Dodaj do ulubionych

Pływanie dla niemowlaków

14.04.05, 08:55
Cześć Mamuśki. Chciałabym zapisac moje 8-miesięczne córeczki na zajęcia na
basenie. Wiem, ze w Krakowie takie zajęcia odbywają sie w Parku Wodnym, w
Herbewie i szpitalu Rydygiera. Jakie sa ceny i warunki w poszczegolnych
miejscach? Czekam na Wasze opinie i z góry dziekuję. Pozdrowionka smile
Obserwuj wątek
    • mama007 Re: Pływanie dla niemowlaków 14.04.05, 10:46
      Herbewo i Rydygier to ta sama pani instruktor (ciocia Rybka, bardzo fajna
      instruktorka!!) - cena za pojedyncze zajęcia to 25zł, a w karnecie (z tego co
      pamiętam minimum 4 zajęcia na karnet się kwalifikują) to 20zł/zajęcia. Zajęcia
      trwają 45min, są fajne, ale baseniki malutkie. Aktualnie testujemy Aqua Park
      (mała ma 20 mies i od 3 chyba chodzimy na basen, więc doświadczenie już
      mamy smile). Osobiście bardziej mi się podoba, przedewszystkim z powodu ceny
      (zapłaciliśmy za karnet 11 zajęć koło 170-180zł, wchodzimy z dzieckiem oboje,
      zajęcia 30minut plus dodatkowa godzina, którą możesz przeznaczyć na cokolwiek).
      Poza tym są jednak lepsze warunki dla dziecka (przewinąć, ubrać, rozebrać itd),
      nie można nabawić się klaustrofobii jak w tamtych małych pomieszczeniach i w
      ogóle jest bardzo fajnie - instruktorzy też profesjonalni i mili smile
      pozdrawiam
      • eleanorrigby Re: Pływanie dla niemowlaków 14.04.05, 10:54
        A ja sie nabralam na to "wchodzimy z dzieckiem oboje" w Parku.Oboje,owszem,ale
        do wody jedno z rodzicow,a drugie tylko do szatni-a tego przy zapisie nie
        mowiono.W dodatku woda w Parku Wodnym jest brudna,nasz pediatra zdecydowanie
        odradza,nawet starszym dzieciom.Chodziłam z dzieckiem do Rydygiera przez 3 lata
        (od 3-go miesiąca),bardzo ciekawe zajecia,ciepla woda,nigdy dziecko nie miało
        żadnej infekcji.Minusem jest mniejszy basen i ciasna szatnia,ale mimo to ja
        polecam Rydygiera.W Herbewie jest ciut chłodniejsza woda,nie wiem,czy
        kilkutygodniowe maluszki tam nie marzna.
        eleanorrigby
        • mama007 Re: Pływanie dla niemowlaków 14.04.05, 11:19
          my wchodzimy oboje do wody bez żadnych problemów i robią tak wszyscy rodzice,
          nie wiem czemu u Was było inaczej.
          woda taka jak wszędzie, znajomy lekarz opowiadał o Herbewie.... cóż, trudno,
          wszędzie tak jest, w Rudugierze też wcale nie idealnie... a woda bywa i zimna -
          chyba tylko w Aqua PArku się nie zdarzyło nigdy, żeby była zimna. Moja mała też
          nigdy nie miała żadnej infekcji. Jak jestem u rodziców to chodzimy na zwykły
          basen do mojego byłeog liceum, z chlorowaną, zimną wodą, i też żyje smile nigdy
          nie brała antybiotyków, nie choruje. Mimo tego, że ma lekki AZS to (chodzimy na
          basen, ale jednocześnie dbamy bardzo o skórę) to nie ma żadnych rewelacji po
          basenach.
          pozdrawiam
          • mama007 jeszcze jedna bardzo ważna różnica 14.04.05, 12:13
            w Herbewie i Rydygierze jak kupisz karnet to nie możesz odwołać swoich zajęć.
            jeśli nie przyjdziesz na zapłacone zajęcia to one przepadają. dla mnie to
            beznadzieja sad nie są to zorganizowane kursy tak jak w Aqua Parku, więc (moim
            skromnym zdaniem) powinna być możliwość przekładania tych zajęć. 20 czy 25zł
            piechotą nie chodzi...
    • asiek.la Re: Pływanie dla niemowlaków 14.04.05, 21:38
      dzięki za odzew, bardzo cenne sa dla mnie Wasze uwagi. Przeczytałam je uważnie i myślę, że zdecyduję sie na Park Wodny, ale ostatecznie jeszcze nie postanowiłam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka