Dodaj do ulubionych

Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów

29.03.07, 17:35
Właśnie dzisiaj dowiedziałam się,że mój syn ma obfitą candide LusitaniaE.Nie
mogę z tym długo czekać,muszę iść do lekarza.Zastanawiam się tylko czy do
przychodni rodzinnej,czy może do dr.Tylec.Może,ktoś miał taki sam problem i
z jakim powodzeniem przebiegało wasze leczenie.Wiem,że każdy lekarz ma swoją
opinie na temat sposobów leczenia,dlatego chciałabym poznać metode i sposób
leczenia dr.Tylec.
Obserwuj wątek
    • omamamia1 Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 29.03.07, 17:39
      Ja byłam z tym problemem u dr.Czupryny-gastrolog dziecięcy(candida glabrata
      ilość 10^4),z antybiogramu wyszedł nam ketokonazol,pani dr.jednak
      powiedziała,że antybiotyk to ostateczność bo candida wróci ze zdwojoną
      siłą.Poleciła leki Sanum i wizytę u lekarza-homeopaty.(wizyta jutro)
    • zena24 Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 29.03.07, 19:56
      Dzięki,bardzo mi pomogłaś w podjęciu decyzji.Do przychodni już z tym problemem
      nie pójdę.Syn gdy miał roczek miał też candide,ale średnio liczną i tam właśnie
      był leczony antybiotykiem.I w tej chwili znowu wyszła tylko obfita!!! Żałuje
      tylko,że tego nie wiedziałam,no bo z skąd,nie jestem lekarzem.A tu dowiaduje
      się o tym, można powiedzieć przez przypadek.Będę pamiętać i zobaczę co
      zaproponuje mi dr.Tylec.On zna całą sprawę związaną z niedowagą mojego
      syna,zlecał badania w szpitalu (celiakia,tarczyca,pasożyty,lamblie itd)Szkoda
      tylko,że nie kierował pod kątem właśnie grzybów.
      • xxagaxx Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 29.03.07, 21:54
        a jak się te grzyby bada? w jakim badaniu wychodzą?
        u nas też niedowaga i mnóstwo badań, ale żaden z lekarzy nic o grzybach nie
        wspominał....
        ???
        • omamamia1 Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 30.03.07, 08:42
          u nas też było marne przybieranie,w ciagu roku spadł z 50 na prawie 10 centyl
          bez przyczyny(wszyskie badanie były idealne i apetyt byczy) dopiero wyszła
          candida i sprawa sie wyjaśniła.To badanie robisz z kału(ważne żeby próbka
          trafiła od razu do labolatorium,nie trzymaj jej w lodówce)Hodowanie candidy
          powinno trwac nie krócej niz 10 dni
          • xxagaxx Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 30.03.07, 10:28
            dzięki za info

u nas kupka ok wink
            • katarzynabobak Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 30.03.07, 10:35
              A gdzie można zbadać te kupy, bez skierowania, za kasę. Proszę o info.
              • panna_dziewanna Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 30.03.07, 11:01
                Dobrze i niedrogo badają w Prokocimiu w szpitalu. Trzeba się udać naprzeciw
                informacji w głównym hallu.
              • zena24 Re: Czy ktoś leczył candide u dr.Tylec- Libertów 30.03.07, 14:08
                W Prokocimiu badanie na grzyby kosztuje 35zl( badanie mykologiczne)
    • zena24 Re:do omamamia1 30.03.07, 13:40
      Dzięki za kolejną cenną uwagę! Czy z tego co napisałaś,mogły mi zle wyjść
      wyniki na grzyby?Ponieważ chciałam zrobić sobie badania na grzyby i przez noc
      (niestety nie miałam innej możliwości)przechowałam je w lodówce.Wyniki wyszły
      ok ,noi mam kolejny problem,czy powinnam je sobie powtórzyć? Na szczęście
      synowi zdobyłam próbki kału z samego rana i odrazu do Prokocimia.Twój
      chociaż,jest jeszcze na tej siatce centylowej,mój był na niej tylko do 5 m-ca i
      od tego czasu do dziś jego waga jest poniżej 3 centyli.
      • omamamia1 Re:do omamamia1 30.03.07, 14:59
        Wielu osobom nie wychodzą grzyby za pierwszym razem,bo albo przechowywali
        próbke w lodówce,albo zażywali probiotyki przed badaniem(trzeba je odstawić na
        conajmniej 2 tygodnie przed badaniem)albo labolatorium za szybko dokonało
        oceny,czasem jest też tak,że akurat w tej próbce nie było grzyba i dlatego
        jeśli jest o niego podejrzenie należy powtórzyć(badzo dużo jest informacji na
        forum candida i alergie)W Krakowie labolatoria godne polecenia to właśnie
        Prokocim,na ul.Czystej,na ul.Sławkowskiej,nieźle robia też w szpitalu
        Żeromskiego,pełna diagnostyka mykologiczna jest tez na ul.Daszyńskiego(drożej
        niż gdzie indziej ale opis to poprostu poemat)Ja robiłam tam badanie
        mykologiczne ale nie candidy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka