam tam z moimi dziećmi i dziewczynki
      ( 8 i 4 lata) owszem, się zajęły ale syn (1,5roku) chodził po sali i rzucał
      piłeczkami z basenu! Nie na tym polega fajna zabawasad( Raczej polecam
      figloraj "Piotruś Pan" na ul. Pomorskiej. Dla takich maluchów są auta, bujaki,
      huśtawki, maleńkie zjeżdżalnie, a i dla starszych dzieci jest wiele ciekawych
      propozycji. Jeśli wybierzesz figloraj to naprawdę najpierw spróbuj na
      Pomorskiej.

Pozdrawiam
      Magda.
      • coronella Re: co w weekend? 20.10.06, 11:11
        ja tez jezdziłam najpierw na Pomorską. Tam jest więcej przestrzeni, dzieci moga swobodnie biegac. Teraz jezdzimy do Agatki, Dominika bawi sie świetnie, ale Pawel nie bardzo ma tam co robic.
        • 2razy_mama Re: co w weekend? 20.10.06, 21:57
          Nie wiem gdzie mieszkacie, ale figloraj jest też przy Przybyszewskiego (róg
          Tatrzańskiej). Tu są 2 salki: jedna większa - ze sprzętami dla przedszkolaków,a
          druga - z jeździkiem, bujakiem, domkiem, huśtaweczką, małym basenikiem z
          piłeczkami i wieloma innymi zabawkami dla maluszków. Starszy synek (5 lat) radzi
          sobie sam, a z młodszym (niecałe 2 latka) bawię się ja lub pani, która tam po to
          jest ( a ja mogę wypić sobie kawkę w spokoju smile). Chodzimy tam od kilku miesięcy
          i podoba nam się bardzo... Wada - cena (ale, wg mojej koleżanki, i tak taniej
          niż na Retkini).
          • katka7 Re: co w weekend? 20.10.06, 22:03
            Ja też mieszkam blisko tego figloraju <Szymonek Ancymonek>. Moje dziewczynki w
            wieku 8 i 6 latek tez świetnie sie tam bawią. Nawet podoba im się salka dla
            małych dzieci, lecz są za duze zebyz niej korzystać. Masz racje cena jest
            niższa niż w <Agatce> lub w figloraju na ul. Wierzbowej. MIła opieka i
            przyjazna kawiarenka, z której widać bardzo dobrze co robią nasze pociechy.
            Polecam.
            • aure11 Re: co w weekend? 21.10.06, 13:47
              A mozecie podac ile taki figloraj kosztuje? I rozumiem ze placi sie za wejscie i
              mozna siedziec do oporu, tak?
              • flurcia Re: co w weekend? 21.10.06, 19:01
                pewnia za godzinę.
                • madda71 Przybyszewskiego/Tatrzańska 22.10.06, 12:41
                  6 zł za godzine
    • renis66 Re: co w weekend? 22.10.06, 17:10
      Myslę ze nie tylko w figloraju mozna fajnie spedzic czas. My dzisiaj bylismy na
      wystawie dinozaurow w hali expo. Poza tym chodzimy do Lunaparku i Zoo oczywiscie
      wplyw na to ma pogoda. Byliśmy też parę razy na wystawie kotów rasowych.
      • madziki Re: co w weekend? 22.10.06, 19:21
        Na wystawie kotów byliście, a kiedy? Widziałaś nas może? Teraz w połowie
        listopada będzie pokaz kotów rasowych w Galerii Łódzkiej. Oczywiście będziemy z
        kotami. wink
        A co do kosztów na sali zabaw na Przybyszewskiego, to pierwsza godzina 6zł,
        druga i następne po 4zł.
        • renis66 Re: co w weekend? 23.10.06, 11:30
          na tej ostatniej niestety nie bo nie bylo nas w Łodzi ale na poprzednich. A w
          listopadzie napewno sie wybierzemy. Jak bys mogla to napisz dokladnie kiedy
          bedzie i gdzie? Rita przepada za kotami ale ostatnio zaczęła nosić naszą po
          całym mieszkaniu i mowić jej gdzie ma siedzieć z czego kicia jest tak srednio
          zadowolona.
          • madziki Re: co w weekend? 24.10.06, 08:38
            Teraz w listopadzie nie będzie wystawy międzynarodowej, dopiero w maju. Będzie
            tylko skromny pokaz z udziałem kotów należących do Cat Club Łódź, ale za to w
            centrum miasta. Imprezka będzie 12 listopada (niedziela) w Galerii Łódzkiej.
            szczegóły są tutaj.
            Moje dzieci tylko czasem pogonią koty w domu jak za bardzo broją, albo
            podkradają zabawki. wink
    • katka7 Re: co w weekend? 22.10.06, 19:51
      Dowiedziałam sie właśnie o figloraju na pograniczu Łodzi a Aleksandrowa, na
      ulicy Romanowska, koło Zilenonego Romanowa, wstep w tygodniu 10 zł w niedzielę
      i soboty 14 zł, czas wizyty w figloraju nieograniczony .

