19.09.06, 18:19
kochane mamy z Krakowa!!przyszedł mi do głowy pomysł założenia klubu dla mam-
dla takich co siedzą z maluchami w domu i takich co pracują. Żeby sie mogły
spotkać, pogadac, wymienić doswiadczeniami czy jakimiś sprzetami dla
maluchów. Mogłybysmy sobie pomagać-jedna mama drugiej podrzuci pocieche bo
musi koniecznie wyjść, ale za to cos tam załatwi drugiej mamie itp.Wydaje mi
się że to dobry pomysł, ale czekam na opinie. Pozdrwiam
Obserwuj wątek
    • mamciakrakow Re: Klub Mam 19.09.06, 19:47
      coś takiego już istnieje w Krakowie na os. Kalinowym i okol. Ruczaju. Chodzę i
      tu i tu w zależności gdzie pomieszkuję. Nazywa się to Ogródek. Są tam różne
      zajęcia dla dzieci, spotkania ze specjalistami, można b. tanio kupiś książki,
      zabawki, przynieść ubranka lub zabawki z których się niekorzysta..... pogadać,
      poczytać napić się herbaty. Super sprawa, zachęcam
      www.homohomini.org/ogrodek
      • monik71 Re: Klub Mam 19.09.06, 22:18
        działa też coś takiego na os.Dywizjonu 303; nazywa się to Osiedlowa Grupa
        Zabawowa i było realizowane z pieniędzy unijnych, teraz mamy z dzieciakami mogą
        się spotykać w Klubie 303
        • pacific13 Re: Klub Mam 19.09.06, 22:50
          Możesz coś więcej napisać o tej grupie? Napisałaś ze było realizowane z
          pieniędzy unijnych, tzn co konkretnie...? I na jakiej zasadzie działa Grupa?
          • sylwinka_b Re: Klub Mam 20.09.06, 12:33
            A jest cos takiego w Bronowicach/Osiedle Widok?
          • monik71 Re: Klub Mam 20.09.06, 15:42
            były przeprowadzone takie warsztaty dla mam i dzieci podczas, których mamy
            mogły się poznać, wymienić swoje doświadczenia, poradzić się psychologa i
            pedagoga, a oprócz tego mogły nauczyć się nowych zabaw, organizowani ich dla
            dzieci w różnym wieku - tak, żeby np potem mogły same się spotykać organizować
            zabawy dzieciom, a w razie czego np zostawić swoje dziecko z inną mamą -na
            zasdzie wymiany. oprócz tego mogą też załozyć taki bank czasu i wymieniać się
            między sobą różnymi formami pomocy. Mamy mogą też same sobie takie grupy
            organizować - mogą się kontaktować w tej sprawie z biurem tego projektu-
            namiary są na ich portalu:
            www.pracujacyrodzice.pl
    • wandalina Re: Klub Mam 20.09.06, 13:08
      A w okolicach Ugorka, ul. Pilotów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka