wanilia39 23.01.08, 20:38 podejrzewam przerośnięty migdał u trzylatki - szukam fachowej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronka77 Michalak 23.01.08, 23:21 wpisz w wyszukiwarkę.Jedyny godny polecenia fachowiec w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: Michalak 24.01.08, 20:50 Zgadzam sie jesteśmy "swieżo" po zabiegu polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tyldak mk 24.01.08, 21:42 Mamy zabieg4 lutego. Wiem, że na ten temat było już mnóstwo, ale proszę opisz mi co i jak. Jak Twoje Dziecko po zabiegu, bardzo obolałe, jak z jedzeniem mówieniem itp. Zaczynam mieć pietra... Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: mk 25.01.08, 11:04 Witaj! O ile dobrze pamietam chodziłyśmy razem na Szuwarową na basen z maluchami jakieś 2 lata temu Ola miała zabieg 5 stycznia o godz 10. Nie jadła i nie piła nic od kolacji więc koło 9 już trochę marudziła. Zabieg miała robiony w Scanmedzie na al. Pokoju. Przed 10 przyszła do nas Pani anestezjolog(super kobietka) opowiedziała Oli że zabiera ją w lot w kosmos. Andrzej poszedł z nią na salę operacyjną był przy usypianiu(ja nie byłam wstanie). Usypianie trwało moment sam zabieg ok 40 minut. Ola ma wycięty 3 migdał i przyciete 2 boczne. Najgorsze było budzenie się z narkozy jak przynieśli Olę jeszcze spała, płakała przez sen chciała się obudzić a nie mogła zaczęła się szamotać było trochę krwi i dużo płaczu bardzo ja bolało. Najgorsze są pierwsze godziny po zabiegu. Oli bardzo chciało się pić. Później dostała środek znieczulający i lodowatą wodę więc było zdecydowanie lepiej. Wieczorem zaczęła już wstawać i rozrabiać. Na kolacje bardzo ładnie zjadła jogurt już bez problemów(oczywiście cały czas była na środkach przeciwbólowych). Noc była ciężka Ola budziła się i była bardzo niespokojna. Na szczęście(jako jedyna) nie wymiotowała. Rano zjadła śniadanie jogurt, biszkopty i wyszłyśmy do domu. W domu było ok. Jadła bez problemu(zupę krem, jogurty) trochę narzekała że ją boli alę myślę że bardziej się bała. W poniedziałek miała kryzys. Od rana gorączka i płacz wieczorem się uspokoiła. We wtorek już było ok. A we środę jadłą już normalny obiad. Bardzo szybko wróciła do siebie. Teraz jest super oddycha normalnie i słyszy Nie martw się ja też się bardzo denerwowałam ale naprawdę nie było tak źle. Bardzo się cieszę że zrobiliśmy ten zabieg. Powodzenia1 Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: mk 25.01.08, 11:41 mój syn ma mieć zabieg w Scanmedzie w lutym, czyli co zostałyście tam na noc? zawsze zostawiają? Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: mk 25.01.08, 19:19 Myślę że jesli zabieg jest w narkozie to zawsze. Zabieg było o 10 w sobotę a wyszłysmy w niedziele o 9 rano po przebadaniu przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: mk 25.01.08, 21:36 no właśnie nie wiem, wygląda na to, że po tym zabiegu, syn miał tam robiony zabieg wycięcia blizny na siusiaku ( genialna pielęgniarka pokazująca jak odciągać ) i zabieg był o 10:45, o 14 byliśmy już w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
tyldak Re: mk 25.01.08, 21:30 Dziękuję za opis. Mam wielkie nadzieje związane z tym co po zabiegu... Choć na myśl o samym zabiegu czuję to charakterystyczne ściśnięcie w żołądku. Brr... Ja bede z Tosią sama bo tata będzie musiał zostać z młodszą Agatką. I nie wiem o będzie jadła, bo do tego jestesmy ciągle skazowcami więc jogurty odpadają. Niech już będzie po!!! P.S. A na basen chodziłyśmy faktycznie razem Chyba nawet wiecej niż 2 lata temu Jaki ten Internet mały Odpowiedz Link Zgłoś
xxagaxx Re: mk 25.01.08, 21:40 w Scanmedzie na al. Pokoju zawsze zostawiają na noc oprócz jogurtów panie serwują też herbatkę i biszkopty, skazowiec mleczny jeśli nie jest też bezglutenowcem pożywi się jakoś oprócz całej "nerwowej" otoczki zabiegu - stres dziecka przed nieznanym i "szpitalem", stres rodziców "czy się obudzi" - naprawdę nie mogę się do niczego przyczepić w Scanmedzie miło, fachowo i sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: mk 25.01.08, 22:18 zawsze po tego typu zabiegu? bo jak pisałam wyżej po zabiegu wycięcia blizny nie zostawili, o 14 byliśmy w domu. dopytuję się, bo mam w domu młodszego i muszę wiedzieć na ile muszę mu zapewnić opieką babci, tata, niestety pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
tyldak Re: mk 25.01.08, 22:57 My robimy w Estetice Niestety w Scanmedzie pula wyczerpana Ale tam podobno też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: mk 26.01.08, 14:02 Moja koleżanka robiła w Estetice była bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilia39 Re: mk 27.01.08, 17:52 dziękuję. rozumiem, że w scanmedzie przyjmuje ten doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
xxagaxx Re: mk 27.01.08, 22:24 w Scamnedzie na al. Pokoju była tylko dr Cierniak-Kożuch coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: mk 28.01.08, 08:26 Michalak robi tam zabiegi a czy przyjmuje niewiem. Przyjmuje na pewno w prywatnym gabinecie i w Prokocimiu. Odpowiedz Link Zgłoś