Dodaj do ulubionych

Kliny Kraków :)

10.02.13, 20:33
Piszę bo pod koniec roku przeprowadzam się na Kliny i chciałabym się dowiedzieć jak tam jest smile może któraś z Was tam mieszka smile a i jeszcze jedno chodzi o szkołe Nr 97 mam zamiar od września 2014 zapisać tam synka i też bym była wdzięczna za opinie o tej szkole,jak tam jest,jacy nauczyciele itp...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • youstynus Re: Kliny Kraków :) 17.02.13, 20:11

Jak jest? Totalna beznadzieja!!! Może choć już bankomat jest, bo jeszcze kilka lat temu nie było.
      • amama.1 Re: Kliny Kraków :) 21.02.13, 11:37
        i po co te narzekania? Przecież to przyjemne i ciche osiedle. Może tylko dojazd MPK do centrum nie najlepszy. Jeśli jakichś usług brakuje, to na pewno znajdziesz je na Ruczaju, a to przecież dwa kroki z Klinów. Co do SP 97 - to ma opinię przyzwoitej publicznej podstawówki - cała masa dzieci stamtąd dostaje się do najlepszych publicznych gimnazjów w mieście. W klasie mojej córki w gimnazjum nr 1 połowa uczniów to wychowankowie SP 97. Niestety moje dzieci nie chodziły do niej (jesteśmy z Ruczaju), więc szczegółów (nazwisk nauczycieli) nie znam. Nasi sąsiedzi natomiast dowozili dzieci właśnie do SP 97 i byli bardzo zadowoleni. Jedyny minus o jakim słyszałam, to że świetlica jest trochę za mała.
        • filipek1811 Re: Kliny Kraków :) 21.02.13, 22:09
          Acha ok no my teraz mieszkamy na Ruczaju,więc tak naprawdę przeprowadzka nie dalekasmile a tam okolica wygląda na cichą,i fajną,i nie wygląda żeby czegoś brakowało,a dojazd 178 jeżdzi przecież wsiadasz o dojeżdzasz smile no my do SP 97 będziemy synka posyłać,dzięki za info
          .
          • mihalinacz81 Re: Kliny Kraków :) 14.03.13, 10:52
            świetlica z sp 97 to trzy sale, więc nei ma tragedii. dzieci dużo jak wszędzie, no ale trzy sale i 5 nauczycieli to bardzo dobry standard jak na krakowską szkołę. Szkołą dorobiła się orlika i placu zabaw. Szkoła naprawdę dobra. No ale wszędzie znajdzie się minusy nie ma ideału. Najlepiej zajrzyj sobie tam w dni otwarte.
          • openfuture Re: Kliny Kraków :) 22.05.13, 03:31
            Witam serdecznie,

Na pograniczu Klin i Ruczaju (Kwiecista 25) otwarła się świetna, nowa szkoła - piszę o tym, bo może Pani lub ewentualnie Pani znajomi mogą być zainteresowani lepszą edukacją dla swojego dziecka. To dwujęzyczna szkoła podstawowa z oddziałem zerówkowym oparta o międzynarodowy system nauczania, który daje dziecku już później w liceum możliwość zdania matury międzynarodowej i studiowania na całym świecie. Lekcje prowadzone w dwóch językach (polski i angielski), holistyczne nauczanie, indywidualne podejście do dziecka, nowoczesny budynek szkolny, przestronne sale, nauczyciele z powołania i wiele, wiele innych zalet - zachęcam gorąco do zapoznania się ze stroną i doczytania szczegółów: www.openfuture.edu.pl.
    • dorota-32 Re: Kliny Kraków :) 22.04.15, 13:44
      Przedszkole Centrum Wczesnej Edukacji na Wandejskiej 4 - cena 390 zł za miesiąc (w tym obiad) robi nabór do zerówki dla 5 -cio i 6-cio latków. Wspaniali nauczyciele, duży ogród-dzieci często są na powietrzu, domowa atmosfera. Na pewno lepiej posłać dziecko do zerówki tam, niż do przepełnionej szkoły - gdzie będzie siedziało kilka godzin na zatłoczonej świetlicy, gdzie nawet nie będzie miało miejsc przy stoliczku ani nawet na podłodze żeby odrobić lekcje. Nie mówiąc, że ze świetlicy pani nie zabiera dzieci na powietrze! W lipcu mają otwarte, pierwszy i czwarty tydzień sierpnia też działają!
      • juttagr Re: Kliny Kraków :) 20.09.15, 11:30
        Przedszkole może i niedrogie i z miejscami, z tego co słyszałam to taka przechowalnia dzieci, bo jakiś konkretnych rozwijających zajęc dla dzieci brak, ale tak z zewnątrz ten ogród-ogródek to bardzo zaniedbany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka