majah1 10.05.06, 22:21 Dziewczyny mam skierowanie na cc. Mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu. Zastanawiam sie u jakiego ginekologa, w jakim szpitalu najlepiej zrobić cc i jaka jest po niej opieka. Czekam pilnie na odp. majah1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jojona Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 10.05.06, 22:33 Witam! Ja miałam w szpitalu Żeromskiego - dr Andrzej Gach. Same pozytywne wrażenia (momentu zabiegu nie pamiętam bo byłam pod narkozą ), opieka rewelacyjna, połozne bardzo wyrozumiałe i sympatyczne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 10.05.06, 23:02 Też miałam cc na Żeromskiego i też polecam. Było to moje trzecie cc i spodziewałam się, że będzie źle a było najłatwiej. Dobra opieka. Polecam też dr Gacha, ewentualnie moją panią doktor z tamtego szpitala - dr Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 11.05.06, 09:13 Ja też miałam cc tam. Polecam i szpital i ww. lekarzy. I nawet moge powiedzieć , że pamietam, ze było oki, bo tylko nie miałam ful narkozy Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 11.05.06, 11:14 Dziewczyny a czemu wam cc robili pod narkozą, a nie w znieczuleniu? Ja miałam cc na kopernika miałam znieczulenie podpajeczynówkowe i wszystko pamiętam widzałam córunie od razu jak ją wyjeli. Ja uważam że na kopernika było ok- tylko wszystko zależy od pietra na którym sie jest bo na II zabierają dzieci na noc matkom, ja na szczescie byłam na pierwszym. Poloecam ten szpital ze wzgledu na najlepsze zaplecze medyczne. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 11.05.06, 12:47 Ja miałam cc na Żeromskiego tak jak pisałam, też miałam podpajęczynkowe i myślę, że to raczej standard tam, chyba że ktoś woli inaczej albo jest nagła sytuacja i trzeba szybko działać. Odpowiedz Link Zgłoś
jojona Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 11.05.06, 14:12 U mnie zastosowali narkozę ponieważ wiedziałam że znieczulenie podpajeczynówkowe na mnie nie działa (doświadczenia z wcześniejszych operacji nie związanych z porodem ); ma to związek z kręgosłupem, a standardowo robią chyba w znieczuleniu. No ale ja to już taki patologiczny przypadek jestem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
molest2 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 11.05.06, 13:30 tez mialam cc w żeromskim.Robił mi dr Hejnar. Jestem zadowolona z tego szpitala i opieki. Mialam w znieczuleniu podpajęczynókowym Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 11.05.06, 15:30 Serdecznie Wam dziękuje za odpowiedzi. Powoli musze się decydować pozdrawiam majah1 Odpowiedz Link Zgłoś
olamatu Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 13.05.06, 13:04 Ja miałam w SPESie. Znieczulenie zewnątrzoponowe, ale takie, że nogi czułam, w związku z czym szybko odeszło i mogłam się "bez problemu" ruszać. Wyszłam po niecałych 4 dobach do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 13.05.06, 21:32 Ja mialam cc w Zeromskim, znieczulenie podpajeczynowkowe. Bardzo jestem zadowolona, i bardzo polecam. Mnie zabieg robil doktor Kmiec Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka203 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 17.05.06, 09:55 Witam wszystkie Mamusie Bardzo interesuje mnie szpital Żeromskiego zwłaszcza dr Marszał. Czy coś wiecie na jego temat. Ja będę tam właśnie rodzić i Marszał jest moim lekarzem, ale chicałabym coś dowiedzieć się od dziewczyn, które tam były. Takie info sa bardzo przydatnedzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 A co z MSWiA na Galla, mam tam blisko 15.05.06, 11:04 Ponoć, miło, intymna atmosfera. Ponadto mam blisko. Nie ma żadnych głosów na ten szpital. Bardzo jestem ciekawa jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_dziewanna Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 17.05.06, 10:43 A czy ktoś może zna szpital w Krakowie, w którym ojciec może być przy cc? Odpowiedz Link Zgłoś
bijata do majah 18.05.06, 11:23 ja miałam tam (na Galla) cc i po kilku latach i przeżyciach kolejnego cc w Rydygierze mogę powiedzieć, że gorąco ten szpital polecam.Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć, np o lekarzy itd, to napisz na priv- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Do Majah - cc na Galla i w Żeromskim 18.05.06, 15:51 Rodziłam pierwsze dziecko na Galla przez cc 6 lat temu, więc piszę z takiej perspektywy. Ale moja siostra rodząc tam 3 lata temu przez cc miała podobne doświadczenia. Plusy - faktycznie dużo zajmują się dzieckiem, przewijają, tylko przynoszą Ci do karmienia, więc masz luzik Minusy - plus jest jednocześnie minusem - niby możesz odpocząc po cc, ale w praktyce oznacza to czasem, że nie możesz doprosić się o przyniesienie dziecka z sali ogólnej na karmienie! I to ile razy dostaniesz dziecko do siebie zależy od humoru siostry na oddziale. Poza tym - nie wiadomo dlaczego - ja po cc tam o 10 rano dostałam dziecko do karmienia dopiero o 16 po południu, co jest bezsensem, bo ani z dzieckiem ani ze mną nic złego się nie działo, a MOŻNA karmić od razu po cc, pod warunkiem, że nie było w narkozie. Moje następne dzieci rodziły się kolejno w Spesie (Salwator) i na Żeromskiego - też przez cc, w obu wypadkach karmiłam od razu albo prawie od razu po operacji. poza tym na Galla był 6 i 3 lata temu niemądry przepis pana ordynatora, że przez cc należy być w szpitalu dzień wcześniej. WIęc przychodzisz sobie dzień wcześniej, nie robią Ci ŻADNYCH badań, tylko patrzysz sobie na kobiety, dzieci i się denerwujesz W Spesie przyszłam na czczo (może na Galla nie wierzą, że kobieta zachowa dietę?) o 7 rano, o 10 było cięcie. Na Żeromskiego przyjechaliśmy w pośpiechu, bo zaczęły się sączyć wody i od razu poszłam "na stół". Plusy Żeromskiego - dobra opieka po cc, co chwilę przychodzi pielęgniarka i pyta się jak się czujesz itp (przynajmniej ja tak miałam, nic nie płaciłam nikomu) tylko tam położyli mi jakiś specjalny "worek" na brzuch po operacji, co przyśpieszyło wydalanie "odchodów" i szybiej wróciłam do siebie dla chcących karmić piersią - oni tam naprawdę mają świra na tym punkcie i bardzo pomagają w razie problemów Minusy - jeśli NIE chcesz karmić piersią, raczej nie masz tam czego szukać kiepskie jedzenie sale dla kobiet po cc są w gorszym standardzie niż te na dole po normalnych porodach, ale za to jest mniej kobiet a więcej pielęgniarek, stąd lepsza opieka daleko od centrum, ale to zależy, gdzie mieszkasz W ogóle jakbyś miała jakieś pytania, to napisz na priv, po trzech cc mam już jakieś doświadczenia i chętnie służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Ojciec przy porodzie 18.05.06, 15:53 Generalnie nie zgam dzają się na to - ani na Galla, ani w Żeromskiego, ani w Spesie, ani na Siemiradzkiego (koleżanka tam miała i też była bez męża na sali). Mąż raczej ponoć przeszkadza, niż pomaga żonie. Faktycznie jest tak, że podczas tego cc i tak jest tłum ludzi na sali, 2 ginekologów, anestezjolog, siostry-instrumentariuszki, pediatra itp. dużo ludzi. I ciągle z Tobą gadają, zagadują, więc raczej nie ma czasu na nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
przemow11 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 18.05.06, 16:36 Rydygier, Rydygier! dr Cyganik: kompetencja, życzliwość, profeska. ( rodziliśmy 21 lutego, znajomi, którym poleciliśmy 28 kwietnia) Odpowiedz Link Zgłoś
kachaoo Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 18.05.06, 17:21 Omijaj KOPERNIKA. Ja tam mialam i spartaczyli, zesteresowali i nabawilam sie zapalenia cyca. A warunki jak na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik29 Re: Cesarskie cięcie w Krakowie, gdzie??? 21.05.06, 21:47 Ja miałąm na Kopernika w zeszłym roku i byłam zadowolona. Jedynie źle wspominam znieczulenie, bo wkłuwali mi się 3 razy brrrr -- Odpowiedz Link Zgłoś