www.stumilowy.pl/index.htm
    • 77madzik Re: co w weekend? 25.10.06, 14:51
      Polecam ZOO - moj 14 miesieczny synek byl zachwycony Pozniej pojechaliśmy do
      Galerii Łodzkiej gdzie byliśmy mile zaskoczeni malutkim placykiem z figurami
      wypełnionymi gąbka - jejciu jak szalał...

A Figloraje, byłam na rogu Uniwersyteckiej a Wierzbowej - jest tam koncik do
      zabawy dla maluszków synuś na początku był w szoku ale pozniej sie rozkrecił.
      Posiedizeć i wypić kawe to sie nie da z takim maluskziem ale napewno podobalo
      mu sie a uśmiech nie schodzil z jego buźki - takze warto.
      Napewno minusem jest ilośc dzieci i potencjalne ryzyko zachorowania. Jesli sie
      zdecydujesz to weż dla siebie jakies klapki ew łapcie a dla dzieciaczka ciepłe
      skarpety - bo biegaja bez bucików.

Jednak teraz poki jeszcze pogoda sprzyja preferuje rozrywke na powietrzu-
      parki, place zabaw. W Paianicach an osiedlu Bugaj są superowe grodzone place
      zadaw dla malych dizeciaczkow, zjezdzalnie, drabinki, karuzele, piaskownice
      itp. Wszystko zabezpieczone, wysypane pisakiem...Fajne. Do tego polecam
      PAnianicki ośrodek MOSIR zwany Lewitynem - kaczuszki czekaja do karmienia,
      fajny plac zabaw, górka do zjezdzania na sankach.

Planujemy jeszcze basen NOWA GDYNIA, ale to jak przejdzie okres tzw grypowy
      • bursz Re: co w weekend? 28.10.06, 22:20
        Witam,
        hmm, a ja mam pytanko i moze pomysł. Co myślicie o teatrze "Pinokio" i "kot w
        butach" z 2,5 latką? Zbieram sie do teatru,JUla lubi bawic sie na niby, chyba
        jeszcez za mała i czy Ja wpuszczą?Mam troche pracy i chce tate z córcia gdzies
        posłać.
        Figloraj w niedziele, niwiem, Agatka jak najbardzj z 1,5 r.,jutro nie bedzie
        raczej pogody na spacer.
        Miłej niedzieli,jola
        • slonko12345 Re: co w weekend? 10.11.06, 08:39
          Ja byłam z córcią w jej 2 urodziny w Pinokiu, na "Jasiu i Małgosi", była
          baaardzo zachwycona, bawiła się, klaskała, skakała mi na kolanach, gdy aktorzy
          śpiewali piosenki. Ale moja siostrzenica, wówczas prawie 3-letnia, wytrzymała 5
          minut, przestraszyła się, rozpłakała i nie chciała wracać na widownię. Wszystko
          zależy od dziecka.
          A do teatru wpuszczają takie maluchy bez problemu, dziecko siedzi Ci na
          kolanach i wówczas, o ile się nie mylę, płacisz tylko za siebie.

Zdaje się, że w repertuarze Pinokia są podane przedziały wiekowe, dla jakich
          dzieci przeznaczone jest przedstawienie. Warto się tym kierować, bo np. Smok
          Bonawentura, na którym mąż był z córcią, już nie za bardzo jej podchodził i
          faktycznie był przeznaczony dla nieco starszych dzieci.
          Pozdrawiam,
          Marta
          • flurcia Re: co w weekend? 11.11.06, 21:25
            Ja z Olą byłam w Arlekinie jak miłą 2 lata i 3 misiące na Kopciuszku i
            zachowywaął się super, bardzo jejs ię podobało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka