jolkaj24 28.05.04, 15:25 Bardzo proszę o odpoweiedź, czy będąc nosicielkom wirusa cytomegali mogę urodzić chore dziecko. Czy któraś z was tak miała. Bardzo proszę uspokujcie mnie. Czy mąż też powinien wykonać takie badanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzek2 Re: Proszę!! 28.05.04, 16:21 Nie wiem, ale znalazłam Ci coś o cytomegalii w ciąży, oto linki: www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=108 www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=110 www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1072&alt=54 Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: Proszę!! 28.05.04, 22:33 Witaj! Nie chcę Cię straszyć ale moja koleżanka była nosicielka wirusa cytomegalii. Dowiedziała sie o tym jak urodziła dziecko i ono niestety jest chore ale z tego co wiem to nie zawsze tak jest zależy to od wielu rzeczy ale dokładnie się nie orientuje a badania to zrób. Pozdrawiam Magda i OLa 20.10.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynabobak Re: Proszę!! 29.05.04, 00:01 To zależy od tego czy do zakażenia wirusem doszło w ciąży, czy wcześniej. Ja miałam dodatnie igg i igm w pierwszej ciąży i poroniłam w 10 tygodniu( chociaż to nie jest pewne, że przyczyną była cytomegalia).Wirus jest i będzie mieszkał sobie we mnie igg mam nadal dodatnie, igm ujemne. Mam 21 miesięczną córeczkę zdrową jak rydz ( miała raz katarek), świetnie się rozwija. Jak będziesz miała jakieś pytania pisz na priva. Pozdrawiam Kasia mama Misi Odpowiedz Link Zgłoś