Dodaj do ulubionych

szukam kogoś kto sie ostatnio remontował :)

09.05.07, 06:48
No może nie siebie tylko mieszkanie.
Czeka mnie to (dla mnie) ciężkie przezycie (wiem że efekt koncowy bedzie
fajny ale ile to kosztuje wszystkiego) w lipcu.
Szukam kogos kto robil to ostatnio i ma lepsze rozeznanie gdzie warto jezdzic
i szukac rzeczy a gdzie nie bo i tak maly wybor lub bardzo drogo.
Mam kiepsko glowe do takich rzeczy i jakby ktos chcial doradzic to tez bede
wdzieczna.
Czeka nas totalny remont kuchni, cyklinowanie parkietu, plytki w przedpokoju
i ogolnie on caly, wymiana wszystkich drzwi.
Moze ktos sie odezwie?
Obserwuj wątek
    • ulkaka1 Re: szukam kogoś kto sie ostatnio remontował :) 09.05.07, 13:06
      Jestem po remoncie całego mieszkania. Dla nas duże znaczenie miąły ceny. Wydaje
      mi sie że castorma ma bardzo dobre ceny jeżeli chodzi o wszystkie farby, srubki
      i pierdułki któryc przy remoncie jest dużo potzrene. Płytki do łazienki
      kupiliśmy w bo -mar bardzo miła fachowa obsługa. Drzwi chciałam mieć z drzewa i
      sami je wykańczaliśmy tzn malowaliśmy czyściliśmy i wkładaliśmy szybki.
      Największy ich wybór jest w castoramie. Ja kupiłam najtańsze niestety są lekko
      pofalowane i źle się zamykają.Nieradzę tu bardzo szczędzać. Ale wyglądają
      bardzo ładnie. Aha i drzwi kupiła w efekcie w praktikerze bo były tańsze.
      • sewerynki Re: szukam kogoś kto sie ostatnio remontował :) 09.05.07, 13:45
        dzieki, to bardzo cenne rady
        prosze o jeszcze
        słuchajcie ekpia którą miałam jako wykonawców (3 gosci) zaspiewała 6-7000 za
        dwa tygodnie pracy. troche mnie to zbiło z tropu, to naprawde takie ceny sa?
        czy oni maja je z kosmosu?
        • m_oments Re: szukam kogoś kto sie ostatnio remontował :) 09.05.07, 15:39
          wykonawcy często biorą pod uwage m2.. np za wyflizowanie m2 łazienki stawka jest
          15-35 zł, przelicz sobie, bo nie wiem jakie roboty planujsz; układanie paneli,
          malowanie, czy wymieniasz okna, czy trzeba robić wylewki, skuwać tynki itd.
          jaak dla mnie cena 6-7 tys to zawrotna suma, ale my robiliśmy remont siłami
          własnymi, i koszt to materiały, plus jedzenie dla rodzinnych specjalistówsmile
          ja kupowałam większość rzeczy praktiker, castorama, i osiedlowe sklepiki jesli
          chodzi o srubkismile
          • dzidzia_ch Re: szukam kogoś kto sie ostatnio remontował :) 09.05.07, 20:49
            my czesc prac typu zrywanie boazerii,skucie kafelek,zrywanie tapet,mycie
            scian,wynoszenie gruzu wykonywalismy sami
            oszczedzilismy tym samym troszke pieniazkow
            zakupy robilismy w castoramie - chyba najtansza
            plytki kupilismy w bomarze
            a jak chcesz to podam Ci namiar na nasza ekipe - przyjdzie gosc i wyceni
            przynajmniej bedziesz miala porownanie
            przykladowo za zrobienie lazienki mojej siostry - flizowanie,przerobi wod-
            kan,wstawienie prysznica itp lacznie 3 tygodnie pracy - wzieli 1500zl
            jakby co telefonik i mail znasz smile))!
            • ppjw Re: szukam kogoś kto sie ostatnio remontował :) 11.05.07, 10:41
              a ja bardzo chętnie się podłączę i poproszę o namiary na tę ekipę. Też czeka
              mnie przyjemność sad przerobienia łazienki i super by było mieć kogoś
              sprawdzonego. Będę wdzęczna za namiary smile
              pozdrawiam, Paulina
            • panna_dziewanna do dzidzia_ch 12.05.07, 21:52
              Ja też poproszę o namiary na tę ekipę smile
              • dzidzia_ch Re: do dzidzia_ch 13.05.07, 21:02
                niestety ponoc ten Pan nie odbiera komorki a domowy mi gdzies zaginal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka