09.03.10, 14:43
Witam!Gdzie moge sprawdzic do ktorego gimnazjum naleze rejonowo.Mieszkam w krakowie na Gorce Narodowej os.Gotyk
Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: Gimnazjum 09.03.10, 14:59
      www.portaledukacyjny.krakow.pl/index.php?type=placowki&action=lista1&id=3

i opcja szukaj

Dla Ciebie to gimnazjum nr 13
    • anulka81_krakow Re: Gimnazjum 10.03.10, 14:49
      Witaj, zależy dokładnie na jakiej ulicy mieszkasz. Jest podział w
      zależności od ulic. Niekoniecznie będzie to G13 - chyba, że Twoje
      określenie Górka Narodowa dotyczy też ulicy. Najlepiej sprawdzić w
      uchwale, bo czasem na portalu zdarza się, że odświeżają informacje po
      fakcie. Proponuję spradzić tutaj:
      www.bip.krakow.pl/_inc/rada/uchwaly/show_pdf.php?id=45118 Łatwo
      wyszukać za pomoca polecenia wyszukiwania, aby tylu stron nie przeglądać.
      I tak np. Felińskiego to inny rejon a Meiera inny smile. Pozdrawiam
      • opal71 Re: Gimnazjum 10.03.10, 16:57
        Ja wlasnie mieszkam na Felinskiego i nie moge znalezc gimnazjum do ktorego mialby isc moj syn.Jesli mozecie to mi pomozcie .Dziekuje!
        • isma Re: Gimnazjum 10.03.10, 18:16
          Gimnazjum 9, ul. Kazimierza Odnowiciela 2.
    • politykaa Re: Gimnazjum 10.03.10, 20:01
      A do której podstawówki chodzi? Do rejonowej?
      • opal71 Re: Gimnazjum 10.03.10, 20:54
        Nie do rejonowej.Na strzelcow,ale do podstawowki nie bylo problemu.Zalamalam sie ze nalezymy do kazimierza odnowiciela.Tak sie juz nasluchalam o tym gimnazjum niekorzystnych opini,ze az mnie ciarki przechodza.Glowny problem polega na tym ze syn nie nalezy do orlow ani pod wzgledem zachowania ani nauki,wiec do dobrego gimnazjum raczej nie mamy szans,liczylam ze zmieni srodowisko i bedzie lepiej.Niestety szkola na Kazimierza Odnowiciela jest rejonowym gimnazjum wiekszosci uczniow z jego klasy.ZALAMKA!!!
        • ka_thy Re: Gimnazjum 11.03.10, 08:15
          Zawsze możesz spróbować wybrać inne gimnazjum. Nawet dwa, oprócz rejonowego, bo do rejonowego muszą przyjąć dziecko. A nuż się uda. W zeszłym roku ponad 50% dzieci (nie pamiętam dokładnie) składało podania do gimnazjum innego niż rejonowe.
        • politykaa Re: Gimnazjum 11.03.10, 09:17
          A ta szkoła na Strzelców nr 2 to ma wysoki poziom?
          • opal71 Re: Gimnazjum 11.03.10, 11:22
            Ja uwazam ze wysoki.Najlepiej maja dzieci,ktore dobrze sie ucza i nie sprawiaja problemow wychowawczych.To wtedy moge polecic z czystym sumieniem te szkole.Jesli natomiast nie daj Boze dziecko jest nadpobudliwe to nie maja zadnego rozwiazania,nie robia nic jako szkola,a nauczyciele mimo przedstawianych zaswiadczen od psychologow nie stosuja sie do zalecen,maja ciagle pretensje do rodzicow,ze nie umia "naprawic"swoich dzieci.
            • dwegrzyn Re: Gimnazjum 11.03.10, 21:47
              Zapraszam do gimnazjum nr 19 na ulicy Na Błonie 15b. Gimnazjum jest przyjazne
              dzieciom, sympatyczna atmosfera tworzona zarówno przez wychowanków, jaki i
              nauczycieli. Dzień otwarty 17 marca o godz. 17.
              • makowapanienka2 Re: Gimnazjum 20.03.10, 20:19

Jeśli chcesz zmienić synowi towarzystwo to może zapisz go do
                jakiegoś niezbyt obleganego gimnazjum i wtedy jest szansa że się
                dostanie. Znajoma zrobiła też tak tak że zameldowała dziecko u
                znajomych i gimnazjum do którego chciała dziecko posłać, a mogłoby
                się nie dostać było jego rejonowym, ale nie każdy się zgodzi na taki
                układ. Widziałam Twój wątek o 13-tce i również tego gimnazjum nie
                polecam, moja córka chodzi do postawówki obok i za żadne skarby nie
                chce tam iść. My przymierzamy się do gimnazjum nr.4 na Rynku
                Kleparskim. Syn znajomej tam chodzi i są i on i mama zadowoleni.
                Podobno poprawił się z nauką, mają sporo zajęć pozalekcyjnycj i
                dodatkowe godziny Wf-u. No ale my to dopiero z rok będziemy wybierać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka