Dodaj do ulubionych

pediatra z Krakowa

08.03.06, 08:23
Mam pieciomiesieczna coreczke ktora przeszla juz Nana, Bebilon pepti i
Nutramigen i caly czas ulewa, a wysypka jej sie coraz bardziej pogarsza (ma
juz na calym ciele suche, czerwone placki i krostki. Nasz pediatra nawet nie
skierowal jej na zadne badania ani do specjalisty tylko zmienia mleko i kaze
smarowac elocomem. Czy znacie jakiegos dobrego pediatre w okolicu Kurdwanowa
do ktorego moglybysmy sie przeniesc? Prosze poradzcie bo nie znam nikogo z
malym dzieckiem w Krakowie i nie mam kogo spytac. Widzialam gdzies wczesniej
na Forum ze kilka osob polecalo dr Pirgis z ul. Wysoluchow ale jak tam
zadzwonilam to okazalo sie ze ona juz nie przyjmuje nowych pacjentow bo ma za
duzo.
Obserwuj wątek
    • motka1 Re: pediatra z Krakowa 08.03.06, 10:51
      Polecam dr Stefanie Młynarską, która przyjmuje w przychodni na Kozłówku. Trudno
      siedo niej zapisać, bo wszyscy rodzice garną sie do niej. Ma podejście do
      dzieci i jest bardzo miłą osobą. Zna rodzinę i pamięta imiona dzieci, a to
      bardzo miłe. Przede wszystkim jest dobrym fachowcem. Moje dziecko wyprowadziła
      z alergii, niedowagi, nawracających angin i dużo jeszcze wymieniać. Polecam.
      • mamalidki Re: pediatra z Krakowa 08.03.06, 13:04
        Dzieki za informacje, tylko jak dzwonilam do tej przychodni powiedzieli mi ze
        tam przyjmuje dr Józefa Młynarska a nie Stefania, czy to o nią chodzi?
        • motka1 Re: pediatra z Krakowa 08.03.06, 13:40
          tak chodziło o Józefę, przepraszam za pomyłkę .......
    • gosiawitek Re: pediatra z Krakowa 08.03.06, 11:39
      witam cie mamo lidki< ja jestem z kurdwanowa jak mozesz to naoisz do jakie go
      pediatry ty chodzisz i czy na tym osiedli, ja z moim synkiem jestesmy zapisami
      do pani dr.Piergirs(niewiem czy dobrze napisałam ) polecam ją.
      • mamalidki Re: pediatra z Krakowa 08.03.06, 13:09
        Chodzę do przychodni na Białoruskiej, a jak pisalam próbowałam sie zapisać do dr
        Piergis na Wysołuchów ale niestety usłyszałam że już ma za dużo pacjentówsad Czy
        myślisz że mogłaby mi za to polecić kogoś innego z tej przychodni, kto byłby w
        stanie wyprowadzić moja małą z alergii?
        • isma Re: pediatra z Krakowa 08.03.06, 13:21
          Ja bym sugerowala jednak poszukanie alergologa, a nie pediatry. To jest
          dziedzina, w ktorej sie bardzo duzo i bardzo szybko zmienia - trudno miec
          pewnosc, ze pediatrzy sa na biezaco.
          A tak naprawde, jak mawia moja ukochana alergolog nie-dziecieca, tu wazny jest
          nie lekarz, ale swiadomy pacjent/rodzice pacjenta...
          • motka1 Re: do isma 08.03.06, 13:42
            alergolog jest drogi, jeżeli nie idzie się ze skierowaniem. polecam jednak
            poradę pediatry na początek. Jeżeli uzna za stosowne alergologa, to wypisze
            skierowanie. tak było z moim dzieckiem, leczyliśmy sie na Alejach Pokoju w
            poradni specjalistycznej.
            • mamalidki Re: do isma 08.03.06, 15:23
              Tez mysle ze lepiej zaczac od pediatry, bo jak jest dobry to moze sam wyleczy i
              nawet nie bedzie trzeba isc do specjalisty, a jak nie da rady to skieruje tez do
              kogos dobrego. Swoja droga dzwonilam niedawno tak orientacyjnie na Aleje Pokoju
              i powiedzieli mi ze ze skierowaniem najblizszy termin wizyty moge miec na maj
              wiec w tej chwili i tak chyba pojde prywatnie, zeby mi dzidzie choc troche
              podleczyli, zanim znajde dobrego pediatre, ktory da mi skierowanie do alergologa
              i doczekam sie na wizyte u niego...
              • isma Re: do isma 10.03.06, 19:16
                W szpitalu na Strzeleckiej terminy sa kilkudniowe. Aczkolwiek, oczywiscie, nie
                jest to diagnostyka i terapia marzen...
    • motka1 Re: do mamalidki 08.03.06, 17:42
      Muszę powiedzieć, że znam ten ból. Moja córka miała podejrzenie o celiakię, a
      prócz tego miała skazę białkową, uczulenie na wieprzowinę, cytrusy, sierść psa,
      kota. Ponad to dziecko miało powiększone gruczoły piersiowe, podobno od
      hormonów zawartych w drobiu.W związku z tym nie mogła jeść nic, prócz mojego
      mleka. Horror....Na szczęscie - pocieszcie sie dziewczyny, dzieci z większości
      alergi wyrastają, albo przynajmniej przestają być tak uciążliwe. Moje dziecko
      wyszło na prostą. Więc mam niejakie doświadczenie
    • asia9915 Re: pediatra z Krakowa 08.03.06, 18:18
      Ja też polecam Młynarską z Kozłówka! Tylko faktycznie trzeba się naczekać w
      poczekalni. Ale oprócz przychodni przyjmuje też w gabinecie w domu na ul.
      Siemiomysła (os. Kabel)
      • nemezis9 Re: pediatra z Krakowa 09.03.06, 14:39
        ja goraco polecem dr Katarzyne Lowenhof, przyjmuje prywatnie, jedna wizyta 45
        zl, ale to jest prawdziwy LEKARZ. Leczyla wszystkie dzieci w mojej rodzinie,
        łacznie ze mna jak bylam w wieku mojej corciwink Zna się na wszystkim i jak widze
        ze lekarka z przychodni nie bardzo sie orientuje idziemy do Niej. Przyjmuje w
        przychodni Pro Humana Vita na ul. Slawkowskiej w poniedzialki i srody. POLECAM
        Jestem pewna ze Ona pomozewink Powodzenia
    • mamalidki Re: pediatra z Krakowa 10.03.06, 11:38
      Dzieki za rady, bedziemy próbować i może wreszcie ktoś mi Małą wyleczysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka