Dodaj do ulubionych

Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen?

30.09.04, 16:20
Czesc,
chciałabym poznac opinie Mam, ktorych niemowlaki chodza na basen. Czy dzieci
Wam nie chorują?
Jeśli zacznę chodzić z 4 miesięczną córeczką teraz, to czy nie naraże ją na
infekcje?
Jak oceniacie zajęcia w Herbewie lub w Rydygierze?
Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen?
Obserwuj wątek
    • zizia21 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 01.10.04, 15:45
      Estocku, ja jutro wybieram sie na basen do Rydygiera z moja corcia (prawie 4
      miesiace) , wiec zrelacjonuje jak tam jest i czy warto . bo herbewo - porażka!
      nawet pani prowadzaca to przyznala i sama zasugerowala , zeby nie narazac
      dziecka na takie warunki . generalnie wyszlysmy po 15 minutach . ponoc w
      rydygierze (choc dla mnie to wyprawa) jest rewelacyjnie ...no coz , zobaczymysmile
      a co do zalet basenu dla takich dzieciaczkow , to nie ma o czym dyskutowac .
      znam kilka mam , ktore chodzily z 2, 3 - miesiecznymi bobasami i bardzo sobie
      chwala i nie slyszalam , zeby pociechy mialy chocby katar.
      pozdrawiam
      iza
      • mopek1 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 01.10.04, 21:05
        zizia - dlaczego wg ciebie złe warunki w herbewie??? ja bałabym się rydygiera,
        bo tam do tej wody wchodzi masa ludzi, o których nie do końca można powiedzieć
        że są zdrowi.....

My chodzimy na basen odkąd mała skończyła 9 tyg. - jeszcze nigdy nie miała
        nawet najdrobniejszej infekcji (ma 7 mcy) smile
        • zizia21 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 02.10.04, 07:30
          Mopku, Ciocia Rybka stwierdzila, po tym jak wyszlam z placzacym dzieckiem z
          basenu , ze w herbewie nie ma warunkow na plywanie 3 (!) miesieczniakow,
          dlatego grupy w tym roku zaczynaja sie dopiero od 6 miesiecy, poniewaz:
          temperatura wody jest stanowczo za niska (czasami 1,2 stopnie bardzo wiele
          zmieniaja), poniewaz wchodzi sie do wody oddawszy dziecko w rece instruktorki
          (zeby moc samemu pokonac drabinke) , a zatem ten pierwszy momenst zanurzenia
          dziecka jest u obcej osoby na rekach i to czesto powoduje u dziecka nie
          najlepsze juz nastawienie do plywania . bo wlasnie w tej chwili dziecko
          potrzebuje bliskosci matki - caly czas. a poza tym jeszcze cos z akustyka ,
          swiatlem itd .to oczywiscie nie moje slowa tylko instruktorki , a ja wierze ze
          tak jest , dlatego pedzimy do rydygiera ....troszke zmartwili mnie ci nie do
          konca zdrowi ludzie w tej wodzie sad
          pozdrawiam
          iza
          • cocosek1 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 28.10.04, 10:28
            ja chodzę z moim do Herbewa od 3 miesiąca i bardzo sobie chwalę. Mały jest
            zachwycony, bardzo sprawny fizycznie i ruchowo (7 m-cy ma, raczkuje i sam
            staje) i myślę że w dużej mierze to zasługa basenu. Ciocia Rybka jest ok.
            Dzieci czasem płaczą,nie można się zniechęcać. To nie kwestia wieku ale wielu
            innych czynników: czy wyspane, czy najedzone, czy w humorze, czy się nie
            przestraszyło czegoś, etc. A to że Rybka bierze dzieci do ręki to akurat
            dobrze, muszą uczyć się że nie ma co bać się obcych.
            Gorąco polecam herbewo.
    • cesarus Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 01.10.04, 23:36
      my chodzimy na kolejne cykle odkad maly skonczyl 2 miesiace. teraz ma 19
      mieisiecy i tylko raz mial jakas infekcje - niegrozna! - mial przepisany
      rutinoscorbin i wit.c..... Chodzimy do aqua parku, tam jest specjalnie
      oddzielony jeden maly basenik, woda nie miesza sie z pozostalymi basenami i
      jest podgrzewana o wiele bardziej niz w pozostalych basenach. Prowadza to
      mlodzi faceci, grupy sa ok. 10 osobowe i jest super.polecam!
      ania
    • tyldak Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen 04.10.04, 09:46
      A słyszał ktoś o basenie na Szuwarowej, bo ja tam zamierzam chodzić z malutką?
      • zizia21 do tyldak! 04.10.04, 17:14
        Basen na szuwarowej to wlasciwie jacuzzi dla 4 rodzicow. ale stety/niestety nei
        ma tam miejsc co najmniej do listopada (a nawet dlzuzej , bo ja robilam
        rezerwacje z poczatkiem wrzesnia i taki termin EWENTUALNIE , ale to jeszcze nic
        pewnego , dostałam
        pozdrawiam
        iza
    • chochlik4 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 04.10.04, 13:54
      Cześć!
      Chodzę z moją małą do Rydygiera (zaczęłyśmy jak miała 6 miesięcy, teraz ma
      prawie 2 lata) i jestem bardzo zadowolona.
      Z tego, co wiem: woda jest chloro-ozonowana, na bieżąco kontrolowana przez
      czujniki, kontrole Sanepidu bodajże co tydzień, bo chodzą tam nawet 6-
      tygodniowe maluszki. Moja córka ma wrażliwą skórę, alergiczną i nigdy nie miała
      żadnych kłopotów ani skórnych ani żadnych innych po basenie. Nawet nasza
      pediatra polecała Rydygiera.
    • zizia21 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 04.10.04, 17:19
      a rydygier - bardzo przyjemnie . bez luksosow, ale przeciez nie to jest celem
      basenu smile
      pozdrawiam
      iza
    • asiek.la Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 05.10.04, 11:26
      A jakie są ceny na poszczególnych basenach?
      • cesarus Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 07.10.04, 20:43
        10 spotkań kosztuje 180 zł. w tym jest pół godziny kursu i godzina dodatkowo.
        Mogą wejść oboje rodzice lub dowolne dwie osoby z dzieckiem. Nikt nie sprawdza,
        co robisz w ciągu tej godziny.
        pozdrawiam
        ania
    • nautika1 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 17.10.04, 18:10
      Drogie mamy, a ja zachęcam Was do chodzenia na basen całą rodzinką bez
      instruktorów, po co takim maluszkom obce osoby no i chyba dość drogie sa takie
      zajęcia. Moim zdaniem można super spędzić czas i oswajać dziecko z wodą samemu.
      Polecam też fajny basen w Skawinie, woda cieplutka, bardzo mało ludzi.
      • mama007 Re: Czy warto chodzić z dzidziuchem na basen? 18.10.04, 00:56
        ja polecam bardzo
        i rydygier i herbewo, ciocia rybka jest swietna smile) mojej corce bardziej
        odpowiada herbewo, ale to chyba tylko ze wzgledu na pore jej drzemki. do
        rydygiera wiecznie niewyspane przyjezdzalysmy smile
        zachecaja mnie tez posty na temat aqua parku - wychodzi taniej i to jakas
        odmiana... czy ta mama moglaby napisac cos wiecej?
        pozdraiwam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka