Dodaj do ulubionych

S.P nr 29 w Krakowie- co sie tam dzieje???

09.09.06, 21:20
Bardzo proszę o Wasze opinie nt. szkoły: warunków, atmosfery, nauczycieli,
organizacji, poziomu nauczania, inicjatyw pozalekcyjnych, możliwości
interwencji rodziców, itp. Pierwsze wrażenie moje i mojego dziecka jest
nieszczególne. Mamy stąd uciekać????
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: S.P nr 29 w Krakowie- co sie tam dzieje??? 09.09.06, 23:34
      Na Wzgórzach krzesławickich ta szkoła?
      • koloratkaa Re: S.P nr 29 w Krakowie- co sie tam dzieje??? 10.09.06, 11:15
        Podgórze.
    • asia9915 Re: S.P nr 29 w Krakowie- co sie tam dzieje??? 10.09.06, 14:02
      No cóż, ja jestem absolwentką tej szkoły smile))
      Dalej mieszkam w jej okolicy, ale syna tam nie poślę. Może nawet nie z powodu
      poziomu - bo trudno mi mówić jak tam jest, ale wizja wdrapywania się pod tą
      górę.... Brrrr. Wystarczy mi 8 lat mojego wyłażenia. Nie wiem czy Wy będziecie
      dowozić dzieko czy wychodzić. Z tego co pamiętam dużym minusem (dla tych co
      wyłażą pod górę drogą otoczoną krzakami) byli ekshibicjoniści. I podobno są
      dalej tam są bo teren sprzyja. Poza tym niedawno grasowała tam grupka młodzieży
      która napadała na dzieciaki i wymuszała - komórki, pieniądze itp. Ale z tego co
      też słyszałam już wpadli i siedzą za kratkami już. Znajomych córka tam
      chodziła, ale drugie dziecko posłali już do innej szkoły. Myślę że nie jest to
      ani najgorsza ani też najlepsza ze szkół. Musicie sami ocenić - wiadomo że
      początki wydają się czasem inne niż oczekiwania.
      Powodzenia w podjęciu decyzji smile
      • kinia_1979 Re: S.P nr 29 w Krakowie- co sie tam dzieje??? 14.09.06, 09:20
        Witam
        Ja również jestem absolwentką tej szkoły, jednka nie mam styczności z tą szkołą
        od 1994 r. kiedy to ją ukończyłam. Wtedy była to bardzo dobra szkoła, nie można
        było narzekać na złe przygotowanie do egzaminów do szkoły średniej.
        Prawdą jednak jest, jak pisała moja poprzedniczka, pod górkę to do tej szkoły
        jestsmile No i pamiętam kilka niemiłych sytuacji z ekshibicjonistami, którzy w tych
        wszystkich krzakach bardzo chętnie przebywali.
      • kinia_1979 do asia9915 14.09.06, 09:22
        Witaj
        a w którym roku kończyłaś 29-tkę, być może się znamy?
        • asia9915 Re: do asia9915 14.09.06, 09:47
          oj, nie pamiętam w którym roku sończyłam szkołę, ale ja jestem rocznik 1973 - to
          powinno ułatwić identyfikację smile
          Pozdarwiam
          • kinia_1979 Re: do asia9915 14.09.06, 10:03
            To chyba jednak sie nie znamy osobiście, bo ja 79r.. Ale razem do szkoły
            chodziłyśmy w tym samym czasiesmile
            • asia9915 Re: do asia9915 14.09.06, 14:57
              A gdzie mieszkasz? Dalej w okolicy SP 29?
              • kinia_1979 Re: do asia9915 14.09.06, 20:19
                No teraz już nie. Przeprowadziłam się na Stary Bieżanów, ale cieszę się, bo
                najstarszy ma super szkołę (chociażby ze względu na to, że podzieleni są na dwa
                budynki i u niego są tylko klasy 0-3), no i nie mieszkam już w bloku tylko mam
                domeksmile A biorąc pod uwagę, że mam trzech synków to "wybieg" dla nich jest dla
                mnie zbawieniem.
                • molest2 Re: do asia9915 15.09.06, 10:57
                  kinia 79 to my sie chyba znamy wink tez jestem rocznik 79 i chodzilam chyba z
                  tobą do klasy smile. Mam nadzieje ze sie nie mylę (Anka Z a dawniej Anka M)
                  • kinia_1979 Re: molest2 15.09.06, 12:04
                    No witam Cię Aniu. Co tam słychać u Ciebie? Już nie mieszkam w Twoich okolicach,
                    przeprowadziłam się z Kozłówka na Bieżanów (Stary). Ostatnio spotkałam Marzenę i
                    wiem, że Beata mieszka gdzieś tam teraz. No i mamy wszystkie trzy dzieci prawie
                    w tym samym wieku (Beata z lutego,Marzena z kwietnia, no i ja z marca)
                    • kinia_1979 Re: molest2 15.09.06, 12:20
                      Możesz pisać do mnie na gg 3407236 lub na tlena: kinia_1979, no albo stefana:
                      jamama
                  • kinia_1979 Re: do asia9915 15.09.06, 12:13
                    Możesz pisać do mnie na gg 3407236 lub na tlena: kinia_1979, no albo stefana: jamama
    • jalena Re: S.P nr 29 w Krakowie- co sie tam dzieje??? 10.09.06, 15:22
      Witam. Cóż szkoła wg mnie jest rzeczywiście nieszczególna ale tragicznie nie
      jest. Przede wszystkim jest to Stare Podgórze, więc i dzieci i rodzice są
      bardzo różni. Moje dziecko miało wspaniałą nauczycielkę w kl 1-3 potem było
      gorzej. Wiele zależy od tego do jakiej klasy trafiło Twoje dziecko tzn. jacy są
      rodzice dzieciaków no i oczywiście jaka jest wychowawczyni. Ja miałam możliwość
      przeniesienia dziecka po 3 klasie do innej szkoły w centrum, byłam u dyrektorki
      nawet już było tam zapisane, po czym, po dokładniejszym wywiadzie okazało
      się,że w polecanej klasie wcale różowo nie jest /wiem to od mamy chodzącego tam
      dziecka/.Jedno np. przez 3 lata siedziało z nogami na ławce podczas lekcji
      bo "ja tak lubię" i nikt nic z tym nie zrobił /rodzice nie widzieli problemu/,
      inne po otrzymaniu słabszej oceny wrzeszczało, wyło i przeklinało. A były to
      dzieci z tzw. dobrych domów.Więc różnie może być. Na zmianę szkoły masz czas
      to możesz zrobić właściwie w każdej chwili, zwłaszcza, że dopiero zaczynacie. W
      kl. 1- 3 byliśmy zadowoleni. Dziecko chodziło chętnie i na lekcje i na
      świetlicę. Później było mniej wesoło. Czasem żałuję, że nie zmieniliśmy
      szkoły.Życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji.
      • weronka77 Re: S.P nr 29 w Krakowie- co sie tam dzieje??? 10.09.06, 22:45
        NA Dembowskiego? Moja uczennica miała srednią nonstop 5, 6 i dostała się
        włąśnie do gimnazjum numer 2wink)POdobno bardzo dobrewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka